Loesje over: liefde en akzeptaasie

liefde

Vorige week schreef me vriend Bolle een mooie reakzie op me verhaaltje van me worksjop. Hij zeg dat het belangrijk is dat iedereen ze eigen liefde heb en dat dat mooi is van ze eigen.

Dat je als poes ook liefde kan voele voor een andere poes. En als katerman mag jij ook gefoelens hebbe voor een andere katerman. En ze mensen hebbe het meegemaakt met Pop en Beer want zij vonde elkaar lief.

Van me eigen heb ik ook mij mening en ik vind mij vriend Bolle heb gelijk. In mij maand van liefde wil ik ook schrijve over liefde die anders is en soms moeilijk. Van ze eigen natuur is alle liefde mooi en goed. Ik vind liefde ken geen haat assie allemaal kan akzepteere dat liefde soms anders is.

Tinteling

U weet van mij eigen heb ik verkering met mij Bert. Mij hart voelde tinteling van liefde toen mij Bert op me kompjuuter was. Toevallig is mij Bert een katerman en ik ben van mij eigen een poezevrouw. Dan is verkering makkelijk en niemand kijk raar op assie zeg dat jou poes verkering heb met jou katerman. Maar assie thuiskom van rennen in jou tuin en jij ben als poes gesjarmeerd van jou buurpoes dan hebbie ze poppe aan het dansen. Of als jij als katerman stoer vanaf jou dak zit te lonke naar ze katerman van me visboer. Hoe moet dat dan assie thuiskom? Krijg jij dan nog wel jou eete?

Gefoelens

Als moderne poes wil ik mij lans breeke voor alle poezevrouwe en katermannen die gefoelens hebbe voor ze soortgenoote. Jij kan gewoon liefde voele voor wie jij wil. Jij mag saame in jou mand ligge met wie jij wil. Dat vind ik wel want liefde is mooi en het zit in U hart. Mij broer Bart hield van ze eigen ook meer van katermannen. Wij heb daar nooit moeilijk ofer gedaan. Maar hij zat wel vaak in ze kast. Me vrouw zeg dat mensen dat soms ook doen. Ik moest daar wel over nadenken want van me eigen zou ik wel schrikke als me visboer ineens uit me kast zou koome. Maar assie uit me kast kom met verse tonijn hebbie wel me hart geraakt.

Mooie emozie

In mij worksjop die ik ga geeve voor me Faalentijn wil ik dat iedereen geluk kan voele in ze hart. Mooie emozie en dat U er blij van wordt. Of U nou met een poes ben of met een katerman, het maak niks uit. U mag U eigen liefde voele en U mag het ook uite. Liefde is uniferseel en het heb alle kleuren van me regenboog. U hoef het alleen maar te akzepteere. Dan kan anders zijn U hart binnenkomen.

Naar u hart

Voor mij worksjop heb ik ook mij visboer ingeschaakeld. Ik dacht misschien kan U ook iemand U liefde verklaare met haring in tomatensaus. En het mag ook met andere vis. Ik vind alles moet kunnen. Assie openstaat voor liefde en toolerant ben van U eigen, kan alle liefde ze weg vinde naar U hart.

Liefs van Loesje

11 thoughts on “Loesje over: liefde en akzeptaasie

 1. Hoi Loesje, ik heet Oliver en leg soms met mijn broertjes Bjarne en Bas in een mandje. Ik find het erg vijn als zij me dan gaan likken en wassen. We leggen dan ook dicht tegen elkaar aan en soms leg ik mijn pootjes ook helemaal om mein broer Bas heen. Dus liefde voor een andere katerman kan zeker. Maar soms is het ook lekker om met mijn zussie Kruimel te kroelen en met haar samen te slapen. Ik find beide wel fijn. De ene keer een katerman en de andere keer een poesie. Ik denk dat ik een bi kater ben.
  Knuffel voor jou Loesje en sukses met je worksjop.

  1. Oooh Oliver,

   wat mooi wat jij mij schrijf en ik vind het fijn dat jij jou eigen kan zijn. En dat jij dat ook durf te schrijve. Jij mag voele wat jij wil. Voor jou broer Bas maar ook voor jou zus Kruimel. Jij ben jij, jij ben gewoon jou eigen. Oooh Oliver, ik vind jou stoer van jou eerlijk zijn. En het maak niks uit, als jij maar gelukkig ben.
   Dank jou wel Oliver voor jou reakzie en blijf jij maar knuffele met wie jij lief vind,

   Liefs van Loesje

 2. Oooooh loeselien. Lamoerrrr isse in al formen. En wij hauwrle ook van elkaar. En we knuf ook vaak. Ooooh weet je nog toen we naar het asiel ging? Ooooh toen waar we zo drietig soms dat we elkaar vaak knufde. Wij zijn meisjespoesjes maar we hauwe wel van elkaar. Oooooh echt.

