Ik had een haarbal en die was raar

haarbal

Heel erg soms heb ik een haarbal en gisteren was het soms. Ik spuugde het ding uit. Het was geen bal maar een langer ding. En ik snapte de kleur niet.

Van mezelf ben ik een kater met een rode vacht en daarin zitten witte stukken. Of ik ben een witte katerman die rode stukken in zijn vacht heeft, daar ben ik nog niet achter. Dus mijn vacht is rood en wit.

Haarbal

Over mijn vacht gaat het dus. Ik verhaar nog steeds en dat is echt ontzettend stom. Het is helemaal niet warm meer. Als het raam in de huiskamer open staat dan foel ik dat er koude lucht naar binnen komt. En als ik ’s morgens aan de voordeur ruik, dan weet ik het gewoon: nou is de zomer voorbij en het warme is weg. Dus ik heb een wintervacht nodig en helemaal niet dat ik verhaar.

Tegen het verharen krijg ik nou meer aaien. En ik was me vaker. En als je je vaak wast dan krijg je haren binnen, dat gaat vanzelf, en die haren moeten er ook weer uit.
Dus toen had ik opeens een haarbal.

Rare kleur

“Bertje toch,” zei mijn vrouw en ze kwam naar me toe om me te aaien. Dat had ik best nodig, om me weer fijn in mijn lichaam te voelen. Dat zachte aaien en dan een lief woordje, echt, het helpt.
Maar ze had ook gezien wat ik had gezien. Dat de haarbal alleen een beetje rood was. Dus zonder witte stukken. De haarbal mocht van mij niet op de foto, dat is privee. Maar ik wil er eerlijk over zijn dat ik ook haarballen doe ook al was deze raar wegens de kleur.

Netjes

Want als een roodwitte katerman een rode haarbal doet, dan moet u niet denken dat ik alleen de rode stukken in mijn vacht was. Ik doe ook de witte stukken. Ik was me helemaal, ook achter mijn oren dat doe ik met mijn voorpoten. Dus ik ben netjes op mezelf dat wilde ik zeggen.

24 thoughts on “Ik had een haarbal en die was raar

 1. Bert wij geloven dat je erg netjes op je zelf hoor!!!!!
  Ik, Moby heb afgelopen week ook een haarbal moeten uitspugen.
  Vrouw zag het gebeuren en ook zij vond het wel een beetje zielig voor me!!!! Ik was er ook wel van geschrokken
  Maar ze zei ook dat het goed is dat ze eruit komen!!! Ze heeft dat vieze ding meteen opgeruimd.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal en vooral Moby, overgeefe is moeilijk voor je lichaam het foelt raar dat er iets uit je bek wil, dat is niet natuurlijk, want iets in je bek is gewoon eten dat is natuurlijk. Het is moeilijk dat je zielig bent maar ja dan krijg je wel ekstra knuffels en liefe woordjes. Maar ik heb dat allemaal liefer zonder haarbal en jij vast ook!
   pootjes van mij
   Bertje

 2. Hoi Bert,

  Coco heeft ook erg last van haarballen of beter gezegd, haarstrengen ,zij verhaart ook nog steeds.:-( en als ze zich aan het mooi maken is ,krijgt ze natuurlijk al die haren binnen.

  Bijna om de week moet ze er steeds eentje uitspugen dat doet ze altijd op een vaste plek.
  Omdat ze langharig is en niet graag door mij geborsteld wilt worden(ik krijg klappen)moet ze naar de trimsalon, daar wordt ze dan heel goed geborsteld en worden ook haar nageltjes geknipt door een hele lieve dame.
  Wat ik ook doe ,is antihaarbal pasta geven, of dat echt helpt?zet ik effe mijn twijfels bij,want ik ben een tijdje geleden mee begonnen, maar ze spuugt nog steeds met enige regelmaat zo een haarstreng uit.
  In ieder geval vindt zij het wel heel lekker, dus dat is elke ochtend wel een lekkere traktatie.

  Hopelijk stopt het spugen als het weer wat kouder wordt en ze niet meer zo verhaart.
  Maar ja, ze houdt er ook van om zichzelf een uitgebreide wasbeurt te geven ,dus ja, dan krijgt ze weer van die haren binnen maar hopelijk minder.

  Groeten en een dikke knuffel

  1. hoi Jeanine, ja als je meer vachtharen van jezelf af-wast dan heb je ook meer haarbal, dan snap ik. Maar om de week dat lijkt me best vaak en overgeefe is gewoon niet fijn. Ik weet ook niet of die pasta werkt maar Coco heeft dan wel elke dag een snek en als het niet uitmaakt voor haar gezond is dat toch weer fijn. Wat luukse dat ze naar een salon gaat!!
   pootje van mij
   Bertje

 3. Hajoooo oompie bert.
  Oooooh hat uwes een haarbal? Oooooh ikke hep die nog nooit hat🙀🙀
  Oooooh nau wor ik jawoers hoor, want ikke wil die ook!!! Pootjes 🐾🐾

 4. Hallo Bert,

  Is helemaal niet raar hoor dat jij een haarbal Worst moest spuug doen. Als je zoveel haren hebt en al doet vrouwtje jou veel aai, voor de haren en al leg jij hier en daar bergen haar weg, dan nog komen er met jouw wasbeurt nog veel van die kriebel dingen in jouw buik. Veel gaat er ook wel met de achterdeur uit, maar niet alles. Tja en dan is jouw voordeur ook dicht en moet er een haarbal/worst gespuugd worden. Ik vind dat ook altijd heel vervelend voor mij zelf. voelt verschrikkelijk in mijn lijf voor het eruit is. Vrouwtje maakt er nooit een probleem van, ze zegt o tegen mij van Jip die ben jij gelukkig weer kwijt. Maar wat ben jij een knunstenkater en toverkater, een rode bal spugen, weet je ikjes heb erzelf nooit op gelet hoe die van mij eruit zien, ik ben blij dat ik weer schoon ben in mijn lijf en vrouwtje ruimt en poetst het weg.

  Sterkte Bert met de volgende haarspuug, want met die dikke vacht van jou zal je nog regelmatig een spuug doen. Is niet erg , is juist goed.
  Ikjes moet vanmiddag huis passen, vrouwtje moet brokjes verdienen.
  Voor jou knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. zo is dat eigenlijk ook wel Jip: dan ben ik het wel kwijt en dan ben ik weer schoner van binnen. Dus dat is goed. Alleen dat overgeefe is zo moeilijk ik snap ook niet waarom het moet, alles in mijn bak zou veel beter zijn. Maar dat gebeurt dus niet. Als ik overgegeefe heb en de knuffels zijn geweest dan kan ik wel weer rustig slapen dat is ook zo.
   pootje van je vriend
   Bert

 5. Lieve Bert

  spuuge is nie fijn van ze eigen en ofergeefe is moeiluk. Jij zeg het selluf al Bert, het is nie van jou natuur. Jij wil het nie maar het ga toch gewoon gebeure. Jij doe er niks teege.
  Mij vrouw kwam van mij morge thuis en zij vond boofe ook ze haarbal en het was geen bal Bert. Zij weet nie van wie en wij heb niks gezeg. Ze heb het wel opgeruim want dat heb wij mij vrouw geleerd. Ik zeg jou eerluk, het was nie van mij eigen. Maar soms heb ik wel mij haarbal. Dan kommie er wel uit maar ik geef er niks om. Jij zit er nie op te wachte van jou eigen. Maar jij krijg wel jou fijner gefoel in jou buik. Dattie jou eigen van binne weer netjes foel. Dat is belangrijk Bert.
  Daarom is het goed assie jou haarballe erreges neergooi, ook al issie geen bal. Jij moet er nooit ziek van worre is mij eigen erfaring,

  Jou Loesje

 6. Hoi Bertje, wij moeten ook regelmatig spugen van een haarbal, al is haarstreng een beter woord. Alleen… onze woef is een alleseter en als ze de kans krijgt eet ze die haarbal zo maar op, ugggg wat smerig. Meestal begint vrouwtje dan al meteen te roepen afblijven, dat is vies. Groot gelijk en niet fijn zo,n haarbal. Die Dorus wil het een keertje meemaken, nou daarna is hij gelijk genezen vermoeden wij. Kopjes van ons😻

 7. Hallo Bertje, natuurlijk ben je hartstikke schoon op je mooie katerlijf, dat zien we allemaal op de foto’s. Floortje spuugt ook wel eens een haarstreng, nooit een bal. En altijd grijs uiteraard. Akelig hoor als je moet spugen, gelukkig word je meteen getroost door je liefe frau, dan voel je je snel weer veilig. Fijne dag nog lieve Bert, Floortje stuurt je een zacht kopje, ik een zachte knuffel.

  1. o gelukkig ik dacht ik doe geen bal dat is misschien raar, maar Floortje doet dus ook geen bal. Ja overgeefe is moeilijk en dan helpt aaien altijd. En even erna lust ik alweer een snek dus ik knap best snel weer op,
   pootje van
   Bertje

 8. Hoi Bert, dat hebben wij ook hoor. Wij spugen altijd netjes achter elkaar, als onze vrouw het van de een heeft opgeruimd, dan spuugt kort daarna een van de anderen. Wij krijgen ook die pasta, tegen haarballen. Maar als we onze dikke vacht kwijt moeten dan helpt die pasta maar een heel klein beetje. Gelukkig is onze vrouw nooit boos op ons. Ze zegt dat het erbij hoort, dan we wel eens een haarbal hebben. Volgens ons is de kleur altijd grijs, een rode haarbal hebben we, geloven we, nog nooit gehad.
  Knuffels en pootjes van ons allemaal.

  1. Dat is een goed siesteem dat je achter elkaar je haarballen doet. Allemaal op je beurt en je kunt dan ook goed zien hoe de vorige haarbal is en waar die ligt, dan kum je voor jezelf een andere plaats zoeken. Nou jullie zeggen dat jullie haarballen altijd grijs zijn wilde ik toch wel dat ik een foto van de mijne had daar kon ik dan mischien wel een prijs mee winnen,
   pootjes van mij
   Bertje

 9. Hoi lieve Bert, haarballen blergh…!
  Ik heb er het hele jaar door last van, soms ben ik wel een dag bezig om die haren eruit te krijgen. Dan zit ik maar te hikken en te burpsen en te gloeken. Ik vind er niks aan.
  Bij mij is al mijn haar dat eruit komt grijzig. Gek hè, want ik heb geen gtprijze haren. GroteBeer had altijd ooranje slierten, dat was mooi om te zien.
  Vandaag moest ik bijna naar de dokter Bert, wegens dat ik al twee dagen moest hikken en kokhalzen. En ik wilde niks eten. Maar nu eet ik gelukkig weer. Mijn vrouw heeft me wat booter gegeven, ze zegt dan spuug je makkelijker. Ik vond het eerlijk waar heerlijk!
  Maak je geen zorgen Bert, iedereen kan zien dat jij je keurignetjes wast!
  Lieve kopjes zonder haren van Bolle.

  1. Hoi Bolle, had je iets verkeerds gegeten? Gelukkig hoefde je niet naar de dokter, want dat is helemaal niet fijn. Boooter lijkt ons ook erg lekker, maar wij krijgen het nooit.
   Knuffels van ons allemaal.

   1. Hoi bende! Nee, ik kan niet zo makkelijk spugen, ik slik het altijd weer in.
    Booter is eerlijk waar superlekker! Ik had het ook nog nooit gegeten, maar mijn vrouw heeft het spesjaal gekocht dat ik mijn haren makkelijker uitspuug. Nou, ik lust het wel elke dag!
    Dankjulliewel voor jullie berichtje, dat vind ik heel erg lief!
    Grote knuffels terug voor jullie allezes, en ook voor jullie vrouw natuurlijk, van Bolle.

  2. hoi Bolle, dan weet je nou dat je elke dag booter nodig hebt om te kunnen eten. Ik krijg het zelf nooit maar ik ga het wel onthouden. Wat een moeilijke dagen zijn dat geweest dat je moest kokken. Dat je mensen aan de dokter denken snap ik wel, maar nou weet je: elke dag booter is goed!!
   pootje van mij
   Bertje

   1. Ik ga dit meteen aan mijn vrouw laten lezen Bert, dat ik elke dag booter nodig heb!
    Ik hoop dat jij niet meer hoeft te spugen, er is niks aan.

  3. Hallo Bolle hier even een bericht van Jafita booter is lekker en supersmikkels lekker is roomboter. Mijn vjouwtje heeft de ongezouten en oooh over de poffertjes dan smelt de booter en dat is smullen. Ik mag het eigenlijk niet maar dan wil ik het ook, en krijg ik het.

   1. Dag lieve Jafita, sorrie dat ik nu pas antwoord! Ik krijg ook ongezouten roombooter, uit een heel klein pakje. Oooo, het is heerlijk hè?! Ik snapte eerst niet zo goed hoe ik het moest eten, maar nu lik ik het van een klein lepeltje.
    Wat fijn dat je toch roombooter mag! Ik mocht het eigenlijk ook niet, maar nu eventjes wel. Zal ik je een geheim verklappen? Ik wilde gisteren wel drie keer booter. Maar toen zei mijn vrouw dat dat niet goed was voor me. Folgens mij we!!
    Hele lieve kopjes met een klontje gesmolten roombooter van Bolle.

 10. Hallo Bert, hier even een berichtje van Kenji. Ik had deze week ook een haarbal en ik zeg je eerlijk het was niet fijn. Ik voelde me raar en ik had echt moeite ermee. Hier thuis vond ze het niet zo erg, ze vind wel meer haarballen, en natuurlijk werd ik getroost. Dat is zo fijn Bert even een extra aai en dat je hoort jongen jij kan er niets aan doen en blij dat je die haarbal kwijt bent. Groets van Kenji

  1. hoi Kenji, jij ook al, dat is ook niks aan, zo’n gefoel in je lichaam van bleeh. Gelukkig krijg je ook steun van thuis, dan kom je er weer bovenop,
   pootje van mij
   Bertje

Reacties zijn welkom