Wanneer ik zonder geluid MEWWW zeg

zonderToen ik in het wiekent aan de wiew was, werd ik oer en ik ging keihard miauwen. Daar is dus een filmpje van. Dus nou wil ik iets zeggen over MEWW en geluid.

Oer

Op het filmpje sta ik in de zon en ben ik heel hard aan het miauwen. Dat gebeurde gewoon, het geluid begon ergens diep in mijn lichaam en toen moest het er uit, net als een haarbal maar dan van geluid. Het is oer.
Dat is folgens mij ook te zien.

(ik schrijf door onder de film)

Maar dat kwam dus door de wiew. Als ik al miauw dan doe ik dat altijd veel stiller. En ik miauw als de dag begint zonder geluid en hoe dat kan dat ga ik nu uitleggen.

Overloop

’s Morgens vroeg lig ik meestal boven, in de vensterbank van de overloop. Die vensterbank is laag en er ligt een handdoek in dus daar slaap ik dan op. Dan foel ik dat er steeds meer daglicht komt en ik ben bijna klaar met slapen en ik ga doezelen, dat is dat je niet wakker bent en ook niet slaapt.
Dan hoor ik de wekker uit de slaapkamer komen. Daarna nog een keer.
Dus dan weet ik: de dag is begonnen. Maar ja ik doezel nog.

Geen geluid

Ik spring dan uit de vensterbank en ga de slaapkamer in, eerst even aan de paal hangen om te rekken en te strekken. Daarna kijk ik hoe mijn vrouw ligt.
“Goedemorgen Bertje,” zegt ze.
Ik doe mijn bek open en miauw alleen er komt geen geluid uit mij.
“Is het nog te vroeg?” vraagt mijn vrouw.
Weer doe ik mijn bek open en dicht. Ik heb nog geen geluid.

Stem terug

Soms ga ik dan even op bed voor de goedemorgen-knuffel of we gaan naar beneden, dat kan ook. En later op de ochtend miauw ik opeens tegen een vogel, of een hond in de straat. Dan heb ik dus mijn stem terug. Misschien ben ik gewoon geen ochtend-katerman. Langzaam aan de dag beginnen vind ik ook het beste. Heel erg langzaam.

12 thoughts on “Wanneer ik zonder geluid MEWWW zeg

 1. Hajoooo oompie bert. Uwes hep een oerrrmauw. Hihihi
  Ikke mauw hoog. Missjien ommedat ik nog een beebie ben.

 2. Ome Bert ikjes Jiekkie ben soms een ochtendkater maar dan wel vroeg als het nog donker is dan doe ik graag springen bed en zachtjes buiten. Maar ik denk dat wij allemaal meer avond katren zijn. In het donker zien we soms zoveel en spelen is dan ook leuk. U kan wel een mooi oer geluid maken. U klinkt als een leeuw. Vjouwtje segge dat ik een piepjes miew hebse.

  1. ik heb soms ook een piepjesmiew, dan ben ik gewoon nog niet zo wakker. Het oer is alleen voor als ik in de wiew zit!!
   pootjes van
   Ome Bert

 3. Hallo vriend Bert,

  O wat heb jij een harde een mooie miauw zeg, lijkt wel alsof die helemaal onder uit je pootjes komt. Dat jij ’s morgens een hele zachte miauw hebt komt vast omdat die nog wat in de slaap is. Kijk deze miauw maakt tenminste indruk op iedereen die het maar kan horen, De hele straat weet waar jij woont en ook dat jij een goede controleur van de straat bent. Ik doe het heel hard als ik aan het racen ben en soms ook zomaar een hele harde miauw, wet ook meteen iedereen waar ik woon en alle goed in de smiezen hou.
  Nou Bert morgen is er voor mij een hele speciale en fijne dag. Vrouwtje heeft vanmorgen telefoon gekregen van het bedrijf die mijn buitenren heeft gemaakt, morgen vroeg komen ze het voor mij thuis maken en eindelijk mag ik dan naar buiten. Als alles klaar is dan gaat vrouwtje plaatjes maken en laat ik het aan jullie zien.
  Vrouwtje moet nu alvast voorbereidingen gaan doen waar mijn ren komt en dan kunnen de mensen morgen aan de slag voor mij.
  Hahamiauwerde miauw, kan ik voortaan ook buiten heel hard miauwen en hopelijk weten dan de poezen van de buurt dat het mijn tuin is en dat ze maar niet meer moeten komen.
  Fijne dag Bert en doe maar heel veel miauwen hoor, knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. wat spannend Jip dat je buitenren gaat komen, en dat het al zo snel is! Dat is vast ekstra druk voor je vrouw nou maar wel fijn druk, en dan heb je een buitenhuis erbij Jip, dat heeft niet iedereen. Ik vind het superduperfijn voor je!!
   poot van je vriend Bertje

 4. Bert je stem zal smorgens vroeg ook nog niet wakker zijn. Hij heeft ook de hele nacht gerust dus moet op gang komen.
  Maar ik, Izzy, moet zeggen dat ik dat ook overdag heb.
  Dan kijk ik mijn vrouw aan en miauw maar er komt geen geluid.
  Vrouw zegt dan altijd,
  “Izzy, je miauwt zonder stem”
  Ja alsof ik het zelf niet merk!!!!
  En dan na een paar keer proberen is hij er weer!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal en vooral Izzy, dat heb ik ook hoor dat ik het moet proberen en dan is mijn stem er weer. Het is wel een beetje gek als je van jezelf weet dat je kunt miauwen en het gebeurt niet en even later doe je hetzelfde en dan heb je wel stem. Het gebeurt gewoon. Maaar het is wel raar,
   pootjes van mij
   Bert

 5. Lieve Bert,

  van mij eigen heb ik meesal wel mij geluid van mij meeoow. Maar soms meeoow ik hard omdat dat ik dan iets wil van mij eigen en mij vrouw moet mij wel snappe. Anders hebbie niks aan jou meeoow. Soms heb ik ook mij zachte meeoow, mij vrouw zeg dat er dan nie zofeel geluid uit kom. Maar wel nog een beetje. Mij vrouw zeg dan alteit dattie maar ze beetje Loes hoor. En ik zeg nooit meeoow als mij vrouw met ze teelefoon kom. Mij geluid is van mij eigen vin ik wel….

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, dat snap ik in de telefoon meewen waarom moet dat? Alleen als iemand jou opbelt en dat doen ze niet dus het hoeft niet. Zacht is mooi vind ik. Dat je goed moet luisteren en dan foel je wat de bedoeling is. Ik doe soms ook een geluid dat is een halve mew.
   je Bertje

 6. Lieve Bert, jij bent geen ochtendkater denk ik, je moet heel langzaam op gang komen, net als wij seniejoormensen. Ik vind Zo’n heel zacht miauwtje best wel lief hoor, soms doet Floortje dat ook, maar als ze echt iets wil kan ze heel hard en dwingend miauwen. En dan moeten we wel aksie ondernemen. Fijne dag saampjes lieverd. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, wat stoer van Floortje ze is best een damespoes en dan toch haar stem zo hard laten horen dat is knap. Ook omdat ze weet dat ze dan haar zin krijgt. Dus ze heeft vertrouwen dat ze gehoord mag worden. Dat had ik vroeger niet,
   pootje van mij
   Bertje

Reacties zijn welkom