Minnie over wat ze droomde

MinnieFrau zegt dat ze vaak rare dromen heeft waarin van alles gebeurd. Nou ik heb toen maar eens een hartig woordje met haar gemauwd.

Want wij katjes kunnen er ook wat van hoor! Ik had me laatst toch een rare droom. Ging het over muizen? Nee. Waar het dan wel over ging? Nou, lees maar snel verder.

Mijn beste mauw

Mieuw mieuw mauw mauw miauw! Ik ben aan het oefenen op mijn beste mauw. Want vanavond is het zover, ik mag auditie gaan doen voor The Voice: Katjes. En ik vind het zo spannend! Want als ik dit win dan word ik een heel bekend poesje en liggen de katers straks aan mijn pootjes hihi.
Eerst ben ik nog even wat natvoer aan het eten want op een lege maag kan je niks. Ik zit zo lekker te slobberen dat ik helemaal de tijd vergeet. Voor ik het weet staat de taxi al voor de deur. Chauffeur Woef blaft ongeduldig “Mevrouw de Poes komt u naar buiten, ik heb niet de hele dag de tijd, ik moet ook nog andere kandidaten ophalen en een plasje doen tegen een boom”.
Snel stap ik in en we rijden naar de opname studio waar de auditie plaats vind. Wat zijn er veel kandidaten zeg! Ik zie twee Main Coons die denk ik een duo vormen, want ze hebben allebei hetzelfde halsbandje. Een statig lopende Siamees met een gek hoedje op loopt rond alsof hij al gewonnen heeft. Maar als ik hem hoor oefenen moet ik wel een beetje lachen. Dat is toch niet mooi mauwen wat hij doet! Het klinkt van Nan nang nan miiiiieeeew mraaaa. Ben benieuwd wat de jury over hem gaat zeggen.

Interfjiew

MinnieIk kom aan bij de balie waar iedereen zicht moet melden. Snel poot ik mijn naam neer en pak mijn goodiebag. Die krijgt elke deelnemer. Waauwie wat leuk zeg. Er zitten kattesnoepjes in en natvoer van meneer Royaal Konijn. Ik loop met mijn katdootjes naar een leeg kattemand en krul mijzelf er in op. Erg lang kan ik niet rusten. Want er komen katten mijn kant opgelopen.
Als ze voor me staan zie ik wie het zijn. Het is Martijn Krabpaal met een camerakat. Of ze mij mogen interfjiewen. Ja echt wel! Ik vertel dat ik al miew sinds ik een klein kitten was. En dat mijn grote voorbeeld Paul de Leeuw is. Hij kan zo mooi brullen. Of ik wel weet dat een poes waarschijnlijk nooit een leeuw wordt, krijg ik als vraag. Nou ik mauw altijd maar durf groot te dromen.
Waarom één brokje in je bakje als je ook de hele zak kunt nemen. Daar geven ze me gelijk in.
En dan is het zover. Ik mag het podium op. Oh wat spannend! Daar zit de jury in hun draaibare kattemandjes. Ik miauw mijn mooiste miauwtjes en hoop maar dat er iemand draait. In gedachte kies ik alvast voor coach Angela Grootpoes. Ik wil echt wel in haar team.
Als ik klaar ben hoor ik mijn naam. En nog een keer…

Op schoot

MinnieMinnie… Minnie… Minnie de Poes! Huh hè wat? Verdwaasd kijk ik uit mijn oogjes en zie frau voor me zitten. Ze moet lachen om mijn verbaasde kopje. Als ik haar mauw wat ik allemaal gedroomd heb moet ze nog harder lachen. Je bent me er wel eentje, Minnie, zegt ze. Kom maar lekker op schoot dan krijg je een lekkere lange knuffel van mij.

En dat doe ik. Lekker veilig bij frau op schoot.

Pootjes en kopjes voor iedereen. En een extra kopje voor Bolle!

13 thoughts on “Minnie over wat ze droomde

 1. Minnie wat een prachtige droom!!!!!
  En onze mensen maar denken dat we achter muizen aan zitten als we dromen!
  😹😹😹😹😹😹
  Wel jammer dat je niet weet of je gewonnen hebt maar goed bij vrouw op schoot en geknuffeld worden is al de hoofdprijs!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoe het afliep, dat zullen we nooit weten. Lekker bij frau op schoot is zeker de hoofdprijs. Dikke knuffels terug voor jullie allemaal!

 2. Hajooo tante minnie.
  Ooooh uwes hat een gaafe djoom. Ikke djoom soms dat ik een bekende pootballer ben. Ikke ben daar heel goet in. Jonges zijn heele goeiste pootballers. Ikke hep laas nep appeltjes kjeeg waar ik heel goet mee kan pootballe hihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hajoo Doorie. Ow hebbie nep appeltjes gekregen! Wat leuk om daarmee te pootballen. Pootjes terug 🐾🐾

 3. Lieve Minniedinnie,

  oooh wat hebbie meeoowe droome, jij ben er wel eentje van jou eigen. Dattie soies durref, van mij eigen heb ik respek. Dattie zofeel poese lef heb en dattie ga meedoen met jou meeowsang. Mij gefoel zeg, jij win. Jij win om dattie in jou droom alles kan. Assie zofeel kan dan kan jij ook winne. Felisitaazie foor jou eigen Minniedinnie.
  Van mij eigen droom ik van mij Bert en mij eigen en wij rol door ze gras. Mij Bert ren naar mij viskraam en hij haal mij garnaaaaaale. Selluf wor ik pas wakker als mij buik fol is, ook al roep mij vrouw nog zo hard van ze gille. In jou droom bennie alteit slimmer,

  Loesje dinnie

 4. Hoi Minnie/
  Zo zeg, wat een hartstikke spannende droom had jij.
  Misschien droom je een volgende keer verder en weet je hoe het afloopt.Ga je het ons dan vertellen?Want ik ben natuurlijk wel kei nieuwsgierig geworden!
  Ik droom ook wel eens.Dan ben ik de aanvoerster van het oranje leeuwinnen elftal,omdat ik zo goed kan pingelen met mijn balletjes.
  Maar telkens als ik voor de goal ga word ik wakker,maar ik weet zeker dat ik een doelpunt maak.
  Als mijn mensen oma dan aan de telefoon is,miauw ik altijd hoeveel doelpunten ik gemakt heb.Dat vindt zij leuk en dan geef ik haar kopjes aan de telefoon.En dat droom ik niet,want scullary girl heeft dan de telefoon in haar hand.
  Vandaag doe ik niet zoveel pootje ballen,want ik gebruik mijn pootjes om te draaien.Goede wensen draai ik.Voor onze vriend Bolle

  Minnie fijne dag nog en een kopje van mij,
  Muzette

 5. Lieve Minnie, wat een mooie droom had jij. Jammer dat je niet weet of je gewoon hebt maar ik denk dat je de hoofdprijs hebt. Een fijn huis, een lieve vrouw, lekker eten, dat is toch heerlijk? Fijne dag nog lieve Minnie, je krijgt een kopjevan dinnetje Floortje en een zachte knuffel van mij.

 6. Hallo vriendinnetje Minnie,

  O jij doet dus ook dromen hebben. Nou ja zeg en wat voor een droom, jij deed aan talentenjacht mee in plaats van aan muizenjacht. Maar wat jammer dat vrouwtje jou wakker deed maken, nou weet jij niet of je hebt gewonnen. Ikje weet zeker, dat jij de beste en mooiste poezenmiauw kan. Ikke kan ook heel goed zingen al miauw ikke dat zelf, vooral als ik in de reismand in de auto moet om naar Tante Ans te reizen voor mijn APK keuring. Nou ikke verdien de hoofdprijs in vals zingen zegt vrouwtje. Haha geeft niks want ikke heb dan wel de hoofdprijs o zo.
  Zelf doe ik ook dromen en zelf hardop zegt vrouwtje, ikke doe dan miauwen en mekkeren, al mijn snorsprieten bewegen en ik doe dan zwiepstaarten en trappelen met mijn 4 pootjes. Dromen is dus ook nog eens hard werken hoor, komt vast omdat ik dan op vogeltjes en muizenjacht ben. Moet dan als ik wakker ben weer een poos gaan slapen van het moe zijn.
  Minnie, mocht je ooit nog eens een droom doen van de talentenjacht miauwen moet je laten weten of je gewonnen hebt hoor.
  Nog een fijne dag voor jou en vrouwtje, van mijn vrouwtje een grote knuffel en poot en kopje van je grote vriend Jip

 7. Hallo Minnie, wat kun jij ontzettend leuk dromen. En de vraag of jij gewonnen had, je hebt ook dagdromen, daarbij kun je van alles dromen. Misschien wel dat jij de bekendste kat van Nederland bent, wat zeg ik van de hele wereld. Dus droom maar lekker door Minnie.
  Heel veel prettige dromen gewenst van ons.
  Mara, Bram en Kitty
  PS en heel veel lieve kopjes voor jou en Bolle!

 8. Gewwldig Minnie zo’n droom.wil ik ook wel hebben hoor, vrouwke en ikjes Ollie hebben er erg om moeten lachen en dat is goed !
  Hopelijk droom je nog vaker zulke leuke dromen❣️

  Kopje van Ollie en het vrouwke😺

 9. Hoi Minnie, mooie dromen heb jij. En je weet het, soms komen dromen uit. Wij dromen nu met zijn allen dat onze vriend Bolle beter wordt. En wij draaien pootjes dat die droom uit mag komen.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal

 10. Hallo Minnie. Wat een prachtige droom en wat zag je er sjoel uit. Oooh als wij hadden mogen stemmen dan waren alle punten voor jou geweest. En dat was een je een echte Catstar geworden. Hier segge se dromen zijn bedrog. Nou jij bent voor ons Minnie the Catstar. Heel veel pootjes van ons en wij willen een kattenkrabbeltekening van jou.

 11. Lieve allemaal. Frau was gister moe van brokjes verdienen. En ik heb de hele dag pootjes gedraaid. We hebben dus net samen alle berichtjes gelezen. Jammer he dat dromen meestal niet uitkomen. Maar bij frau heb ik het ook fijn. Pootjes van mij voor iedereen 🐾🐾🐾

Reacties zijn welkom