kater Bolle over: als je zeker weet dat je iets durft

kater BolleToen ik hier net woonde, was ik voor veel dingen bang. Nou ja, je kunt eigenlijk wel zeggen dat ik voor alles bang was.

Inmiddels woon ik in mensentijd al drieenhalf jaar hier in huis, bij mijn mensen. Ik durf nu veel meer, maar er zijn nog steeds dingen die ik eng vind. Maar soms doe ik ineens iets wat ik een dag daarvoor nog niet durfde.
Waar dat door komt weet ik zelf niet altijd.
Vaak heb ik er al een tijdje over nagedacht, of ik het misschien tóch ga proberen.
En een andere keer weet ik gewoon ineens zeker dat ik iets durf.

Rennen

Een paar dagen geleden kwam ik plotseling KEIHARD naar binnen gerend, uit de tuin.
Binnen ging ik in de slaapkamer heel hard rondscheuren. Dan hóór je me echt remmen en weer omkeren en Stip omver gooien. Dan ben ik een Formule 1-Bolle!
Mijn vrouw begreep dat ik wilde spelen, dus we hebben een tijdje het spel met de veer gedaan.
Tot zover niks nieuws, dat is allemaal al eerder gebeurd.

In de slaapkamer

Maar nadat ik een tijdje in mijn tuin was geweest kwam ik weer terugrennen, de slaapkamer in.
En toen was de veer niet meer genoeg.
Ik bleef maar scheuren, en ik sprong zelfs op een ding (mijn vrouw zegt dat het een “poef” is, dat zou best kunnen) en sloeg een speelgoedmuis eraf. Dat had ik nog nooit gedaan!
We hebben even met die muis gespeeld.
Maar ik bleef hele grote ogen houden, van opwinding. Ik had ook een hele dikke staart, en mijn oren lagen plat naar achteren. Ik was klaar voor avontuur!

Met de muis

Mijn vrouw gooide een balletje naar de woonkamer, en ik rende er achteraan. Mijn man gooide het balletje weer terug en daar rende ik ook weer achteraan.
Toen heb ik met mijn man en mijn vrouw tegelijk gespeeld met het balletje. Dat had ik ook nog nooit eerder gedaan.
En daarna deed ik nog iets helemaal nieuws: mijn vrouw gooide een pluusjen muis naar de keuken. Ik rende er achteraan, en bleef toen staan aarzelen. Mijn vrouw zei: Toe maar, pak hem dan! en toen ging ik me toch een partij voetballen met die arme muis!
Ik tikte hem heen en weer en en gooide hem in de lucht en ving hem zelf weer op. Ik gleed over de tegels, met muis en al. Ik lag op mijn rug en tikte met een achterpoot de muis weer weg.
Ik leek wel een profvoetballer.
Mijn mensen zeiden dat ik uit-ge-la-ten was.
Ik heb die nacht ekstra goed geslapen, want ik was daarna best moe.

Op het bed

Ik ben nu ook aan het oefenen met op bed slapen, want dat vind ik nog steeds best eng.
Ik durf het wel als ik de enige ben die er op slaapt, dat doe ik al jaren.
Maar ik durf het niet zo goed als mijn mensen er ook slapen.
Sinds een paar dagen klim ik nu zelf op bed als mijn man er alleen ligt te slapen. En sterker nog, dan ga ik tegen zijn benen aanliggen.
Ach, en dan moet je mijn vrouw zien kijken. Dan is ze ja-loers. Want dat doe ik niet bij haar.
Dat vond ik toch een beetje zielig voor haar.
Dus nu lig ik ’s avonds, als ze ligt te lezen, ook bij haar op bed. En dan blijf ik nog een tijdje liggen, als ze gaat slapen. Dat durf ik nu best.

Samen praten

Ik ben ook steeds meer tegen mijn vrouw aan het praten. Zij zegt iets tegen mij, en dan maak ik kirretjes terug. En dan maakt zij een geluid tegen mij (ze kan best goed miauwen voor een mens) en dan maak ik hetzelfde geluid weer terug. Daarna zij weer, en zo hebben we dan een gesprek.

