De vijf mooiste blogs van Bolle

Bolle

Bolle (2005-2020) heeft jaren lang hele mooie blogs geschreven. Ze gaan over gefoel, over liefde, over wat hij leert en over zijn leefe. Hier volgen zijn vijf mooiste blogs.  De andere blogs zijn ook supermooi.

Als je samen bent

Ik heb geleerd dat je er heel veel aan hebt als je samen bent. Niet alleen met mensen, maar ook met katten. Want samen kan je veel meer dan alleen. Als je samen verdriet hebt heeft iedereen een héél klein beetje minder verdriet. Als je samen bang bent is iedereen een beetje minder bang. En als je samen plezier hebt heb je nog veel en veel meer plezier.
Daarom is delen ook zo mooi. Je gefoelens, je ervaringen, je tips voor het gezond, je aandacht: als je het deelt met anderen komt er altijd iets moois terug.
En er zijn altijd wel katten of mensen die iets weten dat je zelf niet weet, en waar je veel aan hebt.
Klik en lees: als je samen bent

 

Als je thuis een man hebt

kadooIk weet nu dat er dingen zijn die een man anders doet. Want een man is geen vrouw.
Mijn man praat bijvoorbeeld met een lage stem.
Mijn vrouw kan praten als een beebiekatje, en ik praat dan ook zo tegen haar. Mijn man kan dat niet. Maar hij en ik praten samen als mannen onder elkaar.
thuis een manVaak maken mannen veel lawaai, en stampen ze en praten ze heel hard. Dat vind ik eng.
Mijn man praat en beweegt heel rustig. Mijn vrouw is juist drukker, en ook lawaaieriger.
Ik lig ’s ochtends vaak naast mijn man in bed, als mijn vrouw al is opgestaan. Ik spring op bed en kruip tegen hem aan. Een beetje hoor, helemaal tegen hem aanliggen durf ik nog niet. En zo slapen we samen nog even. Heerlijk vind ik dat, ik kijk er altijd naar uit.
Klik en lees: als je thuis een man hebt

Over bang zijn en een thuis vinden

mindfoelVroeger was ik de hele tijd bang.
Voordat ik in mijn huis van nu kwam wonen, heb ik al ergens gewoond. Ik wil niet zeggen waar dat was, want ik wil er liever niet meer aan denken. Ik was daar heel bang geworden voor mensen. Want mensen slaan en schoppen, vooral manmensen. Daarom wilde ik niet meer in een huis wonen, en bleef buiten in de tuinen wonen.
Tot ik mijn grote liefde Molly zag. Bij haar durfde ik wel in huis te wonen. En als zij de mensen die er bij hoorden lief vond zou ze wel gelijk hebben, dacht ik.
Ik vond het wel eng. Super eng. Gelukkig durfde Molly zomaar alles in huis, en hielp ze mij door er gewoon te zijn. Tot ze een hele mooie ster werd. Toen was ik ineens alleen. Met mensen, die nu ineens alleen van mij waren.
Klik leer en lees: over bang zijn en een thuis vinden

Als je iets begrijpt

Ik heb geleerd dat ik mijn mensen kan vertrouwen.
En ik heb nog iets begrepen. Soms doe ik iets wat ik eigenlijk niet bedoel, en dan kan ik sorrie laten merken aan mijn mensen. Af en toe als mijn vrouw mijn buik aait zet ik heel zachtjes mijn tanden in haar hand, maar daarna ga ik meteen haar hand wassen. Zo zeg ik dat ik het zo niet bedoelde, dat ik niet echt wilde bijten.
Maar ik snap het ook als mijn mensen iets doen wat een vergissing is. Dat ik een duw krijg, of zoiets. Dat is niet ekspres, en het betekent niet dat ze me pijn willen doen.
Ik heb geleerd wat “per ongeluk” betekent.
Klik hier en lees: als je iets begrijpt

Over wat leeftijd is

Kijk, ik wil wel toegeven dat ik geen kitten meer ben. Dat kun je natuurlijk ook aan me zien, dus ik kan moeilijk doen alsof. Ik zou trouwens ook geen kitten meer willen zijn. Al dat geren en gespring en gespeel – veel te veel werk! Ik word al moe als ik er alleen maar aan denk.
Maar ik ben ook nog niet heel erg oud, zoals mijn Molletje was. Zo oud, dat je in de war bent in je hoofd, en dat je niet meer goed kan horen en zien, en dat je steeds meediesijnen moet krijgen.
Ik zit dus tussen kitten en heel oud in. Kort gezegd: ik heb mijn eigen leeftijd. En ik ben van plan van die leeftijd te genieten. Want je weet nooit precies hoe lang je leeftijd duurt. Je leeftijd kan zomaar ineens afgelopen zijn.
Ik weet dat het zo kan gaan. Dat je ineens geen leeftijd meer hebt. Ik heb het meegemaakt met mijn Molletje. Eerst was ze heel oud en ziekjes, maar had ze nog een leeftijd. En toen was die leeftijd zomaar voorbij.
Ik heb daar heel veel verdriet om gehad, en heb haar een jaar lang nog gezocht. Want ik snapte het niet, dat ze geen leeftijd meer had. Nu weet ik dat het zo gaat. Maar ik ben het er niet mee eens!
Klik hier en lees over wat leeftijd is

36 thoughts on “De vijf mooiste blogs van Bolle

 1. Hajoo oompie bert. Wat hep uwes een mooi keus daan.
  Wat is hut moeluk he sonner oomie bolle. Sniksnik.
  Me hartje doet nog teets pijn. Gaat dat ooit oofer?
  Pootjes 🐾🐾

  1. Lieve Doruss, de pijntjes zit in je hartje en dat krijgt ooit een plekje in je hart met een deurtje. Soms gaat het deurtje open en heb je weer pijn, maar dan denk je aan de mooie herinneringen en is het een lach met een pijntje. Jiekkie en Kyana

  2. het gaat langzaam oofer Dorus. En dan op een dag denk je aan je Oomie Bolle en dan foel je je blij dat je hem hebt gekend dus dat is een ander gefoel. Maar je moet eerst veel dutjes doen, in de zon liggen, op het balkon zijn, met je mensen knuffelen en dan komt dat andere.
   Ome Bert

 2. Lieve Ome Bert, wat kipjesvelse mooi . Ome Sir Surf Bolle was bijzonder lief gefjoelig en hij schreef uit zijn mooie hart. Hij kon zijn gefjoel en emoosies fertel. Ook mjoeilijke dingen over fjoeger. Sjijn hart was gjoot en vol liefde en hij keerde vertjouw te hebben in sjijn mensen. Hij gaf iedereen liefde. Ik weet dat hij ons ook nooit sjal vergeetjes en wij vergeetjes hem ookse niet.

  1. We hebben allemaal heel veel gekregen van Ome Bolle, dat foelen we nou diep van binnen. Hoe lief en wijs en hoe biesonder hij was en dat hij van ons allemaal hield en wij van hem. Dus dan hoor je voor altijd bij elkaar, dat is gewoon zo.
   Ome Bert

  2. Lieve krullenbol Kyana, er staat een berichtje voor je bij je reaksie op de blog van afgelopen vrijdag!
   De vrouw van Bolle.

 3. Lieve Bert,

  wat heb onse vriend Bolle mooie letters gemaak. Ofer ze leeve, ofer ze gefoel, hij was zo een gefoelige wijse katerman.
  Lieve Bolle assie mij kan hoore..
  Dank jou wel foor zofeel mooie letters die jij ons allemaal heb gegeefe.
  Mij hart mis jou, mij hart mis iedere letter van jou eigen naam.
  Maar jou leeftijd is op. Dan hebbie er niks meer ofer te zegge…

  Dank jou wel lieve Bolle. Hoop dattie nu mooie letters maak foor jou Mollie en al onse vriendjes ofer ze Reegeboogbrug. Jij krijg mij forevver kopjes.
  Mis jou,

  Loesje

  1. liefe Loes, dat heeft Bolle toen zelf heel goed gezegd: je leeftijd kan op zijn. En iedereen wilde van niet en toch was het zo. Bolle ligt nou vast achter de Regenboogbrug op het gras in de zon, en hij is weer met zijn friendin samen. En wij hebben hem ook heel lang als onze vriend in onze leef-tijd gehad,

   je Bertje

  2. Lieve Loes, er staat een berichtje voor je bij je reaksie op de blog van afgelopen vrijdag!
   De vrouw van Bolle.

 4. Hoi Bert. Wat mooi gedaan van jou. En nou kan ik toch nog een beetje kijken naar Bolle zijn mooie foto’s op zondag. En hij kijkt vast zelf ook mee, vanachter de regenboogbrug. Samen met alle andere liefe sterren.

  Pootjes en kopjes furrever van Minnie

  1. hoi Minnie, dankjewel voor je liefe woorden. We moeten allemaal erg wennen dat Bolle nou ook een ster is, maar in zijn blogs is hij er nog een beetje, dat is mijn gefoel,
   pootje van Bertje

  2. Lieve mooie Minnie, er staat een berichtje voor je bij je reactie op de blog van afgelopen vrijdag!
   De vrouw van Bolle.

 5. Hoi Bert, wat een mooie verhalen heb je gekozen. En wat een wijze lieve kater was Bolle. Wij gaan onze vriend heel erg missen. Gelukkig hebben we nog de mooie herinneringen en als het verdriet ooit een beetje minder wordt denken we met een glimlach terug aan die lieve mooie wijze kater. Gelukkig is hij niet alleen , al onze vriendjes hebben op hem gewacht bij de regenboogbrug, en Bolle is nu weer samen met zijn lieve Molletje. En het belangrijkste, Bolle heeft nu geen pijn meer en is niet meer ziek. Lieve Bolle, wij vergeten je nooit lieve vriend. Je zit voor altijd in ons hart.
  Dank je wel Bert, voor het plaatsen van die mooie verhalen.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. hoi Allemaal, voor ons is dat de troost dat Bolle nou geen pijn meer heeft en bij zijn Molletje is. Maar wij moeten nou zonder hem en het ergste is vanzelf voor zijn mensen. Dat gefoel hebben wij allemaal dat we dat weten,
   pootjes voor iedereen
   Bertje

  2. Lieve bende, er staat een berichtje voor jullie bij jullie reactie op de blog van afgelopen vrijdag!
   De vrouw van Bolle.

 6. Wat mooie levenslessen van Bolle!!!!!
  Daar hebben we allemaal van kunnen leren!!!!
  Bolle straalt nu als een prachtige ster samen met zijn Molletje!!!!
  We zullen hem nooit vergeten!!!!

  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dat is waar, Bolle schreef levenslessen hij had erfaring met heel veel en hij had ook heel veel liefde in zich en dat heeft hij met ons gedeeld. We gaan hem zeker weten nooit vergeten,
   pootjes van
   Bertje

  2. Lieve zes, er staat een berichtje voor jullie bij jullie reaksie op de blog van afgelopen vrijdag!
   De vrouw van Bolle.

 7. Lieve Bert en lieve allemaal,

  Dank je wel voor dit mooie eerbetoon aan Bol, de kater met de grote buik maar het nog veel grotere hart. Een hart vol met angst van vroeger. Maar ook met vertrouwen en liefde van zijn leven bij ons, en met zijn vrienden en vriendinnen van de blog.
  Vandaag schrijf ik in delen wat laatste woorden die Bol nog zou willen hebben laten weten bij alle stukjes van vrijdag.
  We missen hem meer dan ik kan zeggen.

  Lieve groetjes,

  Cisca, de vrouw van Bolle.

  1. lieve Cisca, mevrouw Bolle, ik snap best dat Bolle heel erg verschrikkelijk veel gemist wordt, wij foelen dat ook en hij woonde geeneens bij ons. Bolle heeft ons allemaal laten delen in zijn leefe en in zijn gefoel en toen werden we allemaal vanzelf zijn vriend,
   kopje van mij
   Bertje

  2. Lieve Cisca, mevrouw Bolle. Wij willen u en uw dierbaren heel veel sterkte wensen met het heengaan van Bolle. Wij zullen hem nooit vergeten. Veel liefs van Ina en poes Floortje.

   1. Lieve Ina en Floortje, dank jullie wel voor de lieve woorden.
    Bolle was een bijzondere katerman, met een geweldig groot hart. Hij was een wonder. We missen hem meer dan ik kan zeggen.
    We lezen alle berichtjes en die bieden troost, dat zoveel mensen van Bol houden.
    Vanavond staat er een laatste berichtje van Bol bij jullie reactie op zijn blog van vrijdag.
    Veel liefs van Cisca, voor jullie drietjes.

 8. Lieve Bert
  Wat heb je dat mooi gedaan, deze blogs van onze vriend Bolle.
  Vandaag dacht ik,het is zondag maar geen blog van Bolle en dat vond ik verdrietig. Maar nu zijn er toch blogs van Bolle.Prachtige mooie blogs van.onze lieve vriend.
  Hij is nu bij zijn Molletje voor altijd,maar we zullen hem en zijn wijze woorden nooit vergeten.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. hoi Muzette, er staan veel meer blogs op de website en die blijven ook wegens dat ze heel mooi zijn en dat kunnen we ze gewoon nog een keer lezen. Bolle snapte heel veel en hij was altijd poosietief tegen iedereen, dan ben je een biesondere katerman!!
   kopje van mij
   Bertje

  2. Lieve Muzette, er staat een berichtje voor je onder je reactie op de blog van afgelopen vrijdag!
   De vrouw van Bolle.

 9. Lieve Bert, je hebt een mooie keus gemaakt uit de blogs van Bolle. Wij zullen hem erg missen, maar hij is voor altijd in ons hart.zachte knuffels en kopjes van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dat is waar Bolle is voor altijd in ons hart. Hij is zo lang onze vriend geweest dan gaat het gewoon zeker weten niet meer over!!
   pootjes van mij
   Bertje

 10. Lieve Bert,

  Prachtige verhalen van Bolle, een mooie kater met een mooi hartje van goud.
  Nu is Bolle een prachtige ster geworden, en moeten wij hem hier missen.

  Bolle zal nooit vergeten worden, en herinnerd worden als een wijze mooie lieve kater.

  Dag lieve Bolle, het ga je goed.
  Bedankt dat Tommy je vriend mocht zijn, en we zullen je nooit vergeten.
  xxx

  1. Lieve Tommy, er staat een berichtje voor je onder je reactie op de blog van afgelopen vrijdag! Het staat een beetje naar beneden, want ik ben niet zo technisch als Bolle was…
   De vrouw van Bolle.

 11. Wat een kei-mooie bloggen van Bolle. Ik vind hem altijd heel dapper in zijn bloggen en wat hij dan schreef. Dat hij wel eens bezoek had in zijn tuintje en dan was hij niet echt kei bang maar een beetje. En Bolle deed dan kei lief naar de ander. Ik zou dat niet durfen. Ik ben dan bang en dan wil ik naar binnen. Lieve mooie stoere Bolle, ik ga je heel erg missen.

  1. Lieve Bram, er staat een berichtje voor je onder je reactie bij de blog van afgelopen vrijdag!
   De vrouw van Bolle.

 12. Lieve Bert,
  Dank je wel dat je deze prachtige blogs van onze grote vriend Bolle hebt geplaatst, vrouwtje moest wel vaak stoppen met voorlezen, want er vielen allemaal waterstraaltjes uit haar ogen, Vrouwtje en ik zijn erg verdrietig dat Bolle een ster is geworden, maar wij weten ook dat iedereen van de blog hem heel erg mist en verdrietig is, Vrouwtje zegt het heeft zijn tijd nodig net als bij de andere vriendjes van jouw groep die een ster zijn geworden.
  Bolle die zelf een hele slechte tijd in zijn leven had voor hij bij zijn mensen ging wonen heeft ons veel geleerd, hoe je mensen kan vertrouwen. Hij had altijd voor iedereen mooie woorden als we het moeilijk hadden.

  Bert tot morgen weer met een schrijf en knufjes van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi liefe Jip het is nou een moeilijke tijd met het gefoel, dat er van alles van binnen gebeurt. We missen hem allemaal. Bolle schreef ook zo lang voor het blog en we waren allemaal vertrouwd met hem. Je vrouw heeft gelijk dat het tijd nodig heeft,
   kopjes van mij
   je vriend Bertje

   1. Lieve Bert, er staat uiteraard voor jou ook een berichtje bij je reactie op de blog van afgelopen vrijdag!
    De vrouw van Bolle.

  2. Lieve Jip, er staat een berichtje voor je onder je reactie bij de blog van afgelopen vrijdag!
   De vrouw van Bolle.

Reacties zijn welkom