Katrientje over: updeet over mijn doof zijn (filmpje)

kat is doof

Hallootjes iedereen.  Vandaag ga ik een updeet geven over mijn doof zijn. Mijn personeel begint er al aan te wen dat ik doofjes ben.

Soms hoor ik nog geluidjes hoor. Vooral als ze hard zijn.
Zoals bijdevoorbeeld een pingeltje als we een berichie krijg van feestboek. Offff gewoon zomaar. Want dat kan ook hoor. En dan is het personeel zo blij.
En floeps, weg is het weer.

Zachtjes wakker

Nou had ik kort geleden een blogje geschreef dat ik dus doof ben en hoe mijn personeel daarop reejaageerde.
En een hoop katgenoten en hun personeel gaven superhandige tips. Zoals hoe mij niet te laten schrikken als ik slaap en eten krijg.
Nou slaap ik eigenlijk vaak op mijn innig geliefde wolletjedeken. Ook omdat ikjes al best hoogbejaard ben, maar geloof me… daar gedraag ik me soms echt niet naar hoor.
Maar mijn wolletje ligt gewoon superzacht en lekker warm.
Nou heeft mijn personeel dus geleerd om eerst bijdevoorbeeld in mijn wolletje te duwen met hun hand als ik daar op lig. En oooooh ik word zachtjes wakker. En dan komt mijn eten en daarna komen superknuffels

Kom maar

Ook heeft het personeel een kom maar zwaaitje met hun arm. Dat doet vrouw het meest. Als man mijn weecee verschoont dan zie ik vrouw een kom maar maken.  En ik snap het. Ook praat ze er bij, maar dat hoor ik meestal niet. En als ze die beweging maakt dan loop ik naar haar toe en dan tilt ze me op.
Ooooh zo koel. Ik miauw dan vrolijk. En oooh mijn pruttelmotortje prrrrt heel hard. (Voor mijn doen dan) Dan “loop” ik over het hele plattoo.

Tikken

Het nieuweste wat ik geleerd heb is het tikken op de vloer. Dat was ook een tipje van mijn katgenoten. Als ze me willen aai als ik op de vloer ben en ikjes met mijn rug naar hun toezit dan tikken ze op de vloer. En dan gebeurd het… ik voel trillingen. En dan draai ik mijn hoofdje om. Oooooh en dan zijn ze zo trots op mij.
Stampen op de vloer met hun pooten doen ze niet. Wij hebben beneedenbuurtjes. En dan zouden ze boos kun worden als het personeel stampt.
Ook kom ik als vrouw mij aankijk. Ooooh ze heeft dan haar speesjaale loek.

Trillingen

Ze moeten alleen nog iets verzinnen als ik niet zichtbaar aanwezig ben. Soms gaat het personeel wel eens weg. Meestal slaap ik dan op mijn wolletje als ze weggaan. Maar ik word wel eens wakker en loop dan in een kamertje. En dan komt het personeel thuis en dan zien ze me niet op mijn wolletje.
Ooooh dan roept vrouw. Maar ja… ikke reejaageer niet hè. Dus ze gaan me zoek. En dan voel ik dus trillingen en kom ik kletsend naar hun toegeloopt.
En dan krijg ik knuffels. Zo fijn.

Praten met onze pootjes

Het doof zijn is alleen vervelend. Maar als we alle gebaren weten dan praten we gewoon met onze pootjes.
Nou… dit was het weer voor deze week.
Veel liefs en een kusje

Katrientje (dove kwartel van beroep) (en ook prinses)

13 thoughts on “Katrientje over: updeet over mijn doof zijn (filmpje)

 1. Hallo Katrientje,

  wWat goed zeg dat je al zo goed kan omgaan met het doof zijn en je nu samen met baasje en vrouwtje potengebaren miauwtaal doet. Doof gaan is bij jou gelukkig niet plots gekomen en heb jij er al langer mee leren omgaan dan toen baasje en vrouwtje het echt wisten. Jij moet alleen zorgen dat je in het trappenhuis samen bent en niet naar buiten op de straat gaat, want dat is heel gevaarlijk omdat je niks hoort. Maar binnen en op je balkon ben je altijd veilig.
  Vrouwtje heeeft ook jaren terug een poes gehad die doof was en die werd zelfs nog blind ook, maar poes was heel gelukkig hoor.

  Zo lieve Katrientje ik vind jou blog super, want je laat aan iedereen weten hoe goed je kan leven als je gebarenpoten taal doet. Misschien een idee om een cursus te geven net als Loesje mer reeleksen.

  Zo nu mag ik niet meer verder schrijven, want vrouwtje moet weg. Fijne dag hoor lieve vriendinnetje en ik moet van vrouwtje een knuffel mee sturen.

  Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Ooooh jip. Zag je dat ikjes me ommedraaide toen vrouw op de vloer tikte? Goed he😺😺 ooooh ik mag wel op de trap hoor, alleen moet ik op de arm. De ene keer dat ikjes daar los liep was het personeel er ook bij.
   Oooh ik ben gelukjes niet blind, maar vrouw zei dat als dat ooit gebeurd er ook niets aan het pootje is hoor. Want grietje was ook blind toen ze oud was. En ze lieten alles op dezelfde plek staan. En griet struikelde nooit😺
   Kusjes van je kleine vriendinnetje😽😽

 2. Hallo Prinses Katrientje
  Wat kunnen je personeel en jij al goed met jouw doofheid omgaan zeg, in zo’n korte tijd.
  Mijn voorganger Poncke werd altijd wakker als zijn broer naar de keuken draafde, en dan ging hij er vlug achteraan. Nu was het niet moeilijk om die trillingen te voelen, want Derrick was een enorme kater, en Poncke mocht er ook zijn!
  Mijn vrouw zegt dat ze het niet zou merken als ik doof zou worden, ik luister alleen als ik er zin in heb, of als er eten is 🙂 Maar mijn vrouw moet natuurlijk wel naar mij luisteren..
  Mijn vrouw en ik vinden het bar knap van jullie hoor.
  Wat zit je trouwens prachtig op de foto Katrien, zo ernstig, een echte prinses!
  Zacht kopje,
  Vlo.

  1. Oooooh koel sta ikjes op de foto he. Mijn personeel merkte het ook niet dat ikjes doof was. Tot oudjes en de nieuwe. Want ik bleef zit toen er vuurtjeswerk was. Normaal ben ik er altijd bang voor.
   Ooooh zag je hoe ikjes omkeek toen er getikt werd op de vloer? Koel he😺

   1. Echt wel !!! Zo van “Wattissur issurwat lekkers te halen? 🙂 .
    Jullie leren vast nog veel meer handigheidjes !
    Vlo.

 3. Lief soolzusje,

  oooh wat ben jij goed beezig met jou doof zijn en jij heb er zelf een filmpje bij. Jij ben nog scherp van jou aandacht, ik kan het zien. Oooh Katterien het maak niks uit want jij ben jou eigen en jou personeel help jou.
  Me broer Floris is ook al een beetje doof. Hij heb ook schrompeloore en wij doen ook foorzichtig. Als me vrouw thuiskom en hij lig te slaape gaat ze eerst voor hem staan. Dattie me vrouw kan zien assie ze ooge open heb. En dan tik ze ook zachtjes op ze deken en dan schrik hij niet. En ik doe ook zachtjes assie slaapt, dan ga ik wel foorzichtig naast hem ligge. Assie mij eigen zie dan issie rustig.
  Maar harde knalle of geluide hoort ie nog wel en dan issie ook bang.
  Maar jij ben nie bang, jij rijdt brommert en jij ben jou eigen kitten van bijna 17 jaar.

  En jij mag mij altijd jou gebaarenpoot leere want wij zijn soolzussies,

  Sjeteeeeeeeeeeem Loesje

  1. Ooooh ik hoor ook nog affie en toetje wat. Oooh zijn zijn oortjes kleiner geworden🙀🙀🙀🙀
   Ooooh ik hoop dat mij dat niet gebeurd. Oooooh hoe moet ik dan mijn pet draag?🙀🙀🙀🙀
   Oooooh vrouw duwt ook altijd zachtjes in het kleed. Dan weet ik dat ze me aai wil of dat ze eten heeft😺😺
   Oooih ik zie er nog koel uit op fillum he?
   Oooooh natuurlijk leer ik het je hoor.dan kunnen we saampies gezellug blijf klets.
   Oooooh sjeteem😽😽😽😽🐾🐾🐾🐾💖💖💖💖

 4. Dag prinses Katrientje, wat een mooi filmpje is dat! Je reageert meteen als je vrouw op de vloer tikt, super!
  Wat dijn dat jullie er al zo goed aan gewend zijn dat je niet zo veel meer hoort. Jij wist het waarschijnlijk al een tijdje, maar nu weten je mensen het ook.
  Zo ging het bij mijn mensen ook met Molletje: zij merkten ook pas dat ze doof was gewoorden toen ze haar een keer een uur lang zochten. Uiteindelijk zag mijn vrouw haar op het dak van het schuurtje liggen en klom erop. Ze zei tegen Mol teutebelletje, ik roep je al de hele tijd! en toen raakte ze Mol aan. Die schrok zich de tandjes, want ze had dus helemaal niks gemerkt. Toen wisten mijn mensen het.
  Zij deden, net als jouw mensen, op de grond tikken of even met hun handen wapperen. Dan voel je de lucht bewegen. Gelukkig ging Mol nooit ver weg, de tuin uit.
  Maar één keer was ze al meer dan een uur weg, en toen bleek ze twee tuinen verder een matras te hebben gevonden in het zonnetje. Daar lag ze lagnuit op te slapen, toen mijn vrouw haar eindelijk had gevonden na over allerlei hekken te moeten klimmen😸.

  Je bent een echte damestijger, Katrien! En dan maakt het niks uit als je niet alles hoort.
  En je bent nu niet alleen een koereur op de brommert, een fotomodel, maar ook nog een filmster! Mag ik een keer je handtekening?
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Oooooh bolle. Een hoop katjes zeggen nu dat ze een broer of zus hadden die ook doof was. En dat ze ook een heel fijn leven hebben of hadden.
   Oooh bolle….ik leer zoooveel nu. En het is best leuk hoor. En het personeel leert ook😺😺
   Ooooh ik kan geen handjeteek geven. Want ikjes heb pootjes🙀🙀🙀
   Ooooh wat nu?
   Kusje😽

 5. Hallo Katrientje, hier met Gijsje. Wat schrijf je mooi over je doof zijn en hoe het personeel en jij ermee omgaan. Zoals het personeel hun hand in het wolletje duwen en jij dan weet dat je wat lekkers krijgt. Of achter je tikken en jij je heel sierlijk omdraait.
  Het lijkt mij wel moeilijk voor jou als het personeel uitgaat en jij alleen thuis bent. Ga je dan zoeken waar je personeel is? Word je dan niet bang als je ze niet kunt vinden?
  Ook voor het personeel lijk mij dat raar. Komen ze thuis en jij bent er niet. Gaan zij je natuurlijk overal zoeken.
  Ja, daar moeten jullie nog wat op verzinnen dat het voor jullie beiden minder eng is.
  Maar ik vind het heel knap hoe jij met je doofheid omgaat. Knap hoor!
  Kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Oooooh ik ben niet bang alleen hoor. Dus ik zoek ze niet. Want ikjes weet….ze koom toch weer thuis😺😺
   Ooooh kusje terug hoor😽

 6. Hallo Tante Katrien wat een cool filmpje van u. Fijn dat het personeel u nu ook begrijpt want dat is heel belangrijk. Hier hoor ik alles heel goed maar soms doe ik net of ik niets hoor. En ja hoor dat begrijpt ze dan komt ze met dat vingertje en dan denk ik ja hoor. Meestal heb ik dan iets gedaan dat niet mag. Ik zou niet weten wat ik niet mag want ik woon hier toch ook. Ohhh en heel gemeen kan ze zijn als ik iets niets wilt. Dan komt ze met sneks en ja ……..

  1. Ooooooh dan tuin je er in he? Ooooh meisje toch. Mensen kunnen heeel sniekie zijn.
   Oooooh dus jij hoort eksepresje niet soms. Hihihi wat goed van jou kleine meis. Ooooh je ouwe tante isse trots op jou hoor😽😽

Reacties zijn welkom