Wanneer ik ’s nachts herrie maak en het toch niet zo is

herrie’s Nachts ben ik vaak beneden, wegens dat ik ook een eigen leven heb. Ik was net uit de vensterbank gesprongen toen mijn vrouw opeens in de huiskamer stond. In haar pyjama.

Aaien

Ik keek meteen op. Want ik weet dat ze ’s nachts altijd slaapt en wat doet ze dan opeens in de huiskamer? Het huis is van mij als het nacht is, dat is de afspraak.
Ze zei: “Bert, wat is er?”
Dat wist ik niet. Alles was gewoon, dacht ik.
Zij: “Ik hoorde herrie, wat was dat?”
Wist ik ook niet. Misschien had ik wat boeken laten omvallen, dat is altijd een groot geluid. Toen ging ze me aaien en ik moest spinnen. Opeens een knuffel midden in de nacht dat heb ik niet vaak. Dus ik mee naar boven en hop, het bed op. En ja hoor, meer knuffels. Tijdens het aaien ben ik in slaap gevallen.

Geluid

’s Nachts doe ik dus dingen in huis. Wegens dat ik echt niet de hele nacht kan slapen, als katerman ben ik meer van de dutjes, langer of korter maakt niet uit. Wat doe ik als het nacht is?

 •  voordat de nacht begint ga ik in en uit de doos die onder de tafel staat op de slaapkamer
 • ik ga de trap af naar beneden om aan de voordeur te ruiken, dan weet ik wat er in de straat gebeurt en of de buurhond langs is geweest
 •  wat ik leuk vind is in de vensterbank zitten en naar de lampen van auto’s kijken
 • als ik zin heb ga ik aan de paal op de slaapkamer hangen dat is voor mijn nagels goed

Herrie

Dus folgens mij maak ik nooit herrie. Soms is er taptaptap van mijn poten over de trap. Of als ik schrrrr doe aan de paal. Of kebonk wanneer ik in en uit de doos ga. En die stapel boeken was best een groot geluid dat geef ik toe. Misschien moet ik het vannacht weer doen want ik heb geleerd, als mijn vrouw het geluid niet snapt dan is het herrie en snapt ze het wel dan is het gewoon geluid.

37 thoughts on “Wanneer ik ’s nachts herrie maak en het toch niet zo is

 1. Hoi lieve Bert, ik vind dat jij in de nacht moet kunnen doen wat je wilt, want een kat is een nachtdier zeggen mensen altijd! Popje en Beer gingen in de nacht altijd met zijn tweetjes door het huis heen scheuren, dat klonk als een kudde ooliefanten volgens mijn vrouw. Maar ja, dat hoort zo als nachtdier. Ik ben altijd rustig, en ik slaap in de nacht. Of ik doe heel stilletjes mijn eigen dingen, ratten vangen enzo.
  Ik heb vannacht de hele nacht geslapen in mijn kartonnen huis in de slaapkamer, want ik ben gistermiddag weer thuis gekomen! Ooo, ik ben zo blij en mijn mensen ook!
  Vrijdag geef ik een kleine updeet, wat er allemaal gebeurd is en hoe ik me nu foel.
  Ik ben zo blij dat ik ook weer op de blog ben en ik doe iedereen supermegaveel kopjes sturen!!
  En ik vind jou superstoer dat je in en uit een doos durft te springen, dat durf ik eerlijk waar niet. Alleen als de doos laag is gemaakt door mijn vrouw, dan wel.
  Hele lieve kopjes van Bolle.

  1. O ja Bert, ik heb iets heel moeilijks dat met een klier is. Wacht ik vraag het even of mijn vrouw het schrijft: het heet pancreatitis. Dat is dat mijn alvleesklier ontstoken is, en ook mijn maag en mijn darmen nog. Daar krijg ik nu meediesijnen voor, en dat helpt! Ik krijg ze van mijn mensen zó in mijn mond gespoten, dat is best een beetje fies. Maar het moet eventjes, zeggen ze.
   Lieve kopjes van Bolle.

   1. Ooooooh oomie bolle. Daar benne uwes weer.
    Wieffe oomie… ikke seg hut eerwuk, ooooooh wat heppik daage gehuilt toen ikke awwes las. Sjoms moet ik nog snikke, maar ikke pjopeer dapper te sjijn foor uwes.

    1. Dag lieve grote jongens zwartepantjersiejemees, dankjewel voor je lieve berichtje! Niet huilen mannetje, ik ben weer thuis en foel me nu veeel en veeel beter dan eerst!
     Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die eerlijk waar persee niet wil dat jij verdrietig bent!

   2. hoi Bolle wat ken jij moeilijke woorden. Het is superfijn dat je weer thuis bent en dan maar met meediesijnen er komen vast ekstra knuffels bij. Thuis is toch het beste. Dat je je eigen huis hebt en je eigen tuin en je eigen mensen. En je kunt weer onlijn voor je eigen vrienden!!
    kopje van mij
    Bertje

   3. Lieve Bolle, wat fijn om weer wat van je te horen. Mijn deeltijd baasje en ik maakte ons enorm veel zorgen, die medisijnen zijn ook niet fijn. Maar je wordt er vast beter van, een high pootje van Tommy en ik mauw denk aan jou! xxx

    1. Hoi lieve vriend Tommy, die meediesijnen zijn best fies maar mijn buik vindt ze fijn, en dat is best belangrijk! Ik moest steeds spugen, en nu niet meer. Ik vertel vrijdag hoe het allemaal was, het was eerlijk waar een afontuur.
     Dankjewel dat jullie aan me dachten, ik heb het zeker wegen gefoeld en het heeft geholpen!
     Heel veel lieve kopjes van je vriend Bolle, ook voor je vrouw natuurlijk, en een haai faif terug! En dan eerlijk waar heel erg haai!

   4. Lieve Bolle,

    oooooh jij ben weer in jou eigen huis. Jij ben weer saame met jou mense. Ooooh mij hart heb zofeel spanning gehad van ze eigen. Jij ben mij buikmaatje en nou hebbie allemaal moeilukke letters in jou buik. Mij vrouw zeg ies met jou pan. Mij kop heb nog tefeel spanning en mij buik heb zeenuuw maar mij hart is zo gelukkig want jij ben er weer. Jij hoor bij ons eigen Bolle, nu zijn wij weer saame. Dattie kompleet ben zeg maar.
    Jij moet nu goed ruste en jij moet slaape en jij moet zofeel eete. Jou buik heb het nu noodig. En jou hart heb knuffels noodig. Dattie foel iedereen houw jou.
    Lieve Bolle, jij krijg mij kopjes met enersjie en buikspek. En het is ook foor jou mense en jou ooma want zij heb het ook moeiluk gehad toenie bij jou dokter was. Nu kan iedereen bijkoome

    Liefs van Loesje

    1. Lieve Loes, dankjewel voor je mooie letters! Ik heb zeker weten gekke letters in mijn buik, ik wist geeneens dat zulke letters bestonden. Misschien dat ik daarom steeds moest spugen, omdat die letters in mijn buik prikten.
     Ik was ook wel 150 gram afgevallen, dat is eerlijk waar superveel. Wel drie sijfers, nou dan ben je dun hoor!
     Maar nu eet ik die sijfers er weer aan, want ik heet toch Bolle, en niet Platte of Dunne of w
     Nu is alles weer goed Loes, ik ben weer thuis en op de blog. Doe je goed uitrusten nu, dat je niet meer zenuwachtig bent? Want we zijn weer kompleet. Dat vind ik een prachtigmooi woord, kompleet. Dat we allemaal samen zijn, betekent dat. En zo is het ook!
     Lieve Loes, dankjewel voor ke kopjes met enersjie en buikspek. Ik heb een paar kopjes met buikspek aan mijn buik geplakt, die is nu weer mooie rond.
     Je krijgt van mij heel veel lieve kopjes met hele ferse roomige jonge kaas, dat is gezond en ook lekker! Voor jou en je hele famielie, van Bolle.

   5. Lieve Bolle, ik ben blij dat je weer thuis bent. Wat vervelend lieverd, die ontstoken alvleesklier. Gelukkig krijg je nu medicijntjes en dan komt het helemaal weer in orde. Heel veel sterkte lieve Bolle, ook voor jouw mensen, Floortje stuurt jou een genezend kopje en ik een zachte knuffel.

    1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dankjuliiewel voor alle goede zorgen! Ik foelde zoveel kopjes en pootjes en steun van alle vrienden en vriendinnen in het ziekenhuis dat ik wel beter MOEST worden!
     De meediesijnen zijn eerlijk waar best fies, maar ze helpen wel voor mijn buik en die vleesklier. Dus ik neem ze toch maar.
     Floortje, dankjewel voor je genezende kopje, ik foel dat het al werkt, en mevrouw Ina dankuwel voor de knuffel, hij was heerlijk. Ik krijg thuis ook de hele dag door kusjes en knuffels en ik geef ze ook de hele dag door terug.
     Dus ik stuur jullie allebei een beetje wankel kopje en knuffel terug, ook voor jullie manmeneer. Het is van mij, Bolle.

   6. Hoi Bolle wat lees ik me nou zeg, moet jij aan de speciale medicijntjes daar ben ik toch van geschrokken.
    Hopelijk gaan de medicijntjes jouw heel goed helpen!
    Vrouwke en ikjes Ollie hebben veel gedacht aan jou, Gelukkig ben je weer thuis, nou laat je maar lekker verwennen hoor dat verdien je❣️

    Liefs Ollie en het vrouwke❤️

  2. hoi Bolle dit is een doos op de slaapkamer met boeken erin daar spring ik dan op. Dus het is ook een doos die anders is, net als die van jou. Ik ben blij dat je weer thuis bent en mijn vrouw ook, ik kreeg veel meer knuffels dan anders wegens je sietuuaazie. Wat zul je moe zijn en vol van gefoelens omdat je zoveel hebt meegemaakt. Nou moet je vast heel erg bijkomen,
   heel veel kopjes van mij
   Bertje

  3. hoi lieve Bolle, wat fijn dat je weer op de kompjuter kan, wij hebben met zijn allen pootjes gedraaid en onze vrouw heeft geduimd. Nu goed je medizijntjes innemen. Wij zijn blij dat je je toch alweer wat beter voelt. En nu lekker uitrusten en lekker veel knuffelen met je mensen.
   Van ons krijg je mega veel knuffies.

   1. Hoi lieve bende, dankjulliewel! Ik had zeker weten gefoeld dat jullie pootjes draaiden, en ze hebben geholpen! Het was best grieselig in het ziekenhuis, ik wil er liever niet meer heen denk ik.
    Mijn meediesijntjes gaan goed, mijn vrouw zei dat ik maar aan alle katten moest denken die dat ook moeten, zoals Bjarne.
    Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Juultje die jarig was!!!!, Kruimel en Oliver, een hele grote dikke knuffel terug, ook voor jullie vrouw natuurlijk, van Bolle.
    Ik ben zo blij dat jullie mijn vrienden zijn!

  4. Dag lieve vriend Bolle.O,ik ben zo blij dat je zelf weer hier op de blog bent.Scullary girl heeft het voor gelezen.Ook zo fijn dat je bij je mensen weer kon slapen.
   Het potjes draaien van al je vrienden en de hartjes van iedereen op feestboek heeft geholpen.Nu nog je fiese medicijntjes. Ik weet gewoon Bolle dat je het kan.Maar leuk is het natuurlijk niet…maar als je buik er beter mee kan worden is het de akeligheid wel waard.
   Zachte beterschap kopjesvan mij,Muzette en van scullary girl een hele zachte aai.

   1. Dag lieve vriendin, zeker weten dat alle pootjes van mijn vrienden en vriendinnen hebben geholpen! De meediesijntjes misschien ook wel een beetje hoor, maar vooral jullie pootjes!
    En mijn mensen zeggen dat als jij en je lieve sterrenzus Sparkle altijd zo stoer zijn geweest met pillies en prikkies, dat ik dat ook best eventjes kan. En dat is waar!
    Mijn buik vindt de drankjes fijn, en dat is belangrijk.
    O, ik ben zo blij dat ik weer thuis ben en op de blog! Thuis is het het allerfijnste, en op de blog bij mijn vrienden en vriendinnen ben ik ook thuis. Zo foelt dat.
    Lief vriendinnetje Muzette, dankjewel voor alles, ook voor je vrouw. Ik zal het eerlijk waar nooit vergeten, dat iedereen pootjes voor me draaide!
    Heel veel lieve zachte kopjes van mij, Bolle, ik tik eerst eventjes zachtjes op de grond dat je weet dat ik het ben. En ik probeer geen meediesijntjes mee te geven met de kopjes. Voor je vrouw een hele zachte knuffel, misschien een heel klein beetje kleverig, maar ik doe mijn best!

  5. Lieve Bolle
   Wat fijn om weer van je te horen!!!!!
   Gelukkig dat je weer thuis bent!!!!
   Nu weer opknappen, je laten vertroetelen dat je weer snel de “oude” bent!!!

   Dikke knuffel van ons allemaal,
   😽😽😽😽😽😽😘

   1. Hoi lieve Moby, Tica, Panda, Izzy, Belle en Dopey, dankjulliewel! Ik foel me al veel beter, en ik eet als een paard zegt mijn vrouw. Dat komt wegens de meediesijnen, daar krijg ik superveel honger van. Maar nu mag dat eventjes! Ik was een beetje afgevallen, en dat wil ik er graag weer aan, dat snappen jullie.
    Ik ben zo superblij met alle lieve vrienden en vriendinnen, dat heeft me zo veel geholpen! Die meediesijnen zijn best goed, maar ik foelde toch het meeste dat iedereen aan me dacht en pootjes draaide. Toen wist ik dat ik weer beter moest worden, en dat heb ik gedaan!
    Een hele dikke knuffel terug voor jullie allezes, en ook voor jullie vrouw, van jullie vriend Bolle!

  6. Hoi lieve Bolle! Zo fijn je hier weer op de blog te zien. Frau en ik hebben heel veel geduimd en pootjes gedraaid voor je. En m’n mensenopa en oma ook.

  7. Sjippies Lieve Ome Sir Surf Bolle. Ik jees u berichtje nu pas. Ik bense so blij dat u weer tjuis bense. Wij hebse hier allemaal in de spanning gejeest, hebben allemaal pootjes draait, mesitatie gedaan en miljoenste beterschap en troost kopjes gesjuurt . Doense u wel rustig aan en laat u sjupersjoet verwense. Liefde is se besse mesisjijn. En die fiesse mesisjijn u moet denkse ik krijg daarna wat lekkers. Mega kopjes van ons allemaal, en van mij een megakus op uw koppie. Kyana

 2. Hajoooo oompie bert. Ikke maak aween herrie as ik me kartonne doos sjoop. Hij is al bijna op hihihi.
  Me mense gaan daarover teets tekeer tege me. Fooral as ze net met dat suigmonster zijn besiggeweest.
  So stom
  Pootjes 🐾🐾

  1. Als je mensen herrie maken, dan mag jij dat ook Dorus. Zeg thuis maar dat Ome Bert dat gezegd heeft. En dat het ook jouw huis is!!
   pootjes
   van
   Ome Bert

 3. Hoi Bert, wij hebben een speelgoed vis en als je daar tegenaan tikt maakt hij geluid. Dat is vooral ‘s-nachts leuk als het stil is. Maar onze vrouw vindt dat minder leuk, dus nu verstopt ze de vis als we gaan slapen. Erg hè. Bas miauwt vaak ‘s-nachts , dat komt omdat hij soms in de war is. Maar dan gaan wij hem helpen en troosten en dan is het weer goed.
  Knuffels en pootjes van ons allemaal

  1. misschien neemt jullie vrouw wel de vis mee naar bed om onder de deken er zelf tegenaan te tikken. Het lijkt mij heel er leuk, speelgoed met een geluidje daar hou ik wel van. Wat lief dat jullie Bas helpen als hij in de war is. Loes doet dat ook met haar broer Floris ze is mantelpoes, zo heet het zegt ze. Bas is veilig met jullie en dat is belangrijk,
   pootjes van mij
   Bertje

 4. Lieve Bert,

  wat zeggie dat mooi van jou vrouw. Assie het nie snap hebbie herrie en assie het wel snap hebbie geluid. Oooh ik vin het mooi want als jou vrouw meer erfaring heb van jou ak-tie-vie-teite in jou nacht, dan hebbie oferal geluid. Van mij eigen ben ik bang van herrie ik vin er niks aan. Maar mij hart weet, jij maak van jou eigen nooit jou herrie. Jij ben een rustige, besgaafde katerman. Maar jij ga wel op jou afontuur in jou nacht en jij houw alles in jou gaate. Jij ben gewoon goed beezig.
  Selluf ben ik ook rustig Bert. Mij vrouw zeg dattie al mij geluid ken. Behalfe als ik herrie maak…

  Jou Loesje

  1. jij ben toch ook besgaafd als poes zijnde Loesje, dan maak je geen herrie alleen geluid. Soms hard geluid maar dat is dan nodig. Ik maakte mijn harde geluid toen ik oer was dat staat op de film. Van mezelf ben ik net zo rustig als jij Loes, en ook seriejeus. Alleen jij denkt meer na denk ik,
   je Bertje

 5. Lieve Bert, wat zal jouw frau geschrokken zijn toen ze lawaai hoorde, gelukkig was er niets aan de poot, alleen wat boeken die omvielen. Wij horen Floortje ook wel eens ’s nachts, dat is als ze op haar weecee is geweest en dan kratst ze met haar poten tegen de zijkanten van de weecee. Nu weten we dat het niets ergs is, de eerste keer schrokken we er van.fijne dag nog lief vriendje, kopjes en knuffels van Ina en Floortje. Pee Es: wat fijn hè dat Bolle weer thuis is, we waren erg ongerust en hebben pootjes gedraaid en geduimd voor ons vriendje.

  1. hoi Ina en Floortje, we waren allemaal ongerust over Bolle wegens dat het niet hoort van huis weg zijn en dan ga je van alles foelen, vooral moeilijke gefoelens. En nou is hij gelukkig thuis. Dus FLoortje maakt ook weleens geluid, dan ben ik dus niet de enige. Kratsen doe ik niet. Wel graven dat is ook met geluid.
   pootje van mij
   Bertje

 6. Hallo Bert,

  Als het nacht is maakt alles veel meer lawaai hoor,komt omdat het heel stil is, mensen zijn aan het slapen en dus ook minder auto’s in de straat. Als jij plof op de grond springt maakt dat veel mer herrie dan op de dag. Ja misschien stoten jij de boeken om, maar het kan ook iets van buiten zijn geweest. Ikke mag alles doen met spelen en geluid, maakt vrouwtje niks uit , ze is meestal toch wel wakker. Ik doe ook wel eens racen door het huis en heb dan wel wat in de bek, roetsj ik zo over het Jippebed en krijgt vrouwtje mijn muizenprooi. Wat fijn dat jouw vrouwtje uit bed kwam om te kijken of alles oke was met jou en dan samen knuffelen om tot rust te komen van de harde boems. Fijne dag nog Bert en knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ze was echt supersnel beneden ik wist geeneens dat ze zo vlug was op de trap, als we naar boven gaan ’s avonds ben ik altijd het eerste boven. En het is waar wat je zegt, het kan ook best iets van buiten zijn geweest. Jij bent nou vast de hele tijd in je eigen buiten om te spelen, misschien ook wel ’s nachts. Het is echt superdeluuks wat je nou hebt!! En ik ben echt blij voor je.
   poot van je vriend
   Bert

 7. Lieve grote vriend Bolle,
  Wat geweldig dat jij weer thuis bent , want daar kun je het beste beter worden van ziek zijn. Kerel wat waren vrouwtje en ikjes van de schrikken zeg, vrouwtje kreeg allemaal druppels uit haar kijkers van verdriet dat jij zo ziek bent en je zelfs bij de witte jassen moest blijven. Vrouwtje doet nu heel veel duimpjes draaien en kusjes naar jou sturen en ikjes doe met mijn 4 pootjes teentjes draaien en kopjes sturen.

  Bolle je had gevraagd of ik wilde laten weten wanneer mijn buitenverblijf er zou zijn, nou gisterenmorgen zijn ze het komen maken en het is eggies vetgaaf. Ikke was helemaal niet bang en toen ik eindelijk naar buiten mocht deed ik vlug snuffen en roetsj meteen in mijn speelmeubel. Als je niet te moe bent moet je deze dag maar even kijken bij Bert zijn dagelijkse schrijf. Ikke heb daar al wat plaatjes op gedaan en kun jij zien wat ik voor een ongelooflijk groot kadoo heb gekregen van vrouwtje, Ik heb haar heel veel kopjes en kusjes gegeven als dank je welles.
  Lieve Bolle vrouwtje en ikjes wensen jou heel veel beterschap hoor en doe goed je medicijnen innemen, al zal dat best moeilijk zijn en doe maar heel rustig aan. Ik heb de formule race wedstrijd afgezegd, komt wel weer als jij helemaal beter bent dat is voor nu het allerbelangrijkste. Heel veel lieve groetjes voor jouw vrouw en manmens van vrouwtje en van mij poot en kopje voor hen en voor jou. Je grote vriend Jip.

  1. Hoi lieve Jip, ik ga zeker weten kijken bij Bert zijn feesboek dat ik je ren kan zien! O, wat superfijn!
   Ik ben nu een beetje wankel op de hoefjes, en vrijdag doe ik vertellen hoe het allemaal was. Maar ik ben de hele tijd zoooo blij dat ik thuis ben! En ik heb eerlijk wasr gefoeld dat iedereen pootjes voor me draaide, daarom forl ik me nu ook weer veel beter! Want dat is supersterk hoor, als je vrienden en vriendinnen pootjes draaien! Mijn mensen waren ook zo blij dat iedereen aan ons dacht, en ze vinden het zo vreselijk lief!
   Jip, het meest belangrijke in het leven is dat je saamen bent, daar had ik zondag over geschreven. Nou, en meteen merkte ik weer dat dat helemaal waar is!
   Geniet maar heerlijk van je ren, het wordt ook weer een klein beetje zomer zegt mijn vrouw. Dan kan je in het zonnetje alles bekijken en overal snuffelen en klimmen.
   Als je heeeeeelemaal boven in je klimmeubel zit en ik ga op mijn tenen staan kunnen we misschien naar elkaar zwaaien! Ik mag nu niet op het dak, wegens dat ik een beetje stoont ben van de meediesijnen. Maar als ik op mijn teenen ga staan zie ik je vast!
   Mijn mensen sturen jou en je lieve vrouw heel veel lieve groetjes en voor jou een zachte aai en ik stuur jullie allebei heeeeeel veeel kopjes van je grote vriend Bolle!

 8. Bert je hebt gelijk……vannacht gewoon opnieuw proberen. Misschien zijn er wel meer geluiden die je vrouw niet snapt!!!
  Maar hier gebeurd dat ook hoor…….dan gaat midden in de nacht het licht aan en dan komt de vraag “wat zijn jullie toch aan het doen?”
  Hihihi wij maken de bochten wel eens een beetje te klein en dan slaat de douchedeur (die open staat) tegen de muur. Vrouw zegt dan alleen maar dat we gelukkig geen buren aan die kant hebben en gaat weer terug naar bed!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Maar dat lijkt me eng dat opeens het licht aan gaat en dat je dan die vraag krijgt!! En ze snapt het geluid dat jullie met de deur maken, dat is dan wel fijn. Dan kan het nog een keer. Ik heb het liefste dat ik gewoon mijn gang ga en niet gestoord wordt dan kan ik gewoon mijn dingen doen en jullie vast ook,
   pootjes van mij
   Bertje

 9. Hoi Bert wat ben jij een slimme Katerman , af en toe een beetje ander geluid maken en je krijgt er ook nog eens extra knuffels voor terug.
  Ik geloof dat ik ook maar eens iets moet gaan verzinnen maar dan voor extra lekkere hapjes.
  Ik ben een echte Bourgondiër zegt mijn vrouwke😀 Kopje van Ollie

Reacties zijn welkom