Zwiepen

En een uurtje geleden kreeg ik mijn vlooienpipet.
Daar heb ik zo’n hekel aan! Ik ren daarna altijd snel naar buiten, want ik vind het eerlijk gezegd ook griezelig. Dat stinkende spul in mijn nek, bah. Ik snap niet waarom dat nodig is.
Mijn vrouw zegt dat het tegen vlooitjes is. (Niet tegen jou, kater Vlo!!) Maar ik heb nooit vlooitjes, dus waarom zou ze het dan elke maand doen?
Maar nu kon mijn vrouw dat vieze spul op mij doen, en ook nog twee nagels van mijn voorpoot knippen.
Toen was ik er ook echt wel helemaal klaar mee, en dat merkte mijn vrouw ook. Ja logisch, want ik lag met mijn staart te zwiepen.
Maar ik bleef toch gewoon op bed liggen, dapper hè?

Op krachten

Ik vind zelf dat ik ineens dus een hele hoop nieuwe dingen durf. Dat kost natuurlijk wel een hoop energie. Omdat ik zoveel ren en speel en praat en knuffel krijg ik ekstra lekker eten, zodat ik op krachten blijf.
Als ik op mijn kurk klim, val ik als een blok in slaap. Dan snurk ik soms zelfs een beetje.
En als ik wakker ben, bedenk ik wat ik nu wil gaan doen. Gewoon met de veer spelen, of buiten in de tuin gaan rennen, of iets aan mijn vrouw vertellen, of met mijn man en mijn vrouw met een balletje spelen. Of zal ik weer eens met die muis spelen?
Ik wist nooit dat je zoveel verschillende dingen kon doen, als kater!

16 thoughts on “kater Bolle over: als je zeker weet dat je iets durft

 1. Wat een leuk verhaal Bolle!!!!
  Heerlijk dat je zo fijn kunt spelen…..en zoveel durft!!!!!
  Dat is een teken dat je je veilig en gelukkig voelt!!!

  1. Wat fijn om te horen dat het een leuk verhaal is! Ik zit lekker in mijn velletje, maar soms kan ik ineens weer schrikken. Geeft niks, zegt mijn vrouw dan. Dat hoort nou eenmaal ook bij mij!
   Een lief kopje voor jullie allemaal van Bolle.

 2. Oooooh bolle. Durf jij nu samen met je man of vrouw naar bed te gaan? Ikjes durf dat nog steeds niet na 17 jaar. Wel als ze er niet liggen. Ik durf wel op het nachtekastje te zit. Ik ren ook niet meer zo veel hoor. Maar goed…daar ben ikjes bijna 17 voor. Maar ik speel nog best wel veel hoor. Ooooh wat zijn vlooitjes? Zijn die leuk?

  1. Dag prinses Katrien, ik lig alleen bij mijnn man of vrouw in bed als ze er in hun eentje in liggen. Als ze met zijn tweetjes zijn niet, dan heb ik veels te weinig ruimte en ben ik bang dat ze bovenop me gaan liggen! Ik vind het knap dat jij op het nachtekastje durft te klimmen, dat durf ik dan weer niet.
   Je bent nou al weer nóg meer bijna 17! Nog iets meer dan een maandje en dan is het zover, spannend hoor!
   Vlooitjes zijn niet zo leuk, vind ik zelf. Toen ik hier kwam wonen had ik er heel veel, en dat kriebelt heel erg. Ze doen je bijten, in je huid. Dat hoort toch niet?!
   Een lief kopje van Bolle.

