Een thuis voor je eigen

thuisIk zeg hoera en gefeeliesieteerd. Wegens dat de Vereniging Kattenzorg jarig is. Ze hebben een superdik blad gemaakt en daar sta ik ook in. Wilt u de Vereniging steunen, klik dan hier.

Hieronder staat mijn column die ik op de foto nog een keer lees.

Superfijn

Als u mij ziet slapen of hangen of helemaal rieleksen wegens dat ik net weer een lange knuffel op mijn buik heb gekregen dat weet u dat mijn leven superfijn is. Maar dat is niet altijd zo geweest.

Opvang

Voordat ik hier kwam zat ik in de opvang en daarvoor leefde ik op straat. Dat was moeilijk. Iedereen denkt van een straatkat o die redt zich wel, en voor een hond bellen ze meteen de ambulance want die is zielig. Een hond heeft dan steun nodig, en ik zeg eerlijk een kat ook. Want op straat is het leven gewoon moeilijk. Je hebt geen bak, wanneer er eten is dat weet je niet en mensen jagen je best gauw weg dus knuffels heb je haast nooit, en iedereen heeft liefde nodig dus een straatkater ook. Wegens al die moeilijkheden en ook door de andere straatkatten ging het slecht met mij. Ik was heel raar van binnen. Dat ik niet goed meer wist wat echt was en wat niet, en ik vond alles gevaarlijk en moeilijk. Dan ben je ver weg, hoor. Op een dag hebben mensen me gevangen en binnen gehouden dus toen zat ik in de opvang.

Gewend

Ik kreeg medicijnen. En ik kreeg knuffels achter mijn oor, dat waren de medicijnen voor van binnen. Druppeltjes kreeg ik ook. Er ging ik weet niet hoeveel tijd voorbij en net toen ik dacht nou hier blijf ik, toen kreeg ik bericht dat ik in aanmerking kwam voor een huis.
Een huis? Ik was net gewend. Maar zo deden ze het, zeiden de mensen van de opvang, en als ex-asielkater durfde ik niks te zeggen.

Gelukkig wilde niemand me hebben. Er kwam steeds bezoek en de andere katten gingen dan miauwen en voorin hun hokje staan dus die kregen een thuis. Ik miauwde nooit en ik verstopte me. Ja, en als je dan al zeven jaar bent en je hebt angstklachten, dan is er gewoon geen belangstelling, echt waar niet.

Keihard miauwen

Op een dag kwam er een vrouw voor mijn hokje staan. Iemand van de opvang stond naast haar. Ik voelde me bang worden. Dus ik meteen na de oorknuffel achterin mijn hok. Even later hoorde ik dat ik met haar mee naar huis moest. In de taxi heb ik keihard gemiauwd.

Een thuis

Hier in huis gebeurde niets. Soms zei ze wat tegen me. Dus toen kreeg ik het gevoel van misschien is het iets, een thuis. Ik heb die nacht naast haar geslapen wegens dat gevoel en daarna begon de eerste dag van ons leven samen. Ik kreeg lekker eten. Ik leerde spelen en knuffels en samen op de bank hangen. Ze zei dat ik niet op schoot hoefde als dat te moeilijk voor me was.

Zo heb ik geleerd wat het betekent als je een thuis voor je eigen hebt. Er is iemand die je kunt vertrouwen en die van je houdt zoals je bent. Dus dat hoop ik voor iedere kat in de opvang.

17 thoughts on “Een thuis voor je eigen

 1. Ooooh oompie.
  Ikke moes ff sjikken toen ik uw furhaal las. Ikke benne sjo bwij dat uwes uit-uw-einneluk tog een huisje font. Ook al wau uwes dat eigeluk nie. Want as uwes nie was meegegaan hat uwes mij mamsie nooit lere kenne. En hat uwes ook geen furkeering met haar. En uwes was ook nooit me oompie geworte. Dat sauw toch errug sijn? En uwes sauw ook nooit wekkere snekkies en bwokkies hebbe kjeeg.
  Oompie… ikke ben bwij dat uwes hier benne en dat uwes me oompie ben🐾🐾🐾🐾

  1. hoi Dorus ik ben ook blij dat je mijn neefkaterman bent, dus dat is in orde. Alles is nou in orde eigenlijk en zo zie je dat een vrouw het toch beter kan weten dan een kater, ook al denken jij en ik van niet. Want zo ben ik immers hier gekomen,
   pootjes van
   Ome Bert

 2. Lieve Bert.
  Het leven was niet eenvoudig voor je en dat vind ik verdrietig.Ik ben zo blij dat je toch een eigen huis hebt gekregen en een vrouw die helemaal bij jou hoort.En jullie houden van elkaar.
  En toen je gewend was aan je huis,kwam er zoveel meer!
  Je kreeg computertijd,en durfde aan Loesje verkering te vragen.Je hebt veel vrienden en vriendinnen op de blog en bent een beroemde huiskater geworden!
  Dat heb je toch allemaal heel knap gedaan hoor.
  En het mooiste is misschien wel dat je door dit te schrijven in het blad,er mensen op attent gemaakt hebt dat ALLE katjes in een opvang of asiel een liefdevol huis willen en dat niet alleen de kittens dat willen,maar juist de oudere katten met een rugzakje ook.
  En dat die katjes heel blij zijn met een huis,al laten ze dat soms eerst niet zien.Dus dat mensen heel goed moeten kijken als ze een katje willen adopteren.

  Hele mooie schrijf Bert!
  kopje van Muzette

  1. hoi Muzette ja dat is waar, ook oudere katten met een rugzakje willen een thuis. Bij mij zit dat van binnen zei mijn vrouw, wegens dat ik angstklachten heb en dus van alles niet durf. In het asiel waar ik zat hebben ze mijn vrouw ook adfies gegeven dat ze geschikt voor mij was en ik voor haar. Ze moest uitleggen hoe het huis was en hoe haar leefe was en toen zeiden ze het kan. En ik wist geeneens wat er daarna allemaal zou gebeuren, dat ik verkering en vrienden zou krijgen!! Maar ik ga nooit vergeten waar ik vandaan kom!!
   kopje van mij
   Bertje

 3. Hallo Bert,
  Ja van dit moeilijke leven heb jij al vaak vertelt en vrouwtje en ik worden daar dan veel verdrietig van. Ja en zo moeten er veel dieren op de straat leven en maar zien te overleven. Wij zijn zo blij dat jouw vrouwtje jouw heeft uitgekozen om een warm en liefdevol huis te geven en jou ook te respecteren wat jij aangeeft wat je wel en niet kan. Bert je hebt al zoveel door liefde en geduld bereikt. Mijn vrouwtje heeft mij vaak vertelt over Joeri en Boris, die ook zo’n zware rugzak hadden net als jij en daarom begrijpt ze jou zo goed.
  Bert jouw leven wordt iedere dag heel mooi en warm . Nu weten vrouwtje en ikke dat als je zoveel krijgt jij dat ook aan vrouwtje geeft. Jullie zijn samen nu heel gelukkig.
  Ik weet het ook van mijzelf door als kitten tot 1 jaar maar buiten te moeten leven en via de vensterbank naar binnen kijken hoe daar de hond idioot veel verwend werd. Ik heb veel moeten leren om van een buiten Jip een huis Jip te worden. Nou ik kreeg er zelfs nog vriendjes bij en die stonden echt te trappelen van ongeduld om mij op te nemen in hun huisje. Ik heb dat daarna ook met Joeri en Boris gedaan.
  Bert vrouwtje moet zo naar de oppas poesjes en dat doet ze nog tot zaterdag, ikke doen dan voor ons huis zorgen en vrouwtje heeft voor mij nog bergen lieve knufjes over voor mij
  Fijne dag en knufjes van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ja dat snap ik van het ferdrietig worden het is ook moeilijk en emo, maar nou is het weer goed gekomen en ik find het belangrijk om te blijven vertellen dat iedereen weet hoe belangrijk een thuis is. Net wat Muzette zei dat is ook voor oudere katers zo en ook als ze een rugzakje hebben. Jij weet daar ook alles van en je vrouw ook. En ze heeft nog steeds liefde genoeg voor alle katten die ze kent dat is ook mooi, dat wil ik ook een keer zeggen!!
   pootjes van je vriend
   Bertje

 4. Lieve Bert,

  mij hart is nu zofeel geraak van jou verhaal en wattie ons allemaal fertel van jou froeger. Dattie op jou straat leef en jij heb geen huis en jij krijg geen eete. Oooh mij jonge mij hart kan het nie ferdraage. Maar van mij eigen weet ik, jij heb het allemaal meegemaak van jou eigen. Jou hart was alleen….
  Gelukkig kwam jou vrouw jou eigen haale en jij kreeg jou eigen thuis. Dat gunnie iedereen van jou straat en jou asiel. Iedereen ferdien ze huis met ze eigen vrouw. En het mag ook een menseman zijn assie lief is.
  Jij heb feel geleerd in jou hart. Jij durref nu zofeel meer want jij ben veilig. Gelukkig heb wij elkaar gefonde Bert. Jij weet mij hart hoor bij jou hart, dwars door jou kompjuuter heen….

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, het is best een moeilijk verhaal dat snap ik ook. Wegens dat je wilt dat het anders was vroeger, dat foel ik ook als jij over jouw vroeger vertelt. Maar nou is het goed zoals het is, en dat is voor anderen misschien goed om te weten, dat het leefe weer goed kan worden. En ik ben ook superblij dat wij elkaar hebben gefonden Loes!!
   je Bertje

 5. Lieve Bert, wat verdrietig was jouw leven voordat jouw liefe frau jou uit het asiel haalde. Jullie hebben het nu zo fijn samen, met heel veel liefde en respect , iets wat elke kater en poes moet hebben. En natuurlijk jouw verkering de liefe Loesje, en al je vriendjes en dinnetjes van je blog. We houden allemaal van elkaar. Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

 6. Hoi Bert, wat heb jij ook al veel meegemaakt voordat je bij je vrouw kwam wonen. Maar nu ben je veilig Bert, net als Bas, Bikkel, Kruimel en Juultje want die zijn ook op straat gevonden. Juultje was zelfs erg gewond. Gelukkig wonen wij nu, net als jij , in een veilig huis waar we onszelf mogen zijn. Wij hopen dat dit ooit voor alle katten mag gelden, dat er geen kat of poes meer op straat hoeft te leven. Dat zou mooi zijn Bert.
  Pootjes en knuffels van ons alle zes.

  1. Dan weten jullie het ook hoe belangrijk een thuis voor je eigen is, zeker weten Juultje ook, als je dan ook nog gewond bent is het helemaal moeilijk op straat. Ik vind het nou ekstra ekstra knap dat jullie met je allemaal kunt samenleven in een huis, dat is heel anders dan het straatleven, maar jullie hebben het toch wel mooi geleerd dat is super!!
   pootjes voor iedereen
   Bertje

 7. Hoi lieve Bert, gelukkig maar dat je vrouw je mee genomen heert, ook al deed je keihard miauwen in de taksi! Want nou zijn jullie samen voor altijd, jullie zijn een tiem geworden. Dat is het mooiste dat er is, voor katten en ook voor mensen. Want wie had anders jouw vrouw moeten laten weten dat het tijd is voor een pause, of wie zou er de boodschappen kontrooleren, of wie zou de straat voor haar in de gaten moeten houden?
  Ik hoop zeker weten dat alle katten in de opvang een huis krijgen, of ze nou jong of oud, wit of zwart, dik of dun, bang of sosjaal zijn. Ik hoop dat op een dag alle katten en alle mensen die elkaar zoeken elkaar gevonden hebben.
  Dankjewel voor je verhaal Bert!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. daar heb je gelijk in Bolle, het begin was best moeilijk maar zonder mij had mijn vrouw het niet gered dat weet ik nou zeker. Ze kan ook haast niks, ze weet geeneens wat ze aan boodschappen heeft als ze ze zelf gekocht heeft, dan moet ik weer komen kontrooleren. Maar nou ben ik er. Dus nu is het goed. Ik hoop ook dat katten en mensen die bij elkaar horen elkaar snel vinden dat is het beste,
   zacht kopje van
   Bertje

 8. Lieve Bert. Wat een zielig furhaal! Wel stoer dat je daarmee in dat blad staat. Gelukkig voelde je frau dat jullie bij elkaar hoorde en nam ze je toen mee. En nu zijn jullie supergelukkig met elkaar! Pootje van mij!

  1. hoi Minnie dankjewel voor je pootje! Ik wilde eerlijk zeggen hoe moeilijk het was dan hebben anderen er het meeste aan. Nou heb ik ook het gefoel dat we bij elkaar horen alleen ik moest eerst leren dat ik veilig was toen pas kon ik dat foelen.
   pootje terug van
   Bertje

 9. Bert wat heb je dat mooi geschreven!!!!
  En jou vrouw snapte jou meteen toen ze voor het hok stond!!!!!
  Wij hopen ook dat alle asiel/zwerfkatten een mooi huis krijgen!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dankjulliewel voor de complimenten!! Dat hoop ik ook dat alle katten een thuis vinden, voor mensen is het ook goed dat ze met een kat wonen dan heb je hulp en steun en gezelligheid aan elkaar.
   knuffels terug!!

Reacties zijn welkom