Kater Bolle over als je samen bent

samen

De eerste keer dat ik over huiskater Bert hoorde, was toen mijn vrouw op het internet keek naar truuks om katten wat meer te laten drinken. Er was een stukje van een dierendokter over fontijntjes enzo.

De blog

Mijn vrouw moest er een beetje van zuchten want ze wist meteen dat ik bang zou zijn van een fontijn. Allerlei mensen reageerden op het stuk van de dierendokter. Ze vertelden wat zij deden om hun katten meer te laten drinken. Voor hun reaksie stond een klein footootje. Van die mensen zelf dus.
Maar er was één footoo van een roodwitte kat bij, en daar stond naast Ik vind drinken moeilijk. Mijn vrouw moest er om lachen, dat die kat zelf had geschreven in plaats van zijn mensen. Ze ging kijken wie het was. Ik was ook benieuwd. En zo kwamen we bij de blog van Bert terecht.

Als thuiskomen

samenIk was meteen fen. Ik las alles, en ik was zoooo opgelugt dat er een kater was die ook voor veel dingen bang was. Een kater die niet allerlei dingen heel makkelijk deed en bij iedereen op schoot klom. Want ik was toen nog heel bang en mijn mensen en ik wisten niet of dat ooit over zou gaan.
Ik antwoordde op de verhalen van Bert en ik kreeg antwoord van hem. Ik hoefde niet stoer te doen, het foelde een beetje als thuiskomen. Omdat Bert ook voor veel dingen bang was foelde ik me niet meer zo alleen. Voor mijn mensen hielp het ook, dat ze wisten dat ik niet de enige kat was die angstklachten had.

Andere katten

Dat is al best een lange tijd geleden. Bert is niet meer zo heel bang en ik ook niet. Gelukkig maar, want bang zijn is voor niemand fijn. Nu schrijf ik ook al een tijdje zelf op de blog en dat vind ik superleuk om te doen. En doordat mijn mensen mijn stukjes lazen zagen ze dat ik keihard mijn best deed. Ze zagen dat ik niet alleen dingen NIET kan, maar dat ik ook iemand ben die dingen WEL kan.
Ik leerde andere katten kennen. Sommigen schrijven zelf op de blog en anderen antwoorden altijd. Zo kreeg ik er een heleboel vrienden en vriendinnen bij. Wat wel heel verdrietig is: sommige katten van de blog werden een ster. Prinses Katrientje, beebiePop, Vlo, Fynn en Sparkle. Geen enkele ster wordt vergeten, we blijven altijd aan ze denken.

Schrikveer

samenDeze zondag had ik geschreven over dat ik weer zo een schrikveer ben, zo noemen mijn mensen dat altijd. Het hielp mij al om dat te vertellen. Ook al is het best moeilijk om te zeggen dat je soms klein en bang bent. Maar ik wil eerlijk zijn op de blog. Want iedereen heeft wel eens dat iets fout gaat, of dat je bang bent of iets doms doet. Dat hoort er nou eenmaal bij. Ook al ben je als kat nog zo slim toch mislukt er wel eens iets.
En als je je altijd groot houdt, kan niemand je een knuffel geven en zeggen dat het wel weer goed komt.

Antwoorden

Ik kreeg zondag zoveel lieve antwoorden, ik was helemaal blij ervan.
Mijn vrouw had een beetje meegelezen en zijn was ontroerd. Zo heet dat bij mensen. Ze liet het aan mijn man lezen, die vond het ook heel biesonder.
Mijn mensen lezen trouwens niet elke week mijn blog hoor! Ik schrijf natuurlijk voor katten, dat is toch anders. En soms staan er dingen in die gehijm zijn, die alleen katten mogen lezen. Bovendien hoeven mijn mensen niet alles van mij te weten, vind ik. Ik heb tenslotte ook een eigen leven.

Samen

Ik heb geleerd dat je er heel veel aan hebt als je samen bent. Niet alleen met mensen, maar ook met katten. Want samen kan je veel meer dan alleen. Als je samen verdriet hebt heeft iedereen een héél klein beetje minder verdriet. Als je samen bang bent is iedereen een beetje minder bang. En als je samen plezier hebt heb je nog veel en veel meer plezier.
Daarom is delen ook zo mooi. Je gefoelens, je ervaringen, je tips voor het gezond, je aandacht: als je het deelt met anderen komt er altijd iets moois terug.
En er zijn altijd wel katten of mensen die iets weten dat je zelf niet weet, en waar je veel aan hebt.
Dus daarom wil ik deze zondag alle mensen en katten van de blog bedanken. Dat ze mijn stukjes lezen, dat ze meeleven en dat ze mijn vrienden en vriendinnen zijn.
En dat is ook voor de mensen die me op feesboek lezen. Ik kan niet antwoorden, maar ik lees het altijd!

samenHet mooiste woord

Ik ben al weer wat minder schrikkerig, en mijn vrouw is niet meer nerfeus. Ik weet weer dat ik niet alleen ben, maar samen. Samen met mijn mensen en samen met iedereen van de blog.
Samen is het mooiste woord dat er is.
Ik hoop eerlijk waar dat we nog heel lang samen blijven met zijn allen.

27 thoughts on “Kater Bolle over als je samen bent

 1. Lieve Ome Sir Surf Bolle. Hier even een berichtje van ons allemaal, maar speciaal van mij hoor. Ome Bolle ook wij zijn heel blij met al onze vriendjes en vriendinnetjes. Wij zijn wat apart want wij hebben krullen en hebben geen slechte ervaringen zoals asiel en mishandeling. En soms is het moeilijk voor ons om te begrijpen, maar ons vrouwtje laat ons lezen en of ze verteld het ons. Hier maken we helaas wel eens mee dat een beebie die zo gewenst en welkom is een ster wordt. Dat is en blijft moeilijk want dat willen we niet. Wij weten dat de natuur soms geen leuke dingen doet. Maar iedere ster wordt nooit vergeten en ze stralen allemaal in de poezenhemel. Oom Bolle wij zijn superblij met al onze lieve vrienden en we hopen dat we allemaal nog heel lang bij elkaar blijven. Onze vrienden zijn speciaal en wij zijn blij met al onze vrienden. Van ons allemaal en de allergrootste is voor u een mega kopje knuffel.

  1. Dag lieve krullenbol Kyana, wat fijn dat je schrijft! Jullie zijn zeker weten biesonder, met jullie krullen! Gelukkig maar dat jullie geen ellendige dingen hebben meegemaakt, dat zou eigenlijk geen enkele kat mee moeten maken
   Maar weet je wat het bieosnderste is aan jullie? Dat jullie zo lief zijn voor elkaar en voor iedereen! Prachtige krullen van buiten en en een prachtig kaarakter van binnen, nou wat wil je nog meer!
   Wat is het verdrietig hè, als een beebiekitten al een ster wordt? Dat hoort helemaal niet, een beebie hoort te groeien en te spelen en stoute dingen te doen.
   Jullie zeggen het presies goed: alle sterren stralen in de poesenhemel, en ze worden nooit vergeten.
   Ik ben heel blij met al mijn vrienden, net als jullie. En ik ben heel blij met jullie als mijn vrienden! Met zijn allen kunnen we alles aan, dat weet ik heel zeker.
   Lieve Kyana, dankjewel voor je mega kopjes knuffel! Jullie krijgen er met zijn allen een heleboel terug van mij, ook voor jullie vrouw natuurlijk. En je Ome Bolle is supertrots op jou, en dat je zo een biesondere poesendame bent geworden, dus jij krijgt de allergrootste knuffel!!!

 2. Hoi Bolle,
  Ik mag jou morgen schrijf doen, vrouwtje moet plotseling weg voor hele dag, fijne dag voor jou en je lieve vrouw en manmens, knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip, dankjewel voor je berichtje! Je mag me altijd schrijven wanneer je wilt! Ik kijk morgen wat je hebt geschreven en dan doe ik je zeker weten antwoorden!
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je lieve vrouw van je grote vriend Bolle en mijn mensen sturen jullie heel veel lieve groetjes!

 3. Hoi lieve Bolle, wat heb je dat weer prachtig geschreven. Over samen dingen delen.. wij delen ook dingen samen en ook met onze vrouw. Als we blij zijn dan zijn we allemaal blij en als we verdrietig zijn dan zijn we allemaal verdrietig. Onze vrouw heeft het soms moeilijk Bolle of maakt zich soms erge zorgen om ons,omdat we bijna allemaal wel iets hebben. Maar door dat te delen op de blog of op feesboek krijgt ze steun en ook tips. Het is erg verdrietig als we een vriendje moeten missen, als die over de regenboogbrug is gegaan maar dan zijn we samen verdrietig Bolle, dat helpt. En wat je al zegt we vergeten die vriendjes nooit. Wij en ook onze vrouw zijn erg blij dat we al die vriendjes hebben leren kennen. Soms helpen onze mensen elkaar ook. Jouw vrouw heeft onze vrouw ook geholpen toen het moeilijk ging met Kruimel en Juultje. Daar was onze vrouw erg blij mee.
  Lieve Bolle, dinsdag hebben we feest, dan is onze Juultje precies 1 jaar bij ons en dan wordt ze ook 5 jaar. We hebben al gezien dat onze vrouw lekkere sneks heeft gekocht en nieuwe muisjes voor Juultje, maar dat mag zij nog niet weten, dat is nog een geheimpje. Dus ssttt.
  Lieve vriend Bolle, wij wensen jou nog een hele fijne dag, knuffies van ons allemaal.

 4. Hajoooo oomie bolle.
  Ooooh ikke durf nu ook meer te furrtelle dat ik een bange kater ben. As er al aan de deur wordt gebelt ben ik al weg. Oooh eg. Freemde mense… brrrr

  Uwes weet dat ik al heel jong me bjoertje poppy moes misse. Ik weet nog teets nie of ik hem nau mis of nie. Ikke denk fan wel.
  Poppy was maar 10 weekjes toen hij wegging. En ikke ben nu annerhalf jaar. Frauw seg soms dat pop en nog hat moete sijn.
  Maar iedeween was so wief foor me mensen toen ooma katrien en poppy er niemeer waare. Ooooh se seg ook iedewe keer dat se daar heel bwij om was.
  Pootjes oomie 🐾🐾

 5. Lieve Bolle, wat heb je weer mooi geschreven over wat samenzijn betekent. Samenzijn is heel belangrijk, met onze mensen thuis, maar ook met al onze vriendjes en dinnetjes en dat zijn er best wel veel. En daar zijn Floortje en ik heel blij mee. Samen blij, samen verdrietig als er een vriendje of dinnetje over de regenboogbrug is gegaan. En dan is samen verdrietig beter dan alleen. Lieve Bolle, ik hoop dat wij allemaal nog heel lang samen mogen zijn en wij wensen jou en jouw lieve mensen een hele fijne dag. Floortje stuurt jou een zacht dinnetjeskopje en ik een knuffel.

 6. Lieve Bolle,

  wat hebbie weer mooie letters gemaak. Mij vrouw heb saame met mij eigen jou letters geleeze en zij zeg. Loes Bolle zeg het precies goed. Saame is het mooise woord.
  En wij katte heb ook onse eigen saame want wij heb elkaar op mij Bert ze blog. Mij Bert heb al zofeel katte ze hellep en ze steun gegeefe. Dan foel jij jou eigen niemeer alleen assie bijfoorbeeld angstig ben. Dan weet jij, jij ben saame. En dan kan jij meer Bolle en jij heb nu selluf jou erfaring want jij maak jou eigen letters foor mij Bert ze blog en jij geef iedereen jou steun en jou hellep. En ook al hebbie geen Feesboek, het maak nie uit. Wij zijn toch saame. Iedereen heb ze eigen verhaal, maak ze eigen letters. Iedereen steun elkaar en leef met iedereen mee van ze eigen. Het heb mij ook zofeel gehollepe Bolle. Want jij weet, van mij eigen ben ik bescheide en ferleege maar op mij Bert ze blog heb ik zofeel vriendjes, dan durref jij meer. Assie foel jij mag er zijn, jij wor nie feroordeel om dattie bijfoorbeeld een groote buik heb. Of jij ben ferdrietig of jij heb veel schrik in jou poote. Het maak nie uit, iedereen hoor erbij. Ook al bennie niemeer bij ons maar jij woon in Reegeboogland.
  Jij heb jou mooise letters gemaak Bolle, mij vrouw heb mij traan gedroog. Dan bennie ook saame, net als jij met jou eigen vrouw en jou menseman. En soms is jou Ooma ook bij jou saame. Dattie weet, jij hoor bij elkaar. Maar jij heb wel gelijk Bolle, jou mense mooge bes alles eete maar zij hoef nie alles van jou eigen te weete. Dat is mij ofertuiging.
  Jij krijg mij kopjes met mij zachte snorhaare dattie nie schrik. En er zit geluk omheen want mij hart is blij dat jij ook hoor bij ons allemaal saame. En jou vrouw, jou menseman en jou Ooma…

  Van Loesje

 7. Bolle wat heb je dat mooi geschreven!!!
  En zo mooi hé dat er zoveel vrienden en vriendinnen zijn!!!!!
  Wij zijn daar ook heel blij mee!!!!
  Samen sta je sterk!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 8. Lieve Bolle. Wat sta je toch weer mooi op de foto’s! En je zegt het goed, samen is fijn. En ook fijn dat je wat minder schrikkerig bent en je frau minder nerveus. Heel veel kopjes en pootjes van mij voor jou en je mensen!

 9. Lieve allemaal, hier een bericht van de vrouw van Bolle. Bolle moet een nachtje bij de dierenarts blijven, er zit hem een grasspriet dwars die er niet uitkomt.
  Hopelijk is hij vanavond of morgen weer thuis. Maar hij kan nu dus niet antwoorden op jullie reaksies, maar hij is superblij met al zijn vrienden en vriendinnen!

  1. Beste vrouw van Bolle, wilt u Oom Sir Surf Bolle beterschap wensen. En een superdikke knuffel van Kyana.

  2. Oooh mij lieve Bolle,

   jij weet iedereen denk aan jou eigen en mij hart leef met jou eigen mee. Wij zijn buikmaatjes en buikmaatjes steun elkaar.
   Ik vin graspietjes niks aan….

   Sterk zijn lieve jonge, het kom goed

   Loesje

  3. Ow jeetje. Ikke ga pootjes draaien dat de grasspriet snel weg gaat. Lieve zachte kopjes voor jou Bolle en een dikke knuffel voor je vrouw en manmens.

  4. Lieve Bolle, wij draaien pootjes dat het heel snel weer beter met je gaat. Heel veel dikke knuffies van ons allemaal.

  5. Lieve Bolle.
   Scullary girl leest dit nu pas,want gister was ze niet lekker.
   Ik zal heel erg veel aan je denken vriendje,en mijn poitjes draaie🐾🐾🐾
   Hele zachte beterschap kopjes van mij,Muzette en een hele zachte aai van mijn scullary girl.Dan schrik je er niet van.

  6. Lieve Bolle,

   wij slaan onze pootjes in elkaar en om je heen.
   We sturen heel veel beterschapskopjes, ook namens CW, die stiekem een beetje bij ons woont, ook al heeft hij ook een eigen baasje. CW is goed in troost brengen en vrolijk doen. Hij is voor niks en niemand bang en soms is dat best fijn.

   We wensen dat je je gauw weer fit voelt en de dingen kunt doen die je zo graag doet.

   Kopjes voor jou, levenswijze kater en voor je mensen. Die maken zich vast zorgen, want dat doen mensen als hun dier ziekjes is.

  7. Bolle, heel veel beterschap van mij en vrouwtje. Hopelijk ben je snel van die akelige grasspriet verlost en kun je weer naar huis.
   Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje.

 10. Och lieve Bolle,
  Heel veel sterkte maar vooral beterschap en snel weer thuis!!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

 11. Lieve grote vriend Bolle,

  Wat ben ikjes en vrouwtje toch geschrikt van dat je bij de witte jassen bent en dat je een spiet in je buik hebt. Vrouwtje en ikke doen heel veel duimen en teentjes draaien dat dat vervelende ding er uit komt en jij weer naar je lieve huis en vrouw en manmens mag gaan.
  Heel veel sterkte voor jouw mensen en veel beterschapjes voor jou, Hele grote knuffel van vrouwtje en hele grote reuze kopje en poot van jou grote vriend Jip

Reacties zijn welkom