Tips voor nou het weer tropies is

tropies

Ik foelde het aan mijn snorharen, ik rook het aan de voordeur: het tropiese komt terug. Elke dag is het nou keiheter dan de dag ervoor.

De vorige keer heb ik praktiese tips gegeven, dus wat je moet doen en wat je moet laten als het tropies is. Het belangrijkste was:

 •  drink iets lekkers, bijfoorbeeld water met sneks
 •  pak je rust, dus slapen en dutjes doen

Van binnen

Deze keer wil ik wat zeggen over wat je het beste van binnen kunt doen, dus psygies. Ik ben zelf een kater die snel bang is maar als het tropies is, weet ik wat ik moet doen en hier komen dus mijn tips.

 •  aksepteer dat het tropies is, dus niet gaan zeggen dat je het anders wil en dat het daarom ook anders moet zijn. Als ik het tropiese voel, dan weet ik: het is zoals het is. Dan heb ik rust van binnen. En dan is de dag fijner.
 •  foel je gefoel, dus wat je ook voor gefoel van binnen hebt, foel wat er is. Dat doe ik altijd en helemaal als het tropies is want zo weet ik wat ik nodig heb. Soms een knuffel, of een dutje of een hapje of een lief woordje als ik het even niet meer weet. Als je een mens bent, kun je iemand opbellen voor een lief woordje.

Tropies is best moeilijk als het er opeens is en dat is niet door het tropiese maar door de verandering. Dat het plotseling anders is en je kunt je gewone dingen niet en je moet dan andere dingen gaan doen. Zelf ben ik nooit goed met veranderingen maar dit snap ik. En dat is omdat ik mijn leefe per dag leef.

Vandaag

Ik heb wel gefoel voor de toekomst, daarom weet ik dat het tropiese komt. Maar ik leef per dag dus dan wil ik het vandaag fijn hebben en dat lukt ook, en morgen zeker weten ook en daarna vast ook. Maar ik leef vandaag.

16 thoughts on “Tips voor nou het weer tropies is

 1. Hai Bert! Wat een goeie tips! Ikke ga vandaag en de andere tropiese dagen rustig blijven. Het is nou nog koel in huis, dus heeft frau alles zo gedaan dat het wel donkerder is in huis maar dat het hoop ik niet superwarm wordt. Mijn tweede waterbak zit weer lekker helemaal vol water! Succes met de warmte Bert en alle andere vriendjes en vriendinnetjes van de blog. Pootje van mij.

  1. hoi Minnie, dat doe je goed dat je jezelf van binnen rustig houdt, voor je gefoel is dat heel goed. En je hebt ook steun van thuis dat je veel water hebt en dat het lekker donker in huis is. Dat helpt allemaal!!
   pootje van mij
   Bertje

 2. Lieve Bert, dankjewel voor jou goede verstandige tips wegens de keihitte en het psiegiese. We leefe vandaag en dat is het, morgen zien we wel weer. Wij als seeniejooren doen dat ook, geniet van deze dag en niet zeuren. Floortje ligt nog even op het tapijt in de zon, ze is al helemaal warm. Straks verhuist ze naar het grote bed in de slaapkamer, daar is het redelijk koel. Fijne dag lieverd samen met je frau, hou het maar lekker rustig. Doen wij ook. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, het is mijn erfaring dat van binnen ook heel belangrijk is. Dus niet dat je alleen wat eet en drinkt en dan gaat slapen maar dat je ook weet dat je voor jezelf van binnen moet zorgen. Floortje heeft een goede plaats om te slapen en daar heeft ze vast een veilig gefoel, ik heb thuis ook een groot bed en daar slaapt mijn vrouw in,
   pootjes van
   Bertje

 3. Hajoooo oompie. Ikke ben nog wekker buite. Het is nog nie sjo heet. Maar morrege dan bjijf ikke binne hoor. En ikke kjijg ook fjoeger eete. Want anners wust ik het nie meer. Stom he? Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus, het is helemaal niet stom, dat is je oergefoel dat zegt wat nou het beste is en wat je beter niet kunt doen. En dat is gewoon een belangrijk gefoel om naar te luisteren. Bij mij gaat morgen alles ook froeger hoor ik thuis.
   pootjes van
   Ome Bert

 4. Hoi Bert , wat ben jij toch een wijze kater. Wij mogen nu nog even op het balkon voordat het hele erge warme begint. Morgen moet onze vrouw weer werken maar dan zorgt ze dat er genoeg water is en dat het in huis donker is, zodat het hele erge warme buiten blijft.
  Wij houden ons ook rustig de komende dagen, we kunnen ook in de gang gaan liggen daar is het wat koeler.
  Samen komen wij de warmte wel door.
  Groetjes, pootjes en knuffels van ons alle zes.

  1. Wat goed dat jullie gewoon door het huis mogen ook al is jullie vrouw er niet, dan kun je meteen naar de gang als je het gefoel hebt daar moet ik nou zijn. Ik heb een hele korte gang na de trap mijn vrouw zegt dat het overloop heet misschien is dat het zelfde. Dat hele warme moet buiten blijven dat vind ik ook,
   pootjes van mij
   Bertje

 5. Hallo Bert,

  Dank je voor jou posietief schrijf, Nu men kan nog zo mopperen en piepen maar je kan er niks door veranderen. Vrouwtje zorgt dat het zo koel mogelijk blijft in huis, door wanneer het niet heet is buiten veel koel van buiten door de ramen ons huis in te laten, Gaat deze mogen heel goed, want het waait best veel en dan wordt het ook fris in huis, Als de warmte komt ramen dicht en de zonwering voor de ramen, Tja op tijd mijn buikvulling nemen en controle van buiten doen en dan slaapjes gaan doen. Vrouwtje zei dat ze dat ook wel zou willen, maar ze moet vanmiddag nog een poosje weg en ja dan kan ze dus niet de oogjes toe doen.
  Ik heb met vrouwtje afgesproken dat we iedere dag die heet is niet meer krijgen, want die is op. We komen er heus wel door hoor, gewoon zo rustig mogelijk blijven als maar kan natuurlijk.
  Bert bedankt voor je wijze raad en knuffels van vrouwtje, grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. dat is waar Jip, we komen er best doorheen vooral als we steun van thuis hebben. Hier zijn nou ook de gordijnen dicht maar ik ga soms toch in de zon voor het gefoel en dan weer voor de koeletoren liggen die is nieuw. Daar komt dus koele lucht uit. Ik vind tropies eigenlijk niks aan maar ik ga mijn best doen net als jij,
   pootjes van je vriend
   Bertje

 6. Bert dat is helemaal waar!!!!!
  Je veranderd niks aan het weer……..je eraan aanpassen is het beste wat je kunt doen!!!
  En inderdaad geniet van elke dag!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ik heb net een hele lange buikknuffel gehad en toen wist ik het opeens zeker: ik kom hier heel goed doorheen!!
   knuffels terug!!
   Bertje

 7. Lieve Bert,

  dank jou wel dattie iedereen van jou leeve zofeel wijs van jou tip geef. Van mij eigen vin ik van binne belangrijk. Assie van binne rustig ben kan jij alles aan. En jij mag foele wat jij selluf wil van jou eigen. Maar assie poosietief blijf in jou hart dan foel jij het kom goed. Wij moet slaape oferdag Bert want mij vrouw ferdien mij tonijn. Dan moetie ook russig blijve want assie druk ga doen hebbie er niks aan. Troopies wor nie minder assie moeiluk doe. Van binne is alteit belangrijk, jij zeg het presies goed. Dank jou wel mij lieve Bertje, foor jou wijse adfies,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ik vind als je iets weet of geleerd hebt dan is het goed om dat te delen. Jij doet een kurzus dan. En anderen fertellen wat hun erfaring is, dan kunnen we van elkaar leren dus dan zijn we altijd samen. En ik heb dat over het binnenste geleerd. Slaape overdag is nou juist wel fijn denk ik, dan kom je sneller door de dag en dan is het weer tijd voor een knuffel en een hapje,

   je Bertje

 8. Hoi lieve Bert, dat zijn keigoede tips die je geeft! Vooral ook van dat psiegiese, want als je je de hele tijd druk maakt krijg je het alleen maar warmer. Wij katten kijken gewoon wat voor weer het nú is, en dan gaan we slapen of rennen of in het zonnetje liggen, of juist eruit.
  Daar hoeven we niet eerst over te denken, het is gewoon zoals het is. Alleen mensen gaan dan allerlei dingen bedenken die nog komen of die leuker zouden zijn, maar dat helpt helemaal niets!
  Geniet van de zon en je soepjes en je sneks en je knuffels en je dutjes Bert!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ik heb net thuis gehoord dat ik tijden het tropiese vaker soep krijg dus dat is superfijn!! Ik vind ook het is zoals het is en mijn vrouw hoeft dan niet uit te leggen dat het warm gaat worden dat weet ik als katerman zijn al lang. Ik hoop dat jij ook kunt ontspannen in het warme,
   kopje van mij
   Bertje

Reacties zijn welkom