  1. Oooh lief soolzusje van mij hart,

   jij ben er altijd voor mij eigen en wij heb ons eigen liefde ook al zijn wij meisjespoeze . Ooooh jij ben mij lief dinnetje en wij zijn er altijd voor ze ander en ze eigen en ook voor elkaar.
   Ik hauwe jou ook, jij hoor in mij leeve

   Sjeteeeeeeeeem Loesje

 3. Lieve Loesje,
  Wat heb je toch weer een wijs stukje geschreven.
  Je houdt van iemand om wie hij of zij is, niet om wat hij of zij is!!!
  Twee van mijn voorgangers, Poncke en Derrick, waren katermannen èn broers. Waar Poncke was was Derrick en ook andersom. Ze konden niet zonder elkaar, en sliepen altijd dicht tegen elkaar aan. Toen ze bijna 20 jaar waren, stierf Derrick, en een paar weken later ging Poncke hem achtera over de Regenboogbrug. Hij mankeerde lichamelijk niet veel, maar hij wilde niet alleen achterblijven. En er was noch wel een andere katerman, Mischa, in huis, maar dat was niet Derrick, en hij wilde niet verder zonder Derrick.
  Zelf ben ik ook een katerman, ik ben een binnenjongen, maar er is hier maar één kat uit de buurt die in mijn vensterbank mag zitten, en dat is Herrie, een buurkater, alle anderen, poes of kater, jaag ik weg. Is dat dan ook gek? Ik dacht het niet, het is mijn vensterbank, en ik vind dat daar alleen iemand mag zitten die ik aardig vind !! (ik ben trouwens wel blij dat er glas tussen zit als ik iemand weg jaag, want ik ben geen grote held 🙂 ).
  Kasten zijn alleen om in weg te kruipen als je bang bent, maar je moet er nooit om een andere reden in blijven zitten vind ik. En al helemaal niet omdat je van iemand houdt, want liefde is het mooiste wat er is!!!
  Ik hoop dat ik je worksjop ook hier kan volgen Loesje, want mijn vrouw en ik zitten niet op feesboek.
  Een kopje voor Floris en Zusje, ook een dikke kop voor je vrouw.
  Lief zacht kopje,
  Vlo.

 4. Hallo Loesje,

  Nou je moest even wachten, want vrouwtje was even van de drukke en ik vond dat vrouwtje dit beslist ook moest lezen. We hebben er samen heel veel over gemiauw-praat. Het is niet een verhaal van zomaar , maar het heeft zo een grote en prachtige betekenis.
  Je hebt een prachtig onderwerp gekozen en er ook over durven schrijven, ikke voel dat het helemaal van onder uit jouw Loesjeshart is gekomen.

  Liefde is een wel zo iets moois voor dieren samen, maar ook naar de baasjes toe, of van al de mensensnuiten onder elkaar.
  Nee het maakt niet uit of je broertjes-zusjes, broertje / broertje, zusje° zusje bent en noem maar op, wij katers-poezen snappen waar het echt omgaat. Ja en je hebt natuurlijk verschillende liefdes- houden van. Maar het maakt geen sikkepit uit.
  Met houden van maken we elkaar heel blij en gelukkig en er is in ons koppie en hartje geen plaats voor haat en nijd zegt vrouwtje.

  Bij mensen is dat precies hetzelfde, maar er zijn heel veel mensen die het niet eens zijn met de prachtige liefde tussen bv. mannen of vrouwen. O vrouwtje wordt er altijd zo verdrietig van. Ja akzeptaasie is dan ver te zoeken en er zijn mensen die elkaar dan heel veel pijn doen, zo erg.
  Vrouwtje en ik weten heel zeker dat we een prachtige wereld zouden hebben en altijd blije mensen en dieren zoude zijn als we de LIEFDE aan elkaar zouden geven en mensen en dieren nemen zoals ze zijn.

  Lieve Loesje wat is het jammer dat je deze mensen en dieren niet kunt bereiken, jij hebt zoveel in je om het duidelijk te maken. Maar als al degene die jouw blog nu lezen en er over gaan praten en opkomen voor deze groep we misschien weer een stap dichter bij het prachtige doel komen van HOUDEN VAN IEDEREEN ONGEACHT wie je bent.

  Lieve Loesje bedankt dat je dit hebt geschreven en we staan al in de startblokjes en te trappelen voor je blog voor volgende week.

  Voor nu sturen we eggies heel veel lieve knuffes en kopjes en pootjes voor jou, zusje, Floris en je vrouw mee.

  Je grote vriend Jip

  1. Oooh Jip en mevrouw Jip,

   oooh wat schrijf jij mooi en vanuit jou hart van jou eigen. En jij leg jou poot op gefoelige plekke want jij zeg ze waarheid. En jij raak mij hart.
   Als iedereen ze hart mag volge dan is er liefde en geluk. Dan hoef er geen haat te zijn want echte liefde heb geen haat. En ik vind ook waarom moet jij oordeele over ze ander. Oooh Jip, jij en jou vrouw snap waar ze weereld gelukkig van wardt . Van liefde en ze akzeptaasie en ze ander gunne van ze eigen geluk.

   Oooh Jip er koome nu best veel verhaale van kaaters saame en ook poeze. Oooh nu doen mense en diere ook opstaan en ze hart uitspreeke. Oooh ik voel nu geluk en ik neem het ook mee in .ij worksjop van mij volgende week.
   Dank jou wel Jip en ook jou vrouw van jou mooie reakzie en wat jij zeg .
   Jij ben wijs en jij ben dapper Jip,

   Liefs van Loesje

 5. Dag lieve Loesje, oooo…wat een mooi stuk heb je geschreven. Ik vind het zo prachtig dat ik er helemaal stil van ben. En een beetje verlegen, dat je mij ook noemt. En ik vind het ook zo fijn dat je Pop en Beer noemt.
  O, en ik vind je fotoos ook supermooi!
  Nou, je ziet dat ik er helemaal van onder de indruk ben!
  Je hebt helemaal gelijk dat liefde uniferseel is. Iedereen kan liefde voelen, en hopelijk kan ook iedereen liefde krijgen. Liefde is het mooiste dat er is, zeker weten.
  Voor ons katten is liefde gewoon liefde, of je nou twee katerjongens bent of twee poesenmeisjes of een poezenmeisje en een katerjongen. Daar kunnen mensen best nog wel wat van leren, denk ik.
  Pop wilde vaak wel in de kast, hier in de slaapkamer. Vooral als het geregend had. Dan wilde hij lekker warm op de schone dekens liggen, om weer op te kunnen drogen. Maar dan zei mijn vrouw altijd dat niemand hier in de kast hoeft te zitten, en dan kreeg hij een ekstra dekentje op het grote bed om lekker warm te liggen. Naast Beer! Pop ging in alle kasten hier in huis, maar hij kwam er ook altijd weer uit, gelukkig.

  Lieve Loesje, ik ben er trots op dat ik een vriend van je ben, en je bent ook een hele lieve vriendin van mij. Je bent een hele wijze, liefe poezendame van je eige.
  En Bert hoeft niet jaloers te zijn, want hij weet van mijn Molletje, en ik weet dat jullie twee verkering hebben. En dat blijft altijd zo!

  Een heel lief regenboog-kopje van Bolle.

  1. Oooh Bolle,

   hebbie mij verhaal al geleeze oooh….
   Jij heb mij voorige week zo veel help gegeeve van jou reakzie en jij schreef mooi. Van me eigen was ik bezig met me verhaal van liefde en akzeptaasie en jij gaf mij eigen nog meer kracht in mij hart.
   Dan wil ik jou noeme en Pop en Beer want dat is belangrijk. Dat mense en andere diere ook leeze dat het bestaat van ze eigen. En dat het goed is en ook dat het de mooiste liefde is want het kom uit jou hart.
   Jij heb gelijk, mense doen vaak moeilijk over liefde . Wij diere weete hoe het is, wij volg altijd onze hart en ook jou instinkt. Oooh dat is mooi en puur en jij had jou eigen liefde voor jou Molletje. Daar heb ik mij respek voor, jij ben trouw en ook toolerant.
   Lieve Bolle, jij ben een wijze, belangrijke vriend van mij hart en mij Bert weet dat ook. Hij zeg liefde en vriendschap is altijd mooi en goed en onze verkering is makkelijk. Wij zijn toolerant en wij zijn blij dat jij er ben,

   Liefs van Loesje

 6. Hallo Lieve Tante Loesje. Ik wist al dat u heel mooi kunt schrijven en dit verhaal vind ik heel belangrijk en mooi. Hier heb ik ook geleerd liefde is voor iedereen. En ikke akezepeer heel veel maar soms van mijn vrouwtje is het moeilijk vooral als ik iets doe om te laten zien dat ikke al groot ben en ik het vingertje en stemmetje hoort dat mag niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *