Welke knuffels ik het fijnste vind

knuffels

Als senior katerman heb ik best levenservaring gekregen. En ik weet ook van mezelf dat ik een knuffelkater ben. Dus nu wil ik vertellen welke knuffels ik het fijnste vind.

Friemelen

Eerst wat ik helemaaal niet wil. Dat is als ik op bed slaap en we worden wakker dat mijn vrouw dan meteen aan me gaat friemelen. Echt waar dat ik dat niet wil. Dan spring ik meteen van bed af, klaar. Wakker worden moet langzaam, dat is het beste.  Gelukkig doet ze dat nooit behalve soms, nou dan ben ik ook meteen weg.

Wakker

Pas  als ik goed wakker ben, wil ik knuffels. Hier komen de fijnste

 • de ochtendknuffel beneden op de bank, nadat ik water heb gedronken uit de badkamer. En ik heb een brokje op. Dus de belangrijke dingen zijn gebeurd. En dan ga ik op mijn kussen hangen en zij legt haar arm om me heen en dan gaat ze soms ook aaien, alles is zachtjes en het is helemaal stil, man man dat is zo fijn.
 • de avondknuffel nadat ik mijn avondsnek heb gehad. Ik voel me tevreden in mijn lichaam van de snek plus ik weet dat we zo naar bed gaan en dat we dan samen gaan slapen en ze blijft de hele tijd bij me. Nou dan voel ik me zooo rielekst en gelukkig dat kan ik niet zeggen maar het is wel zo

Tussendoor

Nou is dat natuurlijk niet alles wat ik aan knuffels krijg dat zou zielig zijn. Er zijn heel veel tussendoorknuffels. ’s Morgens ga ik slapen op de bank en dan wil ik in slaap geaaid worden. Dat slaapt het fijnste. Of voordat we gaan eten dan wil ik bankhangen met gesprekjes of dat ze even mijn achterpoten vast houdt in haar warme hand, daar hou ik ook van.  En dan de rest nog tussendoor.

Dus dat zijn mijn belangrijkste knuffels op een dag. En nou weet u ook waarom ik zo goed kan rieleksen. Precies door de knuffels van thuis.

14 thoughts on “Welke knuffels ik het fijnste vind

 1. Hoi Bert,jij hebt voor ieder moment v/d dag knuffels, wat fijn! en wat een verwennerij zeg.
  Je wordt er vast helemaal zen van. 🙂

  Zo hoort het!

 2. Oooooh bert. Ik vin knuffies ook niet altijd fijn hoor. Kijk…ik slaap nooit op bed als het personeel er in ligt. Dat isse eng. Maar ik ga wel op het nachtekastje zit om daar knufs te ontvang. Je weet…ikjes ben vroeg op. En dan ga ik op het nachtekastje(wat er trouwens ook ooferdag staat) zitten en dan ga ik zingen. En dan krijg ik eerst triehiennn te hoor. En dan krijge ik knufs.
  Als ik op mijn wolletje lig ligt het er aan of ik in ze moed ben voor knufs. Als ikjes slaap moet ze van mij afblijf. Oooooh nee….dan laat ik het merk hoor. Dan rrrrr ik boos. En dan zegt ze ooooh sorrie hoor.
  En heeeeeel soms ben ik in een hele erge knufbui. Dan ga ik in haar nek lig. Ooooooh dat is fijn. Oooooh
  En soms krijg ikjes oorkriebels. Net achter mijn oortje. En danne zing ik heffen, ijm in heffen

  1. ik snap het Katrien zulke dingen komen heel precies, dat noeten ze thuis snappen en onthouden. Dan kun je nog eens wat anders doen, alleen als je zelf zin hebt natuurlijk. Daar begint het allemaal mee!

 3. Hallo Bert,

  OOOOO wat heb jij nu toch een fijn onderwerp vandaag, Knuffelen en ikke lust daar buikje vol van hoor, ikke vind dat net zo lekker als een bakje eten ( nou ja je snappert het natuurlijk wel)
  Ikke vind het ook zo fijn dat jij een knuffelkater bent en o wat doe jij dat samen met vrouwtje veel en fijn zeg. Mijn vrouwtje mag mij wel zachtjes knuffelen in ons bed, ikke zet dan ook de spinmotor erbij aan en mijn voorpoten kan ik niet stil houden. Vind vrouwtje meestal niet zo fijn, want dat doe ik op haar velletje en zo krijgt ze allemaal gaatjes in dat vel, maar wees maar gerust hoor, vrouwtje loopt niet leeg als een ballon. Ikke geef zelf ook heel veel knufjes aan vrouwtje. Zoals kopstootjes en dan van die harde en tegen haar benen, ze vraagt dan altijd wel zo van Jip zit je weer te bedelen om wat lekkers. Tja dat doe ik ook wel eens.

  Mijn allerfijnste knuffelen is het volgende. Ik ga voor vrouwtje zitten op de tafel, maakt niet uit wat ze aan het doen is het is dan mijn tijd miauw ik dan. Soms wel eens een grote zucht van vrouwtje omdat ze druk bezig is, maar gewoon tijd voor pauze vind ikke dan. Vrouwtje vraagt dan eerst aan mij: Jipje knuf en dan buig ik mijn snuit naar haar en dan geeft ze me allemaal kusjes bovenop mijn koppie. Dan komt het grote knuffelwerk eraan. Ikke ga even helemaal goed zitten ( ja dat is heel belangrijk hoor) Vrouwtje omarmt mij helemaal en ik hang dan tegen haar, Dan doet ze niet te zacht en niet te hard allemaal pppprrrr onder mijn rechteroor en na een poosje onder mijn linker oor ( tja ik heb er tenminste 2 ) Na een lange tijd buig ikke mijn koppie weer voorover en dan doet ze pppprrrr boven op mijn koppie tussen de oren. Nou Bert als ze hier na lange tijd mee stopt ben in helemaal van de rielekste hoor. Isse misschien nog een goede oefening voor Loesje haar kurresie. Bert ikke ga dan eggies onderuit voor een dutje hoor.

  Ikke ben ook zo’n knuffelkont zegt vrouwtje en er wordt hier dus veel geknuft, ook voor het slapen gaan, of als vrouwtje weg moet, krijg ik altijd veel kusjes op mijn koppie.

  Bert knuffelen is een heel belangrijk gebeuren in het leven van dieren en mensen, daar geef je mee aan dat je veel van elkaar houd. Wat fijn ook dat Loesje op Falentijn hier een kurrezie over gaat maken en ik hoop samen met vrouwtje dat er weer heel veel dieren en vrouwtje en mannetjes mee gaan doen.

  Zo Bert mijn schrijfjes tijd zit erop fluistert het vrouwtje en voor mij even tijd om nog een paar knufjes te vragen en dan naar snurkjesland.
  Fijne dag samen met je vrouwtje en veel knuffelen, wat vast wel gebeurt. Knuf van mijn vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. jij weet ook precies wat fijn is Jip, en ook hoe het moet, daar zou je best een kurzus in kunnen geven dan deden we allemaal mee. Ik doe het thuis niet zo precies als jij geloof ik, maar het is toch bijna altijd in orde. Soms niet daar moet ik eerlijk over zijn. Dan ga ik op mijn andere zij liggen en dan kijk ik even en dan snapt ze het. Dat hoort er ook bij. poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert,
  Oh, Niet ’s morgens meteen een knuffel? Ik wel hoor, dan begint de dag goed.
  Alleen zijn mijn vrouw en ik het niet eens over hoe vroeg die knuffel moet beginnen.
  Ik slaap meestal bovenop mijn vrouw, als ze beweegt zeg ik “prrrrùùùp”, en dan krijg ik vanzelf een aai.
  Verder heb ik om een uur of 6 dezelfde truuk als Katrientje, ik ga op het nachtkastje zitten en zeg “Pruhuhup!!!”. Helaas kan ik niet zingen, dus begin ik met dingen van het nachtkastje te gooien. Dan hoor ik “Vlohoo!! niet doen!”. Maar als ik dan doorga, staat mijn vrouw zuchtend op (nadat ze eerst geprobeerd heeft me van het kastje te zwiepen 🙂 ), loopt naar de keuken, dan krijg ik wat verse brokjes (die oude eet ik later wel op), en dan gaan we weer naar bed. Ik ga eerst onder haar kin liggen, zodat ze me makkelijk achter m’n oor kan kriebelen, en als dat klaar is ga ik weer gezellig binnen aai afstand liggen tot we opstaan. Soms lig ik tussen haar voeten, maar dat heeft weer het nadeel dat ze met niet kan aaien als ik dat wil.
  Overdag kom ik, wanneer ik dat wil, ook vaak een knuffel halen, of ik lig vlak tegen haar aan op de bank, ook heel gezellig.
  Soms ga ik ergens boven liggen, als ik dan beneden kom moet er wel wat langer geknuffeld worden, maar het voordeel is wel dat ik boven preifussie heb, en dat mijn vrouw er niet doorheen kletst als ik mooie, diepe gedachten heb over met leven, en eh …lekkere hapjes!!
  Als ik echt heel diep slaap, ja, dan moet mijn vrouw me ook niet storen. Dan kunnen de knuffels wel wachten.
  Ik hoop dat je vandaag alle gewenste knuffels krijgt Bert, maar ik denk dat dat wel goed komt.
  Een kopje en een poot,
  Vlo.

