Waarom is mijn bal stuk?

bal

Gisteren heb ik het sporten weer opgepakt. Dus dat ik ga spelen. Soms doet mijn vrouw mee en soms speel ik alleen. Maar toen ging mijn bal stuk.

Die bal had ik al een poos. Eerst vond ik het een stomme bal dus ik deed er niks mee. Toen werd het tropies en daardoor deed ik helemaal niks behalve liggen en wachten tot het tropies weg was. En toen kwam ik weer tot mezelf. Ik kon weer dingen. En ik wilde weer iets doen, en dat was spelen.

Toen kwam ik de bal weer tegen. Die rook naar thuis, dus ik kon er wat mee. Het was een bal speesjaal voor katten, dat zei mijn vrouw.

Hoe ik speel

Als katerman van twaalf jaar oud ben ik niet superduper wild en oersterk, daar moet ik eerlijk over zijn. Dus met een bal doe ik de gewone dingen:

 •  ik tik ertegen met mijn voorpoot
 •  ik bijt er af en toe in
 • ook rol ik ermee dan hou ik de bal tussen mijn voorpoten
 •  soms houdt mijn vrouw de bal op aan het touw dan tik ik harder

Dus helemaal niet dat je zegt: Bert wat ben je een wilde katerman. Gewóón spelen.

Bal stuk

Binnen een week was de bal stuk. Hoe die er toen uitzag dat staat op de foto. Ik had er een beetje veel mee gerold misschien, en ook wat hard gebeten, dat kan best, maar serieus waar, dat een bal speesjaal voor katten zo gauw stuk gaat, dat is toch raar?

Eerlijk waar: ik heb dat met heel veel speelgoed. Ook met balletjes. En muizen, daar gaat de staart snel af. Veren krijg ik geeneens omdat mijn vrouw bang is dat ik daarin stik en dat wil ze niet. Ik snap dus niet waarom mijn bal stuk is. Eerlijk echt waar niet.

18 thoughts on “Waarom is mijn bal stuk?

 1. Ome Bert hier een bericht van Nikita. U hebse het dus ook met het speelgoed. Hier gaat ons speelgoed soms ook stuk. Echt kapot gaat de wiew bij ons. Dan voelen we allemaal zoveel oer dat de wiew op de grond komt. Het ligt niet aan u Ome Bert het speelgoed gaat gewoon te snel stuk.

  1. hoi Nikita, ja ik heb het ook net als jullie dus. Misschien zat er ook wiew in de bal, dat weet ik niet meer. Maar ik vind net als jij dat speelgoed te snel stuk gaat!!
   pootjes van Ome Bert

 2. Hajooooo oompie bert

  Ooooooh bij uwes gaat dus ook awwes stoek? Wat raar he? Hier ook hoor. So stom. Fooral me fere gaan heel snel stuk. Maar ook me wiewertjes. Sjo errug. Ikke hep laas een viswiewer kjeeg. Nau… se staartje is al bijna weg hihihi. Komp niet door mij hoor.
  Ooooh ikke weet nog dat mamsie een wiewegel fanne ooma katrien hep erft. Daar sal se ook wel mee pele. Hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus, dat is toch moeilijk je kunt gewoon niet lekker door spelen want weer wat stuk of iets eraf, hoe moet je dan als sterke half-siemees je enerzjie kwijt? Ik vind het raar dat speelgoed stuk gaat echt waar,
   pootjes van
   Ome Bert

 3. Bert het is echt vreemd he dat de speeltjes zo snel kapot zijn???
  Wij snappen het ook niet!!!!
  Hier gebeurd dat ook en wij weten ook echt niet hoe dat komt!!!!
  Onze vrouw zegt altijd
  “Jullie zijn sterker als jullie denken”

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dus jullie ook al!! Dat is toch raar, iedereen weet hoe katten spelen en dan gaat het toch stuk. Misschien moet speelgoed voor katten ook door katten bedacht worden dan hebben we allemaal iets goeds dat goed blijft,
   knuffel van mij
   Bertje

 4. Hoi Bert, hier is ook zo dat al ons speelgoed heel snel stuk gaat. Vooral de speelgoedmuisjes van Juultje, ook haar lievelingsmuisje is al helemaal stuk. Onze vrouw zoekt al weken in de winkels naar precies zo’n muisje maar zo’n muisje wordt waarschijnlijk niet meer gemaakt.
  De muis van Juultje is net als jouw balletje helemaal stuk.
  Misschien moeten de mensen die speelgoed voor katten maken dit wat sterker maken en vooral advies vragen aan de katten. Misschien een kattenspeelgoed test team. Dat lijkt ons een heel goed idee,
  Knuffels en pootjes van ons allemaal.
  pee es . Juultje was vanochtend bij de dierenarts voor haar jaarlijkse prikje, ze is in een jaar wel 8 ons aangekomen. Ze weegt nu 4,4 kilo. Dus Juultje is van een zielig zwerfpoesje verandert in een stevige huis poezen dame. Ze moet volgende maand nog wel een keertje terug voor wat tandsteen, maar voor de rest is ze een kerngezonde dame.
  En ze was heel stoer, ze heeft heel duidelijk laten weten in de auto en bij de dierenarts dat ze het er niet mee eens was.
  Nogmaals pootjes en knuffels van ons allemaal

  1. Wat goed van Juultje, dat ze nou stevig en sterk is dan heeft ze wat reserve gekregen. En knap dat ze zich liet horen. Juultje heeft zich ontwikkeld dat is belangrijk. Jullie idee van een test team van katten is heel goed en dan moeten ze ook luisteren naar de erfaringen. Dan komt er speelgoed waar je echt iets mee kunt. En dat dan heel blijft ook al ben je zelf tien kilo of meer,
   pootjes van mij
   Bertje

 5. Hallo Bert,
  Wat erg dat je balleje nu al stuk is, vrouwtje zegt dat de mensen die ons speelgoed maken het niet goed doen, alles maken ze zo dat het vlug kapot is en onze mensen weer naar de winkel gaan om nieuw te kopen. Natuurlijk zijn wij in het vuur van ons spel sterk, maar dat is toch normaal, Daar moet al het speelgoed tegen kunnen. Als we er al heel veel mee gespeeld hebben, ja dan kan het natuurlijk stuk gaan, maar niet zo vlug. Ikjes was toen ik een jonge Jip was ook heel wild met spelen, Nou had vrouwtje daar wat op bedacht. Ik deed veel bijten en trappen met mijn achter poten tegen en aan het speeltje. Vrouwtje had mij een kussen gegeven en het bij mijn speelgoed gelegd. Nou dat kussen heeft wel heel veel bijten en trappen van mij gehad, maar het is nog steeds heel en ik heb het nog steeds. Mijn speeltjes maak ik niet zoveel stuk en zeker niet mijn lievelings speeltjes, Ik doe die veel kusjes bijtjes en likjes geven.
  Bert we moeten maar naar de kattenspeelmakers een grote miauw schrijf doen dat ze beter voor ons moeten werken o zo. vind mijn vrouwtje ook.
  Dat jou mooie balletje nu stuk is, is extra erg want jij moet altijd lang wennen en het moet jullie huisluchtje hebben eer jij het fijn vind. Vrouwtje geeft jou een troost knuf en ik een troost poot en kopje.
  Je grote vriend Jip.

  1. wat is dat slim van je vrouw Jip, zo’n kussen. Dan kun je jezelf uiten met al je gefoel en dan speel je voor het fijn en gezellig en niet omdat je iets van vroeger moet ferwerken. Als ik een kussen zie dan wil ik erop liggen en slapen dus dat is mijn gefoel erbij. Ik heb nou nog een vis aan een touwtje en soms pak ik een potlood daar kan ik ook wat mee,
   poot van je vriend
   Bert

 6. Lieve Bert, ik ben het met je eens: dat kattenspeelgoed gaat veel te vlug stuk. Ze vergeten gewoon dat jullie als je aan het spelen bent heel sterk zijn. Daar moeten de speelgoedmakers rekening mee houden. Een kattenspeelgoed testteam is een heel goed idee , zo’n team kan de speelgoedmakers eens een kattenpoepje laten ruiken. Fijne dag lief vriendje, Floortje stuurt je een troostend kopje en van mij krijg je een zachte knuffel.

  1. dank jullie wel voor de troost Ina en Floortje, en Floortje wil vast ook helpen met het testtiem dan gaan we muizen maken die superduperlang meegaan. Ik wist geeneens dat ik zo sterk was ik dacht ik ben gewoon, maar mijn voorpoten daar kan ik natuurlijk wel wat mee,
   zacht kopje terug
   Bertje

 7. Hoi Bert.
  Zoals iedereen hier,vind ik ook dat het speelgoed veel te snel stuk gaat.
  De makers denken er gewoon niet over na dat als katten echt spelen en een beetje oer worden,de speeltjes veel sterker moeten zijn.
  Of,wat bij mij het geval is,ik ben dol op mijn ping pong balletjes met een rammeltje erin.
  Die raken nog wel eens zoek want ik kan goed pootjeballen.
  En al heb ik er een heleboel,soms gaat er toch wel eens 1 stuk.
  En nu zijn ze nergens meer te koop.Ja wel gewone ping pong balletjes,maar dan zit er geen rammeltje in.Dan zijn ze stom,want ik kan ze niet horen, en kan ik er niks mee,Wegens mijn slechte ogen doe ik alles met mijn gehoor en gefoel.
  De balletjes die ik gewonnen heb bij Doorie,zijn ook goed en wat steviger.
  Dus daar heeft scullary girl extra van gekocht,voor ze ze ook niet meer maken.
  Bert ik hoop dat je vrouw nog een nieuwe voor je kan kopen.Die ruiken wel niet direct naar “thuis” maar na een poosje wel.
  Zacht kopje van Muzette

  1. wat beroerd Muzette dan heb je wat fijns en dan is het niet meer te koop. dan moeten ze toch eigenlijk waarschuwen dan kun je heel veel kopen dat je voor altijd genoeg hebt. Zal ik een keer een oproep doen op mijn blog? Als je een foto hebt van dat balletje. Misschien is het nog wel ergens in een winkel,
   pootje van mij
   Bertje

 8. Hoi lieve Bert, Ik snap niet waarom speelgoed voor katten óf heel kinderachtig is, óf heel snel kaapot. Het klinkt alsof jij heel normaal met de bal speelde, en dat moet gewoon kunnen.
  Het enige dat ik kaapot maak zijn mijn veren, soms al meteen bij de eerste keer spelen. In het begin deed mijn vrouw er weleens teep omheen… dan zat ik met een mond vol plakband! Dat doet ze dus gelukkig niet meer.
  Ik vind het idee van de bende van zes supergoed: een kattentest-tiem voor speelgoed. Ik wil graag meedoen, voor de veren dan!
  Ik hoop dat je snel weer een fijn balletje kan vinden, Bert!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat dacht ik ook dat ik normaal speelde daarom was het ook zo stom dat de bal stuk ging. Je hebt de foto gezien, nou dat kan toch niet. Goed dat jij ook voor een kattentest-tiem bent. Dan komt er zeker weten niks met plakband dat hoef ik ook niet in mijn mond het lijkt me erg fies. Wie wil dat nou. Ik heb nog wel ander speelgoed liggen gelukkig.
   kopje van mij
   Bertje

Reacties zijn welkom