 3. Dag Bolle,
  Wat fijn om te horen dat je zoveel durft zeg, dat betekent dat je het goed naar je zin hebt, en je mensen helemaal vertrouwd. Je bent gewoon Huiskater Bolle geworden!
  Dank je dat je zei dat dat vlooienpipetje niet tegen mij is, dat zal mijn eerste vrouw leren!!! Ze leest sinds kort deze stukjes ook, en heeft een beetje spijt dat ze me zo’n suffe naam gegeven heeft zei ze.
  Jij begint dus ook die malle nep muisjes wel een beetje leuk te vinden. Ik heb nu een bevertje, en een klein uiltje waar ik mee speel. En m’n gele “madnip” speeltje natuurlijk. Dat uiltje zat eigenlijk in de kerstboom, maar het viel van z’n klemmetje af, toen heb ik het maar ik beslag genomen, er zitten een soort nepveerjes aan, en je kan het leuk door de kamer zwiepen. Ook heb ik pingpongballetjes, maar ze zeggen geen ping en pong, alleen maar pokpok als ze ergens tegenaan komen. Maar mijn veren blijven toch het leukst.
  Wat fijn dat je bij je mensen op bed durft te slapen zeg, vooral nu het zo koud is. Tussen de voeten van je mensen is ook een lekker plekje, dan word je van twee kanten warm. Ik slaap meestal bovenop m’n vrouw, maar dat durfde ik ook niet meteen hoor.
  Mijn vrouw praat ook redelijk kats, maar of ze ook alles begrijpt…?!? Soms denk ik wel eens dat jouw vrouw en mijn vrouw uit hetzelfde nest komen, ze doen zoveel dezelfde, soms wat vreemde, maar wel grappige dingen!!
  In de slaapkamer van mijn vrouw staat ook zo’n ding dat poef heet, maar daar zit een fleece deken om en overheen, want mijn voorganger Broddel, had hem vakkundig gesloopt !!!
  Oh ja, die grote ogen heb ik ook als ik fanatiek speel. Mijn vrouw is soms bang dat ze eruit rollen geloof ik. Een dikke staart heb ik altijd. Er zit ergens in mijn voorgeslacht een Maine Coon. Ik had veel liever die stoere manen geërfd, of die pluimpjes op m’n oren.
  Oh Bolle, wat ben ik blij voor jou en je mensen dat je nu zoveel durft, je hoort je vrouw nu vast ook niet meer over onzichtbare eieren waar ze over moet lopen 🙂 .
  Geef je mensen maar een stevige kop van mij, en voor jouzelf een lief kopje van
  Vlo.

  1. Dag kater Vlo, ik vind je naam juist helemaal geweldig, en mijn mensen ook! Luister je er ook naar, als daar zin in hebt? Als mijn vrouw Molly riep stond ik altijd het eerst klaar (ja logies, want Mol hoorde bijna niks) en dan zei ze altijd”jij heet toch geen Molly?”. Maar nu noemt ze me soms Bollie, en dat vind ik altijd leuk om te horen!
   Enne… dat slapen in bed durf ik alleen als één van mijn mensen er in ligt. En dan vooral bij mijn man. Want die beweegt bijna niet, en mijn vrouw slaapt heel onrustig. Dat vind ik eng, straks schopt ze me per ongeluk! Ik heb maar een paar keer in bed geslapen als alletwee mijn mensen er in lagen. Toen was ik een beetje ziek, en dan vind ik het fijn. Mijn mensen vinden het heel jammer dat ik het niet wil, en soms zegt mijn vrouw dat ze me op een dag een keer vastspijkert aan het bed. Niet echt hoor, maar voor de grap. Ik slaap altijd op mijn kurk, zo hoort dat nu eenmaal vind ik.

   Wat grappig dat onze vrouwen zo op elkaar lijken, misschien zijn ze alletwee europees korthaar? Of siamees, want die praten veel heb ik gelezen.
   Ja Vlo, het spijt me van die muisjes… ik had het zelf ook niet verwacht dat ik het leuk zou vinden! Maar dat is weer anders voor iedere kat, dus voel je niet verplicht om ze leuk te vinden!

   En we zijn allemaal heel blij dat ik niet meer zo bang ben! Maar dat van die eieren was denk ik een verzinsel van mijn vrouw… ik heb ze eerlijk waar nooit gezien!
   Een lief kopje voor jou en je vrouw van Bolle.

   1. Ha Bolle,
    Ja hoor, ik luister als ik zin heb best naar mijn naam, vooral tegen etenstijd 🙂 .
    En….eh.., ik schaam me bijna om het te zeggen, maar ik speel stiekem ook wel eens met een muisje, maar niet als mijn vrouw kijkt. Ze heeft me gesnapt. Ze heeft op een avond goed onthouden waar de muisjes lagen, en vroeg de volgende morgen heel liefjes of ik die nacht soms twee van die muisjes had zien lopen. Oef !!
    Maar ik vertik het om met die muis aan het hengeltje te spelen, dat doet ze maar mooi alleen!
    Ik slaap ook niet altijd op bed, ik begin meestal op de bank, en vroeg of laat klim ik dan op bed bij mijn vrouw. Ze slaapt meestal op haar rug, en ligt heel stil gelukkig, anders ben ik weg hoor. Dat bewegen in mijn bed vind ik niets!!!
    Ik denk dat mijn vrouw een kruising europees korthaar / siamees is, die van jou ook?
    Wat lief dat jouw vrouw je soms Bollie noemt, zo zie je maar dat zij ook jouw lieve Molletje niet vergeten is, hoe zou dat ook kunnen ?!?!
    Kopje, Vlo.

    1. Dag Vlo, misschien dat iedere kat gewoon eerst even moet wennen aan die muisjes? Omdat we eerst niet snappen wat we er mee moeten, en dat je dan later denkt ach wat maakt het ook uit, Maar muisjes aan een hengel, dat kan niet. Dat ben ik met je eens.
     Mijn vrouw is ook europees en nog wat, maar dan met een beetje langere haren. Misschien een pers?
     Kopje terug van Bolle,

 4. Hallo Bolle,

  Bolle wat een verhaal zeg ik heb het maar eens een paar keer goed gelezen hoor, want mijn oren en zwiepstaart konden het niet snapperen. Wat durf jij ineens veel zeg, mijn vrouwtje vraagt of jij het voorjaar in jouw koppie hebt, want wat ben je ineens een ren en race Bolle, ja je weet dat doe ik ook graag en ook dingen mee in de bek nemen als ik het tegen kom.
  Bolle eigenlijk is het toch niet van de gekke hoor, je hebt drieeenhalf jaar bij je lieve mensen in huis en je bent gaan voelen dat alles heel veilig is en je heel veel mag spelen en rennen en noem maar op. Wat fijn is dat toch en je ziet aan je foto dat je heel gelukkig en tevreden bent.
  Nu zet jij je vrouw natuurlijk wel extra aan het werken, want ik kan niet geloven dat als jij door de tuin en de blubber racet en dan als Formule 1-Bolle binnen komt eerst je stappers gaat poetsen en wat te denken met de blubberpoten op het bed. Ikke vind dat we nu samen wel kunnen gaan racen, hoef ik niet meer alleen te doen, want vrouwtje doet nooit mee aan mijn sportief zijn.Nou dat slapen samen in dat grote bed ga jij binnenkort de hele nacht doen hoor. Wel even met je vrouw en man miauwen dat het dan het grote Bollebed heet en als zij rustig liggen en veel knuffelen ze ook daar bij jou mogen komen liggen. Kijk zo is die miauw afspraak hier ook in huis hoor.
  Als jij zoveel speelt en rent kan jij ook wel wat minder sporteten doen en er wat anders bij eten of meer sporteten krijgen. Ikke eet nog steeds mijn sporteten en ik zie er mijn mijn Jippelijf goed en gezond uit zegt vrouwtje.

  Vlooienspul (stinkprut) krijg ik nooit, ik kom alleen op het balkon en vrouwtje houd mij heel streng in de smiesjes. Ikke ben nu haast 11 jaar bij vrouwtje en heb nog nooit een vervelend klein beestje gehad. Tante Ans( DA) pluist mijn bontjas ook 2 keer per jaar helemaal uit en zegt dat super schoon. Dus omdat ik een huiskater ben hoeft het niet vind vrouwtje. Maar Bolle jij komt ook buiten en die kriebel beestjes en wat te denken van die slurp teken ja die zijn daar en dan vinden ze jou ook lief en gaan in jouw bontjas wonen. Tja en dat kan niet hoor.

  Bolle het wordt nu mijn speeltijd samen met vrouwtje en ga ik stoppen met mijn schrijf naar jou. Hele fijne dag en bedankt voor je geweldige mooie blog hoor.
  Van mijn vrouwtje krijg jij heel veel beloningsknuffels en van mij voor jou en je man en vrouw veel kopjes en pootjes’
  Je grote vriend Jip

 5. Dag Jip, mijn mensen waren ook helemaal verbaasd dat ik zo veel durfde met al dat rennen en spelen. En ik zal je een klein geheimpje vertellen: het was één uur ’s nachts. Maar omdat ik zo blij was hebben we tóch een uur gespeeld! Mijn vrouw zei wel dat ze dat niet elke nacht ging doen, maar dat ik het overdag of ’s avonds altijd mag!
  Het lijkt me super om een keer samen te racen! Dan zijn we formuleTWEE Jip en Bolle!

  Ja, over die modderpootjes heb je wel gelijk. Maar er ligt een speciaal iets over het bed daarvoor, een sprei heet dat. Soms gaat die elke dag in de was, als het regent! En ik loop eerst over een heel dik zacht kleedje als ik binnen kom, ook spesjaal voor mij een badmat zegt mijn vrouw. Mijn vrouw zei vroeger met Pop, Beer en Mol wel eens dat ze kleine laarsjes ging maken, maar dat heeft ze nooit gedaan. En ik weet soowiesoo niet of ze die hadden aangedaan. Ik niet in ieder geval.
  Wat fijn dat jij ook weer lekker in je velletje zit, Jip. Dat is toch het allerbelangrijkste. Is het lawaai nou weg?
  Wij krijgen ook dat lawaai, volgende winter. Daar zijn we niet blij mee… en ook best wel een beetje zenuwachtig over.
  Maar gelukkig duurt dat nog een tijd!
  Veel plezier met splen Jip, en oefen maar vast voor onze rees!
  Een lief kopje voor jou en je vrouw, ook van mijn mensen, van je vriend Bolle.

  1. Hallo Bolle Ik mag nog even een schrijfje doen naar jou. Ikke ga heel erg veel oefenen voor onze formulu TWEE Jip en Bolle. Vrouwtje zal alle meubels goed vast zetten en zoals het hoort ook stoot kussen in de bochten en aan de poten van de tafels en stoelen maken. Kijk in onze samen racewedstrijd mogen mijn muizen niet mee doen hoor, dan doen ze allemaal dom oversteken en racen we ze plat. Tja en dat is toch wel heel zielig vind ik.

   Toch wel heel slim van jouw vrouw dat ze voor jouw modderpootjes maatregelen heeft genomen, nee laarsjes zie ik jou niet aandoen, jij moet wel goed uitkijken hoor als je de bocht door racet want anders ga je onderuit. Ik heb toen Boris nog geen ster was ook samen geracet en we vlogen eggies vaak uit de bocht. Vrouwtje deed altijd de handen voor haar gezicht, nou dat deed ze niet van de spanning hoor, maar ze noest altijd lachen. Racen is een ernstige gebeurtenis en daar valt niks om te lachen vonden wij. Ze had beter een lekker snoepje op onze au billen kunnen leggen dan stiekem te lachen vonden wij.

   Wat verschrikkelijk dat ze volgende winter bij jullie gaan verbouwen en vreselijke herrie maken. Kijk Bolle doordat mijn vriendjes allemaal snel achter elkaar een ster werden en hier in de woontoren steeds maar weer iemand het nodig vond om te verbouwen , ben ik een angstige Jip geworden, daarvoor had ik nooit ergens last van. Omdat ik ook voor vuurwerk zo bang werd heb ik BachBloesem druppels gekregen 4 weken lang, deze waren speciaal voor mij gemaakt. Vrouwtje moest ook een foto van mij opsturen. Een vriendin van vrouwtje heeft een studie in BachBloesem gedaan en mag dit maken. Dus ze kon op de foto zien hoe ik was en vrouwtje moest mijn klachten vertellen. Nou Bolle je weet ik was niet meer bang van al dat geknal, maar nu komt het mooie, ik raak steeds meer van mijn angsten af. Nou duik ik niet meer onder het dekbed van vrouwtje als de bel gaat en schrik niet meer van enge geluiden. Ikke en vrouwtje zijn hier zo blij over. We hopen dat het nog zo komt dat ik weer een frank en vrije Jip ga worden. Tja en dat allemaal door die druppeltjes. Mocht het weer een poos niet goed gaan, dan moet vrouwtje het laten weten en dan maakt die vriendin weer nieuwe druppeltjes.

   Zo Bolle, het is voor mij en vrouwtje hoogste tijd om naar ons grote Jippebed te gaan.
   Wij kijken weer uit naar je volgende schrijf hoor. Een fijne week en knuffels van mij voor jouw vrouwtje en man en van mijn vrouwtje krijg jij ook knufjes en poot en kopje van je grote vriend Jip

   1. Dag Jip, dank je wel voor je antwoord!
    Ik ga dan ook maar oefenen voor onze rees, want jij bent seerie-eus besig, lees ik al. En zeker weten dat de muizen niet mee mogen doen. Formule 2 is alleen voor tijgers.
    Wat fijn dat je druppels je zo goed helpen! O, wat zullen jij en je vrouw blij zijn dat je niet meer zo bang hoeft te zijn! Want bangzijn is vreselijk, dan voel je je zo alleen en helemaal klein.
    Mijn mensen zijn al een beetje zenuwachtig voor dat bouwen bij ons, maar het moet. Niet van ons, maar van degene van wie ons huisje is. Wij willen het niet!
    Een lief kopje terug, ook van mijn mensen (ja, dat kan!), van je vriend Bolle.

 6. Hallo Bolle,

  wat heb jij weet jou mooie verhaal geschreeve en nu ben jij ook nog een Formuule 1 Bolle. Ik voel in mij buik dat jij dan een snelle Bolle ben. En als ik jou verhaal lees, ren jij hard door jou eigen huis en tuin. En jij durf steeds meer. Bolle ik voel jij ben steeds meer veilig bij jou mensen en jij laat jou eigen gaan. Ik denk dat jou mensen nu best blij zijn in ze hartjes.
  Oooh Bolle krijg jij piepers in jou nek? Ooooh assie dat kan eete? Dan ga ik het me vrouw ook vraage. Van me eigen krijg ik nooit eete in mij nek.
  En ik vind het ook stoer dat jij bij jou mensen op jou groote bed durf. Wij slaape ook op mij groote bed bij me vrouw. Ik vind bovenop me vrouw het allerfijnste en soms slaap ik ook tegen ze beene aan. Me vrouw kan dan niks mee beweege van ze eigen, ik vind het wel rustig dan.
  Assie een man heb en ook nog een vrouw is het wel anders. Dan hebbie minder ruimte op jou bed, maar het is ook warm.
  Bolle jij ben goed beezig assie steeds meer durf. Dan zit jij goed in jou eigen vacht en dan kan jou man en jou vrouw ook veel van jou eigen leere,

  Liefs van Loesje

  1. Dag lieve Loesje, als ik een Formule 1-Bolle ben, ren ik sneller dan het geluid. Dat is echt supersonies-snel!
   Die piepers kun je eten, dat doe ik ook. Nou ja, echt eten js het niet, eigenlijk lik ik het op. Ik krabbel dan met mijn tenen aan mijn hoofd of aan mijn schouders en dan lik ik mijn tenen goed af. Maar het is niet lekker. Niet zo lekker als tonijn. Ik kan het je wel een keer sturen, dan kan je het proeven.
   Wat handig dat je bovenop je vrouw gaat liggen, of tegen haar benen. Dan ligt ze tenminste stil, dat is heel handig. Ik durf nog niet in bed als alletwee mijn mensen er in liggen, want dan is er te weinig ruimte. Als mijn vrouw rechts ligt, ga ik links liggen. Want soms trappelt ze, en dat vind ik eng. Dan wordt ze zelf ook altijd wakker, maar ja, straks ben ik dan al uit bed gevallen! Dat is supergevaarlijk, dus ik ga alleen tegen mijn man aan liggen. Wel een beetje zielig voor mijn vrouw, maar dan moet ze maar stil liggen.
   Ik ben heel benieuwd naar je verhaal van deze week, Loesje! Ik denk dat ik weet waar je over gaat schrijven, omdat je zei dat ik het als eerste geraden had. Dat betekent toch dat ik het al weet? Ik denk dat het is van liefde is ALTIJD mooi. En dat is zeker weten waar!
   Een keer zei een monteur (ja, daar heb je er weer één) iets raars over Pop en Beer. Dat het niet normaal was. Toen moesten mijn mensen heel erg lachen. Daar moeten ze nu nog steeds om lachen, zegt mijn vrouw. Omdat het helemaal nergens op slaat. WIe kan er nou iets lelijks zeggen over liefde? Ik niet!
   Een lief kopje van Bolle.

 7. Wat goed van jou Bolle dat je steeds meer durft, Ollie heeft dat ook hij springt nu tegen onze benen op zo van Schiet eens op Vrouwke en Baasje ik wil eten of knuffels of hij wil naar buiten toe!
  Ollie wenst jou nog veel nieuwe ontdekkingstochten toe over wat je op eens durft!

  Kopje van Ollie

  1. Dank je wel Ollie! En wat goed dat jij ook steeds meer durft! Fijn is dat hè, als je zo lekker in je velletje zit, en als je je mensen goed kent.
   Dank je wel voor je lieve woorden!
   Een heel lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *