Loesje vertelt over mij eigen balkonafontuur…

balkonU weet, meesal maak ik mij letters ofer mij gefoel en ofer wat ik denk van mij eigen. Maar mij vrouw zeg, Loes er kom een hittegolluf aan en dan heb niemand eenerzjie om zofeel te denke en te foele.

Faakanziegefoel

Toen heb ik mij vrouw aangekeeke of zij selluf ging ferhaare. Hoe kan jij nou nie foele en nie denke van jou eigen? In jou hart ga jou leefe toch alteit door. En jou kop sta ook nie stil van ze eigen. Maar mij vrouw zeg, Loes misschien moet jij lugtige letters maake. Met zon en faakanziegefoel… Soms houw jou vrouw nie op en assie saamewoon moet jij jou weg daarin vinde. Ik heb toen wel mij korte meeow gedaan. Mij vrouw is toen op mij balkon gaan zitte. Van mij eigen moes ik nadenke want assie er nie ofer nadenk, kan jij er eigenluk ook niks ofer zegge. Behalfe meeow, dat kan jij alteit zegge.

Doeselig

Toen ben ik bij mij vrouw op mij balkon gaan ligge. Mij vrouw zat in ze stoel, selluf lig ik liefer op mij mat. Dan kan ik strekke en trekke met mij poote en met mij kop. U weet van mij eigen ben ik Huispoes. Mij leefe is binne in mij huis. Dan ben jij een binnepoes. Maar soms kom ik wel op mij balkon. Foor mij frisse lugt. Maar alleen als mij vrouw er zit. Dan foel ik mij eigen veilig, dat is belangrijk.
Assie zo buite op jou balkon lig en jij foel jou zon op jou kop, dan wor jij van selluf warm en doeselig. Dattie wil slaape zeg maar. In mij kop moes ik denke aan toen ik van mij eigen nog nie solang bij mij vrouw woonde. U geloof mij waarscheinluk nie maar toen heb ik mij eigen ferstop op mij balkon. Onner mij vrouw ze stoel. Ik ga het u nu fertelle want soms kan jij beeter eerluk zijn. Dattie weet dat ik ook mij balkonafontuur heb en mij eigen erfaring.

Onner ze stoel

Mij vrouw had froeger ze eigen, ouwe stoel op mij balkon staan. Assie poes ben en jij ben jong dan wil jij weete wat er onner jou vrouw ze stoel gebeur. Toen ben ik er foorsichtig onner gekroope. Mij vrouw was binne in mij huis. Maar assie zo een groote buik heb als mij balkoneigen dan moet jij bes feel moeite doen en bennie blij assie goed lig. En u mag gerus weete, ik lag ook een beetje vast. Dat jij jou saardiene teege jou makkareele foel drukke.
Mij vrouw riep mij naam maar ik heb mij eigen nie laate zien. En ik heb ook niks geroepe, ik was stil van mij eigen. Ik lag vast onner mij vrouw ze stoel.
Toen ging mij deur dicht, jij geloof het toch nie. Mij vrouw dacht dat ik boofe was en zij heb mij eigen nie gesien. Jij kan jou eigen ook tè goed ferstoppe. Toen heb ik wel moete wachte tot ik bijna mij ons woog. En mij hart was bang dat ik foor alteit op mij balkon moes blijfe. Zonder mij vrouw en zonder mij tonijn en mij makkareele. Gelukkig kwam mij vrouw weer op mij balkon en ferzette mij stoel. Toen kon ik eronner uit en ben ik stil mij huis in gesloope met mij oore naar achtere. Mij vrouw had ze traan in ze oog, zij was zo ongerus van ze hart.

Veilig foele

Assie soies meemaak hoef jij foorloopig niemeer op jou balkon. Mij vrouw zeg dat ik misschien wel drie jaar nie op mij balkon ben gewees. Jij heb toch jou herinnerding opgeloope en jij wor er nie blij van.
Nu ga ik soms als mij vrouw op mij balkon zit, foorsichtig op mij mat ligge. Dat mij vrouw mij eigen zie en dat ik mij eigen veilig kan foele. Dat jij weet, alles is goed. Jou zon schijn, jou vrouw is buite en jij hoef nerreges nie bang foor te zijn. Van mij eigen denk ik nie graag trug aan mij balkonafontuur.
balkonGelukkig had ik van mij eigen nog geen verkering. Mij Bert zou ongerus zijn assie zou hoore dat ik van mij eigen rondswerf op mij balkon. Het was in mij jonge jaare. Foordat ik seeniejor was van mij leeftijd. Mij vrouw zeg, Loes het was in jou poeberteit en jij was jong. Dan maak jij dinge mee want jij wil dinge ontdekke. Mij vrouw heb ze stoel weg gedaan en van mij eigen ben ik mij wilde haar kweit van mij ferhaare. Wij heb toen saame mij heele avond geknuffel, mij kop op mij vrouw ze hart. Dattie foel alles is goed, want jij heb toch ies goed te maake. En jij heb ondek, jou vrouw kan jou nie misse.

Misschien moet ik nog meer oefene op mij lugtige letters maake en faakanzieverhaale. Maar selluf vin ik mij balkonafontuur wel lugtig genoeg foor assie een hittegolluf heb.

Loesje

14 thoughts on “Loesje vertelt over mij eigen balkonafontuur…

 1. Ow Loesjedinnie wat een afontuur! Van mij eigen heb ik twee keer vast gezeten. Dat furtel ik nog wel een keer. Sterkte met de warmte! Voor jou, Zus, Floris en alle vriendjes hier op de blog.

  1. Lieve Minniedinnie,

   hebbie ook vast gezeete? Ooh twee keer? Dan hebbie jou eigen Minniedinnie-afontuur. Ik vin er niks aan assie vast zit met jou buik. Maar jij leer er wel van Minniedinnie. Zorgie goed foor jou vrouw en jou eigen assie het warrem heb. Nu wacht ik wel in mij spanning af op jou eigen afontuur,

   Liefs van jou Loesjedinnie

 2. Hajooooo mamsie.

  Ooooooh ikke ben sjo sjrik😿😿😿 bijna was ikke uwes kweit😿😿😿
  Ikke ben ook een keer oppesjoot oppe ballekon. Ikke sat agger een plankemuurtje en ze sage me niet. En na een uur ginge se me soeke en font frauw me. Ikke hep hoort dat ooma katrien ook soms oppesjoot was oppe ballekon 🙀🙀🙀
  Koesies mamsie

  1. Lieve Doorie,

   ooooh hebbie ook oppesloote zeete op jou balkon 🙀🙀🙀 en jou Ooma mij hartjesdinnetje prinses Katrientje ook oppesloote 🙀🙀🙀
   Van mij eigen zat ik vast mij jonge, met mij buik. Jij weet mamsie is foorzichtig met ze buik, dattie nie besgaadig. Masr assie nou makkareele door jou buikpier foel steeke dan schrik jij wel.
   Maar mamsie is nu seeniejor en zij pas niemeer onder mij vrouw ze stoel. Alles is goed met mamsie mij jonge,

   koes koes van jou MammaLoesje

 3. Oh lief dinnetje Loesje, wat een avontuur, en dat je vast zat onder een stoel, oh dat is echt niet diva waardig. Mijn vrouw telt altijd of alle katjes en poesjes in de kamer zijn voordat ze de balkondeur dicht doet. Dus gelukkig heeft ze mij nog nooit opgesloten op het balkon. Gisteren zat ik op het balkon Loes en toen zag ik ineens allemaal vogels en ik weet niet wat er gebeurde Loes, maar ik werd ineens helemaal oer. Ik ging miauwen en miauwen, mijn vrouw kwam van schrik kijken wat er aan de hand was. Oh Loes , zo niet een Diva, was ik. Maar het moest eruit Loes, van schrik heb ik de rest van de dag maar liggen slapen.
  Knuffels van je dinnetje Kruimel.

  1. Lieve Kruimeldinnetje,

   oooh jij heb jou eigen balkonafontuur Kruimel. Dattie fooguls zie en dattie jou eigen laat hoore. Dan bennie oer Kruimel en jij ben mij oerdiefaa. Assie oerdiefaa ben mag jij oferal ofer meeoowe want dan hebbie ies te zegge. Maar jij ben ook feerstannig Kruimel want assie zofeel fooguls meemaak hebbie jou rus noodig. Dan moet jij slaape want jij moet ferwerke.
   Selluf heb ik mij 5 tonijn en mij seefe saardiene opgefroote met mij staart tusse mij poote. Mij vrouw was zo van ze aapepoo af, van ze schrik. Van mij eigen had ik nie eens mij aapepoo meer Kruimel. Toen heb ik ook geslaape want jij ben er zo moe van. Het kos zofeel enersjie assie zolang op jou balkon moet ligge en jij kannie meer beweege van jou buik.
   Nu ben ik feerstanniger en mij vrouw ook.

   Geefie iedereen van jou bende mij knuffels Kruimel en feliesieteer dattie mij Doorie ze prijs heb gewonne. Assie win dan ferdienie jou prijs,
   Jij krijg mij eksra knuffel,

   Jou dinnetje Loesje

 4. Ohhhh Loesje wat een verhaal!!!!
  Ik Dopey ben ook eens buiten gesloten geweest toen ik klein was!!! Ik kan me voorstellen hoe bang je bent geweest want ik was ook zooooooo bang in het donker buiten. Ik was net op zoek naar een plekje om te gaan slapen toen mijn vrouw het ontdekte en de deur open maakte!!!
  Ik ben toen heellllll hard naar binnen gerend……wat was ik blij om mijn vrouw weer te zien……..en mijn vrouw mij!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Dopey,

   oooh hebbie ook zo een afontuur gehad. Dattie buite ben en jij kan niemeer naar binne. Zattie ook vast Dopey of wassie op jou afontuur. Assie jong ben wil jij toch jou weereld ondekke. Dan doe jij soms spannende dinge en jou vrouw heb er ze errug nie in. Dan zit jij buite en jij ben alleen. Dan bennie bang want jij wil het nie. En jou vrouw wil het ook nie van ze eigen. Ooh Dopey gelukkig moggie weer binnekoome bij jou vrouw. Mij hart heb nu wel meer rust. Dank jou wel dattie mij eigen jou verhaal heb fertel.

   Geefie Panda, Belle, Tica, Moby, Izzy en jou vrouw mij zachte kopjes en jij krijg vandaag eentje eksra om dattie zo eerluk ben gewees. Sorrie dat ik van mij eigen zo laat mij ree-akzie geef maar mij vrouw moes slaape gissere weeges dattie mij tonijn moet ferdiene. Anders mergel mij buik uit en dat moetie nie wille…

   Liefs van Loesje

 5. Lieve Loes, ooo wat een grieselig afontuur heb je meegemaakt! Ik snap heel goed dat je dan een lange tijd niet meer op het balkon durft. Gelukkig dat je vrouw je ging zoeken en je heeft gered. Dan weet je dat je echt heel veilig bent bij je vrouw, dat ze je altijd komt redden.
  En ik ben blij dat je nou toch weer op het balkon durft, samen met je vrouw. Op je mat kan je niet klemzitten, en je vrouw kan je ook meteen zien, dat is handig.
  Mijn vrouw zei dat ze het zo een gezellige footooos vond, van jou op je mat, dat ze er zo naast zou komen liggen. Maar ik heb toen gezegd dat het JOUW mat is, en dat mijn vrouw daar veels te groot voor is.
  Mijn Molletje heeft een keer een half uur op zolder gezeten, bij ons in huis. Ze was stiekem de gang ingelopen en toen helemaal vier trappen op. Mijn mensen dachten dat ze buiten was! Maar gelukkig zijn ze mijn Mol gaan zoeken, en mijn man vond haar helemaal klein opgerold op zolder. Oooo, mijn Mol was helemaal bang, mijn mensen hebben haar de hele avond rondgedragen op hun schouder en kusjes gegeven, dat vond mijn Mol heerlijk. En daarom mag ik nu nooit meer de gang op!
  Dankjewel voor je verhaal Loes, ik vond het superspannend, maar ook met een heppie end. Dat jij en je vrouw weer samen zijn, dat is prachtigmooi.
  Heel veel lieve kopjes voor jou met een kleine mobiele teelefoon erbij. Dan kan je altijd je vrouw bellen als dat nodig is. En ook fanieljefla erbij, voor jou en je famielie, wegens dat het troopies is. Het is van Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   dank jou wel van jou lieve letters en wat zeggie wijse dinge. Mij vrouw zeg Loes misschien moet jij alteit jou moobiele teelefoon bij jou eigen hebbe. Dan kan jij oferal gaan ligge en assie mij eigen noodig heb dan drukkie met jou poot op knopjes en … Mij vrouw is bang dat het dan mis ga met mij eigen want jij weet, Loes is nie tegnies. Mij vrouw zeg dattie bang is dat ik onner mij stoel mij visboer kontak. En dattie dan weer kratte vis foor ze deur krijg, van mij begeerte. Zij zeg Loes assie zofeel troopies weer heb dan bederruf jou vis en jou vis ga stinke. Ooooh Bolle dat moetie nie wille, dat jou heele huis stink naar jou vis. Misschien hebbie wel zallum of jij heb wallievis en dattie dan alles weg moet gooie. van mij eigen gooi ik nooit mij vis weg. Ook nie assie troopies is. Daarom heb ik mij eigen foorgenoome dat ik niemeer onner mij vrouw ze stoel ga zitte. Ik moet ook eerluk zijn Bolle, mij vrouw ze stoel is zofeel kleiner geworre. Dan pas jij er niemeer onner. Mij vrouw zeg Loes jij zeg het ferkeerd? Van mij eigen weet ik nie wattie bedoel. Assie niemeer onner jou stoel pas is jou stoel alteit kleiner geworre. Zo zie ik dat wel van mij eigen.

   Ooh Bolle heb jou Mollie op zolder gezeete. Oooh en moesie fier trappe omhoog. Jou Mollie was zofeel stoer van ze eigen. Gelukkig dat jou menseman jou Mollie wel heb gefonde. Anners hebbie toch geen rust in jou hart. Wij heb geen zolder Bolle maar anners ging ik wel kijke. Mij vrouw kijk mij eigen nu aan offie zegge wil, jij ga geen gekke dinge doen… Van mij eigen doe ik nooit gekke dinge Bolle. Maar assie jong ben hebbie toch wilde haare in jou vacht. mij vrouw heb mij eigen nu goed geborsel en ook met mij kam er doorheen. Dan wor jij wel russig.

   Dank jou wel Bolle, kijkie wel uit met jou troopies. Dattie fris blijf. Daarom krijg iedereen van jou famielie mij lugtige kopjes met mij frisse snorhaare. En het is ook foor Ooma want zij heb ook troopies. Daar denk ik wel aan van mij hart…

   Liefs van Loesje

 6. Lieve Loes.
  Wat lees ik nu.Opgesloten op je balkon….wat een avontuur zeg….Gelukkig is het goed afgelopen en knap dat je nu toch weer op het balkon durft.Mij is het nog niet overkomen.Lijkt mij super akelig.
  Mijn zus was soms wel opgesloten maar dan in de linnenkast.Die hebben schuifdeuren en die kon ze liggend op haar rug,met de achterpoten dan open schuiven.En ze kon zich dan in de kast zo goed verstoppen dat scullary girl haar niet zag.Knap he?Scullary girl was altijd de grootste kat{ mijn zus dus}kwijt.En dan riep ze en riep ze,Sparkle’tje ….maar mooi kwam ze niet.Tot op een gegeven moment Sparkle zelf met haar nagels aan de binnenkant van de kast ging krassen en dan was scullary girl zo blij dat ze Sparkle weer gevonden had.
  Ha ha Fynn wilde ook in de linnenkast,maar het is hem nooit gelukt om de deuren open te schuiven.Had ‘íe maar beter op moeten letten hoe het moest.
  Dank je wel lieve Loes voor je lugtige letters.Pas je nu goed op jezelf met deze warmte?
  Ik wil nu naar buiten,maar mag niet in de volle zon liggen bakken van scullary girl.Flauw he?
  Pas vanavond weer.En het lukt mij nu eens niet om scullary girl op andere gedachten te brengen…..
  Zachte koele kopjes van je vriendinnetje Muzette

  1. Lieve Muzette, mij dappere dinnetje,

   hebbie nog in jou zon mooge ligge van jou vrouw? Hebbie ook troopies in jou huis? Wij moes gissere slaape lieve Muzette want mij vrouw moes mij tonijn ga ferdiene. Dan slaap wij als iedereen troopies is. Ik vin er niks aan maar als mij vrouw slaap dan mag ik niemeer op mij kompjuuter. Dan is mij ree-akzie pas op jou annere dag, assie alweer in jou zon heb geleege Muzette. Maar jij weet, jij krij alteit mij ree-akzie.

   Heb jou zus Sparkle ze eigen ferstop in jou vrouw ze groote kast? Oooh ik vinnut wel knap assie met ze poote ze deure oope krijg. Van mij eigen heb ik ook nie ge-ree-aa-geer toen mij vrouw mij riep. Maar jij leer er wel van Muzette want assie nie ree-aa-geer moetie buite blijfe. Of jij blijf in jou kast en mij erfaring is. Jij kan beeter uit jou kast koome. Dan foel jij jou eigen toch meer befreid. Selluf ga ik nooit in mij vrouw ze kast, soms doe ik wel snuffele maar assie zofeel buik mee moet sjouwe is jou kast al dicht foor dattie jou neus erin kan steeke. En jij weet van mij eigen ben ik suinig op mij buik, jij heb er maar één! 

   Hoop dattie goed foor jou eigen zorrug Muzette en foor jou vrouw assie ook troopies heb in jou huis. Wij ga straks weer troopies slaape maar eers krijg wij nog mij troopiese snek. Misschien heb mij vrouw wle mij troopiese tonijn ferdien, of hebbie zallum in troopiese sjelei. Mij buik kannie wachte…

   Dank jou wel lieve Muzette foor jou ree-akzie. Bennie foorsichtig in jou zon. Dan krijgie van mij eigen mij lieve kopjes met troopies lugtig zijn. En het is ook foor jou vrouw,

   van Loesje

 7. Lieve Loesje,
  Jakkes wat een avontuur zeg, maar ben ik blij dat vrouw jouw is gaan zoeken en jou verlost had onder de stoel. Nou ik snapper dat jij lang niet meer op balkon durfde te komen. . Ik ben ook van de verstopperige en heb een keer een hele nacht opgesloten geweest op het balkon van ons vorige huis. Wij hebben stoelen waar je ook onder kan kruipen, maar dan moet ik wel mijn buik dun maken, Als ik nog geen zin had om naar binnen te moeten , dan verstopte ik mij daar ook onder. Je snappert het al vrouwtje gaat naar bed en had de deur dicht gedaan. Ze was erg moe en ging er maar vanuit dat ik ergens in de kamer was. Ze vond het heel raar dat ik in de nacht niet bij haar kwam slapen want dat doe ik altijd. Toen het tijd was voor vrouwtje om op te staan zag ze mij heel hard miauw doen op het balkon, Ik heb daarna ook lang niet meer op balkon zonder vrouwtje gedurft. Ook had ik een keer op de dag opgesloten geweest, vrouwtje moest boodschappen doen en hup deur dicht en toen ze terug kwam lag ik in de stoel te slapen. Kasten en in kamers verstoppen vind ik een leuk iets, maar wel stom van mij want ja kamers en kasten hebben ook deuren. Vrouwtje is mij altijd aan het zoeken en roepen, maar ik ben een eigenwijze Jip die roept niet miauw van hier ben ik. Bij vrouwtje is dan het huilen meer dan een vrolijke snuit hoor, ze is dan zo bang dat ik kwijt ben. Loesje eigenlijk is het wel raar hoor, vrouwtje die loopt mij altijd te zoeken en te roepen en vind mij dan niet. Ik maak er een leuk spelletje van, want ik lig dan ergens gewoon in mijn speelmeubel op op een kussentje en ikke maar kijken hoe vrouwtje zelfs op de knieen over de grond kruipt. Ikke doe dan niet miauw zeggen als ze lang mij komt. Eigenlijk is dat best dom, want ik weet dat vrouwtje heel ongerust is. Maar weet je die bergen knuffels die ik krijg als ze me weer gevonden heeft die zijn zo super en alles wat ze zachtjes in mijn oren zegt.
  Loesje doe jij rustig aan met de warme weer en niet in de zon in diepe slaap gaan hoor. Ik ga nu nog de buiten controle doen want het is eigenlijk nog een beetje nacht, maar vrouwtje die kan niet veel slaap doen met het warme en daarom mocht ik nu schrijf doen. Voor jou van vrouwtje knuffels, ook voor Floris en Zusje en lieve groetjes voor Mevrouw Loesje. Ik doe jou veel koele kopjes en poot sturen. Je grote vriendje Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   ooooh wat bennie jou stoere jonge van jou eigen. Jij heb nog Jippestreeke en jou vrouw moet jou zoeke en knuffels geefe. Ooh ik snap jou van mij eigen want assie zofeel knuffels krijg, daar hebbie bes feel foor ofer. Van mij eigen doe ik niemeer onner mij vrouw ze stoel gaan zitte want mij vrouw ze stoel is kleiner geworre. Mij vrouw zeg, Loes jou buik is grooter geworre en jij pas niemeer. Mij vrouw maak alteit grapjas Jip, zo is zij wel. Van mij eigen ben in onsguldig tot mij toegedeel is beweese!

   Jip doe jij vandaag russig aan want jij heb troopies en assie troopies heb moet jij nie in jou vrouw ze kast gaan ferstoppe. Dan ga jij smelte en jij wor er nie goed van. Dat moetie nie wille want jij moet nog heel lang mee. Mij vrouw is weer in mij huis en wij op tijd slaape. Mij tonijn wach vannacht weer op mij vrouw en zij zeg Loes, jij mag nu nog eeve op jou kompjuuter foor jou vriendjes. Dank jou wel Jip dattie mij eigen nog letters heb gesgreefe. Jij ben zo een groote vriend.

   Weetie al wanneer jou fooraltijdhuisjebuite ga koome want van mij eigen leef ik wel met jou eigen mee Jip. Ooh dan kan jij buite renne en jij ben toch veilig. En jou vrouw heb nie zofeel zorrug.
   Lieve Jip, blijfie gezond en fris assie troopies heb. Ook foor jou vrouw mevrouw Jip en het is ook van mij famielie in mij Troopiekaana

   Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *