Ik ben een kater waar iets mee is

Volgens mij ziet iedereen het meteen: die kater heeft wat aan zijn oor. En zo is dat ook. Er is een stukje af. Misschien groeit het aan als ik twaalf jaar wordt dat is dit jaar. Maar misschien blijft het zo dat kan best.

Op straat

Ik heb het niet zelf gedaan. Mensen deden het. Dat was toen ik nog op straat leefde en ik deed  van alles wat een kater dan doet. Volgens mij heb ik ook kittens gemaakt maar dat weet ik niet meer zeker. Kan ook van niet.

Toen hebben mensen van het hospitaal me van straat gehaald en dat met mijn oor gedaan en ze deden nog meer dingen dat ligt nog steeds gevoelig bij mij en toen moest ik weer de straat op.

Een hele tijd later hebben ze me weer opgehaald en toen gingen ze me oplappen. Daarna kwam ik bij mijn vrouw te wonen. Zo is het gegaan.

Veranderingen

Sinds ik hier woon is er veel veranderd, dat voel ik zelf ook wel. Ik zal het opsommen:

 • mijn zelfvertrouwen is gegroeid niet heel veel maar toch dat ik meer durf en meer kan dus dat is fijn
 • ik heb dit jaar een hele dikke wintervacht die is vanzelf gegroeid misschien komt het omdat ik nou superlekker natuureten heb dat is ook gezond spul
 • mijn talent om te genieten is ook gegroeid, ik vind elke dag superfijn en de knuffels vind ik superduperfijn, dus ik geniet intens van alles en vroeger was ik alleen bang

Dus dat zijn best veel veranderingen en ook belangrijke veranderingen.

Groeien

Dus nou had ik gedacht als dat allemaal kan groeien dan kan mijn oor ook weer aangroeien. Dat ik van buiten weer in orde ben. Ik wil er goed uitzien en niet iedereen hoeft te weten wat er door de mensen van het hospitaal met mij is gedaan. Dat is ook iets van praifussie zo zie ik het.

Daarom dus. Nou misschien begint het als ik straks twaalf jaar ben. Het kan best.

23 thoughts on “Ik ben een kater waar iets mee is

 1. Hallo Bert,

  Maar Bert er mankeert eggies niks aan jou, nu maar eens even als katermannen onder elkaar.
  Je bent heel mooi en dat er een puntje van je oor af is geeft juist aan dat je een jeweetwel kater bent en dat jij een heel groot voorbeeld bent voor alle mensensnuiten die het vertikken om hun poes of kater te laten neutraliseren.
  Ik en vrouwtje vinden het een prachtige oor en een hulde voor jou dat jij altijd je oor laat zien aan iedereen.
  Weet je toen ik je nog niet zolang kende was het mij en vrouwtje niet eens opgevallen, tot dat er mensen waren die daar iets over gingen zeggen. Het zelfde als dat puntje bij je oog. Het hoort bij jou hoor en vrouwtje en ikke vinden jou een knappe kater. Ja dat mogen we nu ook miauwen want jouw lieve Loesje heeft gisteren een prachtige blog geschreven over houden van ongeacht wat. Dus ik als katerman Jip mag dus ook miauwen dat je een knapperd bent ozo.

  Ja Bert in de tijd dat je nu bij vrouwtje woont, ben jij zeker gegroeid, denk er aan je had een moeilijk en zwaar leven gehad op de straat en het is dan niet niks wat je moet gaan overwinnen in het zelfvertrouwen. Jij doet het allemaal samen vrouwtje en jullie nemen er alle tijd voor. Zo geweldig wat je nu allemaal al kan en durft, knoop dat maar eens tussen je oortjes, ja denk eraan die zijn alle 2 prachtig.
  Maar als jij 12 jaar wordt gaan we een knal feest maken, ikke ben dan ook net 12 jaar geworden hoor. Gaan we samen met Bolle onze mooie slanke katerlijf showen, laten we aan iedereen zien wat wij bereikt hebben met ons sporteten en al dat sporten.

  Zo nu moet ik stoppen, want vrouwtje gaat dus dadelijk weg en komt pas thuis als het nachtjes is. Kijk ik weet heus wel dat ze terug komt en ik bergen knufjes krijg, maar dit vind ik altijd nog moeilijk
  Bert een hele fijne dag en wie weet doe je nog een slaapmarathon, ikke wel want ik heb het huis alleen. Ik ga wel bij de deur liggen en als er iemand binnen durft te komen schrikt die zich een bult en weet niet hoe vlug die weg moet komen. Ja ik ben een echte waak leeuw.
  Van vrouwtje koppie op en veel knufjes en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ik vind dat jij ook al verstandige dingen zegt want soms voel ik alleen iets en dan denk ik er niet verder over na. Ik heb best veel meegemaakt dat is zo en ik voel het vaak nog steeds van binnen dat ik opeens bang ben of onzeker maar soms kan ik opeens toch weer iets dat ik eerder nie tdurfde. Daarom is een gewone dag zo belangrijk voor mij dan snap ik dat tenminste! poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert,

  Eigenlijk maakt dat dingetje aan je oortje je wel uniek.
  Maar het beste van alles is, dat je een liefdevol thuis hebt gevonden, waar er heel goed gezorgd wordt voor jou en heel veel knuffels krijgt.

  Wat ik wel vreemd vind ,is dat toen je nog geen huis had,1 keer v/d straat af bent gehaald en daarna weer de straat op moest, je was toch geen wilde kat?
  Was daar een reden voor?Je had toch meteen naar de opvang kunnen gaan?

  Anyway,gelukkig is het achteraf allemaal wel goed gekomen met jou, daar ben ik wel blij om.

  1. Volgens mij dachten ze dat ik toen verwilderd was maar ik voelde me gewoon raar van binnen en ik wilde een thuis en het is waar dat heb ik nou.

 3. Hoi Bert,
  Ik vind jou een hele knappe kater hoor. Mijn bediende heeft me over jou verteld en zegt dat ze vindt dat jij zo’n lief koppie heb. Mijn bediende heef mij Bas genoemd en ik en mein kleine broertje Bikkel hebben ook in dat hospitaal gewoond waar jij hebt gewoond. Ik en mein broertje Bikkel hebben maar 1 oogie. Maar onze bediende vind ons de knapste katers die er zijn. En Bert je weet het : echte sgoonheid zit van binne.
  Dikke knuffels van mij en Bikkel, en mijn andere broertjes Bjarne en Oliver en mijn kleine zussie Kruimel.

  1. hoi Bas, mijn vriend Bram heeft ook 1 oog en dat heb ik altijd gewoon gevonden zo is Bram en hij is een knappe katerman. Dus dat snap ik heel goed. Wat zijn jullie met veel thuis dat is vast supergezellig.

 4. Hoi Bert,
  Wat ben je toch een mooie stoere kerel.
  Heb je er wel eens aan gedacht dat jouw vrouw jouw misschien wel juist om dat oor genomen heeft? Tim had toch ook een oor waar wat mee was, en was jouw vrouw niet heel gek op hem? Je moet jezelf nemen zoals je bent vriend, en niet zoals je zou moeten zijn volgens jouzelf. Dat zit alleen maar in dat stoere koppie van jou.
  Ik heb een knikje in m’n staart, twee zelfs, maar die tweede zie je bijna niet, die voel je alleen maar. Mijn vorige vrouw heeft me juist daarom genomen, en de vrouw waar ik nu woon vindt het schattig!!! Ik zit er dus niet meer mee, en als dat wel zo zou zijn geweest, was ik misschien wel eens met een goede psiegieKater zijn gaan praten 🙂 .
  Als ik het lijstje goede dingen leest, wat er allemaal veranderd is sinds je bij jouw vrouw woont, is dat oortje dan zo erg? Loesje vindt jou prachtig, van buiten en van binnen, is dat niet veel belangrijker?

  Over dat kittens maken van jou, het zou me niet verbazen!! mijn vrouw heeft een nicht in Voorburg wonen, en die had een katerman Thijs, hij was een rode Pers, en is toen hij 17 jaar was, vorig jaar, over de Regenboogbrug gegaan. Zijn vrouw, en zijn harem van 4 persen, misten hem erg. Na een poosje is zijn vrouw een kater uit het asiel in Den Haag gaan halen.
  Hij is geschat op 10 jaar, heet Ivar, en lijkt precies op jou!!! hij is in Den Haag van de straat geplukt, dus wie weet !!!

  En dan nog wat, jij bent stapelgek op jouw Loesje, zij heeft maar één tand. Is jou dat opgevallen toen je haar voor het eerst zag? En maakt het jou wat uit? Nou dan…, Loesje is toch een prachtpoes?! Je weet zelf niet eens hoe rijk je bent man!! Je hebt jouw vrouw en Loesje!
  Al jouw vriendinnen en vrienden, waaronder ik, vinden jou ook een sterke kerel, je moet trots zijn op jezelf joh, je mag er zijn!!!
  Een lief kopje, en een stevige katerpoot,
  Vlo.

  1. je hebt gelijk Vlo dat oor is ook het teken van Tim dat mijn vrouw wist dat ik haar nieuwe kater moest zijn. Want ze heeft ook verteld dat ze eerder een andere kater had ontmoet die was nog groter dan ik en die had geen angstklachten en toen zei ze toch nee het voelt niet goed. Maar over mij voelde ze zich wel goed.Ik ben straks twaalf jaar. Dus het kan best dat ik een zoon heb maar ik weet niet hoe ik katervader moet zijn. dankjewel voor de suppprt Vlo en al die dingen die je zegt, poot van Bert

 5. Lieve Ome Bert, ik vond dit heel moeilijk om te lezen en te begrijpen. Dus vooral Tante Jafita en Perle hebben mij geholpen. U heeft veel meegemaakt en daar heeft u een strauma van. En ze denken misschien heeft u wel een midselijfkriesis. U mist een stuk oortje maar u bent van de straat gehaald en ze hebben u weer beter gemaakt. U woont bij uw vrouw die heel veel van u houdt. Ze heeft u de computer geleerd, en daar heeft u Loesje ontmoet. De liefste poes met wie u verkering heeft voor altijd. Loesje en uw vrouw houden van u zoals u bent. U heeft veel lieve vrienden. En Ome Bert stel dat u oortje weer zou aangroeien en het te groot zou worden. Dan heeft u een groot en een klein oor. En als u niet meer zou kunnen horen met dat oortje. Akespiestatie zoals u bent Ome Bert. Een lieve Oom. En als u zich niet zo lekker voelt heb ikke een tip. U doet u ogen dicht en u denkt aan uw vrouwtje die u knuffels geeft lange knuffels, aan Tante Loesje die zorgt dat u hartje sneller blijft kloppen aan al u vrienden en tenslotte de snel die op uw wacht. Als u dan uwe oogjes opendoet voelt u zich echt beter.

  1. Volgens mij hebben je tantes Jafita en Perle het goed uitgelegd Kyana. Wat je zegt is slim ik zou geen oor willen dat veel te groot was ik weet niet of ik daaraan zou kunnen wennen. Het is precies wat je zegt akseptaazie van mezelf. En je hebt ook gelijk dat ik best veel heb en ook vrienden en dat ik daaraan kan denken!!

 6. Ooooh bertje. Ik vrees dat jouw oortje nooit meer aangroeid hoor. Maar bert….je kan het ook anders zien. Jij bent een katerman die heel veel heeft meegemaakt. En jouw oortje zegt dat je dat nooit vergeten mag. Je hebt het heel zwaar gehad en je werd gered. Ooooh dat is toch mooi? En nou heb je jouw vrouw leren kennen. En zij vond jou EN je oortje mooi. Vergeet niet….tim had jou uitgekoos om bij je vrouw te gaan wonen. Wat een eer!!! Ikjes ben blij dat ik jou heb leer kennen hoor.

  1. ja daar heb je gelijk in Katrien, je zegt hele verstandige dingen daar heb ik gisteren ook over geslapen en toen voelde ik dat je gelijk had. Vooral dat van Tim. Dus ik ga proberen het zo ook te voelen.

 7. Lieve Bert,

  van mij eigen snap ik jou. Jij heb soveel meegemaak en jou oor laat jou dat zien van jou verleede. Maar jij ben nu veilig en jij durf steeds meer. Jij ben ze grote voorbeeld van ons allemaal van me Feesboek. Iedereen kijk naar jou en iedereen heb jou oor geaksepteerd. Daar moet jij op vertrouwe van jou hart. Van mij eigen vind ik jou oor mooi, jou oor is van jou eigen. En jou oor zit in mij hart, van mij liefde voor jou. Dat moet jij wel weete…
  Een gewoone dag geef jou zekerheid, dat is goed. Dat jij jou leeve en jou eigen leer akzepteere Bert. Dan kan jij straks nog meer want assie meer vertrouwe heb gaat jou leeve makkelijk.
  Bert ik wil zegge, jij ben mooi van jou eigen. Jou oor maak jou mooi en ik ben ook trots op jou

  Ooh Bert misschien hebbie een kittenBert Ooooh ik wil stiefLoesje zijn van mij hart,

  Liefs van jou Loesje

  1. dankjewel lieve Loesje ik snap steeds meer hoe het zit en nou kan ik het een beetje meer aksepteren. Niemand anders vindt mijn oor stom. Alleen ik vind het soms moeilijk. Misschien heb ik gewoon nog meer zelfvertrouwen nodig. Dat ik me er dan rustig onder voel, kopjes van mij

 8. Lieve Bert, kijk eens hoe je gegroeid bent/je durft steeds meer/je bent gelukkig met je vrouw en Loesje/je hebt weer vertrouwen!!!
  Wij begrijpen wel dat je het vervelend vind om dat stukje van je oor te moeten missen. Maar Bert……….
  schoonheid komt niet vanuit je uiterlijk maar vanuit je hart!!! En deze schoonheid laat jij zien Bert……je bent een ontzettend, prachtige, schitterende Katermans!!!!
  Dikke knuffel van
  Tica, Izzy, Panda, Moby, Belle, Dopey en onze vrouw.
  ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

  1. Hoi Tica, Izzy, Panda, Moby, Belle, Dopey en vrouw van jullie allemaal, dankjulliewel voor de lieve woordn daar ben ik verlegen mee maar ook blij!! Bert

 9. Dag Bert,,

  Hier Bolle.
  Je weet, ik heb net zo’n oor als jij hebt (of jij hebt net zo’n oor als ik, dat kan ook!).
  Stel je voor dat jouw oor zou aangroeien, dan ben ik de enige die ik ken die zo’n oor heeft! Nu zijn we met zijn tweetjes, dat vind ik fijn.
  En weet je hoe ik erover denk? Dat oor is maar een ienie-mienie-klein deel van wie je bent. Je bent zoveel meer dan alleen het puntje van je oor!
  Kijk, ik snap wel wat je bedoelt met dat sommige dingen privee zijn. Dat vind ik ook, maar iedereen kan aan ons zien dat we geen kinderen meer kunnen krijgen. Of maken, ik kan dat nooit onthouden.
  Maar ons oor zegt eigenlijk meer over de mens die ons ooit op straat heeft gezet. Dat is geen lief mens, dat je zoiets doet. En wij zijn toen sterk genoeg geweest om een tijd te zwerven en voor onszelf te zorgen.
  Dus dat oor is een teken dat we tijgers zijn, die de djungel hebben overleefd! En het is logies dat je na de djungel weer een beetje moet wennen aan een mens en een huis. En dat je een beetje bangig bent.
  Gelukkig hebben we alletwee ons huis en onze mens(en) gevonden, en zijn we veilig. Dat is toch het belangrijkste. Dat we nu kunnen groeien en leren vertrouwen en ontspannen en zelfverzekerd worden. En dat kan best zonder dat stukje oor!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle ja dat is waar dat we nou veilig zijn is het belangrijkste en dat we een thuis hebben. Als ik op mijn kussen lig en ik krijg knuffels dan voel ik me heel tevreden. Dat had ik nooit in de djungle en nou wel. En het is ook zo dat ik nou veel meer zelfvertrouwen heb en als ik onzeker ben dan helpt mijn vrouw me. Dus dat heeft niks met mijn oren te maken. kopje van Bertje

 10. Bert, je bent een mooie vent en Bolle is ook een mooie kerel. En dat zeg ik, Lady Lily, en ik heb smaak hoor.
  Mijn levensverhaal lijkt op dat van jullie en ik voel me met jullie verwant.
  Ook bij mij is er een oortopje weggesneden tijdens de sterilisatie.
  Kater Bolle schreef eens dat dit bij katers links is en bij poezen rechts.
  Deze uitspraak brengt me nu zwaar in verwarring: bij mij is het nl. ook het linkeroor dat niet meer compleet is. Toch staat er in mijn vaccinatieboekje en op de papieren van het asiel dat ik een Lady ben. Daar vertrouw ik nu maar op. En mijn vrouw ook.

  1. hoi Lady, de mensen in het asiel kunnen zich best vergist hebben. Als je een lady bent dan is dat gewoon zo!!

   1. Hoi Bertje, ik bleef er toch wat onrustig van en heb daarom mijn vrouw opdracht gegeven om het uit te zoeken.
    Zij is te weten gekomen dat de stichting zwerfkatten Gouda altijd een eartip links doet, ongeacht het geslacht. En dat iedere stichting hiervoor zijn eigen regel heeft. Dus gelukkig kan ik toch blijven zeggen: ik ben een echte Lady.
    Poot van Lady Lily

Reacties zijn welkom