  1. Vlo wat pak je dat slim aan en het werkt elke keer: je krijgt meteen aandacht en best snel ook wat lekkere brokjes. Maar ja als je op je vrouw slaapt dan mag je vanzelf meer, dat weet iedereen. Goed dat je ook aan je preifussie denkt. Dat is ook belangrijk voor een huiskat, daar heeft Loesje nog eens aksie voor gevoerd en toen wisten we het allemaal, zo is dat gegaan. kopje van Bert

 5. Lieve Bert,

  oooh jij ben echt ze groote knuffelkater van me Feesboek. Maar ook van me hart. Ik voel jou knuffels zacht in mij eigen hart.
  Dat is belangrijk, dat je jou eigen fijne gevoel ook voel in jou hart. Dat je blij ben en tevreede .
  Ik vind knuffelen fijn maar van me eigen wil ik wel zelf zegge wanneer. Dan ga ik bij me vrouw zitte, op ze schoot Bert. En dan gaat ze mij ook zachtjes aaie. Ooh ik voel mij eigen dan rielekst en gelukkig in mij hart.
  Soms doe ik kopjes geeve Bert, tegen de kop van me vrouw. Dan duw ik hard en ik moet heel hard spinnen Ooooh dan is alles alleen wij twee, me vrouw en ik van me eigen. En zij volg mij dan in mij beweege want ik laat mij eigen dan helemaal gaan.
  Maar oppakken wil ik niet, dat doe ik bij me vrouw ook niet Bert. Ik ben op mij eigen en ik vind dat ik ook van me eigen iets mag aangeeve. Dat doe ik als ik knuffels wil. En ik slaap ook op mij vrouw, dan doe ik eerst me slaapmeeditaasie en zij geef me nog knuffels.
  En we heb geen vaste volgorde. Wij volg gewoon ons hart en ik voel mij veilig Bert.

  Liefs van jou Loesje

  1. dat heb ik ook Loesje, dat ik niet van oppakken hou. Mijn vrouw doet het heel erg soms ze zegt dat is treening, nou voor mij hoeft het niet. Maar dat ze goed aait dat is zo. Volgens mij doet ze hetzelfde als jouw vrouw dat ze goed oplet en dan meedoet. ik stuur jou een zacht knuffelkopje Loesje dan kun je dat bewaren tot je er zin in hebt. Je Bertje

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Dat klinkt goed wat je vertelt over dat knuffelen! Dat hebben jullie goed geregeld, jij en je vrouw.
  Ik begrijp wat je bedoelt met dat je ’s ochtends niet meteen wilt knuffelen, dat wilde ik ook niet. Maar denk je dat mijn vrouw dat wat kan schelen? Nee hoor. Die buigt zich over me heen en begint me kusjes en kopjes te geven. Nou, de eerste keer zat ik verstijfd van schrik. En van ergernis, dat ook. Maar ja, je kent vrouwen, als die iets in hun hoofd hebben kun je het wel vergeten, dus nu ben ik er aan gewend. En heel eerlijk gezegd moet ik er zelfs van spinnen.
  Ik vind knuffelen altijd fijn. Maar niet als ik slaap. En niet als ik een tijger ben, met de veer. Want ja, dan ben ik een tijger en tijgers knuffelen niet!
  En wat grappig dat jouw vrouw ook je achterpoot vast houdt. Mijn vrouw doet dat ook. Althans dat probeert ze. Maar ik vind het niet nodig.
  Weet je wat ik ook superlekker vind? Als mijn vrouw op mijn buik kusjes geeft, en en in mijn vacht snuffelt. Dan word ik helemaal wappie!

  Geniet maar van je knuffels Bert. Mijn vrouw zegt dat je daar groot en sterk van wordt (nog groter en sterker dan je al bent, zegt ze er dan bij)!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, ik heb dat ook thuis dat ze dan soms toch doorgaat. Dan KIJK ik even van he-nee en soms doet ze het dan toch. Knuffelen tijdens het tijgeren kan helemaal niet dat ben ik met je eens. Een tijger is een wild dier. Dus. kopje van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *