Loesje vertelt over assie moet afwachte…

afwachteVandaag wil ik seeriejeuze letters maake want mij hart foel het zo. Misschien vraag u ze eigen af hoe dat kom? U weet, van mij eigen ben ik gefoelig en ik denk ook feel na. Ofer dinge die in mij kop zitte of dinge die belangrijk zijn.

Zondag schreef mij vriend Bolle ofer saame. Het heb mij eigen diep geraak. Op mij Bert ze blog zijn wij allemaal vriendjes. Jij leef met elkaar mee en jij leer van elkaar. Iedereen is ze eigen en jij mag zijn wie jij ben. Assie dan inees hoor dat een van jou vriendjes ziek is dan schrik jij zo errug dattie bij jou vrouw weg wil kruipe.
Zondag moes mij vriend Bolle met zofeel spoed naar ze dierendokter dat ik mij laaste saardiene heb laate staan. Bolle is mij buikmaatje, dan ben jij soo-lie-dêr. Hij heb misschien ze graspietje in ze buik. Jij fraag jou eigen af, hoe kommie eraan. Ik vin graspietjes niks aan. Jij wor er nie gelukkig van…

Meedietaasie

Ik zeg u eerluk, mij hart heb heel veel zeenuuw en mij buik doe soms raar van mij spanning. Jij moet wachte en jij kan niks doen. Mij vrouw heb mij eigen mij troos gegeefe. Dattie foel jij heb het noodig. Wij heb deze jaar al zofeel meegemaak. Soms foel jou hart, het is genoeg. Dattie nie nog meer ferdriet wil hebbe. Jij wil dat jou vriend Bolle gewoon in ze tuin patroeijeer.
afwachtenToen heb ik wel mij  ‘alles-kom-goed-meedietaasie’ gedaan, dat Bolle en ze mense foel alles kom goed. Maar jij moet toch afwachte. Ik zeg u eerluk, afwachte is moeiluk. Misschien hebbie ook weleens erreges op moete wachte, dattie weet wat ik bedoel van mij eigen. En als het ga om jou vriend dan is afwachte nog meer moeiluk. Jou kop heb geen rust, jou buik heb pijn want jij heb zeenuuw. Jij zit nie te wachte op weer jou zeenuuwbuik maar jij kan het nie teege houwe. Toen ben ik stil in mij denkpaal gaan ligge, jij kan niks doen. Afwachte zeg mij vrouw en mij hart foel, mij vrouw heb ook zeenuuw. Jij ben allemaal ferbonde met elkaar en onse mense heb ook gefoel. Wij leef allemaal met elkaar mee. Op mij Bert ze blog zorreg wij allemaal foor elkaar. Mij vriend Bolle heb het selluf geschreefe in ze blog. Saame is zo een mooi woord! Jij ben nooit alleen…

Ze eigen antwoord

Soms duur jou wachte zolang dattie toch jou visboer moet belle. Jij kannie daage droog staan van jou vis. Mij vrouw zeg Loes jij moet ook op jou kracht blijfe. Daar heb ze wel gelijk in. Want jou leeve ga door maar jij ben ook aan het wachte. Sellef vin ik het moeiluk want Bolle is mij buikmaatje. Hij heb misschien wel net zo een groote buik als ik van mij eigen. Dan wil jij liever dat jou vriend ook kan geniete van jou visbuufet. En zo ga er feel gedachte door jou kop assie moet wachte. Dattie denk aan jou vriend en jij weet hij heb al zofeel meegemaak in ze leeve. Jij wil alleen maar denke, alles kom goed. En jij denk aan ze mense, zij heb misschien ook zin in saardiene? Jij weet het nie? Afwachte heb zofeel onduidelijk zijn. Jij ga met jou kop dinge infulle en mij erfaring is. Dat kan jij beeter nie doen. Jou leeve heb alteit ze eigen antwoord, daar kan jij beeter op wachte. Dat probeer ik nu van mij eigen…

Zachte kopjes

Mij hart wil wel ze mense zofeel sterrek zijn wense. En Bolle mij vriend jij krijg mij zachte kopjes met mij snorhaare van troos. Mij Doorie zeg, mamsie geef uwes oomie Bolle sterruktepootjes. Foor jou mij lieve Bolle en foor jou mense…
Gelukkig bennie nu weer thuis, jij ben weer saame met jou mense. Daar waar jij hoor….

afwachtenZwaaie

Toen zeg mij vrouw inees, Loes jij moet jou eigen ook konzentreere op jou Hoedjessjoow! Al jou vriendjes wacht op jullie en dattie ga zwaaie. Daar heb mij vrouw mij eigen wel mee wakker geschud. Het is nu bijna mij Prinsessedag en ik wil u fraage offie het nie wil fergeete. Iedereen is welkom en u mag ook meezwaaie assie in u huiskamer zit of assie toevallig bij u visboer sta. Zwaaie kan alteit en oferal, het heb geen houwbaarheisdaatum.
Kom u ook kijke naar onse Hoedjessjoow? Het is dinsdag fijftien september om ellef uur. En het is op mij eigen Feesboek.
Dank u wel,

Loesje

 

26 thoughts on “Loesje vertelt over assie moet afwachte…

 1. Lieve Tante Mamsie Loesje. Wat hebse u mooi gesjeef. Ikke Kyana sjok heel erg want Oom Sir Surf Bolle is voor mij speziaal. Iedereen is speziaal maar Ome Bolle hebse een speziaal plekje in mijn hart. Ik hebse ook mesitatie gedaan en we hebse allemaal onse pootjes draaise. We moesse positief blijfse. Mamsie wij vergeetjes de sjoedjessow nietse en we gaanse onse best doen voor se foto,s. Het sjal in ieder geval weer een mooie sjow worse. Loef joe en van ons allemaal een gjote verse doos met makareeltjes.

  1. Oooh mij lieve niggiemetzofeelmooiekrulliesenbeebiesenjougouwehartjeKyana.

   wat hebbie lieve letters gemaak foor jou Oomie Sir Surf Bolle en dattie zo jou spesiejaale Oomie is. Mij hart weet, jij heb gelijk. En wij heb allemaal zo een groote zeenuuwbuik gehad van zeenuuw en onseeker zijn. Gelukkig is jou Oomie nu weer bij ze mense, hij lig saame in ze tuin en hij krijg zofeel knuffels. Jij kan ze nie telle op jou poote zofeel. En hij krijg lekker eete van ze mense en hij wor zofeel ferwen. Dan kan jij bijkoome van zo een moeiluk afontuur.
   Oomie Bolle ga jou letters heel mooi vinne en jou Tante Mamsie Loesje is tros op jou eigen.
   Geefie alle krullies mij kopjes. Ga Tante Mamsie Loesje nu ze gjote ferse door met mij eigen makkareeltjes wegwerreke
   Oooooh mij buik…..

   Tante Makkareel

  2. Lieve mooie krullenbol, ik kon zoooo goed foelen dat je pootjes draaide, met je hele famielie! Daarom ben ik zo snel mogelijk weer naar huis gekomen, om bij mijn mensen en mijn vrienden en vriendinnen te zijn! Daar hoor ik thuis, en nu ben ik daar weer!
   Dankjewel voor al je steun, het heeft supergoed geholpen!!!
   Een meegaagrote knuffel voor jou en je famielie en jullie vrouw van Ome Bolle. En je weet: de grootste knuffel is voor jou!

   1. Hallo Bolle, hier met Gijsje. Gelukkig ben je weer thuis. Ik was héél erg verdrietig en bezorgd dat je moest overnachten in het kliniek. Nu is alles weer goed.
    Laat je lekker verwennen door jouw personeel.
    Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje .

    1. Hoi lieve Gijsje, dankjewel dat je aan me hebt gedacht! Ik heb het eerlijk waar gefoeld, ik foelde zoveel goede zorgen en pootjes dat ik weer naa huis mocht.
     Op de blog zijn we samen, altijd, en samen kan je alles!
     Heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouw, van Bolle!

 2. Hajooooo mamsiewamsie.
  Oooooh wat sat ik naagultjes te kluiffe toene we oponseens een meel kjege fan oomie bolle datte hij naar siekehuis moes. Ikke begon te huiwe. Ikke wau bijna geen hoetjessjoow meer doen. Maar toen sei frauw datte ik hut juis wel moes doen. Want oomie bolle sau dat juus weuk finne.
  Heg eenige wat ik nie weuk fin is datte ik weer 20 miljoenmiljardduisent hoetjes moes foorpasse. En zellufs pjuikies!!!! Ik sag uwes heus wel gniffele hoor. Fooral met me punkloek.
  Oooooh furrsjrikkeluk gewoon.
  Koes koes mamsie

  1. Ooooh mij beebie,

   hebbie zofeel traane ofer jou wang gehad mij jonge. Mamsie ook maar ze meeoow er nie ofer want het is ook moeiluk foor jou Oomie Bolle zofeel emoozie. Maar jij heb wel jou leefesles gehad mij jonge. Van afwachte assie moeiluk niews krijg. En jij heb het so goed gedaan. Mamsie weet jij ben gek op Oomie met ze Bolletjes. Mamsie ook want assie vriende ben dan foel jij het ook in jou hart. Jij ga het allemaal nog leere maar jij ben slim. Mamsie denk dattie ze hoogbegaafe beebie heb…
   Maar jij moet wel gewoon jou seefehonnerddrie en ook twinnig hoedjes passe. Mamsie heb er nog meer…..
   Jij ben lief

   Koes koes van jou MammaLoesje

 3. Hoi lieve Loesje, wat heb jij mooi poot schrijf gedaan.
  Vrouwke vertelde mij over vriendje Bolle en zijn ziekjes zijn.
  Ooooh vrouwke en iljes waren verdrietig, gelukkig is Bolle weer thuis en krijgt hij de juiste medicijntjes.
  Zelf weet ikjes Ollie wat ziekjes zijn is, heb het ook mee gemaakt maar niet van de gras sprietjes.. Toen heb ik antibioti gekregen bij een andere Witte Jas en iets voor aan te sterken en toen ging het gelukkig weer beter!
  Is alweer een paar jaartjes terug gelukkig
  Nou vrouwke en ikjes Ollie kijken uit naar je hoed van de showtjes hoor❣️

  Liefs Ollie en het Vrouwke😍

  1. oooh lieve Ollie,

   bennie ook ziekjes gewees en jij heb geen graspiet in jou buik. Assie ziekjes ben moet jij aansterke en jij moet bijkoome. Maar assie moet afwachte lieve Ollie dan hebbie zeenuuw. Jij kan niks doen en jij wil nie dat jou vriend Bolle met ze graspiet in ze buik bij ze spoeddokter op ze taafel moet ligge. Van mij eigen heb ik feel zeenuuw in mij buik gehad. Maar mij vriend Bolle is weer bij de mense. En mij vrouw heb mij fasoenluk eete gegeefe. Dan kan jij weer opfeere.
   Lieve Ollie dank jou wel dattie ons jou erfaring fertel. Bennie lief foor jou vrouw,

   Liefs van mij eigen, Loesje

  2. Lieve Ollie, ik heb zoveeeeel liefde gevoeld van iedereen dat ik weer naar huis mocht!
   Dankjewel Ollie, met vrienden en vriendinnen ben je zó gelukkig!
   Heel veel lieve kopjes van Bolle.

 4. Lieve Loesje, wat heb je weer mooi geschreven over hoe erg het is om te wachten. Je wordt onzeker, krijgt sombere gedachten en buikpijn. Floortje en ik waren ook verdrietig toen we hoorden dat vriendje Bolle met spoed was opgenomen. We hebben pootjes gedraaid en geduimd, en ook een kaarsje gebrand . En nu zijn we zo blij dat hij weer thuis is, waar hij hoort, bij mevrouw en meneer Bolle. Lieve Loesje, je bent een hele gevoelige, lieve ,wijze poes en we houden veel van je. En natuurlijk van onze vriendjes en dinnetjes van Bertje en jou. We zijn de hoedjessjoo niet vergeten hoor. Knuffel en kusje van ina en floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank u wel dattie mij eigen zofeel mooie letters schrijf. En dattie meeleef met ons allemaal van ons eigen. Assie saame ben van jou blog dan bennie vriendjes en jij leef met jou vriendjes mee. Jij wil dat iedereen gelukkig is en jij wil nie dat jou vriendje met zofeel spoed naar ze dokter moet. Jij wil liefer saame tonijn eete. Maar nu is Bolle weer bij ze mense en hij krijg knuffels en hij kan in ze tuin patroeijeere. Hij heb ze tuin ook gemis lieve mevrouw Ina en Floortje.
   Dank u wel dattie onse Hoedjessjoow nie fergeet, iedereen ferdien ze aandach….

   Liefs van mij eigen, Loesje

 5. Dag lieve vriendin.
  O,mijn hart deed sprongetjes van schrik toen scullary girl vertelde dat onze vriend Bolle zo ziek was en bij de dokter moest blijven slapen.
  Ik had geeneens zin om pootje te ballen.
  We weten dat Bolle soms zo angstig is,en dan is daar blijven slapen zo moeilijk……dat weet ik heel goed,want mijn zus had daar zo veel last van…..die heeft vroeger ook datzelfde klierding ziek gehad,toen was ze nog jong maar Bolle is al senior…..we moesten afwachten. …dat is moeilijk.Scullary girl en ik hebben samen heel veel denken doen aan Bolle gedaan.
  En nu hebben we gelezen dat hij weer thuis is en lekker bij zijn eigen mensen is.
  Ik werd er helemaal gelukkig van.
  Hij is knap en kan vast zijn pillies en zo wel innemen. Dan wordt zijn buik vast weer oké
  En dan dinsdag prinsessedag met de hoedjes.
  Wij zijn er hoor Loes!
  Nog veel sterkte bij de laatste voorbereidingen
  Zachte kopjes van je vriendinnetje Muzette

  1. Lieve Muzette dinnetje,

   hebbie ook zofeel meegeleef met onse vriend Bolle. Dank jou wel, mij buik weet Bolle heb het gefoel en hij heb alles gegeefe. Want Bolle is zo een sterke jonge. Hij vin het moeiluk bij ze dierendokter slaape. Maar ik zeg jou eerluk, van mij eigen slaap ik ook liefer bij mij vrouw. Dattie alles ken en jij weet jij ben veilig. Heb Sparkle ook ies met ze pan in ze buik gehad? Oooh ik vinnut moeiluk want jij wil het nie. Mij hart mis jou zusje Sparkle ook foor alteit en jou broer Fynn. En mij vriend Vlo en Nigel en mij hartjesdinnetje prinses Katrientje en mij beebie Poppy . Dinsdag ga wij zwaaie Muzette want assie zofeel vriendjes verlies. Mij hart is blij dat Bolle bij ze mense is. Hij kan nu bijkoome van zofeel afontuur en assie zin heb ze tuinkontroole doen. Bolle is patroeijeerder van ze eigen, dan moet jij jou tuin bijhouwe.

   Lieve Muzette dank jou wel foor zofeel steun en dattie zofeel pootjes heb gedraai foor Bolle. Hij heb het gefoel want hij is nu saame bij ze mense

   Liefs van mij eigen, jou dinnetje Loesje

 6. Liefe Loesjedinnie. Wat hep jij dat mooi neergepoot. En zo is het maar net. We zijn allemaal samen. Ikke self ben benieuwd naar de hoedjessjow. Mensenoma kan wel meteen kijken maar ikke niet. Frau is oferdag brokjes verdienen. Dus wij gaan samen later kijken in de afond als frau thuis is.

  Pootje en kopje van mij 🐈

  1. Hoi lieve mooie Minnie, ik ben weer thuis! Dankjewel dat je aan me hebt gedacht, ik kon het foelen!
   Lieve kopjes van Bolle.

  2. lieve Minniedinnie,

   dank jou wel dattie zofeel pootjes heb gedraai foor mij vriend Bolle. Hoefeel meer pootjes, hoefeel meer saame. Saame kan jij alles aan Minnie en jij foel saame in jou hart.
   Jij kan ook in jou afond naar onse Hoedjessjoow kijke want het maak niks uit. Iedereen is welkom van ze eigen en op ze eigen tijd.
   Dank jou wel lieve Minniedinnie,

   Kopjes van mij eigen,

   Loesje

 7. Lieve Loes, oooo wat ben ik toch blij dat we allemaal samen zijn! Wat zou je helemaal in je eentje moeten, dat kan toch niet? Dan bdn je helemaal klein en alleen, nu we met zijn allen zijn zijn we groot en sterk, maa vooral saampjes.
  Ik heb het eerlijk waar zó sterk gefoeld dat iedereen aan me dacht, dat ik persee beter wilde worden. En dat ik naar huis wilde. En naar jullie allemaal, mijn vrienden en vriendinnen. Want daar hoor ik, ik wil nooit meer alleen in een hokje. Ik wil alleen nog maar samen zijn.
  Lieve Loes, dankjewel voor je prachtigmooie letters, je bent mijn allerbeste buikmaatje.
  Rust maar lekker uit nu, en eet lekkere, ferse vis, want je hoeft niet meer af te wachten. Ik ben thuis!
  Heel veel lieve kopjes van Bolle, voor jou en je famielie!

  1. ooooooh mij lieve vriend Bolle,

   jij ben weer thuis, jij ben bij jou mense waar jij hoor. Wij heb zofeel aan jou eigen gedach want jij heb gelijk.saame is belangrijk. Jij mag nooit meer alleen in jou hokje Bolle, jij ben nu thuis en mij hart foel. Jou vrouw en jou menseman ga jou nu ferwenne. Jij krijg zofeel knuffels en jij krijg lief zijn van iedereen.
   Wij hoor allemaal saame want wij zijn vriendjes. Maar jij moet ook bijkoome Bolle en uitrusse. Assie zofeel meemaak hebbie tijd noodig foordattie weer jou eigen ben. Dattie weer in jou tuin patroeijeer en dattie ratte vang. Beloofie mij eigen dattie jou eigen zofeel laat ferwenne dattie geluk foel tot achter jou oor. Dat is belangrijk nu Bolle, geluk van saame.
   Niemand kan jou zofeel warm zijn in jou hart geefe als jou vrouw en jou menseman. Jij ferdien het Bolle, jij heb het noodig nu…
   Selluf ga ik ook uitrusse want afwachte is moeiluk. Maar assie bij jou mense ben heb mij hart rust. Dan is alles goed…
   Jij krijg mij snorhaare van rust en dapper zijn. Want jij ben dapper Bolle, jij ben mij dappere vriendje. Zeggie dat teege jou mense en ook teege jou Ooma. Dattie allemaal trots ben op jou eigen, foor alteit…

   Loesje

 8. Loesje wat heb je dat mooi geschreven!!!!
  Wij schrokken ook heel erg dat Bolle zo ziek was!!!
  Maar met z’n allen hebben we gepoot, gepoot en nog eens gepoot……….dat heeft Bolle vast en zeker gevoeld!!!!! Daarom moesten wij ook goed eten van onze vrouw zodat wij heel veel liefde en kracht naar Bolle en zijn mensen konden sturen!!!!
  En met allemaal “samen” is dat toch gelukt want Bolle is weer lekker thuis waar hij verder kan opknappen!!!
  “Samen” is echt een super mooi woord!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Tica, Belle, Dopey, Moby, Panda, Izzy en mevrouw Ceciel

   wat hebbie sterkzijn pootjes allemaal en het heb onse vriend Bolle zofeel hellep gegeefe. Nu is Bolle weer in ze eigen huis bij ze mense en assie bij jou mense ben dan hebbie rust. Dan kan jij bijkoome en jij kan geniete van knuffels en van sneks. Hij heb het zo ferdien om ferwen te worre en dattie in ze tuin kan patroeijeere.
   Maar mij hart weet zeeker, assie saame pootjes draai kan nij nog meer steun geefe.
   Bolle is nu niemeer alleen, dan heb mij hart rust….

   Liefs van mij eigen,

   Loesje

 9. Hoi lief dinnetje Loesje, wij waren ook zo erg geschrokken van het nieuws over onze grote vriend Bolle. Wij hebben met zijn allen pootjes gedraaid en onze vrouw heeft geduimd. En nu is hij gelukkig weer bij zijn mensen, en krijgt hij heel veel knuffels, niet alleen van zijn mensen maar ook van ons maar dan op afstand. En we gaan dinsdag met zijn allen naar de hoedjessjoow kijken. Want als je vriendjes en dinnetjes ben doe je niet alleen de verdrietige dingen samen maar ook de leuke dingen.
  Lief Loesje, een hele dikke diva knuffel van je dinnetje Kruimel.

  1. Lieve Kruimeldinnetje,

   dank jou wel dattie allemaal zofeel pootjes draai en jou vrouw met ze duim. Iedereen leef met elkaar mee, in jou dikke tijde en jou dunne tijde. Dunne tijde vin ik moeiluk, ik zeg het jou eerluk lieve Kruimeldinnetje.
   Maar wij zijn sterrek want wij heb Saame. Assie saame heb dan heb jij zofeel meer wattie kan geefe. Bolle heb het gefoel en hij zeg, ik kom naar huis van mij eigen. Dan ben jij dapper vin ik wel. Nu ga wij allemaal bijkoome en wij ga pootjes draaie dat Bolle en ze mense geluk foel in ze hart.
   Geluk van Saame, dan kan jij alles aan…

   Dank jou wel dattie dinsdag kom mij Kruimeldinnetje en jou broers en jou zusje en jou vrouw is ook welkom van ze eigen…

   Loesje dinnetje

 10. Lieve dinnetje Loesje,

  Dank jou welles voor jou mooie en gevoelige, eerlijke schrijf. Ja wij hebben elkaar nodig om te steunen als we het moeilijk hebben of voor als we allemaal heel blij zijn en feestjes doen houden. We zijn met z’n alle een hele speciale familie/ groep en ikjes vind het reuze fijn dat vrouwtje en ikjes erbij mogen horen. Als er iemand heel ziekjes is doen we allemaal tenen draaien en onze mensen duimpjes voor iemand die dat heel hard nodig heeft, Nu is onze grote lieve wijze vriend Bolle erg ziek, maar gelukkig wel weer thuis. Wij doen nu allemaal onze pootjes om hem heen zodat hij weer beter kan worden.
  Als dinsdag de hoedjesshow is kunnen vrouwtje en ikjes niet kijk doen, vrouwtje moet werken, maar ze heeft gezegd dat we dan later op de dag kijken en genieten van al onze vriendjes en dinnetjes met een hoed op en zwaaien naar al onze vriendjes boven de wolken .
  Lieve Loesje wel goed je vis eten hoor, want met de hoedjes show en onze zorgen om Bolle is het belangrijk dat er goed voor de buik wordt gezorgd.
  Ik moet nu stoppen met schrijf want ik ga vrouwtje meehelpen met eten maken voor onze buik. Geniet van jouw dag lieve Loesje en lieven groetjes van vrouwtje voor Mevrouw Loesje en knufjes voor jullie. Poot en kopje van jou grote vriend Jip

Reacties zijn welkom