Bram over wanneer je krokodil speelt

krokodil

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Zoals jullie misschien zelf al zien wordt het buiten vroeg donker. Mijn avondklok is ook al ingegaan. En natuurlijk is het buiten ook heel wat frisser dan al die andere dagen.

Regen

Afgelopen week werd ik zomaar ineens nat in mijn tuintje. Dat is het begin van de herfst. Dan gaat het namelijk steeds vaker en meer regenen. Zelf vindt ik dat niet zo erg want ik ben niet bang van de regen. Mijn vrouw vind het wel heel erg als ik nat word van de regen. Ze zegt ook altijd dat ik dan ziek wordt als ik zoveel in de regen ben. Ik vind van niet. Maar als je samen bent, moet je ook samen overleggen en samen beslissen wat dan beter is voor je. Dus hier geef ik mijn vrouw gelijk.

Plenning

krokodilIn de avond, met donker weer, hebben mijn vrouw en ik een speesjaale plenning. Deze plenning is ook elke keer anders. In de zomer, wanneer de dagen lang licht zijn, mag ik veel langer buiten blijven. Maar nu gaat dat niet. Dus doen mijn vrouw en ik elke avond iets leuks voor ons zelf. Hier heb ik dan meestal gelijk omdat ik gewoon weet wat leuk is om te doen. De meeste van jullie weten wel dat ik een gefoelige katermans ben die van zachte dingen houdt. Zoals het voorlezen van mijn vrouw. Dan zitten we in bed onder de dekens en dan heeft mijn vrouw een boek voor haar. Ik kruip dan tussen haar en haar boek in en dan doet ze zachtjes hardop lezen. Het is dan een beetje een gefluister maar dan een klein beetje harder. En ze doet dan ook friemelen aan mijn lijfje en dat vind ik ook heel erg fijn.

Krokodil

Afgelopen week, ik weet niet meer welke dag het was, deden we krokodil spelen. Er is geen echte krokodil hoor. Ik zal je uitleggen wat we dan precies doen.

krokodilEerst ga ik een lekker dut-plekje zoeken op bed. Dat je met je poten voelt van ja daar kan ik wat mee. Dan volgt natuurlijk mijn getrappel want ik vind wel dat ik dan lekker moet liggen. Dat is wanneer je met je poten genoeg getrappelt hebt zodat je meteen om kunt vallen en kunt slapen.

Als ik zover ben dan laat ik me gewoon omvallen. Dat is het beste bij krokodil spelen. Nu komt er iets heel belangrijks. Je man of vrouw. In mijn geval is het mijn vrouw die het doet. Mijn vrouw komt dan bij me zitten. Wel op een afstandje. Maar niet te ver weg.

Dan doe ik net alsof ik haar niet zie en dan doet zij haar hand langzaam onder de deken. Met haar hand vormt ze de bek van een krokodil en dan doet ze me zachtjes bijten. Soms doe ik gewoon alsof ik niks voel en andere keren dan moet ik gewoon de krokodil bijten. Dat was hier ook. Ik moest gewoon bijten. Nu was ik sterker dan de krokodil. Bij de tweede hap had ik de krokodil in zijn bek gebeten!

Kusjes

krokodilDit spelletje doen we een keer of drie. Dat is genoeg voor mij.

Daarna kreeg ik een kompliement omdat ik zo snel was en ik kreeg een boel kusjes op mijn kop gepland. Dat vind ik altijd wel fijn.

16 thoughts on “Bram over wanneer je krokodil speelt

 1. He Bram! Wat een leuk idee, krokodil spelen. Dat ga ik frau ook vragen om te spelen! Ja, er is nu weer veel nat buiten. Houd jij van regen? Ik vind โ€˜t ook niet erg. Frau wel, die trekt dan altijd een heel pak aan als ze naar buiten gaat. Dat ziet er gek uit joh! Fijne wiekent voor jullie drie met veel knuffels en sneks. Pootje van Minnie.

  1. Hoi Minnie, super koel dat je hier bent. Ja ik vind regen kei fijn. Wat voor pak trekt ze dan aan? Mijn vrouw doet dat niet. Ze moppert alleen iets over ziek worden of zo. Ik hoop dat je krokodil leuk gaat vinden! Fijn wiekent voor Minnie, kopje van mij

 2. Hallo Ome Bjammiesaurus. Ikjes Jiekkie speel ook een soort krokodil. Ik wacht tot mijn vjouwtje in bed ligt en dan spring ik op bed aan het voeteneind . Zodra ze dan beweegt bam dan spring ik erop. Dan hoor ik wel.JIEKKIE maar ik zit dan zo in mijn spel dat ik het niet hoor. Helemaal sjoel is onder het dekbed kruipen op jacht naar de tenen. Ik ga toch eens proberen wat u doet. Dat lijkt mij ook leuk en misschien hoor ik dan eens niet JIEKKIE. Een fijn weekend van ons allemaal en van Tante Jafita een megakoes en kjuffel.

  1. Hoi Jiekie!! Wat een super gaaf krokodil spel heb jij!! Die wil ik ook proberen. Dikke mega koes terug voor jullie en voor mij liefe Jafita

 3. Hoi grote vriend Bram, wat een gaaf spel lijkt me dat, krokodil spelen. Daar word je vast wel heel erg oer van. Ik heb het gelijk aan mijn vrouw laten lezen en die zegt dat wij dat ook een keer gaan spelen. Leuk he. Ik mag ook nooit in de regen op het balkon, dus ik weet niet of dat leuk is, ik mag wel altijd bij de kraan in de keuken drinken, en soms ga ik dan ook met mijn pootje door het water en heel soms met mijn koppie, dat lijkt denk ik wel op regen. Soms lig ik heel dicht tegen mijn vrouw aan als ze op de bank zit, dan aait ze me over mijn buikie, zij zegt buik maar het is echt een buikie hoor, en dan praat ze ook zachtjes tegen mij en dan zegt ze hoe lief ik ben en hoe knap. Oh Bram dan smelt ik hoor, voorlezen heeft ze niet gedaan maar misschien gaat ze dat nu ook wel doen.
  Lieve grote vriend Bram een heel fijn weekend toegewenst met veel voorlezen en krododilletje spelen.
  Haai vaif van Bikkel

  1. Hoi grote vriend Bikkel, wat lijk jij veel op mij, of ik op jouw. We doen kei veel dingen hetzelfde. Misschien zijn we wel familie. Ik drink ook uit de kraan, lekker hoor! Volgens mij voelt regen zoals jij het beschrijft Bikkel. Ik snap helemaal dat je smelt, niks is beter dan friemelen aan je lijf. Ik hoop dat het je lukt om krokodil te spelen. Hele hoge haai vaif van je vriend Bram

 4. Hoi Bram,
  Het wordt nu echt vroeger donker en onze vrouw wil dan ook dat we op tijd binnen zijn. Dat doen we dan ook omdat het haar een geruster gevoel geeft!!!!!
  Wij lopen soms ook door de regen dat is wel eens leuk. En als we dan binnen komen droogt onze vrouw ons lekker af met een handdoek!!!!
  En als we naar bed gaan dan gaan we ook allemaal lekker tegen vrouw aanliggen zodat ze geen kant meer op kan!!!!! Onze vrouw doet ook altijd lezen voor ze gaat slapen maar wij doen nooit spelletjes in bed. Maar we vinden dat wel een heel leuk idee!!!!
  Dus vanavond vrouw zover krijgen dat ze dat spelletje ook met ons doet!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Hoi Allemaal! Volgens mij is het kei gezellig in jullie grote bed. Ik ben alleen met mijn vrouw. Mila wil nooit samen met mij en mij vrouw slapen. Soms gaat ze smorgens even in bed knuffelen met mijn vrouw. Ik hoop dat jullie krokodil mogen spelen, dat is echt kei leuk!! Heel fijn wiekent en zachte kopjes voor jullie

 5. Dag lieve Bram, wat een leuk en lief verhaal over hoe jij en jouw lieve vrouw spelen, b.v . Krokodil. Een heel leuk idee. Voorlezen doe ik Floortje ook, vooral de leuke blogs die jullie schrijven vindt ze top. Fijn weekend saampjes lieve Bram. Floortje stuurt jou een heel zacht krokodillenkopje en ik een zachte knuffel.

  1. Hoi lieve Ina en Floor, nou ben ik kei aan het bloose van al die kompliementen. Dat is super lief van jullie. Misschien vind Floor krokodil spelen wel leuk, probeer maar eens en dan lees ik heel graag wat je er van vindt. Zacht krokodillenbeetje terug van mij

 6. Hoi lieve Bram, dus bij jou wordt het ook al zo vroeg donker? Ik dacht dat dat misschien aan mijn tuin lag, maar gelukkig is dat niet zo.
  Ik vind regen ook niet eng, maar ik vind het wel fies om nat te worden. En ik vind het nรณg erger als mijn mensen me droog gaan maken, dat wil ik persee niet. Ze doen het toch, erg hรจ?
  Ik vind dat jij en je vrouw goed samen dingen kunnen afspreken, dat de ene keer jij je zin krijgt en de andere keer zij. Zo hoort dat als je samenwoont, dat is gewoon het eerlijkste.
  Het spel met de krokodil ken ik, en dat spelen wij ook wel eens! Bij ons heet het het spel met de haai. O, en soms bijt ik de haai echt best hard maar als ik merk dat de haai eigenlijk mijn vrouw is hou ik meteen op. Maar soms bijt de haai mij ook, dat is superspannend. Mijn vrouw doet dan altijd SMAK SMAK SMAK SLIK. Net alsof ze me echt opeet! Maar ik weet dat het maar een grapje is, en jij gelukkig ook!
  Lieve Bram, doe maar een heel fijn wiekent hebben, samen met je vrouw en Mila en Toby en de visjes! Heel veel lieve kopjes van je vriend Bolle.

  1. Hoi Bolle, mijn staartje bibbert als ik je spannende haai furhaal lees! Oooo, gaat ie dan echt smak smak smak slik doen??? Die wil ik ook! Die moet ik ook persee hebben. Ik ga het meteen vragen. Fandaag zal het denk ik niet krokodil zijn maar lezen. Mijn vrouw heb een drukke week gehad en dan wil ze graag even lezen.Ooo Bolle wat spannend, ik wil die haai! Dat is zoooo koel gewoon. Dank je wel! Heel fijn wiekent voor jullie allemaal en zachte krokodillenbeetjes voor jou Bolle

   1. Dankjewel voor de krokodillenbeetjes, ze waren spannend maar niet eng. Want eng is niet fijn!
    Ik hoop dat je het smak smak slik ook spannend vindt, en niet eng!

 7. Lieve Bram,

  wat hebbie toch alteit jou oo-rie-zjie-neele dinge. Vandaag bennie inees krookoodil. Oooh kannie krookoodil ook eete Bram? Mij vrouw speel nooit krookoodil, zij zeg eerluk waar Loes ik wis nie dattie besta. Maar zij zeg ook, Brammies krookoodil is Brammies krookoodil en daar moet wij affeblijfe. Daar beb ze wel ze punt gemaak.
  Mij broer Oopa Floris bijt wel graag in mij vrouw, maak hem niks uit waar. Misschien wil hij ook wel krookoodil speele.
  Selluf ben ik mij seeniejorpoes, dan hebbie jou annere prie-oorie-teite en van mij eigen doe ik nie zofeel aan speele. Maar ik vinnut wel knap van jou en jou vrouw dattie zofeel fijn saame ben. Mij hart zeg, saame zijn is belangrijk. Assie saame ben kan jij alles oferwinne. Sellufs krookoodille!

  Jou vrouw, jou woef, mij Milaameisje en jou eigen krijg mij zachte pootje,

  Loesje

  1. Hoi Loesje, mij krokodil is nep en die kan je niet eten. Maar jij kan het wel spelen. Opa Floris doet het al. En jij mag ook mij krokodil leene. Iedereen mag dit spel doen. Het is kei leuk Loesje. Maar ik snap dat meisjes anders speele. Mila vind ze krokodil niks aan. Zij is vooral boergondies. Zij hou van lekker snekken en eten. Heel fijn wiekent voor jullie allemaal Loesje en heel veel zachte beetjes van ze krokodil

 8. Hoi Bram.
  Ik vind het niet leuk dat het alweer veel eerder donker is en de laatste tijd de zon helemaal niet zo goed meer schijnt.
  Ik zeg het eerlijk,regen vind ik niks.Bleh…
  Nat worden ook niet.Nu doe ik wel altijd mijn nagels buiten aan de muur,en gelukkig is het balkon overdekt, dus word ik niet nat van die stomme regen.
  Mijn scullary girl leest wel voor,dat vind ik fijn.Altijd de blogs van hier,of nieuwtjes op feestboek.
  Dat krokodil spelen lijkt mij wel erg oer,maar eerlijk is eerlijk, ik speel liever pootje bal.Dingen als krokodil spelen heb ik eigenlijk nooit gedaan.Ik weet niet waarom.Mijn zus en broer deden zoiets graag en veel.
  Misschien ga ik het toch eens proberen!
  Zachtje kopjes van Muzette

Reacties zijn welkom