Wat twee superpoezen voor elkaar kregen

Hier zijn ze: Loesje en Katrien. Ze zijn superpoezen. Ze kunnen stukken schrijven en ze zijn vriendinnen en ze hebben aksie gevoerd.

Aksie

Die aksie was een tijdje geleden en toen was het bijna Kerstmis. Ze gingen toen op de scooter spullen voor dieren in het asiel in Amsterdam kopen en ze gingen ook zelf naar het asiel en ze zochten zieke dieren op.

Ik wist geeneens dat poezen zulke dingen konden doen. En eerlijk waar, ik was blij dat ik thuis kon blijven want ik ben toch anders in die dingen. Snel bang. Nou zij niet.

En toen vroegen ze ook om geld voor de zieke dieren in het asiel, om te helpen. Ik heb mijn vrouw toen geld laten overmaken.

Uitslag

Gisteren las ik op het feesboek van Loesje de uitslag. Ze schreef:

“Mij soolzusje en mij eigen heb goed nieuws. Wij heb bijna 250 eurocentjes opgehaald van ze akzie met Kersmis. En U heb allemaal geholpen van U eigen. Prinses Katrientje en mij eigen wille zegge, dank U wel. En ook van ze dierenasiel in Amsterdam en alle dieren. Wij zijn ook trots van ze groote bedrag.”

Nou ik ook wat goed!! Superpoezen!!

Geld

Van dat geld van die aksie kunnen weer heel veel dieren extra eten krijgen, of verzorging of een operazie of een extra dekentje of weer wat anders, net wat ze nodig hebben. Vooral als je ziek of raar van binnen bent en je zit in het asiel dan heb je het moeilijk. Vroeger was ik zelf ook zo dus ik weet dat. En dan is het superfijn als er voor je gezorgd wordt  want zelf kun je dat even niet meer.

Ik vind het superdupergoed van Loesje en Katrien. Dieren kunnen ook voor dieren zorgen, vooral als je superpoes bent. En anders kan het ook als je je best doet.

 

 

13 thoughts on “Wat twee superpoezen voor elkaar kregen

 1. Ome Bert dat hebben ze goed gedaan . Wij hebben ook centjes gestuurd en ikke ben mega trots op mijn supertantes. Het is fijn als je kunt helpen op welke manier dan ook

  1. hoi Kyana wat lief dat jullie ook geld hebben gestuurd, ik ook, zo helpen we allemaal de andere dieren!!

 2. Hallo Bert,

  Ja wat hebben wij toch superdesuper toffe vriendinnetjes. Ikke ben ook zo trots op hen maar ook heel blij dat ik een vriendje van hen mag zijn, want daarom kon ik ook centjes uit mijn spaarpot geven voor de zieke dieren en ja Bert we weten het, het is z’n fijn gevoel in je lijf dat je andere dieren mag en kan helpen. Bert jij bent wat vergeten hoor. Jij hebt ook aan de aksie gewerkt. Jij hebt het 5 dagen op jouw blog gezet, als je dat niet had gedaan dan was er niks gebeurt hoor. Dus je mag ook met de poot op je borst tikken vinden wij.

  Ikke wist niet wat ik zag zoveel en wat zullen de dieren gesmuld hebben van al het lekkers wat ze ook nog eens mee hadden genomen.
  Nee ikke durf ook niet op zo’n brommert hoor en alles moest ook nog mee en door die o zo grote drukke stad. Vrouwtje zegt dat ze niet eens met de fiets erdoor zou durven.

  We zijn er nu wel achter gekomen dan poezenvrouwen heel veel kunnen en durven. Ze hebben aan emanziepaatie gedaan.

  Maar Bert jij had ook een keigoede aktie met jouw verjaardag, Wat had jij voor veel knuffeldekentjes gezorgd voor de dieren in het Hospitaal en andere opvangen.
  Ikke mag van vrouwtje altijd wat uit mijn spaarpot nemen om aan stichtingen voor dieren te geven en soms lever ik mijn snacks in omdat er veel centjes brokken nodig zijn.

  Bert voor jou een grote knufdag en knuf van vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Zo is het precies Jip de poezenvrouwen hebben aan emanziepaatie gedaan met alles wat ze dachten en durfden. Ik had het zelf nooit kunnen bedenken maar zij wel. Dieren kunnen best andere dieren helpen. Toen met mijn dekentjes-aksie was mijn vrouw trots op mij toen was ik gelukkig en ook verlegen. Poot van je vriend Bert

 3. Dag Bert,
  Zo zeg, wat super dat er zoveel opgehaald is. Ik mocht ook m’n spaarpotje legen van mijn vrouw gelukkig. Wat ben ik er trots op dat ik een vriendje mag zijn van zulke poezendames als Loesje en Katrientje, en van zo’n katermeneer als Bert, die het op zijn website mogelijk heeft gemaakt!!!
  Een lieve kop voor jullie alledrie.
  Vlo.

  1. hoi Vlo, ik heb een beetje geholpen, serieus waar als twee poezevrouwen een plan hebben dan hoef je zelf haast niks te doen!!

 4. Oooooh bert.
  Ikjes wiste niet dat jij dit blogje zou doen. Ooooh toen we het berichtje zagen moeste ik heel even een traantje wegpinken met mijn naageltje. Ooooh en vrouw zei dat ze trots op ons was en dat jij ook een superkaterman bent. Want jij gaf ons de ruimte. Ooooh iedereen moest eens weet hoeveel werk het was. We begon al in sepetember. En het duurde tot 2 daagen voor alles op jouw sijt kwam. Ooooh zoveel meels. Ik geloof wel honderdtjes. Mijn nageltjes doen nog pijn van het fele tiepelen. En ondertus gebeurde hier ook nog dingen. Ooooh ikke troostte vrouw toen ook. Ooooh maar bert….het wasse heel veel werk. Maar het was het helemaal waard. Ikjes ben op iedereen trots die meedeed. Op wat voor manier dan ook.

  1. hoi Katrien ja jij en Loesje hebben het supergoed gedaan en helemaal bedacht. En ook volgehouden want het was heel veel om allemaal te doen en dan heb je je gewone leven thuis ook nog. Maar het is een sukses!!

 5. Hoi Bert, wij Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel geve ook altijd uit onze spaarpot aan zielige diertjes. Onse bediende zegt altijd: jullie heb zoveel speelgoed en iedere dag lekker eten, dus denk aan die zielige diertjes die dat niet hebbe. We finde de aksie van Loesje en Katrien dan ook geweldig. Volgende keer doen wij zeker mee.
  Knuffels van ons allemaal.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, wat goed dat jullie ook om andere dieren denken en meehelpen dat ze het beter krijgen. Dieren kunnen ook dieren helpen, vooral als we het zelf goed hebben zoals jullie en ik ook. poot van Bert

 6. Loesje en Katrientje zijn zeker weten superpoezen! En wat een geweldige superaksie hebben jullie gedaan, dames!
  Dat is een heleboel geld voor poezen in het asiel, en die zijn daar vast heel blij mee.
  Ik vond jullie fotoos allemaal heel mooi, met de kerstmutsen, en op de scooter.
  Mijn mensen zijn dona-dinges van het asiel in Amsterdam, en ze hebben ekstra centjes overgemaakt voor jullie aksie.
  Want het is al ellendig als je geen mens hebt en in het asiel zit, maar als je dan ook nog ziek bent is het helemaal erg. En dankzij jullie aksie kunnen weer veel dieren geholpen worden.
  Je boft maar Bert, met zo’n verkering en haar soolmeet.
  En van de eemanziepaate wil ik ook nog wat zeggen, dat ik niet weet of het nodig is. Want poezen zijn soowiesoo altijd slimmer en wijzer en liever en handiger enzo. Eerlijk waar!
  Bert, jij en Loesje en Katrientje zijn drie geweldige katten, die altijd aan andere dieren denken. En dat is SUPER!
  Een lief kopje voor jullie alledrie van Bolle.

  1. hoi Bolle ik heb maar een beetje meegeholpen, Loesje en Katrientje hebben het bedacht en gedaan en zo is het gekomen. Dat is hetzelfde asiel waar hou mensen donadinges van zijn goed he! kopje ven Bert

Reacties zijn welkom