Kater Bolle over als je iets begrijpt

begrijptAls je als kat gaat samenwonen met mensen zijn er een heleboel dingen die je moet leren. Zeker als je een hele tijd buiten hebt gewoond en slechte herinneringen hebt aan mensen. Zoals ik dus.

Leren

begrijptIk begrijp dingen best snel, al zeg ik het zelf. Ik heb al veel geleerd sinds ik bij mijn mensen ben komen wonen.
Van mijn Molletje heb ik geleerd wat ik wel en wat ik niet mocht in ons huis. Ik mocht eigelijk alles, alleen niet de spulletjes van mijn Mol gebruiken. Dat vond ik meteen logies, haar spulletjes zijn alleen van haar. Ze leerde me ook dat mijn spulletjes van mij waren, want zij gebruikte ze nooit.
Van mijn mensen heb ik ook een aantal dingen geleerd. Wat ze bedoelen als ze tegen me praten, dat ze willen dat ik kom als ze me roepen. Mijn mensen hebben ook van mij geleerd, vertelden ze me. Hoe ik geaaid wil worden en wat ik fijn vind of niet. Dat ze heel rustig moeten zijn met mij en geen grote of snelle bewegingen moeten maken. Daar schrik ik van.
We moesten aan elkaar wennen en elkaar leren begrijpen. En ik moest vooral leren dat ik op mijn mensen kon rekenen, dat ik voor altijd mag blijven.

Vertrouwen

Toen ik net bij mijn mensen kwam wonen was ik heel erg bang voor mensen. Ook voor mijn mensen, ja. Ik wilde ze wel vertrouwen, maar het lukte niet. Ik probeerde het, ik deed eerlijk waar mijn best. Maar de angst zat zoooo diep in mijn lijf en in mijn hoofd dat ik soms dacht dat hij nooit weg zou gaan. Dat dachten mijn mensen ook, hebben ze me later verteld.
Steeds weer dacht ik dat ze me ook zouden gaan slaan of schoppen. Of dat ze me niet meer binnen zouden laten. Dat ik weer in de tuinen zou moeten wonen, net als vroeger.
Ik beet en ik krabde, ook al wilde ik dat zelf niet. Daar kon ik pas na maanden mee ophouden.
Nu bijt of krab ik nooit meer.

Weer bang

Toen ik ongefeer een half jaar bij mijn mensen woonde gaf mijn vrouw me een tik tegen mijn hoofd. We lagen op bed en ze was me aan het aaien. Ze draaide zich om omdat ze dan beter lag maar ik was meegelopen. Toen mijn vrouw haar hand uitstak om mij te aaien gaf ze me dus die tik. Ooo, wat was ik bang! Ik kroop meteen onder het bed, en wilde niet meer tevoorschein komen. Ik was zo vreselijk teleurgesteld in mijn vrouw, ik had het niet van haar verwacht dat zij me zou slaan. Maar toch ook weer wel.
Mijn vrouw moest over de grond schuiven om mij te kunnen aaien onder het bed, en pas na een hele tijd kwam ik er onderuit.
Mijn man heeft me een keertje een duw met zijn voeten gegeven. Hij zag niet dat ik aan kwam lopen en draaide zich om. Toen kreeg ik een schop. Een zachte, maar toch. Ik rende meteen naar buiten en wilde niet meer naar binnen komen, zo bang was ik. Mijn man moest lang bij me komen zitten en zachtjes tegen me praten voordat ik weer mee naar binnen kwam.
Elke keer als mijn mensen iets deden dat ze eigenlijk niet bedoelden en dat ik eng vond was ik weer helemaal bang. Ik dacht meteen Ja, zo zijn mensen, je kunt ze nooit vertrouwen.

Niet ekspres

begrijptInmiddels is dat al lang veranderd.
En toch ben ik soms nog bang. Dat gaat vanzelf, voordat ik erover na kan denken.
Vorige week lag ik met mijn mensen op het grote bed. Ze waren me aan het aaien, en ik liep van mijn man naar mijn vrouw en weer naar mijn man en weer naar mijn vrouw. Ik was keihard aan het brommen en ik was helemaal gelukkig.
Maar toen bewoog mijn vrouw zich en daardoor gaf ze me een duw met haar voet. Ik kreeg meteen een plumoostaart en dook in elkaar. Mijn vrouw zei meteen OOO Bol, sorrie hoor! Kom eens hier, dat bedoelde ik niet zo!
Ze ging over me heen hangen, pakte me heel stevig vast en gaf me een heleboel kusjes.
Ik keek haar aan, tweifelde eventjes en gaf haar toen een lik over haar neus. Dat alles weer goed was, betekent dat. Dat ik wist dat ze het niet ekspres had gedaan. Dat zou mijn vrouw nooit doen en mijn man zeker weten ook niet.
Mijn vrouw was helemaal blij dat ik het snapte, want ze weet dat dat niet altijd zo is geweest.

