kater Bolle over: als je thuis een man hebt

kat en man

De meeste katten hier op de blog hebben een vrouw waar ze mee samenwonen. Ik gelukkig ook. Maar ik woon ook nog met een man. Een mensenman.

Vandaag leg ik uit hoe het is als je als kater niet de enige man bent in huis. En ik leg ook uit hoe ik dat doe, samenwonen met een man.

Mensenman

Toen ik hier net kwam wonen, vond ik het moeilijk dat er een mensenman was. Want ik dacht dat alle mensenmannen het zelfde zouden zijn.
Ik had er al eentje gekend. En die had me geslagen en geschopt. Daardoor woonde ik buiten, en durfde niet meer binnen te wonen. Daar heb ik al een keer over geschreven.
Daarom was ik in het begin ook bang voor mijn man. Ik bleef de eerste tijd steeds op een afstand van hem.
Maar hij was dan weer een beetje bang voor mij, omdat ik beet en krabde.
Grappig hè, zo kunnen twee jongens bang zijn van elkaar!

Geduldig

Het heeft best lang geduurd, voordat ik aan mijn man gewend was. Gelukkig was mijn man geduldig. En hij werd nooit boos op me, als ik bang was van hem.
Hij wist ook wel dat het met mijn er-va-rin-gen van vroeger te maken had.

Een man is geen vrouw

Ik weet nu dat er dingen zijn die een man anders doet. Want een man is geen vrouw.
Mijn man praat bijvoorbeeld met een lage stem.
Mijn vrouw kan praten als een beebiekatje, en ik praat dan ook zo tegen haar. Mijn man kan dat niet. Maar hij en ik praten samen als mannen onder elkaar.
thuis een manVaak maken mannen veel lawaai, en stampen ze en praten ze heel hard. Dat vind ik eng.
Mijn man praat en beweegt heel rustig. Mijn vrouw is juist drukker, en ook lawaaieriger.
Ik lig ’s ochtends vaak naast mijn man in bed, als mijn vrouw al is opgestaan. Ik spring op bed en kruip tegen hem aan. Een beetje hoor, helemaal tegen hem aanliggen durf ik nog niet. En zo slapen we samen nog even. Heerlijk vind ik dat, ik kijk er altijd naar uit.
Sinds kort kruip ik ’s avonds ook bij mijn vrouw, als mijn man nog niet in bed ligt. Maar zij beweegt veel als ze slaapt, en daar schrik ik van.
Mijn vrouw kan beter met mij spelen. Ze maakt het altijd heel spannend, met allerlei geluiden en ze verzint steeds nieuwe spelletjes met de veer.
Mijn man is strenger met eten. Als ik mijn eten niet lekker vind ga ik naar mijn vrouw. Ik kijk haar aan, en hou mijn hoofd scheef. Soms doe ik ook nog een “Priep?” En altijd krijg ik dan iets wat wél lust. Maar mijn man zegt gewoon tegen me dat er nog eten staat. Van hem krijg ik niks anders, erg hè!
Als ik lang in mijn tuin ben, komt mijn man altijd kijken wat ik aan het doen ben. En als er gekrijs is, komt hij meteen naar buiten. Om mij te helpen. Dat vind ik fijn, dan voel ik me veilig.
Mijn vrouw doet van alles met planten en bloemen in mijn tuin, en daar kom ik bij zitten. Dat is gezellig, om samen aan mijn tuin te werken.
Mijn konkluusie is dat ze allebei verschillend zijn, maar allebei lief.

Twee smaken

Daarom vind ik het nu juist leuk dat ik twee smaken mens heb.
De ene keer ga ik naar mijn vrouw voor een gesprekje. En de andere keer klim ik naast mijn man in bed. Zo kan ik altijd kiezen!

Vertrouwen

Ik denk eigenlijk dat het niet eens uitmaakt of je een vrouw hebt, of een man. Als iemand lief is, is iemand lief. Ook als het een man is. Ik weet toevallig van een kat die bij twee mannen woont, en het daar heel fijn heeft.
Het belangrijkste is dat je de mens waarmee je woont kunt vertrouwen. Dat die mens zorgt dat je gelukkig bent, en gezond en veilig. Dat die mens je genoeg te eten geeft, en dat er met je geknuffeld wordt als je dat wilt. En precies zo is dat bij ons in huis! Mijn mensen zorgen voor mij, en ik heb twee mensen om voor te zorgen.

De baas

Bij ons thuis is niemand de baas over de ander. We zijn met ons drietjes de baas.
Of eigenlijk ben ik nét een beetje meer de baas, maar zo hoort dat nou eenmaal.
Omdat ik van ons drietjes de enige kat ben.
En katten zijn natuurlijk altijd het allerbelangrijkste, of ze nou man of vrouw zijn!

17 thoughts on “kater Bolle over: als je thuis een man hebt

 1. Oooooh bolle.
  Ook ikjes heb een man en een vrouw. EN furkeering met Floris. Dat is mijn katerman😺😺😺
  Ook ik was/ben bang voor mijn man hoor. Dat was omdat ikjes ruim 3 weekjes speelgoed was voor een manmensenkind. Catoo vond hem altijd nog evve iets erger eng als dat ik mijn man vind. Man mag mij aai, maar alleen als ik dat wil. Hij mag mij ook niet optillen. Dat mag vrouw alleen. Man vind het gelukkie niet erg. Hij zegt toch altijd dat ik ZIJN meissie ben. Koel he?😺
  Ook ikjes ben hier de baas. En dat hoort ook zo. Bij ons zijn de vrouwtjes in de meerderheid. Altijd zo geweest. Er hebben hier alleen maar poezen gewoond. Oh…en een hond af en toe. Maar die heb ik nooit gekend. En hij was een jongen maar dan zonder jeweetwel hihihihi (wat jij ook mist😹😹)
  Kusje op je wang😽

  1. Dag Prinses Katrientje, dus jij hebt eigenlijk twee mannen! Je eigen man, en een katerman!
   En een mannetjesmensenkind lijkt me wel het allerengste wat er is, zo als kat! Ik heb pas één keertje een mensenkindje meegemaakt, maar toen bleef ik gewoon de hele tijd op het grote bed, en daar kwam zij niet, dus dat was prima.
   Ik moest ook echt wennen aan mijn man, maar nu ken ik hem en vertrouw ik hem. Maar als er mannen oo bezoek komen, vind ik dat nog steeds eng, en dan blijf ik in de slaapkamer. En héél soms ga ik dan eventjes snel dag zeggen, als zo’n man zit. Maar niet als ie beweegt of loopt!
   O, en optillen vind ik ook niet fijn. Wel om me op het bed te tillen, maar niet om mij vast te houden. Dan ga ik trappelen en wurmen om los te komen.
   Wat gezellig dat bij jullie de vrouwtjes in de meerderheid zijn!
   En bedoel je dat er bij die hond óók een stukje van zijn oor af was?
   Een heel lief kopje voor jou van Bolle.

    1. Ik ben eigenlijk al vergeten dat ik ooit meer onderdelen had! Alleen in de lente krijg ik nog wel eens gevoelens waarvan ik dan geeneens weet wat ik er mee moet. Dan ga ik maar eten, dat is altijd goed!
     Een lief kopje van Bolle.

 2. Dag Bolle,
  Wat heb je weer een mooi verhaal geschreven, en wat een prachtige mensen heb jij gekozen!
  Of eigenlijk, wat een prachtige mensen heeft jouw Molletje voor jou gekozen, want al mepte ze jou eerst het huis uit….vrouwen hebben volgens mij altijd een tak-tiek voor alles.
  Zij wist vast ook dat ze een dagje ouder werd, en vond jou een lieve, geweldige kater om jouw mensen te troosten als zij er niet meer was, en zij jou. Zij was jouw grote liefde, maar jij ook die van haar!!!
  En wat fijn dat jouw man en jij elkaar toch zijn gaan vertrouwen! Lekker is dat hè, dicht bij je mens liggen, over een poosje vind je het heerlijk om dicht tegen ze aan geplakt te liggen.
  Ik ben ook niet veel mannen gewend, ook niet waar ik vroeger woonde, maar ik heb het geluk dat hier alleen maar mannen op bezoek komen die van katten houden.
  Mijn vrouw heeft vroeger in een gekke bui een bordje gekocht waarop staat; – “Dit huis is voor de gezelligheid van de kat. De visite komt op de tweede plaats. Wie van katten houdt, begrijpt dat !!” – Het hangt nog steeds bij de voordeur, want mijn vrouw kan dan meteen zien hoe mensen reageren. 🙂 . (en ze zo nodig op de stoep laten staan)
  Oh Bolle, hoe gaat het met je dieet? Ik hoop dat je je nieuwe brokjes wel een beetje lekker vindt, en anders….wachten tot je man weg is en dan je Prieptruuk doen. Als dat niet helpt, moet je even aan Katrientje vragen naar haar Wolkenzusje Catootje, die kon heel goed “nep flauwvallen” , misschien kan Katrien je vertellen hoe ze dat deed. Daar vliegt zelfs je man in denk ik. (hoewel dat eigenlijk wel een beetje zielig is voor je mensen). Maar je moet niet je mooie gespierde buik kwijtraken hoor, of in ieder geval niet helemaal. En zoals je zegt, jij bent net een beetje meer de baas in huis.
  Lief zacht kopje, ook voor je mensen,
  Vlo.

  1. Dag Vlo, dat vind ik mooi wat je zegt over mijn Molletje! Ik heb haar zo goed geholpen als ik kon, toen ze doof was en een beetje in de war. En Mol rekende erop dat ik haar beschermde, en dat probeerde ik ook. Maar eigenlijk (niet verder vertellen hoor!) was zij veel stoerder en beschermde zij mij!
   Mijn vrouw zegt vaak dat meisjespoezen allemaal heel stoer zijn. Alle poezen die ze kende waren de baas over de jongens. Dat geloof ik best, als ik aan mijn Mol denk!
   En wat vreemd is dat toch dat er mensen zijn die katten niet leuk vinden! Dat kan toch helemaal niet? Alle katten zijn toch weer anders?
   Dat bordje dat bij jullie hangt, dat klopt helemaal. Dat is hier ook zo. Mijn mensen hebben wel eens aan een vriendin gevraagd die op bezoek was of ze van de bank naar een stoel wilde verhuizen, omdat de GroteBeer op de bank wilde. En het was nou eenmaal de bank van Beer, dus ja, die gaat dan voor.
   Met mijn dieet gaat het best goed! Maar mijn vrouw zegt dat dat altijd zo is, in het begin. Daarna wordt het moeilijk. Vanwege dat ik mijn hoofd dan scheef houdt, en Priep doe. Of honderd keer bij mijn bakje ga kijken.
   Maar mijn buik wil ik houden, Vlo! Ik heb er jaren aan gewerkt om die zo te krijgen, en ik ben er trots op!
   Wordt jij nog steeds ge-fopt met je brokjes?
   Een heel lief kopje voor jou en je vrouw van Bolle.

   1. Oh Bolle!!! Prachtig dat van de bank van GroteBeer!!! Mijn vrouw zei meteen dat ze ook een paar keer zoiets gedaan heeft als er iemand op het plekje van één van mijn voorgangers ging zitten. Nou ja, zo hoort het toch ook.
    Poncke, die zo op Billy leek, zorgde er zelf wel voor dat ze van z’n plaats af gingen. Hij was, net als z’n broer Derrick, heel groot, maar hij deed geen vlieg kwaad, eh, nou ja, vliegen at hij op, maar hij deed geen mens kwaad. Maar als hij zijn voorpoten op een stoel of bank zette en alleen maar keek, stond diegene daar zat vanzelf op. 🙂 .Poncke plofte dan tevreden op z’n plekje.
    Snibbe en van der Zwart waren inderdaad ook pittige dames. David had bij Snibbe ook weinig in te brengen, en van der Zwart was een heel klein poesje, maar toen ze nog buiten leefde durfde geen kater het tegen haar op te nemen! Dus ik denk ook dat meisjespoezen stoerder zijn.
    Ik denk dat de mensen die katten niet leuk vinden het vervelend vinden dat wij niet doen wat ze zeggen, als we er geen zin in hebben. Ze willen zelf de baas spelen, nou, dat kan je bij ons wel vergeten. Als we onze mensen een plezier willen doen, doen we het soms wel, maar het moet niet moeten. En onze mensen vragen dat ook niet van ons.
    Ik word nog best gefopt met mijn brokjes hoor, maar mijn vrouw heeft net nieuwe zakken gehaald bij de dierenarts, en die zijn dan zo vers en lekker dat het niet hoeft.
    Ik moet wegens mijn voedselallergie Rojaal Konijn sensitive, en omdat ik geen haarballen spuug iets met vezels zodat ze er aan de andere kant uitkomen, ook van dat konijn. Fibre Respons. Dat vult trouwens goed, is lekker, en ik kom minder aan sinds ik dat eet. Alleen…het zit in 1,5 kilo zakken, dus het laatste restje vind ik dan niet zo lekker meer, al verpakt m’n vrouw het nog zo goed. Dan word ik gefopt met brits korthaar of maine coon brokjes er doorheen. Ik ben HELEMAAL niet verwend hoor 🙂 !
    Maar GroteLelijkeLieveZwerver vindt ze dan nog heel lekker, dus die boft.
    Ik zag onder jouw verhaal de foto van Beer weer, oh wat zou ik graag zo’n stoere kop hebben!!!
    Bolle, er zitten weer gaten in de bewolking, dus vanavond gaan mijn vrouw en ik weer zwaaien naar jouw Mol, en alle anderen katten van jouw mensen, ook naar Tim van vrouw Bert, Catootje van Katrien en haar mensen, Bart, van vrouw Loesje, alle vriendjes van Jip en vrouw, en alle anderen.!!!! Zo nu en dan moet dat gewoon!!!!
    Heel lief kopje voor jou en jouw mensen,
    Vlo.

    1. Dag Vlo, ik kan je nu pas antwoorden want mijn mensen waren naar mijn opa en oma, en ze hadden de aaiped mee. Dus ik kon niet meelen!
     Ik denk dat je gelijk hebt met wat je zegt over mensen die niet van katten houden. Maar ik denk dat je dan niet weet wat je mist, als mens!
     Wat stoer van Poncke, dat hij ging kijken bij zijn bank.
     En weet je wat ekstra grappig is? Billy , die zo op Poncke leek en andersom, was ook heel groot! Mijn mensen hadden nog nooit zo’ n grote kat gezien, zegt mijn vrouw.
     Dat dacht ik al, dat de dames Snibbe en van der Zwart stoer waren. Mijn Molletje heeft een keer een kater weggejaagd waar iedereen bang van was. Hij viel alle katers aan, en dat was Mol helemaal zat. Toen heeft ze hem een schuurtje in gejaagd en elke keer als hij weer naar buiten probeerde te komen kwam ze aanrennen en ging staan krijsen. Hij heeft wel een half uur in die schuur gezeten voordat ze er geen zin meer in had. Dat was mijn Molletje!
     Gelukkig dat je weer verse brokken hebt! En ik blijf het toch vreemd vinden dat we voor Rojale Konijnen te eten krijgen. Misschien is het een vergissing?
     Hoe ziet GroteLelijkeLieveZwerver eruit? Het klinkt als een kat die mijn vrouw leuk zou vinden, die is dol op katten die er biezonder mooi uitzien. Met een oogje minder, of een pootje minder of een beetje scheef enzo.
     Maar GroteBeer had zeker weten het allermooiste hoofd!
     Dank je wel Vlo, dat jij en je vrouw naar alle lieve sterren gaan zwaaien! Dat vind ik heel mooi van jullie, en ik weet zeker dat iedereen dat vindt! Dus heel erg superbedankt!
     Een heel lief kopje voor jou en je vrouw van Bolle.

     1. Ha Bolle,
      Gek he, van dat Rojale Konijn! Misschien krijgen konijnen wel Rojaal Kat, als voer. Inderdaad vast een vergissing,
      GroteLelijkeLieveZwerver, is grijs,wit, met ordeloze strepen en vlekken. Hij heeft in z’n jonge jaren waarschijnlijk stevig gevochten, want hij heeft rafelige oren, en een grote kras over z’n neus, en hij slingert een beetje met een achterpoot. We horen of zien hem nu nooit meer vechten, en hij is heel vriendelijk tegen Herrie de buurkater en Mauwi, de poes van de buurman, En ook vertrouwt hij nu mijn vrouw,
      Hij lijkt op mijn voorganger Broddel, die zo genoemd is omdat hij eruit zag als een slordig broddellapje, Grijs gestreept, met wit en op vreemde plaatsen vlekken, alleen was die veel kleiner.
      GLLZ zwerft heel Rhenen door, Mijn vrouw heeft hem ook eens in Ouwehands Dierenpark gezien, waar hij met wat andere katten te eten kreeg, en dat is hier 2 km vandaan!! Hij blijft nooit ergens lang,maar komt regelmatig terug, Hij is leuk, en heeft van het zwerven z’n vak gemaakt.
      Prachtig zeg, jou Molletje met die kater, die had karakter!!!! Ik kan me voorstellen dat je weg van haar was, Wat zal ze trots op je zijn als ze ziet hoe flink jij geworden bent!
      Wat leuk dat Billy ook zo groot was, Mijn vrouw vond, toen Poncke en Derrick hier woonden, alle andere katten klein. Mijn Opa en Derrick waren twee handen op één buik zei mijn vrouw, Opa woonde hier ook, jammer dat ik hem niet gekend heb. Broddel heeft hen nog 3 weken gekend, Alle katten waren gek op hem.
      Wij hebben kunnen zwaaien hoor, Het was een uurtje helder, nu regent het weer, Er was één heldere, flonkerende ster, die duidelijker was dan de anderen, dat moet Molletje geweest zijn!!!
      Kopjes voor jullie allemaal, en groeten van mijn vrouw,
      Vlo.

 3. Hoi Bolle, wij wonen alleen met onze vrouw, voor dat wij hier woonden woonde er hier een kattemeisje die indy heette en als de vader van vrouw op bezoek kwam dan had ze alleen aandacht voor hem, lief he, zij vond mannen juist wel leuk. Samen zijn ze nu over de regenboogbrug gegaan en vrouw denkt dat Indy nu bij haar vader op schoot zit en dat ze samen knuffelen en spelen. Wij zijn dus niet gewend aan mannen en als er werklui komen dan kruipen we met zijn allen onder het bed, alleen Bas niet, die blijft gewoon in zijn mandje liggen en doet net of hij niks hoort en ziet. Maar dicht bij hem komen vindt hij niet fijn, dat mag alleen onze vrouw.
  Fijn dat jij het zo goed getroffen hebt Bolle, dat ze zo rekening met je houden, dat ze je begrijpen. dat is heel belangrijk Bolle,
  O, de zon komt nu in de kamer, we gaan er lekker inliggen en luieren, vrouw is ook lekker thuis dus kunnen we de hele dag met elkaar knuffelen.
  Dag Bolle een knuffel van ons alle vijf, groetjes van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Dag allemaal, het klinkt altijd zo gezellig bij jullie thuis! Dat lijkt me heel fijn, als je met zijn allen bent en elkaar lief vindt.
   Het is verdrietig dat de vader van jullie vrouw en Indy over de regenboofbrug zijn, maar gelukkig dat ze daar samen zijn! Mijn Molletje was ook helemaal weg van mijn man. Ze was echt een vaderskindje, zegt mijn vrouw.
   Ik vind mijn man nu heel lief, maar als er mannen komen om te werken dan ben ik ook weg! Dat vind ik altijd zo eng, met al dat geloop en lawaai en harde stemmen! Ik ga dan op het grote bed liggen in de slaapkamer, want daar komen ze nooit. En ik kom pas te voorschijn als ze weg zijn.
   Lieve Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, geniet maar lekker van het zonnetje en van het knuffelen!
   Ik heb in mijn tuin gelegen in de zon, en geknuffeld heb ik ook al!
   Een heel lief kopje voor jullie allemaal van Bolle.

 4. Hallo Bolle,

  Ikke ben hier ook de enigste man in huis, maar dan heb je ook een hele verantwoordelijke taak als huiskater. Ikke doe altijd voor vrouwtje het huis bewaken als ze niet thuis is. Zware taak hoor, want je weet dat ik door de jaren heen een angst Jip werd. Als ik nog maar wat hoorde of er kwam iemand in huis, dan kon men alleen aan al mijn spulletjes zien dat ik hier woonde, maar ik verstopte mij onder het dekbed. Nu ik bezig ben met de Bach Bloesem druppels doe ik dat maar zelden meer. Ik durf zelfs al even in de kamer te kijken wie er is en ga daarna weer naar de slaapkamer. Een manmens in huis die hier altijd woont heb ik maar 2 dagen gehad. hij zwaaide mij nog een fijne morgen en zei tot vanmiddag, maar is nooit meer terug gekomen. Vrouwtje legde mij uit dat hij plotseling een ster was geworden en hij is nu bij al mijn vriendjes die ik hier in huis heb gehad en nu zorgen ze voor ons als ster.

  Maar Bolle of je nu met man of vrouw mens leeft in een huis, je zal altijd ze moeten leren vertrouwen als je bij hen mag komen wonen in hun huis. Dat duurt lang maar dat is helemaal niet erg hoor. Jij voelt hoeveel ze van jou houden en dan gaat dat steeds beter. Mijn vrouwtje kende ik al voor ik hier kwam, dus ik was al zo blij met haar en ikke kreeg ook meteen 2 hele lieve kater vriendje erbij.

  Bolle Loesje vraagt of we haar wel op de hoogte houden van onze training van de Formule 2 Bolle-Jip. Ikke had haar deze week vertelt dat wij samen racen door het huis en jij ook nog door je tuin. Ze wist er niks van en nu zou ze het leuk vinden om te weten hoe het met de race gaat.

  Nou ik ga nu racen naar mijn bed, hoogste tijd voor mijn dutje, en o ja ikke ben weer beter van de kattengriep hoor, dus geen zorgjes meer hoor.

  Fijne dag samen met jouw mensen in huis die heel veel van jou houden.
  Knuffel van mijn vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dag Jip, wat heb jij het druk in huis, om je vrouw te beschermen! Dat is een verantwoordelijke taak, maar je kunt het vast heel goed!
   Wat verdrietig van de man bij jou in huis, daar heeft je vrouw vast heel veel verdriet van. En jij ook, ook al heb je hem maar twee dagen gekend. Maar het is wel mooi dat hij nu bij alle vriendjes is, als ster. En zeker weten dat ze over jullie waken en naar jullie twinkelen!
   Wat superfijn dat je niet meer zo bang bent, Jip! Daar ben ik heel blij om, maar jijzelf en je vrouw vast nog veel meer!
   Ik ben nu helemaal aan mijn mensen gewend, alleen doe ik nog wel eens schrikken. Maar dat gaat ook snel weer over gelukkig. Want bang zijn is niet fijn, dat weet jij ook.
   En natuurlijk mag jij Loesje op de hoogte houden van onze Formule 2 ! Oefen je nog steeds? Ik heb gisteravond nog in de slaapkamer gescheurd, en het ging prima!
   En gelukkig dat je weer beter bent!
   Een heel lief kopje voor jou en je vrouw van je Formule 2-partner Bolle.

   1. Hallo Bolle,

    Ik ben deze week weer rustig aan begonnen met het trainen voor onze formule race. Maar vrouwtje vraagt of de race op de straat is of ik een bos, want ik doe nu tijdens het racen ook springen en met mijn muizen door de kamer gooien. Daar moeten we het nog maar eens een keer over hebben

    Poot van je race partner Jip

    1. Dag Jip, doe maar eventjes rustig aan nou je net ziek bent geweest. Rustig opbouwen, dat is het beste!
     En doe je nu ook springen? Dan kunnen we dat erbij doen, want dat vind ik ook leuk! We kunnen misschien een soort parkoer maken, dat we eerst een stuk reesen, en dan springen. En dan doe jij nog met je muizen gooien, en ik doe dan zijwaartse koprollen! Dat wordt zeker weten heel speesjaal!
     Een lief kopje terug van Bolle, van de Formule2-kikker-koprol-muizengooi-rees!

 5. Hallo Bolle,

  wat hebbie weer mooi geschreeve van jou man. En hoe jij dat voel van jou eigen. Jou Mollie is trots op jou eigen, dat kan ik voele. Want jij schrijf vol van jou liefde voor jou man en zij heb hem wel voor jou mee uitgezocht. Misschien heb jou vrouw jou man wel in ze winkel gekocht, dat ze wel goed kon uitzoeke wie jou man zou worde? Assie lief en rustig is heb ze wel geluk.
  Mij vrouw is ook rustig Bolle maar wij heb geen menseman in ze huis. Wij heb wel onze katerman Floris, hij heb verkering met mij soolzusje Katrientje.
  Maar dat is anders want dan hebbie geen twee smaake van jou mense.
  Wij heb wel een tweede vrouw in mij huis gehad. Zij woonde niet bij mij eigen maar zij was er wel soms. Ik moest er wel aan wenne Bolle want ik heb liever mij vrouw voor mij eigen alleen. Maar zij was ook rustig en ze was ook lief voor ons. Soms bracht ze sneks mee voor mij buik. Ik ging wel aan haar wenne maar toen ging ze een keer weg en is ze nooit meer terug gekoome van ze eigen. Misschien ga ik er een keer over schrijve Bolle, dat je ook een vrouw en een vrouw kan hebbe. Dan hebbie twee keer van dezelfde smaak maar toch anders van ze eigen. En als poes kan je ook verdriet voele als jou andere vrouw nooit meer terugkom.
  Nu zijn wij weer altijd met mij vrouw alleen en van me eigen vind ik het wel fijn zo. Ik doe mij vrouw veel knuffele en ik geef ook mij schootmeedietasie.
  Van me eigen heb ik mij katerman Bert. Hij woon bij ze vrouw maar in mij hart ben ik altijd saame met mij eigen katerman.
  Dan kan jij heel gelukkig zijn,

  Liefs van Loesje

  1. Dag lieve Loesje, zeker weten dat Molletje mijn man had uitgezocht! Ze was helemaal wappie van hem! Mijn vrouw zei wel eens dat mijn man voor Mol de zonnekoning was, als grapje.
   Mijn vrouw zou in de winkel dan misschien liever Deevid Boowie hebben uitgekozen, maar die was al uitverkocht, zegt ze. Dus toen heeft ze mijn man gekozen. Maar mijn man is ook lief, vind ik!
   Wat verdrietig dat je andere vrouw ineens nooit meer terug kwam! Dan is het logies dat je haar mist, dat snap ik heel goed. Gelukkig dat je je vrouw en je broer en zus nog wel gewoon hebt.
   En zeker weten dat je ook twee vrouwen kunt hebben, dat had Popje jn zijn oude huis ook en dat was prima. Ik zou zelf denk ik liever twee vrouwen hebben dan twee mannen, want dat lijkt me wel heel erg spannend. Mannen zijn toch anders dan vrouwen, vind ik. En helemaal als ze monteur zijn!
   En jouw Bert is altijd bij je, in je hart. En jij bij hem, in zijn hart. Zo is dat, als je verkering hebt!
   Een heel lief kopje voor voor jou, en Floris en Zusje en je vrouw, van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *