Wat ik doe als mijn geduld op is

geduld

Ik ben een kater die van binnen best rustig is, maar soms serieus waar soms is mijn geduld op. En dan bedoel ik het geduld dat ik met mijn vrouw heb.

We wonen nou best lang samen en ik heb het superfijn net als zij. Want zij zegt dat we alletwee een thuis hebben dankzij elkaar. Ik kwam uit het asiel. En zij had niemand meer toen haar kater Tim over de Regenboogbrug was gegaan. Nou toen kwam ik dus.

Veilig

Het fijne van hier vind ik dat ik elke dag weet wat er gaat gebeuren. Dat is omdat elke dag op elkaar lijkt. Alleen in de straat is het anders op een dag dan weet ik dat het zaterdag is. En de dag erna blijft mijn vrouw de hele dag binnen dus dan is het zondag. Verder is alles hetzelfde. Daardoor voel ik me veilig.  Alleen gaat het soms toch nog mis.

Tijd

Gisteren gebeurde het weer. De dag was begonnen en ik zat al in de vensterbank. Even naar buiten kijken voordat ze uit de slaapkamer komt. Maar ze kwam niet. En van binnen voelde ik dat het allang tijd was, allang serieus waar.

Ik voelde me raar van binnen. Een beetje onrustig. Het was gewoon niet in orde en alles moet in orde zijn anders is het verkeerd.

Dus opeens was mijn geduld OP en ik dacht nou moet je wat doen Bert.

Roepen

Ik sprong keihard uit de vensterbank – BOEM-  en ik rende keihard de trap op, het maakte veel lawaai, en toen stond ik op de overloop en daar heb ik keihard geroepen: MEEWWWW!!

Net zolang tot ze zei: “Ja Bertje, ik sta op, je hebt gelijk.”

Ik ging alvast naar beneden en ja hoor, ze kwam ook. Ik kreeg knuffels en bij mezelf dacht ik, goed gedaan, zo doe je dat als huiskater zijnde wanneer je geduld op is.

16 thoughts on “Wat ik doe als mijn geduld op is

 1. Ik kan het me voorstellen Bert dat je dan uit je ritme bent en ongeduldig wordt!!!!
  Wij hebben hier hetzelfde…….maar wij kriebelen vrouw met onze snorharen in het gezicht!!!
  Dat helpt ook!!!!

 2. Hoi Bert,

  Wat herkenbaar dit, bij mij precies hetzelfde ,ik mag allang niet meer uitslapen of iets langer liggen in bed.

  Als het tijd is om op te staan ,krijg ik van Coco een pootje in mijn gezicht, heel zachtjes en voorzichtig hoor, af en toe een kusje.

  Als ik niet reageer, gaat ze zeurend miauwen,dus besluit ik maar op te staan.
  Vind ik eerlijk gezegd niet erg hoor, ik ben toch eigenlijk ook een vroege vogel.

  1. Volgens mij houdt Coco ook van een gewone dag dat er niks mag veranderen. Ik vind dat Coco het best goed aanpakt dat ze langzaam steeds duidelijker wordt.

 3. Ooooh bert. Vanmorgen moest ik ook WEER vrouw wakker maak. Ik zat op het nachtekastje en zong wat. Zoiets van OOOOO SOOOOLE MIAUWWWWW
  Nou…toen gaf ze me een aaitje!! Nou ja!!! Ikjes wou eten!!! Oooooh nou…ik kreeg eindelijk om kwartje voor fijf eten hoor. Sgan-dje- daa-lig gewoon.

  1. Mensen moeten slapen Katrien dat weet ik maar als je honger hebt dan moet je eten, dat weet ik ook. En van knuffels raakt je buik niet vol. Dus!!

 4. Hoi Bertje,
  Goed gedaan joh. Als kattenvolkje moeten we zo nu en dan laten weten dat we er zijn, en dat we ook onze rechten hebben. We zijn toch verder best redelijk?
  Jouw vrouw begrijpt dat gelukkig ook goed. Die van mij ook, al vraagt ze wel vaak of het misschien iets later kan dan ’s morgens om zes uur.
  Ik wil zo nu en dan niet rot doen, en begin pas om kwart over zes om m’n brokjes te vragen, maar dat moet geen gewoonte worden.
  Bovendien, daarna slapen we toch gewoon nog even verder samen?!
  Kopje en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo nou als je samen verder kunt slapen dan is er volgens mij geen probleem behalve dan dat je niet zelf bij je eten kunt. Misschien kun je dat thuis vragen dan is het gewoon in orde voor iedereen.

   1. Bert, ik moet eerlijk toegeven dat er altijd nog wel wat brokjes staan hoor.
    Ik vind het gewoon gezellig als mijn vrouw ook even wakker is, we even kunnen knuffelen en een kort gesprekje hebben. De brokjes zijn gewoon een smoes, want de oude brokjes eet ik daarna ook op.
    Ik geloof trouwens dat mijn vrouw het niet zo heel erg vind. Ze zet dan de verwarming ook meteen wat hoger.
    En dat even knuffelen is zo fijn, vinden we allebei!!
    Vlo.

    1. o gelukkig dat je brokjes hebt Vlo. Dan is het iets gezelligs van jullie samen dat je op die manier aan de dag begint.

 5. Hallo Bert,

  Jij ons leventje moet in een goed ritme zijn anders krijgen we onrust in de kop en stress. Nou en dat is niet goed, want daar kun je heel erg ziekjes van worden.

  Nu weet ik best goed wat voor dag het is, want iedere dag heeft iets anders, maar het is wel iedere week weer hetzelfde. Kijk zo weet ik als vrouwtje weg moet voor brokken verdienen of oppassen op poesjes of hond, dat ze toch op tijd terug komt voor mijn avond eten en veel knuffels.
  Maar soms en dat krijg ik al in de smiesjes als we opstaan dan komt er voor mij een vreselijke dag. Ja de hele dag van heel vroeg tot midden in de nacht alleen zijn. Ik kan doen wat ik wil Bert, voor haar voeten lopen, miauwen, voor de deur gaan zitten dat ze niet weg kan. Nee niks helpt, ze zegt ik ga een dag naar jouw vriendin toe, maar ik kom wel weer terug bij jou hoor om te slapen. Bert, die zus van vrouwtje is wel mijn vriendin, maar op zo’n dag wil ik eggies niet haar vriendje zijn. Ik vind het heel erg om zolang alleen te moeten zijn.

  Och vrouwtje en ikke begrijpen elkaar gelukkig heel goed en als vrouwtje of ik wat aan elkaar vragen, snapperen we elkaar heel goed. Ik heb ook gelukkig een vrouwtje die in een heel vast ritme is en als er iets onverwachts gebeuren moet is ze net als ik van slag hoor.

  Soms wil ik eerder mijn eten hebben en dan is vrouwtje ergens mee bezig, ik miauw dan ook krijg ik al wat en tja dan weet ik al lang van, Jip eventjes wachten hoor. Blijf ik dan door zeuren dan pakt ze me op en zet me een stukje verder van haar vandaan, ja en dan weet ik dat ik moet ophouden. Heb ik een keer niet gedaan en oei toen werd ze boos en dat is niet fijn en had ik het maar snel goed gemaakt.

  Nu weet ik dat we een maandag hebben en dat vrouwtje naar haar vriendin gaat die in een zorghotel woont, ze was eerst onze buuf, maar nu moet vrouwtje eerder weg zegt ze omdat ze met iemand uit eten gaat. Maar ik krijg dadelijk nog een grote knufbeurt en een paarr snoepjes.

  Bert een fijne dag en vrouwtje wil dat ik ook knuffels voor je mee stuur.
  Grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat snap ik best dat je alleen zijn moeilijk vind dat heb ik ook. En dan duurt het gewoon lang. Maar je weet diep van binnen dat je vrouw altijd weer terug komt bij je. En dan maakt ze het goed met eten en knuffels en samenzijn. Soms moet een vrouw mensendingen doen dat snappen hoort ook bij het leven van een huiskater. poot van je vriend Bert

 6. Lieve Bert,

  ik vind jou stoer en sterk in jou huis. Jij laat niet met jou eigen solle en jij laat jou stem hoore in jou huis. En ik vind jij heb nog best veel geduld want jij gaat ook nog op jou vensterbank zitte.
  Hier heb we niet altijd mij zelfde dag. Als mij vrouw moet werke als het donker is slaape wij als het licht is. Maar als ze vrij is, of in het licht moet werke dan slaape wij weer in ze donker. Assie te lang slaapt begin Zusje te speele en zij maak me vrouw altijd wakker. En soms ook Floris assie ze weg kwijt is.
  Van me eigen ben ik rustig en heb ik mij geduld. Behalve als ik me tonijn ruik. Dan doe ik heel hard miaaauwe van me verlange en mij ongeduldig zijn.
  En als me vrouw zeg dat we jou gaan zien op me kompjuuter ben ik ook een en al miaaauw van me geluk Bert. Maar voor me eigen is dat wel normaal
  Ik vind geduld wel me schoonste zaak van me Feesboek.

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, jij snapt de sietuuazie helemaal dat ik best wel geduld heb maar soms niet meer. En op is op net als met tonijn. Jij woont met andere katten dus die hebben hun eigen gewoon en je vrouw ook, dus ik vind het heel knap dat je het zo doet dat je de rust in jezelf kunt bewaren. Als ik jou op mijn feesboek zie dan voel ik ook een grote miauw van binnen, je Bertje

 7. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Dat heb je goed gedaan, dat naar boven gaan en hard miauwen!
  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt met dat dingen wel In orde moeten zijn. Dat vind ik ook.
  Ik heb het liefst dat alles altijd hetzelfde gaat. Dat weet ik wat er gaat gebeuren en dat vind ik fijn.
  Maar soms gaat het hier in huis ineens anders. En dan sta ik er op dat er tóch nog met de veer wordt gespeeld. Dan zegt mijn vrouw weleens dat het al lang nacht is, maar dat maakt me dan niet uit. Het hoort nou eenmaal dat we met de veer spelen, dus desnoods om twee uur ’s nachts. Daar kan ik toch niks aan doen?
  Kijk, een vrouw kan soms rare dingen doen, daar ben ik al lang achter. Een man ook wel, maar minder. Dus ik laat mijn vrouw weten wanneer ik vind dat ze de dingen moet doen zoals altijd. Zoals jij deed.
  Als je van je mens(en) houdt moet je ook af en toe eventjes streng zijn.

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, ja de dingen moeten in orde zijn dus dat je weet wat er komt en als het anders gaat dan heb je toch je houvast nodig. Als ik een veer-katerman was dan zou ik dat ook willen aan het einde van de dag. Dat is de gewoonte. Dus. Ik heb van vroeger moeilijke ervaringen met mannen. Ze komen haast nooit hier dat is fijn. Dus persoonlijk zou ik er nooit mee in een huis willen wonen en mijn vrouw zegt dat het zeker weten nooit gaat gebeuren. kopje ven Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *