kater Dorus: asse geen flees meer wust

flees

Hajooooo daar benne ikke weer. Uwes ekspediesieondekkingskaaturfjientje Dorus. Waar ga ik het van mijn dag onnerannere oofer hebbe?
Nau… ies heel raars.
Ikke wus geen fleesje meer. Ook geen toktok en al hewemaal geen fis.

Bwikkies

Toen ik nog een beebiesiemeesje was luste ik nog fleesje. Fooral toktok en fis. Eg!! Ikke wuste toen ook nog bwikfoer.
Ik at meerdere bwikkies per dag op. Fooral moeseten. Sjo lekker.
En ikke luste heel gjaag ham. Maar op-me-eens hat ik sowiets fan bleh.
Ikke at me bakkie nie meer leeg. Me mense sate fan vind je het niet meer lekker joggie?
Nee, anners at ik het tog wel op?

Knorknor

Ik kjeeg vis uit de maggeneetwon. Dat at ikke foor de helf maar op. Frauw sei je kwijg fanself wel honger. Se kjeeg gewijk… maar ik at het niet op. Fies!!
Dus me puikie sei knorknor totte follegene oggent. Toen begon ik te huiwe. En toen kweeg ik ies wat egwaar supermegawekker is. Droge brokjes!!
Nouuuu dat ging er in. Ikke eten en eten. Ikke kjeeg eers maar 1 handje. Dus om 11 uur inne oggent kjeeg me puikie weer knor. Toen kweeg ik nog een hantje. Hapslikboer. Hihihi.

Sjupers

fleesIk hep nu al bijna een half jaar geen bwikkie meer ge-eet. En al langer geen vis of toktok meer.
En ik seg het eerwuk… ikke foel me sjupers!!
Ikke kjijg smorgens 2 handjes bwokkies en dat bjijf staan totte 2 uur. Maar meesal heppik awwes al keurig opge-eet hoor. Hihihi. Maar sjoms nie, en dan is hut om 2 uur foessie. En dan moet ik wagge tot fijf uur. En dat furdwijnt omme 10 uur. Want dan gaane we sjape.

Asse uwes denk offe ik geen fliegies meer eet… egggggwel hihihi. Dat kraak so wekker in me bekkie.
Maar geen wepse!! Wepse sijn stom. Ikke wert affeloope donnerdag gestooke in me pootje door soon stomme weps. Ikke liep ff mank. Maar dat was snel oofer hoor. Me mense seide nou Doorie… je hep je lesje geleert.
Nou… eg wel!! Ik bjijf uitte buurt fan wepse.

Wolletjedekens

Me mense ware twauwes dieselfde donnerdag naar hut asiel gewees. Ze heppe twee wolletjedekens naar hut asiel gebwacht. Frauw sei dat die fan Ooma katrien waar gewees. Eers mog ik ze hebben, maar ik wou ze nie. Ik vond se stom. En me mense seide dat het sonde was dat se maar werrekeloos laage. En nau heppe annere diertjes er wat aan. Ikke fin dat goet. Solang ze maar nie me Jiekiesjaapefaggie weg gaan geefe. Want daar sjaap ik graag op hihihi.
Ook heppe se al me moesbwikkies gedooneert!

Dit was het foor dese keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes

Toedeledokie
Dorus.

24 thoughts on “kater Dorus: asse geen flees meer wust

 1. Hoi Dorus, dat heb je weer mooi geschreven hoor kerel! En fijn dat je spulletjes hebt afgegeven aan het asiel hoor, daar kunnen weer andere katjes mee geholpen worden. Dat is erg lief van jou en frau en manmeneer. En dat je geen vleesje of visje meer lust is niet zo erg hoor, brokjes zijn ook goed voor jou en als je je er prettig bij voelt, is dat het belangrijkste! Dropje hier eet ook nooit vleesje, hooguit een beetje nat van de soep maar verder ook alleen maar brokjes! Fijne dag kerel en een knuffel voor iedereen van Molly, Dropje en Lucky.
  ps, Lucky eet ook vliegjes maar geen prikbeesten hoor. En soms wel ene vlinder of libelle want die kraken ook zo lekker…:)

  1. Hajoooo mefrauw heidi.
   Oooh goet he datte annere diertjes nu mette de auwe spulle bjij sijn. Er lig hier alleen nog me auwe kittenreiskooi. Die gaat follegenne week naar het asiel. De laase keer dat ik in dat kooitje paste was toen ik ging knikkere!! Nau istie egwaar feel te kwein. Ikke moet inne reiskooi die fan oferooma’s grietje en poekie was.

   Ooooh uwes eet ook aween bwokkies?
   Ikke krijg gemengte bwokkies. 2 smaakies door elkaar. Sjo wekker hihihi
   Pootjes 🐾🐾

 2. Hai Doorie! Nou tante Minnie isse wel dol op kippie en vissie hoor. Mrauw! Maar niet iedere dag. Ikke heb elke dag verse brokjes staan, die kan ik hapslikknaag wanneer ik wil. En in het wiekent 1 en soms 2 wiekentsneks. Wie weet furanderd jou smaak nog. Je bent nog maar eenig. Pootje van mij!

  1. Hajoooo tante minnie

   Ooooh ikke weet nie offe ik ooit nog flees, toktok offe fis wil. Se pjopere het wel affentoetje. Asse se kippesoep kooke dan geefe se me een tukkie toktok en dan wuik ik er aan en loop ik weg. Blehhhhh
   Ikke ben bwij-jer met noepies en me bwokkies.
   Pootjes 🐾🐾

 3. Lieve Doorie,

  wat zeggie mij eigen nou? Eetie geen toktok en geen vissie meer. Houwie nie van mij tonijn of jou mamsie ze makkareele, saardien, zallum, paaling, kibbeldinge, wallievis en van mij garnaaaale πŸ™€πŸ™€πŸ™€
  Assie maar nie met jou knor knor in jou buik rondloop want assie uitgemergel kom mamsie selluf met ze stukke wallievis. Dattie straks nie door jou poote zak.
  Tante Zus eet ook alleen ze brokke, zij heb nog nooit één saardiene weggewerk. En zij eet ook fliege…
  Selluf eet ik alles, mamsie is boergondies en zij heb liefde foor eete en ze buik. Dat is belangrijk mij jonge en dattie groot en sterrek wor. Jij ben nog in jou groei….

  Oooh mij deeketjes van mij hartjesdinnetje prinses Katrientje. Assie daarop mag slaape foel jij liefde in jou hart….
  Oooh al mij blikkies moeseete weg πŸ™€πŸ™€πŸ™€πŸ™€
  Mamsie ga het ferwerke….
  Maar jij ben lief, mij jonge. Jij hellep andere katte met ze knor in ze buik…. dat is belangrijk,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajooooooo wieffe mamsie

   Ooooh mamsie, ikke eet hut aween asse we weer faakansie heppe hoor. Want met uwes isse awwes supertjeswekker hihihi.

   Er wigge nu annere diertjes op te sjape mamsie. Niet dwietig zijn hoor. Datte sau ooma katrien nie wille. Frauw seg datte se de wolletjes so fijn vond. Maar ikke fin ze eggiewaar nies. Te saggies. Sollie 😽😽😽😽😽
   En nau sijn annere diertjes gewukkig. Tog?
   Oooh sowwie fanne me moesbwikkies mamsie. Maar uwes mag dees nie ete😿😿
   Ikke hau uwes mamsie ❀😽❀😽❀😽❀😽

 4. Hoi lieve grote zwartepantersiemees, misschien ben je wel een feegetaariejer, dat je geen fis of flees of toktok eet! Net als mijn mensen, die eten alleen slaa en wortel en gras enzo. Ze eten geeneens brokjes en toch zijn ze al best oud. O nee, want je eet wel fliegies! Geen wepsen eten hoor, dat heb ik een keer geprobeerd, en toen had ik zo een raar gefoel in mijn mond en in mijn keel. Mijn mensen werden er helemaal zenuwachtig van, ik deed spugen en aan het gras likken en ik mocht aan een ijsblokje likken. Gelukkig was het gefoel toen weer weg. De volgende dag wilde ik weer zo een prikker eten, toen heeft mijn vrouw er eem bakje overheen gezet dat ik hem niet kon eten. Flauw hè?! Mijn vrouw zegt nu dat jij slimmer bent dan je oomie Bolle, dat je al na één keer weet dat je uit de buurt van wepse moet blijven, en dat is wel zo denk ik.
  O, en ik weet zeker dat de dieren in het asiel heel blij zijn met zachte wolletjes, en je moesjes.
  Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij uit de buurt blijft van wepsen!

  1. Hajooooo oomie bolle

   Oooooh heppuwes ook zoon stomme weps gehat? Inne bek? Oooooh wat errug. Ikke pak se nooit meer. Stomme dinge. Ikke wiep egwaar ff goet mank. Frauw keek me poot en teentjes na maar kon nies finne.
   Follegenne week gaane me mense weer evve naar hut asiel. Se gaan me kittenreismand nog wegbwenge. De laase keer dat ik er in sat was met knikkere. En toen paste ik er met moeite nog in. En nau hewemaal niet meer πŸ™€πŸ™€πŸ™€πŸ™€
   Siet uwes nu… awwes krimp om mij heen!! Ooooh hellup mij eige!!
   Pootjes 🐾🐾

  2. Dag lieve Dorus, oooh lust jij ineens geen vlees en toktok meer, maar wel brokjes? Dat is toch prima lieverd, brokjes zijn ook goed voor jou hoor. Floortje eet ook altijd brokjes voor haar niertjes en in het weekend krijgt ze natvoer als wiekentsnek, ook speciaal voor haar niertjes. Wat lief van jou dat jij de dekentjes en de reismand aan de asieldieren hebt gegeven. Wat zullen zij er heerlijk op liggen. Fijne middag nog liefe Dorus, zacht kopje met smaak van tonijnbrokjes van Floortje en een knuffel van mij.

 5. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Je bent niet de enige die alleen maar brokjes eet. Ik vind vis, vlees, soep enzo ook niks aan! Bij mij is het ook ruiken en wegwezen!
  Wat goed van jou dat je je oude dekentjes weg gegeven hebt aan de andere diertjes. En ook jouw kleine reismandje gaat daar naar toe. Ja, als je er toch niks mee doet. Nu kun je andere diertjes blij mee maken.
  Ik heb wel eens vliegjes gevangen en die smaken best lekker.
  Ik ga mijn brokjes eten.
  Tot de volgende keer, vriendje Dorus.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajooo tante gijsje en mefrauw dinie.

   Ooooh ikke dee tog nies mette dekentjes. Frauw sei dat het sonne was om se te wate wigge. En me kittenreismantje pas ik niet meer in!!! Die is gekwompe!!!! Ik sou niet eens meer meselluf er in kun draaie. So kwein is tie!!
   Ooooh gewukkig benne ik dus nie de enigse die aween dwoge bwokkies eet hihihi.
   Lekker he?
   Pootjes 🐾🐾

 6. Oooooh Dorus lust jij geen vleesje en visje meer,
  Ikjes vind dat aktijd nog wel lekker hoor, maar ook niet alle merken , maar nu met dat warme weer krijg ik zelfs poezenlimonade voor de warmte en ik heb mijn bakje helemaal schoonlikjes gedaan.

  Liefs Ollie

  1. Hajoooo oom ollie.

   Ik hep 1 keer poeseliemooonaade gedrinkt. Ikke fon het so raar datte me frauw noepies inne water gooite😾😾
   Ikke hep hut 1x gedrinkt. Daarna sei ik nee dank uwes. Ikke djink bes feel water hihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 7. Hoi Dorus, wij eten ook het liefste brokjes, alleen Bas, Bjarne en Bikkel vinden zachtvoer lekker, Bas is dol op moes en soepies, Bjarne en Bikkel lusten alles. Kruimel eet alleen maar haar brokjes (en soms wat kip) Oliver krijgt brokjes voor zijn niertjes en Juultje eet tot nu toe ook alleen maar brokjes, zacht of nat voer vindt ze nog een beetje vreemd. Verder zijn wij allemaal dol op snoepies vooral de toktok kaas snoepies vinden wij heerlijk. Wat lief dat je man en vrouw spulletjes naar het asiel brengen, zo hebben de katjes daar nu ook fijne spulletjes en zachte dekentjes en lekker eten.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. Hajooooo awwe ses.
   Oooooh dus juwwie heppe ook juwwie eetgewoonte? Ooooh sjupers!!! Ikke kwijg 2 smaake bwokkies door elkaar. Dan isse het nog wekkerderderder.
   Ooooh die kaastoktok noepies sjijn superwekker he? Ikke hat laas de gewone. Oooooooooh sjo fies!!!! Eg. Na 2 daage was ik se sat!!! En nou heppe de asielkatjes ze hihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 8. Hoi Dorus, wij eten ook graag brokjes, alleen Bas eet graag zacht eten, zoals moes of een soepie. Bjarne en Bikkel eten eigenlijk alles. Oliver eet speciale brokjes voor zijn niertjes, en Kruimel lust ook eigenlijk alleen maar brokjes en soms een stukje kip. Juultje is geen zacht eten gewend en vind het erg vreemd, ze likt er alleen maar aan.
  Wel lusten wij allemaal heel erg graag snoepies, vooral de tiktok kaas smaak.
  Lief van je man en vrouw dat ze spulletjes en eten naar het asiel brengen, zo hebben de katjes daar ook fijne spulletjes en lekker eten.
  Poot en knuffels van ons allemaal.

 9. Dag grote mooie zwarte panter siamees Dorus.
  Wat hoor ik nu.Lust jij geen vlees of vis meer?
  Alleen brokjes…je lijkt wel de kater van de zus van scullary girl.Die lust ook het liefst brokjes en alleen soep van 1 merk..
  Ikzelf heb ook wel een voorliefde voor brokjes en nu krijg ik ook extra soep en lik snoep tegen haarballen.Jammie.
  En ik hoor ook dat je niet meer in je reismand past.O, jochie wat ben jij dan groot gegroeid zeg !!!Super knap hoor.
  Lief dat je de spulletjes die je niet meer gebruikt,aan het asiel geeft.Want de katjes daar kunnen altijd wel wat gebruiken.Je mamsie kan trots zijn op het feit dat je goed eet,en een groot lief hart hebt,die wat over heeft voor andere katjes.
  Maar ga je dan met die warmte wel goed water drinken jongen?Want dat is belangrijk dan.Vraag je vrouw of man mens anders om poezenlimonade.Lustje dat wel?Je wolken oom Fynn vond het heerlijk om een liksnoepje zo vanaf het verpakkings staafje te likken.Dan smaakte het nog lekkerder vond hij.
  Dank je wel voor je mooie schrijf.
  Zachte kopjes van je tante Muzette

  1. Hajoooo tante muzette.
   Ikke kwijg 2 soorte bwokkies doorelkaar. Dat is so wekker.
   Ikke hep 1x poeseliemo gekjeeg. Maar na 1 keer von ik het niet wekker meer.

   Hihihi ikke ben een supergwote swarte pantermeesje RRRRRAUWWWW
   Pootjes 🐾🐾

 10. Hoi Dorus,
  Wat raar he dat je vlees ineens niet meer lekker vindt!!!
  Gelukkig zijn er wel heel veel soorten heerlijke brokjes.
  Wij eten de laatste maanden ook weiniger vlees dus vrouw geeft ons gewoon de helft en dat gaat er wel in.
  Brokjes staan altijd klaar voor ons.
  Maar er zijn inderdaad wel dikke sappige vliegen nu…….mmmmmmm daar ga je vanzelf van smekken!!!!!
  En wepse……….zeker afblijven dat zijn gemenerds en prikken je heel hard.
  Ook wij zijn er al eens door gestoken en toen moesten we hard schreeuwen, vrouw viel toen van schrik bijna van de stoel.
  En wat lief van jullie om de dekentjes naar het asiel te brengen. Daar zijn ze vast en zeker blij mee!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajoooo mefrauw ceciel en ses fjientjes

   Raar he? Maar eggiewaar… ikke mis het echt niet hoor. En ikke kweig superwekkere bwokkies hihihi

   Ooooh ben uwes ook door een stomme weps gepak? Oooooh se zijn egwaar heel meen!! Weg mette wepse!!
   Pootjes 🐾🐾

 11. Hallo Dorus,
  Nou hier ben ik dan hoor. Is helemaal niet erg dat je alleen brokjes eet, maar wel heel belangrijk dat je veel drinkt, want anders wordt jij een uitgedroogde Dorus en dat staat me zo stom op de plaatjes die je bij Ome Bert altijd zet. Misschien is het iets van nu met geen vleesje en tokkietok en kwispelvisjes meer eten. Heb ik ook wel eens een tijd gehad, maar na een hele lange tijd lustte ik het weer wel hoor. Mocht dat niet meer zo zijn niks erg. Komt misschien wel door de brokken die je nu eet, een gauw gevulde buik.
  Wat lief van jou dat jij je spulletjes naar het asiel heb laten brengen door vrouw en manmens. Kijk daar komen zoveel poezels en blafsnuiten en ja die vinden het fijn om die dan te mogen gebruiken en ja als jij toch niet meer jou vleesje, tokkietok en kwispelvis eet, kunne de dieren in het asiel het wel opeten.
  Ik vind grote libelle (vrouwtje noemt dat helikopters) en vlinders vooral die dikke nachtvlinders heel lekker, maar helaas nu ik in ons voor altijdhuis woon en nog niet naar buiten kan, heb ik er nog geen gesmikkeld. Volgende maand komt mijn buitenren en o wie weet vang ik dan weer van die lekkere hapjes. Nee die prikkebeesten vang ik liever niet, want dat is best veel au hoor.

  Zo nu ga ik eens heerlijk knuffelen met vrouwtje en heerlijk lui doen, jij een grote knuf van vrouwtje en lieve groetjes voor jouw mensen. Grote poot en kopstoot van jouw Ome Jip

  1. Hajoooo oome jip
   Oooooh ikke hoop ook dat ik een keer een gwote flinner mag fange hihihi
   Lijk me gaaf om gespartel in me bekkie te mooge voele. En dan lekker opete. Ikke hoop dat ze wekker krake hihihi.
   Ikke djink heeeeel goet hoor oome jip. Bijna een volle hondebak water.
   Ooooh een kopstoot. GAAFFFF
   Poinkiepoinkiepoink hihihi
   Kopstoot terug hoor. En pootjes 🐾🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *