kater Bolle over: als je opnieuw moet wennen

wennenVorige week schreef ik dat ik nieuwe dingen durfde. Ik kreeg superveel kompliementen, daar werd ik helemaal blij van. Mijn mensen ook, en ze vonden het fijn dat ik zo lekker in mijn felletje zat.

Ineens herfst

Maar toen werd het zomaar ineens herfst in mijn tuin. Volgens mijn vrouw is het niet alleen in mijn tuin herfst. Dat kan best, maar ik kom natuurlijk alleen in mijn tuin. En daar is het zeker weten geen zomer meer.
Er is steeds heel veel regen, het waait keihard, en er vielen zelfs een keer stukjes eijs uit de lucht. Het is niet meer troopies en ook niet echt warm.
Ik lig af en toe nog wel op mijn stoel, maar ik ben vaker binnen.

Wennen

wennenEn elk jaar is het na de zomer hetzelfde.
In mijn tuin ben ik helemaal blij, ik voel me veilig en vind het zelfs prima als er vreemde mensen op bezoek komen. Die mogen me dan soms gewoon aaien, zo rielekst ben ik dan.
Als ik daarna meer in huis ben moet ik eerst wennen. Ik schrik van alles wat ik hoor. Ik hoor ineens allerlei geluiden die ik een tijd niet meer heb gehoord.

Nieuwe bel

Vanochtend lag ik op de bank, heerlijk te slapen, totdat er een hard geluid was. Wel vier keer. Het was de nieuwe deurbel. Die kregen we bij de reenoovaatsie, dat was verplicht.
Ik rende meteen naar buiten, en ging in mijn tuinhuisje liggen.
Mijn vrouw schrok zich ook de tandjes, zegt ze. Die nieuwe bel vinden we alledrie heel vervelend, maar hij kan niet uit.
Ik bleef in mijn huisje totdat mijn vrouw me kwam halen.

Naar buiten

wennenVanmiddag lag ik op het grote bed en hoorde ik op straat kinderen voorbei komen. Dat komt omdat tegenover ons een school is voor mensenkinderen. Dat weet ik eigenlijk best, maar ik was het in de zomer eventjes vergeten. Eerst was er dat fierus corona waardoor de school dicht was, toen was het vakansie en was ik overdag in mijn tuin. Maar nu is de school weer begonnen. En ik hoorde dus die kinderen.
Ik sprong meteen van het bed af en liep naar buiten.
Deze keer kwam mijn man me halen en hij heeft me, samen met mijn vrouw, nog eens ingestopt op bed. Nu lig ik daar, met de raadioo aan. Dan hoor ik het geluid van de straat niet zo, dat vind ik fijn.

Geluiden

Ik schrik ook van kleine dingetjes. Dat mijn man zijn jas aandoet, of dat mijn vrouw een plestik tas pakt, of dat er op de gang (waar wij niet wonen) iemand hoest.
Ik wist niet meer dat er zoveel geluiden waren, in ons huis.
Over een tijdje ben ik er aan gewend, dan ken ik alle geluiden. Dan weet ik dat er niemand zomaar ons huis in kan komen en dat er niks gebeurd als mijn man zijn jas aandoet.
Maar nu ben ik nog heel schrikkerig en gespannen.

Diep gefoel

Mijn vrouw was er vandaag helemaal verdrietig van. Ze vertelde me dat ze wel eens vergeet hoe bang ik kon zijn. En dat ze soms stiekum hoopt dat dat voorbei is.
Maar zoals ik vorige week al schreef: dat gefoel zit zo diep dat ik er zelf niet eens bij kan. Ik kan er geeneens over nadenken, het gebeurt gewoon. Ik hoor iets en ik ren weg, of ik ga plat op de grond liggen.
Een refleks heet dat, zegt mijn vrouw. Dat is iets dat je ootoomaties doet, zonder er over na te denken.

Wachten

Nou wachten we met zijn drietjes maar af tot het over is dat ik zo zenuwachtig ben. Het komt vanzelf terug dat ik helemaal gewend ben aan het binnen zijn. In de winter wil ik vaak geeneens naar buiten, zo fijn vind ik het dan om binnen te zijn.
Mijn man vindt het moeilijk als ik zo bangig ben, maar hij blijft er rustig onder. Mijn vrouw wordt er nerfeus van, zegt ze.
Dus het belangrijkste is nu dat mijn vrouw en ik weer rustig worden. Maar dat kunnen we, dat weet ik heel zeker.
wennenWant met zijn drietjes kunnen we alles.

Pee Es: ik had dit net geschreven toen ik opnieuw was geschrokken, wegens dat mijn man thuis kwam. Ik liep naar buiten omdat ik zenuwachtig was. Mijn man kwam naar de tuindeur en zei kom je binnen? tegen me. Het regende en waaide, dus ik kwam meteen naar binnen en liep door naar de slaapkamer om op bed te klimmen.
Kreeg ik wéér heel veel kompliementjes van mijn mensen!

27 thoughts on “kater Bolle over: als je opnieuw moet wennen

 1. Ow lieve Bolle, wij snappen jullie helemaal! Frau en ik hebben ook zo’n harde deurbel. Eerst ren ik dan weg van schrik. Daarna ga ik stiekem toch ff kijken. Want ik ben ook nieuwschierig. Dat is dat je alles wilt weten wat er gebeurd. En had je eijs uit de lucht? Jeetje wat erg. Ik hoop dat jij en je frau gauw weer wat rustiger zijn. Je staat wel weer mooi op de foto’s. Stoer ook zelfs, zoals je die banaan pakt. Heel veel kopjes met kamillethee voor de rust. Het is van mij voor jou en je mensen.

  1. Hoi lieve Minnie, dus jij schrikt ook van de bel? En jij bent nog wel zo een stoere damespoes! Ik snap niet waarom dat geluid zo keihard moet, en mijn mensen ook niet. Over een tijdje gaat iemand de bel maken, dat hij niet meer zoveel lawaai maakt.
   Dat eijs uit de lucht was zó gek, ik snapte er niks van. Eerst is het troopies en dan is er eijs uit de lucht, dat is eerlijk waar raar. Heb jij ook herfst, of heb je nog zomer?
   Dankjewel voor de kamillethee, ik denk dat het al heeft geholpen! Want ik kwam zomaar uit mezelf naar binnen om op bed te gaan slapen. Op mijn Nijntje handdoek, die zie je op de footoo.
   Lieve mooie Minnie, heel veel lieve kopjes voor jou en je frau, van Bolle.

   1. Lieve Bolle. Wat fijn dat iemand naar jullie bel gaat kijken. Hier kan dat niet, het geluid is zoals het is. Goed werkt kamillethee he. Frau drinkt dat vaak. Hier is het al herfst met veel woei woei en regen. Pootje terug!

    1. O wat vervelend, van die bel! Dan stuur ik je wat kamillethee met een beetje falerieaan terug, dat jij en je frau ook rustig kunnen blijven.
     Veel lieve kopjes voor jullie allebei van Bolle.

 2. Lieve Bolle.
  Wat akelig voor je dat je steeds weer moet wennen aan binnen en buiten geluiden.
  Dat je daar bang voor bent.
  Ik snap het wel hoor.Aan sommige geluiden wen je haast nooit.De deur bel is ook niet mijn favoriet en de stofzuiger ook niet.Dan verstop ik mij op mijn eigen ssttt plekje.Al denk ik dat scullary girl wel weet waar ze zijn.
  Maar als je nerveus wordt van de jas aan doen van je man en andere dagelijkse dingen,dan vind ik dan echt heel naar voor je.
  Gelukkig kan je naar je huisje in de tuin rennen en weten je mensen dat je daar bent.
  Het gaat dit jaar ook zo snel.Eerst kei heet en nu had je eijs uit de lucht en storm en regen.Dus dan ga je naar binnen,dat is logisch.Het zou veel beter zijn als het eerst een beetje minder warm wordt,dat je dan even een poosje binnen kunt wennen aan de geluiden en dan weer een poosje in je tuin.Maar helaas kunnen we geen weer bericht sturen aan de zon en zo.
  Lastig dat ze tijdens de reenoovaatsie ook ,zonder het aan jou te vragen, een nieuwe bel hebben gedaan.
  En de scholen zijn ook lang dicht geweest heb ik gehoord op het nieuws op de teevee.
  Dus opeens weer kei veel geluiden.
  Lieve Bolle ik hoop dat je snel weer in huis gewend bent,dat je geen zenuwachtigheid meer hebt,en je man en vrouw ook weer relekst zijn en niet meer verdrietig .Ik snap wel dat ze graag willen dat het over is,maar diepe nerveus gefoel dingen zijn nu eenmaal heel moeilijk.Gelukkig kunnen jullie wel samen wachten tot het weer minder erg is.
  Zachte kopjes mij Bolle,dan hoor je geen geluid,Muzette en een hele zachte aai van scullary girl.Daar hoef je echt niet bang van te worden.

  Pee ess
  Bert vertelde dat jij de ketnip gestuurd had voor het feest van de presentatie van het zomerboek.
  Dat was kei sterk spullie zeg.Ik heb er te veel van genomen en lag een beetje te veel zennnnn,maar gelukkig had ik vrijdag vrij en kon uitslapen.
  Dag Boll!!

  1. Lieve Muzette, dankjewel voor je hele zachte kopjes, die waren heel fijn. En van de aai van je scullary girl schrok ik ook niet, ik was er blij mee.
   Ik lees al dat heel veel katten de deurbel grieselig vinden, dus dat helpt wel. Ook voor mijn vrouw, dan weet ze dat ik niet de enige ben.
   Weet je wat zo gek is? Ik ben meestal niet echt bang van harde geluiden, maar juist van kleine geluiden. Dus ritselen van papier, of plestik…. ooo dat vind ik zo eng! Daarom schrik ik er van als mijn man zijn jas aandoet, dat ritselt. Maar het wordt al weer wat minder, gelukkig. Toen ik net bij mijn mensen woonde deed mijn man zijn jas buiten aan en uit, wegens dat ik er zo bang voor was.
   Mijn vrouw is gelukkig ook niet meer zo nerfeus, want dat foel ik meteen. Dan word ik ook nerfeus, zo werkt dat. Gisteren liet ze me gewoon rommelen in mijn tuin, en raad eens? Toen kwam ik steeds naar binnen om een knuffel te halen!
   En vanmiddag kwam ik ook naar binnen, toen mijn vrouw de slaapkamer aan het opruimen was. Ik wilde persee op bed, op mijn Nijntje handdoek. En daar lig ik nu, met de Aaipet, te schrijven.

   Oooo, en de ketnip was inderdaad uit mijn tuin! Gelukkig maar dat je uit kon slapen, want als je teveel zennnn bent moet je daar echt even van bijkomen. Ik had zelf een beetje teveel gesmuld van alle sneks…
   Lieve Muzette, dankjewel voor je lieve letters, ze helpen heel goed.
   Je krijgt heel veel lieve zachte kopjes, en ik maak eerst even een klein geluidje, dat je weet dat ze er aan komen. Want schrikken is voor niemand fijn! De kopjes zijn ook voor je scullary girl, van Bolle. En mijn mensen sturen jullie allebei veel lieve groetjes!

 3. Hajooooo oomie bolle.
  Frauw seg datte ik ook een broekpoepert ben. Ikke moet weer wenne aan die stomme fliegdinge in de lugt. Oooooh sjo errug. En foor dat slurpding foor de stofjes benne ik hewemaal bang. Maar ikke ben niet bang foor me bwokkiesbak of noepiesbakkie hihihi.
  Pootjes oomie 🐾🐾

  1. Dag lieve grote zwartepantersiejemees-met-een-boek, oooo dat is vervelend, dat die fliegdinge weer terug zijn! Dat is een heel raar geluid, met ook trillen erbij, ik snap dat je dat eng vindt.
   Dat ding voor de stofjes is grieselig, het beweegt ook nog overal naartoe, hoe kan dat toch? Ik ga dan altijd even naar buiten, of naar een andere kamer.
   Mijn vrouw zei vorige week dat er eigenlijk een soort kleine koptelefoons zouden moeten zijn, spesjaal voor katten. Dan kunnen we die opzetten, met een heel rustig muziekje of een geluid van vogeltjes. Dan hoor jij die fliegdinge niet meer, en ik de deurbel niet meer!
   Mooi dat je niet bang bent voor je brokjes en je noepies – stel je voor! Ik ook niet, gelukkig!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij zo goed kan eten!!!!

 4. Hallo lieve Bolle, wij begrijpen je wel een beetje. Wij zijn ook bang van de deurbel. En van een hele grote wagen die af en toe voor de deur stopt, onze vrouw zegt dat dat de vuilniswagen is, nou wij vinden het eng hoor dat geluid, dan liggen we gelijk onder het grote bed. Ook van sommige geluiden buiten schrikken we, onze vrouw zegt dan wel dat we binnen zijn en veilig, maar toch schrikken we telkens weer. Bas is ook nog steeds zo bang, als onze vrouw onverwachts naar hem toe loopt, is hij nog steeds zo bang. En als hij door de kamer loopt en onze vrouw loopt daar ook , dan loopt hij snel de andere kant op. Ook al zegt onze vrouw telkens dat ze hem niks doet, hij blijft bang. Hopelijk ben jij weer snel gewend aan al die geluiden in je huis. Nog bedankt voor de ketnip bij de prezentatie van het ieboek van Loesje en Dorus. Was wel sterk spul joh. Wij lagen de hele avond en vrijdag voor pampus. Zo noemt onze vrouw dat, wij weten niet wat pampus is. We waren heel erg haai. De ketnip heeft Bas ook goed gedaan, hij had vrijdag zomaar ineens zijn brokjes op , niet die diejeet brokjes want die lust hij nog steeds niet, maar zijn andere brokjes. En gisteren vroeg hij om nog een 2e portie natvoer. Onze vrouw is er nog steeds verbaasd over.
  Geniet nog even van je zondag Bolle, morgen wordt het weer druk in je straat met die kinderen die weer naar school gaan.
  Knuffels en pootjes van ons allemaal en onze vrouw doet jou vrouw en man de lieve groetjes.

  1. Dag lieve bende, ook al is het niet fijn om bang te zijn, het lijkt me toch wel gezellig zo met zijn allen onder het bed! Mag ik er ook bij kruipen?
   Die vuilniswagen ken ik, gelukkig rijdt die hier niet meer voorbij. Alles trilt helemaal als hij langs komt, zo zwaar is die ootoo.
   O Bas, ik snap dat je schrikt als je vrouw naar je toe loopt, dat had ik ook de eerste jaren dat ik bij mijn mensen woonde. Ik heb het nu ook nog wel eens, als ze plotseling langs me heen lopen, of als ik in de slaapkamer op de floer zit en ze willen ook binnenkomen. Ik vind het verdrietig voor jou, en ook voor je vrouw. Ook al is het niet persoonlijk naar je vrouw toe, dat je bang bent. Je ziet gewoon een beweging die je herkent van vroeger, en voordat je na kan denken ben je al bang. Misschien ben je veel weggejaagd op straat, of zelfs geschopt. Dat blijft altijd in je lijf zitten, ook al ben je veilig bij je vrouw en je broers en zussen.
   Daarom vind ik het super om te lezen dat je de afgelopen dagen zo goed gegeten hebt! Dat je zelfs om nóg meer natvoer vroeg, dat is eerlijk waar geweldig! Daar krijg je heel veel kompliementen voor, van mij en ook van mijn mensen!
   Ooo, waren jullie helemaal haai van mijn ketnip? Mijn mensen zeggen dat ook wel eens van pampus, maar dat zal wel iets zijn dat mensen zeggen als ze teveel ketnip hebben gehad.
   Bjarne, hoe gaat het met je pilletjes, eet je ze nog steeds goed?
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Oliver, Juultje en Kruimel, heel veel knuffels en pootjes terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle. En mijn mensen sturen jullie allemaal een voorzichtige aai, en veel lieve groetjes voor jullie vrouw!

   1. Hoi Bolle, ik krijg nu 2 pilletjes per dag en ik neem ze braaf in. Met een stukje easypil. Mijn vrouw is heel erg trots op mij en ik krijg veel komplimentjes en knuffels. Ik geef nu ook veel minder over en volgens mijn vrouw ben ik gezelliger. Nou ja zeg , volgens mij ben ik altijd gezellig.
    Enne je bent welkom hoor onder ons grote bed, er is altijd wel een plekje voor jou.
    Poot van Bjarne.

    1. Hoi Bjarne, dankjewel voor de updeet, en wat supergoed van je dat je pilletkjes opeet! En ook dat je al merkt dat je minder overgeeft, want daar is niks aan.
     O, wat heerlijk als je je beter foelt, dan doen de pilletjes al werken!
     Dankjewel dat ik onder het bed mag, jullie mogen hier ook altijd onder het bed!
     Pootje terug van Bolle.

 5. Lieve Bolle, hier even een bericht van Jafita. Ik ben de tante van Kyana en Nikita. Ik vind het heel dapper dat jij jou je verhaal durft te schrijven en te delen. Ik ben geboren met 1 oog en geloof mij ik heb er geen last van . Ik weet niet beter en ik heb er geen beperking van. Als kitten was ik actief sttt ik was de brutaalste ik durfde alles. Ineens nadat ik ouder werd was dat over. Ik werd een angsthaas. Het oude huis had veel lawaai van de buren en het verkeer. Ik was niet meer happy. Ik werd en dat hadden ze niet gezien moeder van 2 prachtige gezonde zoons. Mijn vjouwtje vond mij een super zorgzame mama. En toen vertelde mijn vrouw dat we gingen verhuizen. Nou Bolle verhuizen dat was een ramp. Ik kreeg van de dierenarts een medicijn dat ik even jokout zou gaan. Bolle zelfs met de maximale doosjes ging ik niet echt jokout. Uiteindelijk hebben ze me te pakken gekregen. In het nieuwe huis was alles anders. Grote ramen met vensterbanken en ik kon heerlijk naar buiten kijken. En het was rustig geen herrie. En ik kreeg zelfvertrouwen. Mijn vjouwtje is er altijd voor mij geweest. Ze bleef rustig tegen mij praten en ze vertelde me het komt goed. In het oude huis kreeg ik zylkene en had ze een muzieksdoos voor katten relieks o kat. Bolle hier heeft ze hem even gebruikt en ik kreeg geen sjilekeen meer. En nu ik ben Jafita die als eerste bij het ontbijt staat te wachten, daarna heerlijk naar buiten kijk, voor het raam op de vogels jaagt niet meer bang is en in de avond moet ik op schoot bij mijn vjouwtje. Ze weet het en ze weet dat ik het niet leuk vind als ze opstaat. Bolle ze zegt jij vond het oude huis niet leuk. Ze is trots op mij en ik ben blij dat ze geduld heeft gehad met mij en dat ze altijd in mij geloofde. Bolle ik hoop dat jij weet jou mensen heel veel van jou houden en dat ze je helpen waar het kan. Ik weet zeker met jullie liefde voor en naar elkaar dat je beter gaat voelen. Succes en je kan het.

  1. Dag lieve mevrouw Jafita, of mag ik gewoon Jafita zeggen? Heel erg bedankt voor je antwoord. O, wat fijn dat je nu weer helemaal de oude Jafita bent, die lekker in haar felletje zit! Als je de hele tijd bang bent is dat heel verdrietig, en je kan er zelfs ziek van worden.
   Ik snap heel goed dat het supereng is als je gaat verhuizen. Eerst is alles in het oude huis helemaal anders en ingepakt en rommelig, en dan kom je zomaar in een helemaal nieuw huis. Maar dan is het natuurlijk super als dat nieuwe huis helemaal fijn is. Gelukkig dat je vrouw zoveel geduld met je had, en rustig bleef. Dat ze er altijd voor je was. Dat is het allerbelangrijkste, dat je weet dat je famielie voor je klaar staat, en dat ze je willen helpen.
   Ik vind het mooi van de muziekdoos, mijn vrouw zegt dat ze er naar gaat kijken. Ik heb nu vaak de raadioo zachtjes aan, dat vind ik fijn want dan hoor ik andere geluiden minder.
   Bij mij komt mijn bangzijn wegens dat ik lang buiten heb moeten wonen, en mishandeld werd door mijn vorige mensen. Daarom schrik ik snel. Maar ik woon al weer vijf jaren bij mijn mensen, en ik durf steeds meer.
   O, weet je wat zo mooi is? Sinds gisteren gaat het alweer wat beter. Vanmiddag kwam ik zelf naar binnen omdat ik op het grote bed wilde liggen, op mijn Nijntje handdoek. Die staat ook op de footoo, boven. En gisteren kwam ik steeds naar binnen omdat ik knuffels wilde! En toen heb ik ook heel lang op het bed geslapen.
   Dankjewel voor je verhaal! Ik vind het eerlijk waar heel knap dat jij en je vrouw hebben volgehouden, en ik ben helemaal trots op jullie dat het nu zo goed gaat!
   Wij houden ook vol, mijn mensen en ik. En met zulke lieve vrienden en vriendinnen op de blog kan ik alles aan!
   Heel veel lieve kopjes en knuffels voor jou en je famielie, en ook voor jullie vrouw natuurlijk, van Bolle.

   1. Lieve Bolle zeg maar gewoon Jafita hoor. De muzieksdoos heet relax o pet en mijn vrouw zegt goed zoeken op internet er zit een prijsverschil in. Bolle ik vind het heel erg dat je mishandeld bent. Hier weet ik niet was het is of waarom ik ineens bang werd. Mijn vrouw vermoed door de oude buurman die maakte altijd heel veel herrie. Wat ik weet is dat Royal Canin en Prins speciaal voer hebben voor katten . Ik weet niet of het werkt. Bij mij is alles over gegaan. Bolle hier op het blog zijn we er allemaal voor elkaar en dat is zo fijn. Van Kyana en Jiekkie moest ik je een super mega knuffel geven. En ik ga hier vragen over de heerlijke ketnipwijn. Bolle ik vind je een stoere lieve kater.

    1. Lieve Jafita, dankjewel voor je antwoord!
     Het kan heel goed dat je bang werd van het lawaai van de buurman, lawaai is heel moeilijk als je een kat bent.
     Die brokjes die ken ik, die had ik met de reenoovaatsie. Mijn vrouw dacht er ook al over om me misschien weer wat van mijn druksdruppels te geven, maar het gqat nu gelukkig weer wat beter. En naar die muziekdoos gaat mijn vrouw kijken, ze vindt het een heel goede tip.
     O, wat super dat het bij jou helemaal over is gegaan, dat vind ik eerlijk waar geweldig!
     En het is zeker weten fijn dat we elkaar hier helpen, samen kan je veel meer dan in je uppertje.
     Wil je alsjeblieft Kyana en Jiekie een super mega knuffel terug geven van mij? En ik geef jou er ook eentje! Gewoon netjes hoor, want ik weet dat je verkering hebt met Bram. Dat vind ik zo mooi, jullie met zijn tweetjes!
     En ik vond het gezellig om met je te schrijven!

 6. Lieve Bolle, wat akelig dat je een beetje zeenuuwagtig ben van alles wat veranderd is. En dat is heel wat, de scholen zijn begonnen, dus je hoort kinderen, het regent veel dus je bent veel binnen. En dan die vreselijke deurbel, wij hebben er ook twee, 1 voor beneden en 1 boven aan onze voordeur. En ze zijn zo hard, we kunnen het geluid gelukkig een beetje bijstellen. Maar liefe Bolle, die zeenuuwagtigheid gaat echt over hoor, je bent omringd door zoveel liefde van jouw frau en man, die komt allemaal goed, ook voor jouw frau. Floortje stuurt jou een heel zacht kopje en ik geef je een hele zachte knuffel. Liefs van Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, ik lees al dat iedereen zo een erge bel heeft! Waarom dat is, dat snap ik niet. Over twee weken komt iemand onze bel veranderen, want mijn vrouw heeft gebeld dat ik er zo bang voor ben.
   En de mensenkinderen, daar moet ik weer even aan wennen. Ons raam zit met een soort plestik geplakt, dat je niet naar binnen kan kijken. Maar je ziet wel een beetje formen bewegen, en ik hoor ze praten. Daarom heb ik nu de raadioo aan, als ik op het grote bed slaap. En ik slaap nu elke nacht op de bank, en soms zelfs als mijn mensen ook nog wakker zijn! Dat vinden ze heel stoer van me, dan krijg ik heel veel kusjes.
   Ik ben al weer een klein beetje gewend aan de geluiden, gelukkig maar. En daarom is mijn vrouw ook weer minder nerfeus!
   En met zulke lieve vrienden en vriendinnen op de blog, die ons helpen, kunnem we eerlijk waar alles!
   Dankjulliewel voor het hele zachte kopje en de zachte knuffel, dat foelde heel fijn.
   Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje en lieve meneer van mevrouw Ina en Floortje, heeeeel veel lieve zachte kopjes en een neusje terug van mij, Bolle.

 7. Hoi Bolle, jij bent eerlijk waar een superkat! Jij durft zoveel ook al schrik je zoveel. Het gaat steeds beter en ik ben kei trots op jouw !! En wat ik ook heel koel vind, is dat jij er zo ook over durft te bloggen. Soms zijn het geen makkelijke dingen. Ik hoop dat je nu toch wel een fijn wiekent hebt, zachte kopjes van mij, bram

  1. Hoi lieve Bram, ooooo wat zeg je nou, ben ik een superkat? Dankjewel, maar ik maar gewoon Bolle hoor!
   Ja, soms is het wel een beetje moeilijk om te vertellen dat ik zo bangerig ben, maar ik heb dat van Bert geleerd, en van alle andere katers die ook schrijven. En ook van de poesendames natuurlijk. Want iedereen is wel eens bang, en dan kan je het maar beter eerlijk vertellen. Met zijn allen staan we sterker, zo is het gewoon.
   Ik vond jouw verhaal over toen je van de vlaflip had gesmuld zo dapper. Want zoiets gebeurt soms, dat is mij ook wel eens gebeurd.
   Dankjewel voor je antwoord Bram, en als ik een superkat ben ben jij dat ook!
   Heel veel lieve zachte kopjes terug voor jou en je famielie van je vriend Bolle.
   Pee Es : ik heb nog heel veel donsjes, maar dankjewel dat je aan me denkt!! Dat vind ik superlief!!!!

  2. Lieve Bram, ik moest lachen om je zwarte pootafdrukjes op het bed! Dat doe ik ook graag, ik vind het biesonder. Daarom heb ik die Nijntje handdoek, dan mag ik daar zoveel kunst op maken als ik wil. Maar dat is toch anders, dus ik doe het stiekum toch ook nog wel eens op de rest van het bed!
   Lieve kopjes van de ene kunstkater naar de andere kunstkater, Bolle.

 8. Och lieve Bolle dat is toch wel heel vervelend!!!!
  Gelukkig dat je weet dat je binnen bij je man en vrouw veilig bent!!!!
  Maar we zijn wel trots op jou dat je durft!!!!
  Wij moeten bekennen dat wij ook weer aan alle geluiden binnen moeten wennen!!! Het is allemaal weer zo anders dan buiten.

  Je krijgt een dikke knuffel van ons allemaal en vertrouw maar op je man en vrouw!!!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, dus jullie moeten ook weer wennen aan binnenzijn? Oo, dan ben ik gelukkig niet de enige!
   Het is presies zoals jullie schrijven, binnen is het allemaal weet zo anders dan buiten.
   Mijn vrouw vertelde me ook dat ik over een tijdje weer niet naar buiten wil, als het koud is. Dan ben ik weer helemaal gewend aan binnen.
   Ik lig nu ook weer lekker op het grote bed, dus het gaat gelukkig al weer wat beter.
   En daarom is mijn vrouw ook weer minder nerfeus, want dat foel ik meteen. Daar word ik zelf ook nerfeus van, lastig is dat hè?
   Dankjulliewel dat jullie trots op me zijn dat ik het durf, daar word ik helemaal blij van!
   Ik ben zo blij met alle lieve vrienden en vriendinnen van de blog!
   Lieve Moby, Panda, Dopey, Tica, Izzy en Belle, k hoop dat jullie ook snel weer gewend zijn, en ik stuur jullie heeeeeeeeeeele grote dikke knuffels! Ook voor jullie vrouw natuurlijk! Ze zijn van Bolle.

 9. Lieve Bolle,

  van mij eigen snap ik jou want assie zofeel geluid heb van dinge in jou leefe dan schrik jij. Mij broer Floris schrik ook heel feel assie harde geluide hoor en van mij eigen moet ik er ook nie zo heel feel van hebbe. En jij heb zofeel meegemaak toen jij in jou tuine moes leefe. Daar hou jij schrik aan ofer. Dattie diep in jou binnenin foel jij bennie blij. Jij ben op jou hoedje want jij moet jou eigen bescherme foor jou leeve. En assie harde geluide hoor of jij maak ies onferwachs mee, dan kan jij zofeel schrikke.
  Nu moet jij weer wenne in jou huis want jij heb buite geleef. Buite heb annere geluide dan binne en dat is een anner gefoel Bolle. En jou mense moet ook weer wenne want zij wil jou gelukkig zien. Zij wil jou hart gelukkig maake en dattie nooit niemeer bang ben. Maar jij heb nu jou tijd noodig. En jou annere bel. Misschien kan de meneer van jou reenoofaazie jou bel meeneeme naar harde-geluide-land. Daar waar jij nie wil zijn.
  Selluf ben ik nu wel aan mij bel gewen maar soms schrik jij toch. Dattie jou harde geluid hoor en jij weet nu ga er ies gebeure. Maar jij weet nie wat?

  Bolle jij heb al zofeel geleer en jij durref al zofeel. Mij hart foel dit kom ook weer goed. Jou mense geef jou al jou tijd want zij ken jou goed en zij wil wat goed is foor jou eigen. En van mij eigen heb ik respek foor dattie zofeel eerluk ben. Dan bennie dapper want jij durref kwesbaar te zijn. Kwesbaar is moeiluk maar jij durref het. Bolle daarom weet ik, het kom goed. Dat is mij eigen erfaring.
  Jij krijg kopjes van moed van mij hart en het is ook foor jou vrouw, jou menseman en jou Ooma. Want assie allemaal kopjes van moed geef aan elkaar dan kan jij meer.

  Loesje

  1. Lieve Loes, dankjewel voor je lieve letters. Wat moeilijk is dat als Floris ook schrikt van geluiden, en jij ook. Gelukkig dat jij Floris een beetje kan helpen, dat jullie samen in de kast gaan zitten. Pop en Beer gingen vaak samen onder het bed zitten als ze bang waren. Mijn Molletje was nooit zo bang dat ze zich verstopte, net als Zusje.
   Maar weet je wat zo gek is? Ik schrik ook weer van hele kleine geluidjes. Gisteren liet mijn vrouw iets vallen, en dat vond ik niet eng. Maar als ze met haar foeten over elkaar frijft, ooooo dat vind ik grieselig. Ritselen vind ik het allerengste dat er is.
   Mijn vrouw liet me zien dat ze het geluid maakte met haar foeten, ze deed het nog een keer. Toen wist ik dat het niet eng was.
   Vandaag gaat het alweer wat beter, ik ben maar een paar keer buiten geweest en kwam uit mezelf weer binnen.
   Er komt over een tijdje iemand van de reenoovaasie om de bel anders te maken, mijn vrouw heeft gebeld en gezegd dat ik steeds naar buiten ren als de bel gaat. En de hond hiernaast wordt er ook helemaal zenuwachtig van. Als bij de buren aan de andere kant van ons wordt gebeld blaft hij, omdat hij denkt dat het bij hem is!
   Je schrijft het presies goed, als de bel gaat weet je dat er iets gaat gebeuren. Komt er iemand binnen, of niet? En wie is het? Dat vind ik moeilijk. En ik lees al dat alle katten dat vinden, dat iedereen bang is als de bel gaat. Oooo, dat is toch erg! Ik vind dat er spesjale bellen moeten komen voor katten!
   Lieve Loes, dankjewel dat je weet dat het goed komt. Dan fertrouw ik daar op. Want hier op de blog steunen we elkaar, en dat foelt fijn. Samen kan je heel veel!
   Dankjewel voor je kopjes met moed van jouw hart, ik heb er nog een paar bewaard. Die kan ik dan gebruiken als ik ze nodig heb.
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je famielie met een grote sgaal met stukjes jonge kaas. Hele zachte, fette, roomige jonge kaas. Dan kan je weer aansterken na je afonturen met je jongen! Het is van Bolle.

 10. Hallo grote vriend Bolle,

  Potverdikkeme, had vrouwtje de laptop niet voor mij aan gedaan en kon ik jou nog niet schrijf doen, maar hier ben ik nog hoor.

  Oef wat een moeilijke tijd voor jou, Het is van de herfst geworden, ineens koud veel boemsen en lichtstrepen in de lucht en blaas-woei en regen met bakken uit de lucht, Nou dat kan jij niet veel meer in jouw tuin zijn en als jij de hele zomer de meeste tijd in jouw tuin woonde is het zekers wennen en dan nog een nieuwe huisbel, Bolle daar schrik je de bulten van, Nou als hier de bel gaat ben ik ook roetsj weg onder het dekbed hoor, ik vind het een heel naar geluid. Ja omdat jij weinig in huis bent geweest moet je ook weer aan de huisgeluiden wennen. Foei wat een vervelende tijd voor jou. Ik doe veel hopen dat je snel weer overal aan gewend bent en weer binnen in huis samen met vrouw en manmens kunt genieten van heel veel gezelligheid.
  Vrouwtje zegt tegen mij dat ik de harde blaas-woei in mijn kont heb gekregen, ik doe nu heel hard racen van boven naar beneden en krisjeskras door het huis. Tja ik heb ook door de hitte niet kunnen oefenen voor onze formule 2 race. Maar volgens vrouwtje gaat het heel goed, dus ik blijf goed oefenen.
  Dinsdag ben in naar Tante Ans geweest voor mijn APK en hoera ze was heel tevreden en ze zei Jip jij bent helemaal gezond en een prima gewicht, ik weeg zelfs 3 ons minder dan vorig jaar, Ik heb Tante Ans miauw gedaan dat wij samen oefenen voor de formule 2 race. Ik kreeg 2 kadootjes van haar, nou die had ze wel aan vrouwtje mogen geven, Krijg ik een gaatje in mijn jas en stopt ze een niet lekker snoepje in mijn bekkie. Maar oke ik hoef pas over een jaar weer terug te komen zei ze.

  Bolle vrouwtje moet weer mensen dingen gaan doen en moet ik stoppen, Tot volgende week en ik hoop dat het dan weer wat beter met je gaat.
  Lieve groetjes voor jouw vrouw en manmens en van vrouwtje krijg jij een grote knuffel omdat je het heel goed doet hoor. Hele grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, dus jij rent ook snel weg als de bel gaat? Ik lees al dat alle katten de bel eng vinden, en zich verstoppen. Gelukkig maar dat ik niet de enige ben! Maar ik ga toch eens nadenken of ik misschien een deurbel kan maken die katten niet eng vinden, dat moet toch kunnen? Misschien met een geluid van vogeltjes, dat klinkt friendelijk.
   Gefeeliesieflapstaart met je goede APK keuring! Ooo, en ben je nog slanker geworden van het oefenen voor de Formule 2? Kompliementen! En dan krijg je zo een fies pilletje, dat is niet netjes! Die gaatjes, die krijg ik ook altijd, van mij hoeft dat niet. Maar mijn mensen zeggen dat het belangrijk is, vooral omdat ik ook buiten ben. Mijn vrouw vertelde me dat een keer bijna alle katten in de tuinen ziek werden, ook al hadden ze een prik gehad. Iedereen kreeg niesziekte, en besmette elkaar. Dat wil ik liever niet, dat snap je.
   Het gaat al weer wat beter met mij. Vandaag was ik best veel binnen, en ik kwam steeds zelf naar binnen! Daarom is mijn vrouw ook niet meer zo nerfeus, en dat foel ik ook.
   Dankjewel voor al je lieve woorden Jip, ik bof met zulke lieve vrienden! En met zijn allen kunnen we bijna alles, dat weet ik zeker.
   Enne… het is al bijna zover dat jij je buitenren krijgt, dan kom ik kijken!
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouw van je grote vriend Bolle. Mijn mensen sturen jouw lieve vrouw heeeeeel veel lievr groetjes, en voor jou een kroel over je bol!

Reacties zijn welkom