Loesje vertelt over assie tefeel ketnipwein drink

ketnipwein

Voorige week was onse Eeboek-pree-se-taazie en ik wil u eers allemaal zofeel dank u wel zegge dattie daarbij aanweesig ben gewees.
Het heb mij eigen echt zofeel steun gegeefe en mij fertrouwe.

Zeenuuwbuik

Dat is belangrijk assie een zeenuuwbuik heb, dan kan jij meer onspanne. Selluf heb ik nog wel mij zeenuuwbuik-meedietaasie gedaan maar het heb mij nie zofeel gehollepe. Ik was te gehaast want jij moet alteit nog feel doen op jou laase mooment. Zo werrek het wel assie soies belangrijks ga doen. Jij heb er al jou heele dagtaak opzitte en dan moet jou pree-se-taazie nog beginne.
Maar van mij eigen was ik wel om seefe uur klaar, mij vacht zat netjes en mij snorhaar was fris. Dan kan jij netjes foor jou dag koome assie aan jou pree-se-taazie begin.
Ik wil u ook eerluk fertelle, ik doe weer niese. Selluf wil ik het nie weete, maar mij vrouw heb mij antibiootie alweer bij mij dokter gehaal. Jij wil er nie aan denke want jij heb zo een biesonder feesje foor jou boeg. Jij wil het fergeete dus jij zit keurig in jou frisse vacht klaar voor jou kompjuuter. Jij wil nie dat jou niese jou feesje verstoor.

Mij pampus

Mij Bert heb zofeel moeite gedaan foor onze Eeboek en onse pree-se-taazie. Jij wil een mooi feesje en dat iedereen gelukkig is. Op het einde van onse pree-se-taazie kwam ook ketnipweinonse groote mooment. Foor mij Doorie en mij eigen, onse douwnlood van onse Eeboek. Maar ik zeg u eerluk daar heb ik van mij eigen nie zofeel meer van meegekreege. Mij vrouw heb mij boek moete douwnloode want selluf lag ik voor mij pampus naas mij kompjuuter. Tusse mij leege flesse ketnipwein.

Het was nie mij bedoeling en ik hoop dattie het mij eigen kan fergeefe. Maar jij heb weer last van jou groonies niese en jij heb jou zeenuuwbuik. Jij mag niks eete van jou lekkere sneks weeges dattie zieke niere heb. En jij kan assie gaspoes ben ook nie losgaan op jou sneks foor jou vriendjes.
Ik foelde wel mij begeerte maar soms moetie jou eigen beheerse. Mij sneks foor zieke niere heb ik aan mij eigen foorbij laate gaan, ik vin er niks aan. En nu heb Oliver van de bende van Zes erfan kunne geniete. Dan doe jij ook iets foor jou meedepoes.

Probeere

Toen kwam mij Bert met de ketnipwein van Bolle en met ze heele struikgewas van ketnip. Jij weet nie wat jij meemaak, maar assie jou mooderne feesje geef kan jij teegewoordig eigenluk niemeer zonder iets sterkers dan jou Rojaal Konijn brokke. Daar moet jij wel eerluk ofer zijn. En iedereen heb er naar ze eigen begeerte van kunne geniete. Selluf heb ik mij eigen kunne beheerse want in mij ferleede heb ik ooit mij oferdoos genoome. Dan weet jij dattie er gefoelig foor ben. Dan kan jij beeter nie aan jou struikgewas gaan hange. En misschien moet ik dan nog meer niese, jij weet het nie? Maar jij kan beeter jou rie-sie-koo nie neeme. Toen dacht ik bij mij eigen, Loes jij kan wél jou bordje ketnipwein probeere. Assie soies uitdaagens zie dan krijgie toch jou begeerte. En ik kende het nie van mij eigen. Misschien omdat ik seeniejorpoes ben, jij kan nie alles bijhouwe. Maar ik moet u bekenne, nu ga ik het nooit meer fergeete.

In mij kop

Jij begin foorsichtig aan jou bordje te slurpe en jij weet nie wat jou eigen oferkom. Offie seefe tonijne in jou floeibaare form ofer jou tong foel glije. Maar dan anners, nog meer smaak en dattie het foel in jou kop. Of jou licht aanga in jou kop en jou buik onspan. Jij kan jou feesje heelemaal aan, jij ben trennig toppik of soies. Jij sta fooraan en jij ben op slag jou zeenuuwbuik kwijt. Gelukkig alleen jou zeenuuw, dattie nie denk Loes is ze buik ferloore. Iedereen heb het naar ze zin en jij foel zofeel geluk in jou hart.
ketnipoweinMij Doorie is druk met ze dienblad op ze rug aan het sjouwe. Ik zeg u eerluk, hij heb zo goed mee gehollepe. Eerluk is eerluk, mij Doorie mag mij folgende feesje weer mee hellepe. Selluf denkie er anners oofer, maar zo werrek het wel bij jou jeug van teegewoordig. Jij moet erfoor waake dattie nie brutaal wor. Daar hebbie niks aan.
Jij pak nog een bordje van jou ketnipwein en nog een… En dan merkie jou heele fles is leeg en jij rol door jou feesje. Mij Bert heb mij eigen nog ze belangrijke fraag gestel ofer iets van Amserdam geloof ik maar assie tefeel van jou ketnipwein drink dan kan jij nie alles meer bijhouwe. Inees had ik geen ferbinning meer en heb ik mij liedjes gesonge van Tante Leen. Mij vrouw mij moete hellepe om weer terug te koome in mij ferbinning. Misschien heb mij tegniek ook in mij ketnipwein geleege. Jij weet het nie want al mij flesse waare leeg. Selluf weet ik er nie sofeel meer van. Mij ketnipwein was via mij buik naar mij kop gesteege. Toen kreeg ik mij uplood in plaas van mij douwnlood. Ik zeg u eerluk, mij feesje was heel moodern.

Erfaring

ketnipweinMij folgende dag foelde ik mij eigen nie zo lekker. Jij ben toch seeniejorpoes en jij ben het nie gewen. Van mij eigen was het mij eerse erfaring met ketnipwein. Mij vrouw zeg, hopeluk ook jou laaste Loes! Daar kan jij beeter nie op ree-aa-geere.
Van mij eigen foel ik wel dat jij er nie frisser op wor assie seefe borde ketnipwein wegsloeber. Mij eetiket van mij ketnipwein zat nog vast aan mij snorhaare. Daar wor jij nie blij van. Mij buik was van ze slag en mij kop foelde offie onder mij wallievis had geleege. Jij fraag jou eigen af waarom jij jou eigen nie heb kunnen beheerse? Mij Doorie was boos op ze mamsie en assie eerluk ben, hij heb wel gelijk. Jij geef nie jou beste foorbeeld. Toen heb ik wel mij ekskuuses aangeboode want jij schaam jou eigen toch.
Assie het zo bekijk dan lees u wel, jij heb er alleen maar ellende van assie tefeel van jou ketnipwein drink. Jij kan misschien eeve fergeete dattie jou zeenuuwbuik heb en dattie weer zofeel moet niese. Maar jij wor er nie gelukkig van.

Eerlijk

Jij moet eerluk naar jou eigen durfe kijke, jou eigen recht in jou oog aankijke. Dattie nie ferstannig beezig ben en dattie moet leere om jou maat te houwe. Dat jou feesje dan ook gesellig is en blijf. En het is ook beeter foor jou kontak met jou omgeefing. Jij wil nie dat jou beebie er last van heb of dat jou verkering aan jou ferstannelukke fermooges ga tweifele. Gelukkig had mij Bert selluf net iets tefeel aan ze ketnipstruik gerooke. Hij was wiew van ze eigen, selluf was ik waauw. Dan bennie saame moodern ook al bennie seeniejor. Maar mij erfaring nu is wel dat mij Ketnipwein sterrek spul is. En maat houwe vin ik moeiluk want mij begeerte wil alles. Dan kan jij het beeter nie doen. Dat heb ik nu geleerd.

Loesje

19 thoughts on “Loesje vertelt over assie tefeel ketnipwein drink

 1. Hajoooooo mamsie.
  Oooooh wat was uwes aan het wijnlikke. Uwes hat feeeeel meer eetieketten op uwes lijf mamsie. Egwaar. Ikke had bijna awwes fan uwes aftjok. Behalfe die op uwes snor. Toen wert uwes wakker hihihihi.
  Ikke wau er beina een footoo fan maak. Heppik nie daan hoor.
  Maar mamsie… ikke weiger om ooit weer mette dienbwat oppe me rug te woope. Eggggg niemeer. Ikke wil foortaan meefeesen hihihi.
  Koes koes mamsiewamsie.

  Pee es… isse uwes kop weer gewoon?

  1. Lieve beebie Doorie,

   hebbie mij eetieket van mij vacht staan trekke met jou poote en nie op jou footoo zet 🙀🙀🙀 oooh hebbie mij eigen gespaar want assie zofeel sloeber dan wor jou misschien foor suipsguit uittemaak. Jij ferlies jou eigenwaarzijn en ijj heb jou mamsie bescherrem.
   Mij hart foel zofeel dankbaar zijn en jij ben tog goed oppefoet. Jij ben slim en sterrek en mamsie vin het goed dattie folgende jaar weer mee hellep.
   Wat moet mamsie zonder ze beebiepantie

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. Lieve Mamsie Tante Loesje, voor 1 keer magse het toggies wel. Het wasse ook moeilijk voor uwe U snenuwesse en weer u grooniesse niesse. En ook de pjezensaasie. Dat u dan ketnipwijn drinkt mag maar u hebse alsijt moeite met se maat tussen. Dat sitse in uwes. Maar u heb het sjupergoedse gedaan en U mag tjots sjijn op uwes self. Se volgense feessie sjorgen we foor se keetering en ga ik aan Oom Sir Surf Bolle fjaagjes of hij kleine flesjes hebse. Loef joe Mamsie Tante Loesje

  1. oooh mij sjoonezoon van mij hart,

   Tusse welleke krullies heb mij beebie jou eigen gefonde? Jij ben zofeel wijs en jij heb zofeel begrijp van jou Mamsie Tante Loesje. Oooh kleine flessies ketnipwein, dan kan mamsie er feel meer wegsloebere want jij gooi ze zo agteroofer.
   Mamsie is gefoelig foor wiew en waauuw en wein en druks maar zij moet leere ze eigen te beheerse. Foor ze gezond en foor ze ferstand. En ook foor ze verkering want mij Bert is ze Mediakater. Dan moet jij foorsichtig zijn want anners ga ze twitte en jij kom op joe tjoep. Dat moetie nie wille mij sjoonzoon

   Koes koes van jou Mamsie Tante Loesje

    1. oooh dank jou wel mij lieve sjoonejonge van mij hart. Dattie mij steun foor van mij ketnipwein

     😽💗

 3. Dag lieve Loesje.
  O,wat was het een prachtig knal feest he!!!Mijn scullary girl vond de bananentaart zoooooooo lekker.
  Ikzelf heb een niet eens veel,maar toch wel wat van de ketnip genomen.Dat was extra sterk spullie denk ik,want ik was daarna helemaal zennnnnnn.Gelukkig had ik de vrijdag na het feest vrij genomen dus kon ik uitslapen.
  Doorie heeft super goed geholpen,met het dien blad op zijn rug.Knap van hem.
  Jij hebt genoten van de ketnip wein.Dat was ook iets nieuws,ik had er nog nooit van gehoord,en als er iets nieuws is wil je het proberen.Dat is logisch.
  Bolle had het super goed gemaakt……maar ik was al zennnn van de gewone ketnip dus kon ik het niet meer proberen.
  Als je zoveel zeenuuwbuik hebt,dan heb je gewoon wat extra nodig Loes.Dus ik snap best dat je het goed wilde proeven.
  Misschien kwam de wein wel heel erg sterk bij je buik binnen en daarna naar je hoofd,omdat je weer antibiootie hebt wegens je chronische nies.Had je vrouw wel de bijsluiter gelezen?
  Ik heb gehoord dat Tante Leen haar liedjes werden gezongen,maar ik dacht dat scullary girl de radio aan had staan….Ik zei al,ik heb wat teveel van die sterke ketnip gehad en was niet helemaal fris meer in mijn kop…Maar het klonk heel mooi Loes!
  Veel sterkte met de antibiootie.Ik hoop dat je nies weer snel minder erg is.
  Zachte kopjes,want misschien is je kop nog wat gefoelig.
  Van je vriendinnetje Muzette

  1. Lieve Muzette,

   oooh hebbie mij eigen hoore zinge van mij tante Leen? Oooh jij ga zo hard zinge assie aan jou ketnipwein ga. En ik wis het nie lieve Muzette, jij heb geen erfaring. Maar onse vriend Bolle heb zofeel lekkere ketnipwein en dan moet jij assie gaspoes ben wel jou bordje probeere. Maar assie er één neem dan neemie er twee en fier en seefe en jij ga zinge en jij ga maar door en dan inees liggie foor jou pampus. Dan hebbie ies tefeel genoome Muzette. Maar jij kan ook aan jou ketnipstruik ga hange en jij snuif jou ketnip zo naar binne. Mij Bert heb ook aan ze struik gehange want hij vin wiew ook fijn in ze kop. Maar onse vriend Bolle heb zofeel goed spul. Mij Bert wiew ook op ze poote.
   Maar jij leer erfan Muzette en jij krijg zofeel pijn in jou kop, dan willie er wel ofer nadenke offie het op jou folgende feesje weer doe.
   Misschien denkie er selluf van jou eigen ook ofer na Muzette want assie zofeel wiew ben gewees van jou pampus dan kan jij het ook niemeer na fertelle. Mij beebie Doorie heb ze eigen gelukkig netjes gedraage. Maar assie MammaLoesje ben dan moet jij wel jou goede foorbeeld geefe. Daar moet ik nog aan werreke Muzette.

   Jij krijg mij zachte kopjes want van mij eigen moet ik nog foorsichtig zijn,

   Loesje

 4. Hoi lieve Loes, oooooo was jij eerlijk waar zoveel voor pampus van mijn ketnipwijn? Volgend jaar zal ik er op letten, dat ik de wijn minder sterk maak!
  Maar één keertje mag je toch wel pampussen, als het zo een biesonder feest is?
  Ik denk dat ik er zelf een beetje iemuum voor bdn geworden, wegens dat ik elke dag door mijn struiken heen loop. En ik heb natuurlijk een tijd die druksdruppels gekregen, met de reenoovaatsie. Nou, toen was ik zeker weten stoont, soms kon ik geeneens meer goed lopen.
  Het is moeilijk om niet teveel te nemen van iets dat lekker is, dat is helemaal waar. Dat kan ketnipwijn zijn, of sneks of wat dan ook. Als je van jezelf weet dat je geen maat kan houden is het misschien makkelijker om het helemaal niet te doen. Of stiekum, als niemand het ziet, dat kan ook. Maar met je Bertje als meediakater heb je altijd kans dat je op de footoo komt en dan op het internet. Dat is niet fijn. Dus volgend jaar maak ik andere wijn, misschien van tonijn. Dat lijkt me ook lekker, toch?
  En wat lees ik nou? Heb je weer last van je groonies? En moet je weer die fiese antibiootie?
  Arme Loes, ik hoop maar dat je snel weer beter bent en niet meer hoeft te niesen.
  Heel veel beterschap voor jou, en je krijgt hele lieve kopjes met helemferse soesjie, dan kan je weer op krachten komen. Het is ook voor je famielie, en het is van Bolle.

  1. Ome Sir Surf Bolle de wijn was niet sterk te hoor. Kunt u voor Mamsie Tante Loesje een klein flesje maken.

  2. Lieve Bolle,

   oooh wat hebbie jou heele lekkere ketnipwein gemaak. Jij wil het nie weete. Van mij eigen heb ik geen erfaring maar jij neem jou bordje en jij neem er nog een. En jij neem er nóg een en jij kom erachter dattie er nog een wil Bolle. Van mij eigen heb ik seefe borde weg gesloeber en ik moet eerluk zijn. Het was mij besse ketnipwein van mij leefe. Sellufs mij pampus was mij fijne pampus want jij heb er jou erreg nie meer in. Jij zing van jou tante Leen en jij ga out. Jij ben in jou annere sfeer en jou wallievisse dreune door jou kop. Van mij eigen heb ik wel mij fier daage nie durrefe nies Bolle. Jij ben toch bang dat jou wallievis uit jou kop dreun assie beweeg.
   Dan ga jij wel nadenke assie zo in jou kop zit. Maar jij ken mij eigen Bolle. Assie zofeel begeerte heb dan kan jij nie beloofe dattie jou folgende keer nie weer aan jou ketnipwein hang. Of aan jou struike, jij krijg er toch jou annere gefoel van in jou kop. Van mij eigen zeg ik, jij ben mij besse ketnipweindieler van mij Bert ze website. Maar jij heb wel jou gelijk. Mij Bert is zo een bekende mediakater, jij wil nie dat jij straks bekend sta als ze verkering die van ze pampus lig. En dattie zo op jou joe tjoep kom te staan. Dat moetie nie wille.
   Assie net als jou eigen iedere dag van jou leefe door jou eigen ketnip patroeijeer dan wor jij iemuuum. Jij foel het niemeer want jij ben ermee fertrouw. Maar assie jou leeve op jou denkpaal doorbreng dan sla jij van jou ketnipwein in jou steil achteroofer.
   Maar jij leer erfan Bolle en jij krijg stees meer jou erfaring van jou heerlukke geneugt van jou leeve. Dank jou wel Bolle dattie ons allemaal zofeel biesondere gefoeles heb gegeefe met jou ketnipwein en jou ketnipstruike. Jij was er zeeker bij, bij onse pree-se-taa-zie. En van mij eigen ga ik het nooit meer fergeete.

   Foor jou eigen, jou vrouw, jou menseman en jou Ooma mij zachte kopjes met erfaring. Want jij leer er toch van lieve Bolle,

   Loesje

 5. Oh lief dinnetje Loesje, wat een goed feesie was dat zeg. En die ketnip, wat een sterk spul was dat. Ik moet je eerlijk bekennen Loes, van mijn diva zijn was na een paar hapjes ketnip en een paar slokjes ketnipwein niet veel meer over. Volgens mijn broers en zus ben ik helemaal los gegaan en zat mijn diva vachie helemaal in de war. Ik weet er niks meer van Loes, ik was helemaal haai. Maar het was zo lekker, zo rieleks.
  En mijn broer Oliver heeft genoten van zijn snekkies, eindelijk kon hij ook meefeesten en snoepen. Mijn vrouw kon niet van de bananentaart afblijven, die heeft ook echt zitten snoepen en bij iedere hap moest zij lachen, snap jij dat nou Loes? Daar zat toch geen ketnip in? Lieve Loesje ik hoop dat je snel van je niesen af bent en dat de antiobiootie snel helpt. En volgend jaar ben ik zeker weer van de partij, en mijn broers en zusje ook.
  Heel veel lief knuffels van je dinnetje Kruimel.

  1. mij lieve Kruimeldinnetje,

   oooh heb jou vrouw banaantaart ge eete en moes zij lache 🙀🙀🙀
   Soms kan jij jou vrouw nie snappe Kruimel, jij moet het nie wille. Jij moet het nie ees probeere. Jij ga het nie winne. Als jou vrouw banaantaart wil eete en zij lach ze eigen selluf ze banaan dan moet jij jou oor gewoon dicht knoop.
   Gelukkig heb wij ook onse eigen feesje gehad Kruimel en jij heb jou eigen uitgeleef. Jou vacht zat door jou war, dan bennie goed los gegaan van jou ketnip. Ooh Kruimel selluf ben ik voor mij pampus gaan ligge. Waar moet jij anners ligge assie zofeel borde ketnipwein weg sloeber. Maar mij hart is blij en tros assie lees dat jij uit jou diefaa ben gestap en jij heb jou eigen feesje gefier. Dank jou wel dattie zofeel genoote heb.
   En jou broer Oliver ferdien het ook om zofeel te kunne geniete van ze eigen lekkere sneks foor ze niere.
   Wij heb ze mooie feesje gehad Kruimel, dank jou wel dattie er allemaal bij ben gewees,

   Kopjes foor jou broers en jou zusje en jou vrouw en foor jou eigen mij spesiejaale dinnetjeskopjes,

   Loesje

 6. Loesje, het gebeurd iedereen wel eens dat ie teveel ketnipwein drinkt.
  Maar wij moesten er wel een beetje om lachen en we geloofden het eigenlijk niet helemaal!!!
  MamaLoesje te veel ketnipwein gedronken?????
  Maar eens moet de 1e keer zijn Loesje en nu weet je hoe het voelt…….ook de dag erna!!!!
  En Dorus heeft jou super, super goed geholpen!!!! Voor het volgende feestje misschien toch maar de keetering laten komen……dat heeft Dorus wel verdiend!!
  Wat vervelend dat je weer aan het niesen bent, gelukkig dat je vrouw de antibiootika al gehaald heeft!!!!
  Wij wensen je heel veel beterschap!!!!!
  En wij hebben heel erg genoten van het feestje met de preesentatie van het boek………het was echt super!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 7. Lieve Loesepoesje, het was een echte knalfuif lieverd, zo goed georganiseerd door jullie, en dan die hapjes en drankjes en taarten, heerlijk. Die bananentaart was hemels. En die wein, verrukkelijk Loes. En Floortje heeft genoten van de spesiaale diejeetsneks voor de niertjes. En dat jij zo haai bent geworden lieverd, dat mag best wel eens hoor. Je hebt het zo druk gehad met de hele orgaaniesaatsie, niemand neemt het jou kwalijk hoor. Fijne dag lieve Loes, dinnetje Floortje stuurt jou een troostkopje omdat je weer aan het niezen ben, ik stuur je een troostknuffel. En met het antibiootie ben je gauw weer beter hoor. Veel liefs van ina en floortje

 8. Lieve Loesje,

  Wat een geweldig feest is het geweest, nou dat jij last had van de senuuws snapper ik wel hoor. Maar schaam je niet van de katnipwein hebt heb geslurpt is nikse erg hoor, Ikke weet zeker dat we allemaal teveel drink hebben gedaan en van de struik van Bolle hebben gesnoept. Het was me toch ook zo’n toppie. Jammer dat we wel allemaal een kater teveel in huis hadden rondlopen en die deed allemaal feest hameren op de kop en stamjes in onze buik. Geeft niks zegt vrouwtje het is ook niet altijd feesie. Ikjes ben weer helemaal van de fitte en doe ik vrouwtje weer veel meehelpen met de klusjes en nu lig ikke heerlijk bij vrouwtje op schoot en doen we veel samen knuffelen.
  Want er gaat niks boven knuffelen en lief zijn voor elkaar. Doe jij dat ook maar veel met Mevrouw Loesje en Floris en Zusje hoor.
  Ik mag niet vergeten van vrouwtje veel knufjes mee te sturen voor jullie allemaal en van mij veel stevige pootjes en kopjes.
  Jouw grote vriendje Jip

 9. Hoi Loesjedinnie. Ik mocht nou pas op de aaipet. Erg he! Mensenoma heeft het nog steeds over de bananentaart. Die vond ze zoooo lekker! En de ketnipwijn hihi….. Wel naar dat je groniese niese er weer is. Sterkte daarmee. Pootjes en kopjes van mij voor jou.

Reacties zijn welkom