Begrijpen

begrijptIk heb geleerd dat ik mijn mensen kan vertrouwen.
En ik heb nog iets begrepen. Soms doe ik iets wat ik eigenlijk niet bedoel, en dan kan ik sorrie laten merken aan mijn mensen. Af en toe als mijn vrouw mijn buik aait zet ik heel zachtjes mijn tanden in haar hand, maar daarna ga ik meteen haar hand wassen. Zo zeg ik dat ik het zo niet bedoelde, dat ik niet echt wilde bijten.
Maar ik snap het ook als mijn mensen iets doen wat een vergissing is. Dat ik een duw krijg, of zoiets. Dat is niet ekspres, en het betekent niet dat ze me pijn willen doen.
Ik heb geleerd wat “per ongeluk” betekent.

18 thoughts on “Kater Bolle over als je iets begrijpt

 1. Hajooooo oomie bolle.
  Oooooh ikke herreken feel fan watte uwes sjreef.
  Alleen furmoet ik datte mij mense het wel eksepjes doen.
  Ikke wig gjaag inne nagt oppe bet. Oppe foete fan frauw. Dat sjaap fein. Aween beweeg se teets haar poote. Terrweil ikke dus sjaap!!
  Fin se het gek dat ikke boos wor. Ikke ga dan heel siewig huiwen. En dan wor ik boos. En dan ga ik bijte. Weet uwes wat me frauw dan doet? Dan geef se mij fliegles!!! Sjandaalig!!! Alleen maar ommedat ik dan bjijf bijte en huiwe. Se tjap me dan gewoon fan bet. Nie hard, maar genoeg om me te doen fliege.
  Sjo errug. Maar asse ik dan weer een koesie geef isse awwes weer goet hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi lieve grote zwartepantersiejemees, wat erg dat je vrouw steeds beweegt terwijl jij lief ligt te slapen, dat mag helemaal niet! En wat grieselig, dat je fliegt. Maar ik snap ook wel een beetje dat je vrouw niet in haar tenen gebeten wil worden. Alleen gebeurt het soms, bijten. Dat snap ik ook.
   Ik vind het superlief dat jij koesies gaat geven, dat helpt altijd. Ik geef ook koesies, of ik geef een grote lik. Dan is alles weer goed, dat is toch het fijnste.
   En ik vind het prachtigmooi dat jij en je mensen elkaar zo goed kennen, dat jullie van elkaar weten dat je elkaar lief vindt.
   Ga je vandaag op je balkon liggen, Door? Het is heerlijk weer, niet te warm en niet te koud. Ik heb al een patroeje gedaan, en alles was gelukkig in orde.
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij uit jezelf koesies geeft!!

 2. Lieve Bolle,

  wat hebbie weer jou mooie en gefoelige letters gemaak. Mij vrouw heb het mij eigen foor geleeze en toen jou verhaal op was heb wij elkaar aan zitte kijke met een traan in onse oog. Assie zofeel gefoeles heb als mij eigen dan foel jij ook zofeel ferdriet. Ferdriet van jou froegere leeve en dattie zo bang ben gewees. Mij hart doe zofeel pijn Bolle. Assie zofeel pijn heb gehad dan hebbie ook weer heel feel tijd noodig dattie kan leere dat jou mense anners zijn. Dattie jou nooit nie pijn en ferdriet wille doen. Maar soms doe zij ies waar zij nies aan kan doen en jij ben in jou sjok. En dan moet jij leere dat jou mense ies van ze ongeluk doen. Mij vrouw doe ook welees iets van ze ongeluk. Dattie bijfoorbeeld op mij poot ga staan. Ooooh zij schrik nog erreger als mij eigen en zij foel ze eigen zo sguldig. Dan krijg ik knuffels en soms mij snek, als ik mij eigen heel ferdrietig foel. Mij vrouw heb dan geen rus tot wij weer kontak maak met elkaar. Dattie weet, alles is goed. Jij ben weer vriendjes. Maar assie zofeel getrouwmaatieseer ben dan is het moeiluk om dinge te leere van fertrouwe Bolle. Maar jou mense heb zofeel geduld en jij ben vriendeluk van jou hart. Mij erfaring is assie poosietief blijf en jij krijg jou tijd en jou mense zijn zacht van ze hart, dan kom alles goed.
  Lieve Bolle mij hart is zo tros op jou eigen want jij heb zofeel geleer van jou ferstand en van jou gefoel. Jij heb geleer dattie ook gelukkig mag zijn. Dank jou wel dattie zoies mooi met ons allemaal wil deele. Jij krijg mij kopjes van geluk en het foel als mij suikerspin van mij hart. En het is ook foor jou mense en jou Ooma,

  van Loesje

  1. Hoi lieve Loes, ooo dat vind ik erg, dat je ferdrietig werd van mijn verhaal! Want ik ben niet meer zo bang als ik vreoger was. En ik weet dat ik mijn mensen kan vertrouwen. Alleen komt er soms ineens weer iets van vroeger naar boven, dan schrik ik. Maar gelukkig is dat nu altijd weer snek voorbij.
   Doet jouw vrouw ook wel eens iets per ongeluk? Mensen kunnen best onhandig zijn, heb ik gemerkt. O, en ik ben blij dat ze het altijd weer goed maakt met jou! Vooral als je erg geschrokken bent, of ferdrietig. Want dan foel je je zooo klein en alleen, en je snapt er helemaal niks meer van. As je weer samen vriendjes bent is alles meteen weer goed, net alsof de zon gaat schijnen, zo fijn foelt het.
   Dankjewel dat je trots op me hent, daar word ik trots van! Mijn mensen zeggen vaak tegen me dat ik zo een slimme jongen ben, en dat ik zoveel geleerd heb. Het allermooiste dat ik heb geleerd is dat ik thuis ben, bij mijn mensen. En ik ben ook superblij dat jij thuis bent bij je vrouw en je broer en je zus, en dat alle vrienden en vriendinnen thuis zijn. Pas als je feilig bent kan je leren en gelukkig worden.
   Dankjewel voor je kopjes met suikerspin, mijn vrouw ging er meteen van snoepen en ik heb er ook al aan gelikt. Hmmmm het is zoet, dat proef ik zeker weten, ook al zeggen mensen dat katten dat niet kunnen. Jij krijgt hele lieve kopjes met hele ferse fette jonge kaas, het smelt zo weg oo je tong. Het is voor jou en je famielie, en het is van Bolle.

 3. Ha Bolle, ik ,Bas, heb aan mijn vrouw gevraagd om ze vandaag iets voor mij wil schrijven. Je weet ik heb op straat nooit geleerd om goed te schrijven . Dus ik vertel en mijn vrouw schrijft. Ik herken zoveel van jou verhaal, ook ik ben een hele bange katerman. Toen ik bij mijn vrouw kwam wonen was ik al ongeveer 10 jaar, nu 5 jaar geleden. Ik was zo bang dat ik alleen maar onder het bed durfde te liggen, maanden lang. Ik kreeg daar zelfs mijn eten van mijn vrouw en alleen ‘s-nachts kwam ik er onder vandaan om naar de bak te gaan. .Oliver mijn lieve broer kwam vaak bij me liggen. En op een dag nam hij me mee de woonkamer in, daar zag ik allemaal zachte mandjes, ik wist niet eens dat die bestonden.. Oliver ging in eentje liggen en opeens lag ik naast hem, zo fijn joh, zo’n zacht mandje. Ik heb er heel veel. Ik vind het nu ook goed dat mijn vrouw naast mijn mandje komt zitten en me een knuffel geeft en mij aait, maar niet te lang. En als ik door het huis loop en mijn vrouw loopt daar ook ,dan ben ik toch nog steeds een beetje bang, je weet maar nooit. Gek hè, terwijl mijn vrouw mij nooit kwaad zou doen. Dat weet ik wel. Optillen vind ik helemaal niks, dat snapt mijn vrouw gelukkig ook. En sinds een paar maanden heb ik het balkon ontdekt. Eerst durfde ik daar niet op. Maar dat is fijn joh Bolle, ik ga dan lekker in het zonnetje liggen, ik ben dan wel buiten, maar ik mag dan ook gewoon weer naar binnen als ik dat wil. En mijn vrouw zegt dat ik nooit meer hoef te zwerven en altijd mag blijven en vooral mag zijn wie ik ben . Ik ben goed zo, mooi hè. En Bjarne helpt me als ik soms in de war ben en Oliver komt altijd fijn bij me liggen En mijn vrouw haalt vaak allerlei lekkere dingen voor mij omdat ik een moeilijke eter ben, en dan zegt ze dat ik mijn brokjes voor mij lever die dag niet hoef te eten maar dat het belangrijker is dat ik eet.. Oh Bolle het is nu zo fijn en goed. Ik ben een gelukkige kater nu.
  Een heel lief pootje van Bas.

  1. Hoi lieve Bas, ooo wat fijn dat jij me schrijft, met hulp van je vrouw. Dankjewel, daar ben ik heel blij mee!
   Wat superfijn dat je nu thuis bent, bij je vrouw en je zusjes en je broers. Dat je weet dat je veilig bent, en dat je altijd te eten hebt en dat niemand je pijn wil doen of weg wil jagen. Dat je presies goed bent zoals je bent en dat iemand je lief vindt zoals je bent, dat is het allermooiste dat er is.
   Wat geweldig dat je zo een lieve geduldige vrouw hebt, die zo goed voor je zorgt. En dat Bjarne en Oliver zulke lieve broers zijn, dat ze je helpen. Je bent nu thuis, bij je iegen famielie, en daar mag je altijd blijven. Dan kan je heeeeeeel voorzichtig dingen gaan ontdekken, zoals het balkon en het warme zonnetje. Nu kan je genieten van het balkon, en je weet dat je gewoon weer naar binnen mag als je dat wilt, naar je zachte mandjes.
   Bas, ik kreeg gewoon tranen, wegens je mooie verhaal, dat ik zo blij ben dat je nu gelukkig bent na een moeilijk leven.
   Doe maar zoveel mogelijk genieten, samen met je hele famielie, en probeer maar af en toe je diejeet te eten. Voor je gezond.
   Dankjewel voor je verhaal Bas, ik vond het prachtigmooi.
   Je krijgt een heel lief pootje terug, en een zacht kopje, van Bolle.
   En voor jou en Bjarne, Bikkel, Oliver, Kruimel, Juultje en je vrouw een dikke knuffel. Maar ik geef jou heel voorzichtig een knuffel, dat je weet dat je niet bang hoeft te zijn!

 4. Lieve Bolle. Jou furhaal heeft ons hart geraakt. Dat van mij, frau en m’n mensenoma. Maar wat goed dat je hebt leren furtrouwen en dat je nu weet wat per ongeluk is. Ik bijt soms ook wel eens. Dat is dan ook per ongeluk. Wat een goeie tip om dan een likje te geven! Dat ga ik voortaan doen. Je staat ook weer mooi op de foto’s! Heel veel pootjes en kopjes van mij aan jou en je mensen!

  1. Hoi lieve Minnie, dankjewel voor je kompliementen, ik word er helemaal blij van!
   Heb jij dat ook, dat je soms bijt? Ik weet zeker dat je frau dat begrijpt, net als mijn mensen. Het gaat ootoomaties, zonder dat je erbij nadenkt. Probeer het maar eens, zo’n likje geven!
   Ik ben zo blij dat alle vrienden en vriendinnen een fijn huis hebben, en dat ze mogen zijn wie ze zijn. Dat jij soms mag bijten of een plasje mag doen, omdat je een mooie lieve stoere dame bent die soms een plasje doet. Jij bent Minnie, en je frau houdt van jou. Dat is toch prachtigmooi?!
   Lieve Minnie, heel veel lieve kopjes en pootjes voor jou en je frau en je mensenoma, van Bolle.

 5. Lieve Bolle, wat een mooi en ontroerend verhaal heb je geschreven, Floortje en ik hebben het samen gelezen, ik heb het voorgelezen. Wat fijn dat je nu een gelukkige katerman bent, met hele lieve mensen. Vertrouwen is heel belangrijk in een reelaasie, ook bij de mensen. Geniet van deze mooie dag lieve Bolle, kopje en knuffel van Ina en Floortje. En wat sta je mooi op de foto.

  1. Lieve dames mevrouw Ina en Floortje, ooo dankuwel voor wat u schrijft, daar ben ik best een klein beetje trots op!
   Ja, vertrouwen is zeker weten belangrijk in een reelaasie, anders kan je niet echt gelukkig worden. Ik vertrouw mijn mensen helemaal, en zij mij ook.
   En ik vind het zo mooi dat alle vrienden en vriendinnen van de blog een fijn huis hebben, en dat ze zichzelf mogen zijn. Dat het niet erg is als ze iets niet durven, of iets niet willen of een beetje ziek zijn, want ze zijn thuis.
   Ik denk dat ik dat wel het mooiste woord vind dat er bestaat, thuis. En ik ben blij dat Floortje bij u thuis is!
   Dankuwel voor de knuffel, mevrouw Ina, daar ben ik dol op! Lieve dames, heel veel lieve zachte kopjes voor jullie allebei van Bolle.

 6. Lieve Bolle.
  Wat verdrietig dat je zo’n akelig leven had,voor je bij je vrouw en man mens kwam. Je Molletje heeft je super geholpen om te leren dat je ze kon vertrouwen. Maar wat zal dat moeilijk geweest zijn.
  Dan ben ik toch wel een bofbips,dat ik met ruim 4 maanden oud al bij mijn scullary girl kwam.
  Vertrouwen geven is soms moeilijk.Ik weet alleen heel zeker dat ik mijn scullary girl kan vertrouwen. Met bezoek is het lastiger. Ik denk dat dat wegens mijn slechte ogen is.Dan moet je eerst de stemmen goed kennen.
  Dat soms er wel eens een per ongeluk botsing is,begrijp ik ook wel.Scullary girl zegt altijd dat ik talent heb om net dáár te gaan zitten,waar zij net haar voet moet zetten.Dan zegt ze wel:”Sorry Zetteke, je weet ik heb geen ogen in mijn voeten ”
  En soms doe ik ook wel eens iets,wat zij niet zo fijn vindt,en dan ga ik sorry zeggen.
  Zo hoort dat als je samen in een huis woont
  Bolle ik hoop zo dat je het vertrouwen blijft houden.Al begrijp ik dat je best beschadigd bent door vroeger.Er staan hier nog meer verhalen van katjes die het eerst niet zo goed getroffen hebben.Ik vind dat echt heel erg.
  Hele zachte kopjes lieve vriend,van je vriendinnetje Muzette

  1. Hoi lieve Muzette, zeker weten heeft mijn Mol me geholpen met wennen aan een huis en aan mensen. Ik vond het dan ook heel erg moelijk dat zij al snel een ster werd. Maar inmiddels vertrouw ik mijn mensen helemaal, en zij mij gelukkig ook. Alleen heel soms ben ik ineens weer bang. Maar dat is nu altijd snel weer voorbij.
   Muzette, ik ben blij dat jij een bofbips bent, dat je samen met Sparkle bij je lieve vrouw terecht bent gekomen! Dat ze altijd zo goed voor jullie gezorgd heeft en al jullie meediesijnen verzorgt. Beter had je het niet kunnen treffen, dat weet ik zeker. En jullie kregen ook nog een lieve broer, Fynn, erbij. Dan ben je echt een famielie samen, dat is het fijnste dat er is. En jullie blijven voor altijd een famielie, ook al zijn Fynn en Sparkle nu een ster geworden.
   Ik snap heel goed dat je altijd even moet wennen aan bezoek, dat je eerst goed hun stemmen moet kunnen horen en kan ruiken hoe ze ruiken.
   En wat mooi dat jij en scullary girl ook sorrie zeggen tegen elkaar, als jullie iets per ongeluk doen. Want dat kan altijd gebeuren, zeker als je vrouw geen ogen heeft in haar voeten en jij slechte ogen! Nee hoor, dat was een grapje, iedereen kan iets per ongeluk doen.
   O, en doe je voorzichtig met het zonnetje?Het gaat weer heel warm worden, dat je niet ziek wordt!
   Lieve Muzette, dankjewel voor je reaksie, en heel veel lieve voorzichtige kopjes (dat je eerst kan ruiken dat ik het ben) voor jou en je vrouw, van je vriend Bolle.

   1. Dank je wel lieve Bolle dat je eerst voorzichtige kopjes geeft.Ik weet het nu hoor.
    Het wordt weer mooi weer deze week,maar scullary girl zegt dat het weer errrrrg heet gaat worden.Dan moet ik verplicht op het heetst van de dag binnen blijven.
    Scullary girl en ik zijn het hierover met elkaar oneens……maar ik zal proberen om op te passen,maar ik beloof niks

    1. Lieve Muzette, gelukkig dat je weet dat ik het ben.
     En ik ben blij dat je probeert voorzichtig te zijn als het superwarm is. En ik ben ook blij dat je ijgenweis bent, want dat hoort als je een kat bent!

 7. Hoi Bolle,
  Hier Moby………wat heb je dat goed geschreven. Ik heb hetzelfde gehad en soms nog wel eens.
  Ook ik begrijp nu dat mijn vrouw mij echt niet pijn wil doen maar dat het soms per ongeluk gaat!!!!
  Maar het heeft lang geduurd voordat ik het in de gaten had.
  Ik vond het ook heel eng als savonds de deur op slot ging en ik binnen moest blijven. Nu weet ik dat we dan lekker gaan slapen en ik weer meteen naar buiten mag als we opstaan.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve Moby, wat fijn dat jij nu ook begrijpt dat je vrouw iets per ongeluk doet! Dat is zo belangrijk, want anders wordt je helemaal bang terwijl het helemaal niet nodig is. En bangzijn is niet fijn, dan foel je je zo klein en alleen. Het heeft bij mij ook een hele tijd geduurd voordat ik het snapte, en nog altijd schrik ik wel heel erg maar dat is nu nog maar eventjes.
   Ik snap heel goed dat je het in het begin eng vond als de deur dicht ging, wegens dat je dan denkt dat je wordt opgesloten. Dat is grieselig als je nog moet wennen aan je mens en je huis.
   Ik ben blij dat jij ook een fijn huis en een fijne famielie hebt, Moby! Want zwerven is zwaar en eenzaam. En nu heb je een vrouw en broers en zussen, dat is toch prachtigmooi?
   Lieve Moby, dankjewel voor je berichtje! Een dikke knuffel voor jou, Panda, Belle, Izzy, Tica, Dopey en jullie vrouw, van Bolle.

 8. Hallo Bolle,

  Als je zoveel jaren hebt buiten moeten wonen en dan ook nog zoveel gepest en mishandeld, nou dan duurt het heel lang voor jij je veilig voelt. Ik vind het reuze knap van jou en je mensen dat het voor jou toch een heel fijn leven is geworden. Mijn vrouwtje zegt dat je met heel veel liefde en geduld alles kan overwinnen en zie maar bij jou. Bolle het is niet verkeerd hoor dat je altijd waakzaam blijft en goed oplet. Het is iets wat gewoon in jou zit van vroeger, nu kan jij ook goed opletten voor jouw lieve mensen en zij doen dat voor jou.
  Bolle vrouwtje en ik wensen jou nog heel veel van die gelukkige jaren toe. Hoe is het nu met jouw artrosie, helpen de pilletjes een beetje?
  Hele fijne dag en veel knuffels van vrouwtje en lieve groetjes voor jouw mensen. Grote poot en kopje van je race vriend Jip

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, je vrouw heeft helemaal gelijk, met liefde en geduld komt alles uiteindelijk goed. Ik ben nu een blije katerman, en ik weet dat ik veilig ben. Alleen als ik schrik denk ik nog wel eens aan vroeger, maar dat gaat gelukig snel voorbij.
   O Jip, je krijgt al bijna je ren, ik ben zo benieuwd hoe je het gaat vinden! Dan heb je een heel fijn huis en een hele fijne tuin, dat is echt helemaal perfekt. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je samen bent met je lieve vrouw! Gelukkig maar dat je bij je vrouw bent komen wonen, nadat je altijd buiten moest blijven met een grieselige hond.
   Mijjn pilletjes helpen goed, en mijn vrouw heeft een hele grote pot gekocht. Die ziet eruit of er wel een miljoen pillen inzitten, eerlijk waar! Ik eet ze meestal prima, alleen heel soms wil ik het ineens niet. Maar dan doet mijn vrouw ze door mijn lievelingsmoes en dan eet ik ze altijd.
   Lieve Jip, veel knuffels terug voor je vrouw van mij, en voor jou heel veel lieve kopjes en een poot van je grote vriend Bolle, die goed oefent voor de Formule2! Mijn mensen sturen hele lieve groetjes en een zachte kroel voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *