kater Bram over: waar ik heb gewoond

gewoond

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Nu is het overal weer normaal. De vakantie is voorbij en het hete is weg. Er is nu al een week regen en het waait best wel flink.

Avond-klok

Het lijkt een beetje op de herfst want buiten wordt het ook eerder donker. Mijn avond-klok is afgelopen week van start gegaan. Dat betekent dat ik om 6 uur in de avond na het eten naar binnen moet. Dat zijn de regels van hier. En ik vind dat fijn want dan weet ik dat ik veilig ben en dat mijn vrouw op me let. Ik woon al 11 jaar bij mijn vrouw. Waar ik vandaan kom ga ik jullie vertellen en laten zien want mijn vrouw heeft foto’s gemaakt.

Beebie

Ik was een beebie-kitten van bijna 5 maanden toen ik gevonden werd door de mensen van de dierenambulance. Een ambulance is een grote auto waar hokjes in zijn en waar plankjes zijn voor de spulletjes op de leggen. Ik zat in zo’n hokje toen ik meegenomen werd. Dat hokje heeft een deurtje en er lag toen een warm dekentje in voor mij. Dat vond ik wel fijn. Toen wist ik nog niet wat er allemaal ging gebeuren. Ik had er werkelijk geen idee van. Ik weet nog dat ik het koud had en dat ik best honger had. Niet zo gek denk ik nu.

Opvang

gewoondAls beebie-kitten speel je heel veel en dan moet je ook gewoon veel eten. Gelukkig kreeg ik dat daar ook meteen. En met daar bedoel ik het dierenopvangcentrum. Zo heet dat waar de ambulance mij naar toe bracht. Daar werd ik overgezet in een veel grotere hok waarin ik kon rondlopen.
Ik kreeg warme dekens zodat ik me lekker warm kon instoppen. Er werden twee schaaltjes neer gezet en een bakje. Op een van die schaaltjes lagen beebie brokjes, van die kleine lekkere kraak brokjes. En op het andere schaaltje lag vlees. Ik wist toen niet meer wat voor vlees dat was maar het was zo op. Ik weet nog heel goed dat ik gek was op dat vlees. Later leerde ik van mijn vrouw dat het moes was, van gourmet. En in dat bakje zat vers water. Er werdt ook een grotere bak neergezet met grit. Dat was voor als ik moest plassen. Oja, en toen kreeg ik ook nog speeltjes in mijn eigen hokje.

Kwarantenne

Na een tijdje mocht ik daar weg. Mijn vrouw vertelde me dat ik daar ongeveer twee weken heb gewoond voordat ik naar de grote kamers mocht. Dat hokje waar ik in zat, dat heet kwarantenne. Daar wacht je dus eigenlijk om te zien of je ziek bent en of dat je al een vrouw of man hebt waar je toe kan. Als je dus niemand hebt, dan mag je naar de grote kamers. En daar mocht ik ook heen! Het dierenopvangcentrum is kei-groot dus alle deuren van de kamers hebben nummers. Ik zat in kamer 32. Daar woon je dan tot dat iemand jou komt halen.

Huiskamer

gewoondSoms blijven poesen en katers daar wonen omdat ze het daar fijner vinden. Want eigenlijk is het ook een soort huiskamer. Er zijn genoeg bedden voor iedereen. Dus slapen doe je in je eigen bed. Je hebt daar verschillende krabpalen en speeltjes maar die moet je wel samen delen. Ook staan er overal schaaltjes met brokjes en water. Dus iedereen krijgt het zelfde te eten. En de bak voor je behoefte moet je ook delen. Maar dit wordt elke dag schoongemaakt en je krijgt er bijna elke dag snoep, sneks en knuffels. Ik woonde daar 7 dagen in kamer 32 met andere kittens toen mijn vrouw mij kwam halen. En vanaf die dag woon ik al bij haar. Dat is best lang want dat is nu 11 jaar geleden.

Bram

PS Zie jij me op de foto boven? Dat was de allereerste foto bij mijn vrouw. Toen was ik nog een beebie-kitten.

22 thoughts on “kater Bram over: waar ik heb gewoond

 1. Hajooooo oompje bwam.
  Oooooh hep uwes in een asiel leeft? Ikke gewukkig nooit. Ikke woonde oppe boererij met sjaapies en paarde. En toen ging ik naar me mense furhuise. Oppe brommert hihihi.
  Ooooh kjeeg uwes ook fan die wekkere kittenbwokkies? Die fan mij werde, na me knikkere, affepak. Sjo erg!! Want die ware egwaar sjuperwekker. Ikke moes met 6 maande aan de folwasse bwokkies. Want ik woog te swaar sei-je se. Erg he?

  1. Hoi knul, het waren maar 7 hele dage in het asiel. Hier is het fijner. Saapies en paarde heb ik nog nooit gezien, ook niet van dichtbij.
   Jij groeit mega goed jonge, daarom heb jij al folwas brokjes. Jij ben een kei mooi katermans!! stoere poot van mij

 2. Hoi grote vriend Bram, dat is nou ook toevallig, ik ben ook gevonden als klein beebie kitten jongen door de mensen van de dierenambulance. Samen met mijn zusje, we waren nog heel klein en hadden allebei pijn aan onze oogjes. De mensen van de dierenambulance hebben ons heel lief verzorgd en wij krijgen ook eten, lekkere hapjes en heel veel knuffies. Helaas deed mijn ene oogje zo veel pijn, dat ze het eruit moesten halen. Maar daar weet ik gelukkig niks meer van. Ik was nog zo klein. Op een dag zag mijn vrouw een foto van mij op feesboek en ze zegt dat ze gelijk verliefd was. Ze belde naar de mensen van de dierenambulance en ze mocht naar mij komen kijken, dat deed ze natuurlijk meteen, en toen ze me zag, wilde ze me gelijk meenemen. Ik was zo blij Bram, en ze zei ook nog dat als mijn zusje geen huisje kon vinden ze dan ook bij ons mocht komen wonen Maar voor mijn zusje kwamen al andere mensen. Sinds die tijd woon ik bij mijn vrouw en mijn broers en grote zus. Later kwamen ook nog Bas en Juultje bij ons wonen. En daarom zijn we nu met zes. Ik woon hier nu al weer zes jaar en ik ben inmiddels een hele grote kater geworden, een boefje zegt mijn vrouw, Maar ik ben echt waar ook heel lief hoor, knuffelen met mijn vrouw vind ik heerlijk maar stout zijn ook. Vooral mijn grote zus Kruimel plagen is heel erg leuk. Maar dat mag niet van mijn vrouw, ik snap het echt niet, want het is werkelijk waar heel erg leuk om haar te plagen.
  Nou Bram ik ga maar weer eens van het weekend genieten, ik heb al een snekkie op en nu ga ik maar effe dutten.
  Hai vaif van je grote kleine vriend Bikkel.

  1. Hoi stoere grote vriend Bikkel! Wat een kei mooi furhaal. Lijkt een beetje van hezelfde joh. Misschien ben jij wel familie van mij. We hebben ook allebei maar ĂŠĂŠn oog! Ik vindt wel dat jij veeeeeel stoerder bent dan ik. Jij durf je zusje te plagen.. ik doe dat niet want dan krijg ik een pets van haar. Soms vinden meisjes plagen niet leuk Bikkel, dus ik snap je vrouw. Maar meisjes zijn soms ook gewoon lastig.
   Ik hoop dat je een kei fijn wiekent heb jonge en tot snel weer. Slaap lekker
   Groote haaaaai vaif van je vriend Bram

 3. Hoi Bram,
  Wat een geluk dat jij in de opvang terecht bent gekomen!!!! En nog beter dat je bij je vrouw bent gekomen!!!!!
  Nu kunnen jullie heerlijk van elkaar genieten!!
  Want als baby kitten is het toch niet fijn om alleen rond te zwerven!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, als beebiekat weet ik bijna niks meer van toen. Dat is het furlede. Soms droom ik nog. Maar ik vindt het heel fijn bij mijn vrouw. Want zo heb ik ook jullie leren kennen via Bertje en zijn feesboek.
   Heel fijn stoer wiekent ! kopje van mij

 4. Lieve Brammiesaurus. Wat erg dat je buiten werd gevonden. Gelukkig hebben ze je gevonden en heb je nu een fijn en veilig huis. Dikke megaknuffel van mij Jou Jafita

  1. Hoi lieve mooie knappe Jafita,
   Hier is het heel fijn maar ik ben blij dat er zo’n plek is voor ons. Anders was ik nou nog op straat. Heeeele grooote dikke kusss en knuffel terug van mij!!

 5. Lieve Bram. Wat een verhaal, maar gelukkig met een goed einde! Je hebt nou alweer 11 jaar je furreverhome. En dat is fijn. En ook met een poezezus en een woefbroer. Ik zie dat je net zulke witte sokken hebt als ik. Dat is leuk. Fijn wiekent en pootjes voor jullie allemaal!

  1. Hoi Minnie, ik vind het hier heel fijn bij mij vrouw. In de donkere avond doet ze weer furhaaltjes voorlezen en dat vind ik kei gezellig. Dan ben ik een gefoelskater en dan heb ik mee fieling en knuffelgehalte. Witte sokken zijn kei populeeeer ! Fijn wiekent en een stoere poot terug

 6. Lieve Bram,

  wat bennie een mooie, kleine beebie kitten gewees. Nu bennie jou eigen, groote, stoere katermans. En mij hart foel, jij heb zofeel geluk gehad dattie gevonne ben en dattie toen door jou vrouw ben oppehaald. Jij heb zo een lieve vrouw Bram en zij zorreg met ze hart foor jou eigen, jou woef en mij Milaameisje van mij hart.
  Selluf heb ik ook in mij asiel gewoon. Maar ik bennie gefonde Bram. Ze heb mij eigen met mij famielie uit mij huis gezet want het was nie fijn en ik kreeg bijna geen eete. Ze heb in mij asiel in mij buik een snee gemaak weeges dattie dan geen beebie kittes kan krijge. Maar zij heb mij eigen niks gefraag Bram. En ik moes ook in mij kwarrantenne. Toen ik daaruit kwam heb ik mij vrouw gefonde. Zij was daar en ik ook van mij eigen. Toen ben ik Loesje geworre. Dat was mij groote geluk,

  Kopjes en pootjes foor jou eigen Bram, jou woef, jou vrouw en mij Milaameisje

  Loesje

  1. Hoi Loesje, ik vind het kei dapper dat je zo over je furlede praat. Jouw leefe is niet makkeluk gewees. En gelukkig heb je jou vrouw nou en floris en zus. Dan ben je niet alleen. Ik ben kei blij dat jij gefonde ben Loesje en dat je toen Loesje werd. En nou hebbie wel genoeg te eete en nou hoef jouw buik nooit geen honger te hebben. Jij heb ook heel veel geluk in jouw leefe.

   Heel veel zachte kopjes en neusjes en trappels van je milaameisje en mij vrouw geeft je zachte kusjes op je kop en van mij een stoere dappere poot! ( en kopjes aan iedereen)

 7. Lieve Bram, wat heb je weer mooi geschreven, jouw levensverhaal. Wat was je een mooie beebie. Gelukkig dat je gevonden ben door de dierenambulance. Je hebt nu een heerlijk leven en heel veel vriendjes en dinnetjes. Fijn wiekent lieve Bram. Floortje stuurt jouw een zacht kopje en ik een knuffel. Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, wat fijn dat jullie ook weer hier zijn. Toen ik beebiekat was had ik geen vrienden met feesboek of een wepsait en nu wel. Dat maakt me echt kei blij! Ik hoop dat jullie ook een kei fijn wiekent hebben! Zachte stoere kopjes van mij

 8. Hoi Bram.
  Het is alweer weekend wat gaat het vlug he!Gelukkig is het niet meer zo kei heet,maar van mij had er wel een gewoon warm zonnetje mogen zijn,maar helaas is het nu veel regen en rommel de bommel.Dan blijf ik liever binnen.
  En het wordt inderdaad alweer sneller donker.Over een poosje is het herfst.Mijn scullary girl zegt altijd dat de kleuren van de herfst zo mooi zijn.Ik zie het niet,maar ik geloof mijn scullary girl.
  Wat goed dat je gevonden bent en in de opvang kwam,warme dekentjes kreeg en lekker eten.
  Wat had die opvang veel kamers dat je kamer nummer 32 had…..zoveel katjes die een furrever huis nodig hadden.Of waren er ook hondjes?
  Wat was je een stoere mooie kitten,zo te zien op de foto.
  Ik ben blij dat je daar niet zo vreselijk lang hebt gewoond,al waren er genoeg bedjes…

  Ik ben samen met mijn zus{en misschien nog meer katjes,dat weet ik niet meer} op een boerderij geboren en toen zijn we op een of andere manier te vroeg bij onze moeder poes vandaan geraakt en in een opvang terecht gekomen.Toen werden we ziek en zijn we naar een andere opvang gegaan met ook veel katten,maar het was geen asiel.Er was 1 hond.
  Daar zijn mijn zus en ik wel beter geworden,al doen door het ziek zijn mijn ogen het slecht en is mijn rechter achterpoot minder sterk.Ach,ik weet niet beter.
  Het is wat het is.
  Toen zag mijn scullary girl ons op een foto van de opvang en net als bij jou,werd mijn scullary girl verliefd en zijn we een paar dagen nadat ze de foto zag,opgehaald.
  Mijn zus heette Zusje maar dat paste niet bij haar.Toen heeft scullary girl gekeken hoe we waren qua karakter en ik hield mijn naam en mijn zus Zusje werd Sparkle.
  We waren 4 1/2 maand oud toen we bij scullary girl kwamen en nu is dat in oktober 14 jaar geleden.
  Het is mooi dat wij hier op de blog allemaal een furrever huisje gekregen hebben,al word ik wel verdrietig van sommige verhalen van wat er gebeurde voor ze bij hun furrever huisje en mensen kwamen.Gelukkig hebben de verhalen dan wel een happy end.
  Fijn weekend Bram met een lekkere weekend snack.
  Zachte kopjes van mij.Muzette

  1. Hoi lieve Muzette, wat heb jij een mooie furhaal geschreven. Ik wist niet eens dat jij van een boerderij komt. Ik dacht dat je ook in een asiel woonde.Gelukkig was je wel samen met Sparkle en heb je heel lang samen kunnen zijn. Sparkle is in regenboogland met alle andere vriendjes van onze fijne groep. Die hebben het daar heel erg fijn. En hier hebben we het samen ook heel fijn Muzette. Want door Bertje en zijn feesboek, ken ik nou jullie allemaal. Als beebiekat had ik dat allemaal niet. En ik vind het heel fijn dat bijna alle furhalen een heppie ent hebben. Gelukkig maar! Bedankt voor je mooie woorden lieve Muzette. Fijn wiekent en een mega zacht kopje terug!

 9. Hoi lieve Bram, gelukkig maar dat je gevonden was, toen je als beebiekitten helemaal alleen rondliep, buiten. Want als beebie hoor je niet alleen op straat of waar dan ook rond te lopen, wegens dat je nog veels te klein bent. Eigenlijk hoort geen enkele kat zomaar alleen rond te lopen zonder een huis, maar zeker weten helemaal geen beebiekittens, of hele oude seeniejorkatten.
  En wat fijn dat je al zo snel een huis kreeg, bij je vrouw. En ook nog een woef en een zusje erbij. En visjes! Een eigen famielie is toch het allerfijnste.
  Maar het is supergoed dat er een dierenambulans is, en dierenopvang. Alleen zou dat eigenlijk niet nodig moeten zijn, dat vind ik wel. Want het allerallerallermooiste zou het zijn als alle dieren een huis hadden.
  Lieve Bram, een heel fijn wiekent wens ik jou, met ook wat zon erbij (heb jij ook zoveel regen in je tuin?!)!
  Heel veel lieve kopjes voor jou en je famielie van Bolle.
  Pee Es: wat was je een liefe beebiekitten! En nu ben je een prachtigmooie katerman!

  1. Hey stoere Bolle, jij bent kei slim. Jij weet prusies wat er in de wereld is en hoe die dingen allemaal moeten. Ik ken alleen mijn tuinje. Ooo en Bolle, daar was kei veel regen in geweest en toen kreeg ik kei zwarte pootjes, hihihi. En daarna was ik naar boven gegaan en toen had ons bed ineens mijn poottekening op haar slaapdeken staan! Ik vond het kei mooi staan maar mijn vrouw is niet zo van de modder. Ze wil graag schone lakens hebben zegt ze. Binnenkort ga ik weer donsjes verzamelen. Wil je wat nieuwe snofdonsjes?? Van die grote zachte donsjes van een ekser of een kraai of misschien wel van de postduif. Het mag van mij vrouw maar ik moet ze eerst fursaamele van mij tuin. Ik hoop dat je een kei fijn wiekent hebt Bolle, en kei bedankt dat je weer op de wepsait bent geweest. Stoere poot van je vriend Bram

 10. Hallo lieve Bram, Wat heb je een mooi verhaal vertelt waar maar weer eens uit blijkt hoe belangrijk een dieren opvang is. Want wat zou er anders veel verdriet en ellende zijn in de dieren wereld. Ja vrouwtje heeft me wel vaker vertelt van het Dierenasiel waar mijn vriendjes vandaan zijn gekomen, Hier worden ze met liefde verzorgd met een heerlijk warm bedje , lekkere hapjes en vooral wat zo belangrijk is veel knuffels. Ik ben blij dat jouw lieve vrouw jou heeft gehaald en dat jij al 11 jaar een liefdevol huisje hebt. Ikke heb nooit in een dierenasiel gezeten , maar waar ik vandaan kom was het een grote zak met ellende en ik was heel veel blij dat mijn vrouwtje mij daar heeft weggehaald. Ikke woon al meer dan 12 jaar bij mijn vrouwtje en ik heb hier ook heel veel vriendjes gehad, maar die werden erg ziek en zijn een mooie ster geworden.
  Bram ga jij maar heel veel genieten van het weekend en vast krijg je wel een lekker weekend snekje net als alle vriendjes en dinnetjes. Knuf van vrouwtje en grote poot en kopstoot van jouw grote vriend Jip.

  1. Hoi lieve Jip, ik vind het kei stoer dat je zo’n dapper furhaal van je furlede verteld. Eigenlijk dacht ik dat wij allemaal uit een asiel komen. Maar als beebiekat snap je niks van die zaken. Ik ben echt kei blij Jip dat jij niet meer in die ellende zak bent. Want nu heb je een kei mooi huis met heel veel lieve sterretjes en sterrevriendjes. En je vrouw is er ook Jip dus je bent niet alleen. Fijn dat we allemaal samen zijn en vrienden zijn, dat is gewoon kei koel! Heel fijn wiekent en een stoere poot van mij

 11. Hoi lieve Bram!
  Gelukkig ben je gevonden en wat fijn dat mensen toen voor je gingen zorgen. Geen kou meer en altijd eten. En dan komt een lieve vrouw voor jou om je een furever home te geven. Onze mama woont bij een mevrouw die samenwerkt met ons vrouwtje. Rakker, haar eerste poes, was in januari overleden. Vrouwtje wilde graag weer gezelschap en toen mochten wij bij haar komen wonen. Precies op haar verjaardag, en dat was ook de verjaardag van Rakker, zijn wij bij haar komen wonen. Zo is die dag voor ons allemaal een hele speciale dag.
  Liefs en veel knuffeltjes, Binti & Zooka.

  1. Hoi Binti en Zooka, wat een mega mooi furhaal. En zo kei speesjaal ook. Zoiets furgeet je gewoon nooit meer. Dat is altijd bij je. En dan heb je ook een beetje feest als jullie speesjaale dag komt. Misschien wel met lekkere sneks of zo en een mooi kaarsje. Moet je wel even aan je vrouw vragen want ik mag ook niet met vuur spelen. Dat is gufaarluk. Ik hoop dat jullie speesjaale dag snel komt. Fijn wiekent en een mega speesjaale poot voor jullie

Reacties zijn welkom