Waarom je beste pootje belangrijk is

pootje

Als je steun van thuis krijgt, kun je als kat superveel en andersom ook. Van mijn vrouw heb ik geleerd dat je altijd je beste pootje vooruit moet steken.

Voorpoot

Dat doe ik vooral als ik lig en me goed van binnen voel, dus dat ik zelfvertrouwen heb. Dan steek ik een voorpoot vooruit en het gaat vanzelf dus dat zal mijn beste poot zijn. Alleen gaat het daar geloof ik niet om.

Gefoel

Van thuis heb ik geleerd dat ik als katerman met angstklachten mag zijn zoals ik ben en dat ik ook zo mag blijven. Dus dat is fijn. Het is een baasis-gefoel van veiligheid.
En toch is het belangrijk te proberen of je iets durft. Iets nieuws. Bolle schreef er ook al over, dat hij opeens op de bank durft te slapen. Misschien heeft hij van binnen in zijn gefoel heel lang geoefend maar hij kon het toen wel. Dat is zijn beste pootje geweest: iets nieuws durfen.

Zomerboek

En gisteren deden Dorus en Loesje iets nieuws. Ze hebben hun zomerboek gepreesenteerd. Dat was best eng wegens dat je onzeker bent en je denkt iedereen vindt het stom en niks aan, ik wil het niet ik durf het niet ik ga onder het bed liggen en ik kom er nooit meer vandaan.
Maar Dorus en Loesje durfden het toch en toen kon iedereen hun zomerboek lezen. Dus ze hebben hun beste pootje voorgezet wegens dat ze het toch deden.

Vertrouwen

Ik heb geleerd dat knuffels op mijn buik fijn zijn en dat ik dan ook mijn ogen kan dichtdoen en dat er dan niks gebeurt. Dus ik heb vertrouwen geleerd. Eigenlijk is het daardoor gekomen dat ik zo kan liggen als ik lig en dat is vooruit met mijn beste poot, met het gefoel dat ik er Γ³Γ³k mag zijn.

17 thoughts on “Waarom je beste pootje belangrijk is

 1. Hajooooo oompie.
  Oooooh ikke ben ook sjoms bang hoor. En nu hewemaal. Er sjijn weer fliegdinge inne de lugt. Die bwenge mense thuis fanne faakansie inne buitewant. Ikke pjopeer wel buite te blijfe hoor. Maar soms isse hut eng.
  Ooooh oompie, wat hatte we een knalfuif he gissere hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. ja Dorus er zijn nou weer veranderingen. Ik merk het ook. Dat het soms drukker in de straat is. En ik heb ook fliegtuigen gehoord. Dus daar moeten we nou weer aan wennen. Dat het eng is snap ik wel ik hoop dat je steun van thuis krijgt,
   pootjes
   Ome Bert
   PS gisteren was super!

 2. Bert wat een mooie schrijf heb je gemaakt.
  Op de foto is echt te zien dat jij een katerman bent met vertrouwen.
  En je zo heel mooi en stoer kan liggen.
  Want Bert jij doet er zeker toe.Je hebt al veel katten geholpen via deze blog,en door jou hebben andere katjes geleerd dat het oke is om iets te schrijven,verkering te vragen en elkaar te helpen als er moeilijke dingen zijn,maar ook dat je met elkaar een mooi feestje kan geven,zoals gisteravond.
  Fijn weekend Bert,samen met je vrouw
  Kopje van Muzette

  1. hoi Muzette dankjewel voor de liefe woorden en de compliementen ik doe mij best en ik ben ook eerlijk over mezelf wat goed gaat en wat ik nog kan leren, dus fijne dingen en ook moeilijke dingen daar is dit blog ook voor,
   kopje van mij
   Bertje

 3. Lieve Ome Bert u ben se bijzonder en ook ikjes leerse veel van u. Ik hebjes het makkelijk. Ik werd geboorse in een huis waar ikjes gewense was en welkom. Voor mij is het gewoons maar ik ookjes dat nietse iedereen het geluk had. Dat isse moeilijk se begjijpse maar ik probeer het. Hier sjijn we allemaal lief voor elkaar en helpjes we elkaar. Dat is mooi en we mogjes allemaal sjijn wie we sjijn. Ik ben gelukkig en tjots op iedereen hier.

  1. als je ergens woont waar je je veilig en welkom voelt dan is dat je baasis. Dat is zo belangrijk!! Ik weet dat jullie met veel zijn thuis en dat lijkt me ook gezellig. Maar ik wil daarom ook vragen of je voortaan je naam erbij zet dan weet ik zeker wie er schrijft!!
   pootje van
   Ome Bert

 4. Lieve Bert, je hebt weer mooi geschreven. Over vertrouwen en je beste poot voorzetten. Vertrouwen is heel belangrijk voor mens en dier. Als er vertrouwen is ben je veilig, zoals jij bij je liefe frau. En dan zet je vanzelf je beste poot voor. Fijne dag saampjes lieverd, en wat was het een knalfeest gisteravond met alle vriendjes en dinnetjes. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje wat fijn dat jullie het zo goed begrijpen, ja vertrouwen is zo belangrijk en iemand kan wel zeggen ik ben te vertrouwen maar zoiets moet je zelf erfaren. Ik vond het ook knalgisteravond!!
   pootjes van mij
   Bertje

 5. Bert we zijn trots op jou, Loesje en Dorus!!!
  Beste poot vooruit en hupsakee.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 6. Hallo Bert, Weet je jij zet heel vaak je beste poot vooruit, jij hebt al zoveel bereikt sinds je bij vrouwtje woont. Het is nogal niet wat zeg om van een leven op de straat met alle gevaar en je niet weet wanneer je veilig bent ineens in een huis als huiskater te worden. Dat is al je grootste vertrouwen wat je hebt behaald en daarna steeds weer een stap vooruit. Jij hebt iets wat heel veel katten en poezen en zelfs mensen niet kunnen, Jij kan blogs, boeken schrijven en heel veel advies geven aan dieren die niet weten hoe iets moet, je bent dan een raadgever.
  Ik heb vandaag ook weer een pootje vooruit gezet en vrouwtje was trots op mij. de tuinman is voor vrouwtje bomen en heggen aan het snoeien, nou maakt dat ook veel lawaai. ik ben zelfs voor het raam gaan zitten om te kijken hoe hij dat allemaal doet. Dus ik was niet bang en ik deed zelfs miauw praten tegen de tuinman.

  Wat was je gisteren avond weer goed samen met Loesje en Dorus. Een boek maken en presenteren en Loesje en Dorus lekkere hapjes brengen. Ik en vrouwtje hebben lekker gesnoept en gekeken, maar helaas waren daar van de firma Feeseboek problemen mee, wij moesten veel moeite doen om iedere keer wat op ons scherm te krijgen en na de taart en drinken voor de mensen was het afgelopen voor ons. Nou ligt dat niet aan jou hoor, maar feeseboek doet bij ons de laatste tijd vaak heel vervelend. Komt door tante corona, ze moet weg van ons en ze doet nu steeds heel vervelend.
  Maar wij blijven toch steeds proberen hoor en trekken ons niks aan van haar gepest.
  Nou moet ik vlug een dutje gaan doen en daarna mag ik vrouwtje meehelpen met eten klaar maken, jij veel knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip het was gisteravond biesonder en ik wist dat jullie erbij waren ook al zag ik jullie niet altijd Feesvboek is soms grwoon raar. Wat goed dat jij vandaag ook een ekstra pootje vooruit zette dat er een lawaaiman was en jij kon ertegen! Dus jij bent ook aan het groeien van binnen dat is spannend en je weet nooit hoe sterk je nog gaat worden. Ik vind je een superkater!!
   poot van je vriend
   Bert

 7. Hoi lieve Bert, ik denk eerlijk waar dat jij een kater-infloe-enser bent. Of eigenlijk een infloe-enser voor iedereen. Want jij laat zien dat elke kater anders is, en dat je als kater ook bang mag zijn, of gefoelig. En dat elke kat een persoon is.
  Nou, dus dan steek je zeker weten je bestje pootje vooruit.
  Het zomerboek van je Loesje en Door is prachtigmooi geworden, en het was een geweldig feest gisteravond.
  Dus als iemand er mag zijn ben jij het Bert!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle de ketnip was heel sterk bijna meteen zag ik hele rare fotoos nou dan weet je het wel!! Ik vind het superbelangrijk dat elke kat en ook andere dieren een persoon zijn dus dat je denkt en foelt en dat je ook een ziel hebt. En dat is gewoon zo. ik vond het super-aattent dat je ook iets stuurde voor het feest het ging helemaal op!!
   kopje van
   Bertje

 8. Lieve Bert,

  hier ben ik, jou Loesje…
  Ik moes zofeel bijkoome van mij eigen van onse feesje gissere en toen heb ik feel geslaape.
  Maar jij heb zo mooi geschreeve weer, van jou poot fooruit. Jou beste poot van jou eigen. Dat is belangrijk, dat jij fertrouwe foel en dat jij er mag zijn.
  Jij mag er zijn Bert, foor iedereen. Ook al bennie welees bang foor dinge in jou leeve. Jij leer iedereen dattie er mag zijn en nu zijn wij allemaal saame op jou blog en wij telle mee.
  Nu durref ik ook met mij poot fooruit te ligge want gissere was spannend. Maar iedereen was blij en gelukkig. Nu kan iedereen met ze poot fooruit.
  Mij poot raak jou hart Bert, dank jou wel

  Jou Loesje

Reacties zijn welkom