Nee ik heb niks in mijn ogen serieus waar niet

Soms heb ik iets in mijn ogen. Dan zit er een dingetje in, helemaal vanzelf en dat komt door vroeger zei de dokter. Vind ik helemaal niet moeilijk. Doet me niks. Maar mijn vrouw… dat is wat anders.

Wassen

Het stukje gaat er vanzelf uit door wassen, dat wil zeggen meestal. Ik  was mezelf elke dag, en omdat ik brede voorpoten heb gaat het best snel. Maar het blijft veel werk, dat is ook zo. Dus soms doe ik sommige stukken van mezelf een beetje en dan blijft het toch in mijn oog zitten.

Thuis

Mijn vrouw zegt dan: “Bert, je hebt iets in je oog,” net of ik het niet weet. Dus ik kijk terug van weet-ik. Zij: “Zal ik het weghalen?” Dan wordt het eng.  Als haar hand dichterbij komt om over mijn kop te aaien dan denk ik soms nouvooruit en soms nounee.

En eerlijk is eerlijk, ze doet wat ik wil. Dus over thuis heb ik niks te klagen. Ik snap alleen niet waarom ze er zo vaak over begint. Misschien is dat een vrouwendingetje. Mijn katervriend Bolle zei laatst ook dat vrouwen eigen dingen hebben.

Feesboek

Op mijn feesboek staat soms ook een foto van mij en dan hoor ik dat ik een dingetje in mijn ogen heb. Iedereen zegt het opeens.

Volgens mij is dat omdat ik best een nette jongen ben. Mijn vacht hou ik goed bij. Ik eet best keurig behalve als ik stukken vis krijg die gaan alle kanten op. En dan het wassen natuurlijk.

Maar serieus waar, mij maakt het toch niks uit of er een dingetje in mijn oog zit of niet. Het valt er vanzelf uit. Of het blijft zitten. Ik kan gewoon kijken en eten en slapen en knuffelen en bankhangen dus er is niks aan de hand. Dat wilde ik even zeggen.

16 thoughts on “Nee ik heb niks in mijn ogen serieus waar niet

 1. Hoi Bert,

  Zolang jij er geen last van hebt ,lijkt mij niets aan de hand.

  Ik kan mij best voorstellen dat het vrouwtje jou af en toe een handje wilt helpen, het is allemaal goed bedoeld, is een vrouwendingetje.

  Natuurlijk heb jij er ook niet altijd zin in,de ene keer laat jij het misschien makkelijker toe dan de andere.

  Maar toch moeten wij baasjes jullie goed in de gaten houden, dat is nu eenmaal onze plicht als huisdierbezitter.

  Voor de rest blijf jij een mooie jongen, of je nou iets in het oogje hebt of niet 🙂

  1. soms aait ze me en dan is het weg dan is het niet erg maar als ik een vinger naar mijn oog zie komen voel ik toch een nee van binnen en dat ziet zij gelukkig ook.

 2. Hallo Bert,

  Bert laat ik nauw toch altijd in mijn Jippekoppie hebben gedacht dat het een soort sproetje is. Ik vind het jou zo mooi staan en je bent er uniek mee samen met je mooie oor. Gelukkig zit jij en je vrouw er niet mee als er weer eens een ractie komt van Bert je hebt wat bij je oog. Misschien een goed idee, om te miauwen dat daar je oog zit en dat je daar mee kan kijken hoor.

  Het is gewoon een beetje vocht van je oog wat opdroogt, ja en met een was beurt of vrouwtje helpt je erbij is het weg, en anders blijft het maar mooi zitten hoor. Je bent er niks minder door. Heel veel dieren maar ook mensen hebben het.
  Vrouwtje heeft een oppas kater die het heel erg heeft, nou dan wast vrouwtje het met een vochtig doekje even schoon en de kater is er weer blij mee.

  Dus Bert laat ze maar kletsen hoor, vrouwtje zegt wel eens bukken dan gaar het over je heen.

  Ga jij maar net als ik genieten van de dag. Ik had net vrouwtje even aan het zoeken gezet. Ikke had me verstopt en dat is me toch zo leuk. Loop ze het hele huis door en gaat ook overal onder kijken, kon ze me na lange tijd pas vinden. Kijk in miauw natuurlijk niet van ikke zit hier, nee laat ze maar lekker zoeken hoor. Ik had mij verstopt in mijn reuze grote kartonnen (doos) huis, ja en dan zie je mij niet, want in mijn huis heb ik nog een aparte kamer (doos) en daar ga ik dan ik liggen. Vrouwtje moest wel lachen toen in mijn kijkers over de rand van mijn kamertje deed.

  Bert veel knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat is ook wat dat je verstopt hebt wat zal je vrouw ongerust zijn geweest en dat je dan kunt wachten als ze je roept ik was meteen gaan kijken. Dus jij vindt het ook niet erg als er iets in je oog zit. Soms hoor ik er van alles over op feesboek dus ik dacht nou maak ik er een stukje over. poot van je vriend Bert

 3. Waar bemoeie mensen zich mee!! Het is maar een mienieskuulklein ietsje dat er vanzelf wel weer af valt. Ikke hep ze ook. Krijg ik nou ook komjetaar? Komme maar op hoor. Mijn vrouw haalt ze ook niet weg. En raad eens? Ik kan nog steeds zien😺

 4. Ha Bert,
  Het is geloof ik ook overal hetzelfde met onze vrouwen. Mijn vrouw probeert het niet eens meer. Toen ik hier net woonde deed ze het niet omdat ik moest wennen, en ik best een angsthaas was. Dat beviel me best, dus nu draai ik mijn kop weg als ik maar denk dat ze het weg wil halen.
  Nou, het blijft nooit heel lang zitten hoor, soms poets ik het eruit, en soms valt het er vanzelf uit. Zo belangrijk is zoiets toch niet?
  Kopje en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo dat heb jij dus ook thuis. Ik ben ook vaak bang van binnen dat is iets van vroeger, bij mij is het wel minder maar het is er nog steeds. Mijn kop wegdraaien doe ik soms ook dat snapt ze meteen!! poot van Bertje

 5. Hoi Bert,

  Hier een reaksie van een paar nieuwe vriendjes. Mijn naam is Bjarne en ik woon samen met nog 3 broertjes en 1 zusje in Zoetermeer. Ik heb soms last van een traanoogie en dan zit er, volgens mijn bediende, ook iets viezigs onder mijn oogie. Mijn bediende wil dat dan weghalen, soms mag dat en soms wil ik niet dat ze aan mijn oogie zit te prutsen en dan loop ik snel weg. Haha dan ga ik me verstoppe onder het bed en dan kan mijn bediende er lekker niet bij. Ik heb trouwens net zo mooi rood vachie als jij.
  Kopjes van je nieuwe friend Bjarne

  1. hoi Bjarne wat leuk dat je ook jouw ervaring komt zeggen. Ik vind het slim dat je onder het bed gaat als je even niks aan je lijf wilt dan lig je goed op jezelf en je laat ook merken wat je vindt. Tof dat je ook rood in je vacht hebt! kopje van Bert

 6. Lieve Bert,

  onze ooge zijn onze ziel en iedereen kijk erin. Of niet assie verleege ben. Jij mag zelf beslisse Bert van jou ooge en ook van het stukje. Assie het wil laate zitte dan laatie het zitte. Jij heb er geen last van, alleen jou vrouw.
  Van me eigen heb ik hetzelfde probleem maar dan anders. Ik ga erover schrijve Bert, na mij worksjop en mij liefde.
  Dan kan ik het uitlegge want het is best anders. En mij vrouw zorg wel goed voor mij maar ik vind er niks aan.

  Bert jij ben een nette jongen en ik blijf altijd in jou ooge kijke. Jij ben mij stuk van mij Feesboek, ooooh nu ben ik verleege…..

  Liefs van jou Loesje

  1. lieve Loesje daar ben ik nou al benieuwd naar hoe je stuk is en wat je vrouw dan doet en anderen willen het vast ook weten. Jij bent ook een stuk van mijn Feesboek!! Bertje

 7. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Ik moest lachen om je foto bij dit stukje!
  Mijn vrouw zegt dat de oude buurvrouw die vroeger naast ons woonde altijd zei Als je er snel langsloopt zie je niks. Of ze zei In het donker zie je er niks van.
  En dat is waar, toch?

  Dat stipje bij je oog is gewoon traan-vocht, zegt mijn vrouw. Dat is dan opgedroogd, en dan krijg je zo’n dingetje. Bij ons is dat traan-vocht een beetje roodachtig, daarom ziet het er zo uit. En het is heel gewoon, iedere kat heeft het wel eens. Ik ook! Maar omdat ik een donkere vacht heb zie je dat niet, en bij jou wel omdat je bij je ogen wit bent.
  Zie je wel, ze weet ervan, mijn vrouw! Dus het zal inderdaad wel een vrouwendingetjes zijn. Toen ik hier net woonde kreeg ik ontstoken ogen, en toen moest mijn vrouw elke dag drie keer mijn ogen schoonmaken met zo’n wattendingetje en ste-riel water. Mijn man durfde dat eerst niet, later deed hij het ook. Nou, je snapt denk ik wel wat ik daarvan vond…
  Maar toen had ik hele slierten groenige prut uit mijn ogen, niet gewoon één traantje. En ik hield mijn ogen de hele tijd dicht (ja, vind je het gek, als iedereen er naar zit te kijken).

  Maar wat dat kleine fliebeltje betreft: lekker laten zitten, Bert!
  Doe ik ook, maakt niemand wat uit. Behalve onze vrouwen dan, misschien. Maar je hoeft je niet in ALLES aan te passen, vind ik.

  Een heel lief kopje om je te steunen in de strijd om over onze eigen ooghoekjes te mogen beslissen!

  Bolle.

  1. hoi Bollie dat is ook moeilijk groene prut in je ogen en dan elke dag drie keer eraan gefriemel. Wat een moeilijke tijd is dat voor jullie allemaal geweest. Maar het is dus gelukt want op je fotoos heb je gewone ogen. Ik vind ook dat ik me niet in alles hoef aan te passen. Dankjewel voor de steun!! Bertje

Reacties zijn welkom