Bram over gefoelig zijn en verdriet hebben

verdriet

Hoi allemaal, ik hoop dat alles goed gaat met jullie. Fandaag wil ik het graag hebben over emoozies en gefoeligheid.

Want zoals jullie misschien weten ben ik van mezelf een gefoelige katermans. De gefoeligheid maakt me ook onzeker en soms emoozieneel. Wat er dan allemaal gebeurt zal ik uitleggen.

Liggen

Gefoelig is dat je vatbaar bent voor indrukken. Het maakt niet uit waar ze vandaan komen. Je kop zal het weten en verwerken en je lijf zal reejageren. Ik ga proberen een voorbeeld te geven. Als iemand een lief woordje tegen je fluistert. Ik ben heel gefoelig voor dit soort dingen dus mijn kop reejageert meteen. Die wil meer. Mijn oren blijven omhoog staan maar mijn oog wordt iets kleiner. Dit vindt ik fijn. Mijn lichaam wordt dan ontspannen. Mijn poten staan niet meer zo sterk en zo strak. Meestal ga ik er dan bij liggen zodat ik niet ineens omval. Want dat kan ook gebeuren.
Als er meer van die woordjes komen, gaat mijn motortje draaien. Of te wel, ik ga spinnen. Dat is een bibber van binnen. En het geeft me een veilig gefoel. Wanneer er dan geen woordjes meer komen, vind ik het wel jammer want ze zijn leuk om te horen. Maar er gebeurt verder niks met mijn lichaam. Sommige poesen of katers zijn niet zo gefoelig en die merken helemaal niks in hun kop of in hun lichaam.

Emoozies

Soms is gefoeligheid ook moeilijk. Als er verschillende emoozies bij komen. Hoe ik dit bedoel ga ik nu vertellen. Als mijn vrouw nu furdriet heeft en ze wil samen zijn met mij. Furdriet is haar emoozie maar ik foel het ook. Ik foel het door hoe ze met me praat. Haar stem is dan zachter en ze onderbreekt haar zin de hele tijd. Ze snikt tussen de woordjes door. Ook veegt ze met haar handen de tranen van haar wangen.
Mijn lijf wil tegen haar aan liggen. Dat ze me foelt en dat ze weet dat ze er niet alleen voor staat. Ik geef haar kopjes en duw met mijn lichaam tot dat ik een fijn plekje heb gevonden bij haar. Maakt niet uit of het op schoot is of dat het tegen haar lichaam aan is. Het gaat erom dat we elkaar foelen.
Nu is het zo dat mijn vrouw me gaat aaien en gaat kriebelen waar zij vind dat het nodig is. Ik laat het toe omdat ik weet dat ze het nodig heeft. Als er furdriet is ben ik makkelijk en mijn vrouw mag alles bij mij. Vanmezelf vind ik furdriet best moeilijk.

Bolle

verdrietSoms heb ik ook furdriet. Ik foel me anders dan gewoon. Met furdriet heb ik geen zin in mijn elke dag dingen. En soms heb ik dan ook geen trek in mijn brokjes. Wanneer wordt ik furdrietig? Eigenlijk best vaak.
Vandaag ben ik furdrietig omdat Bolle over de Regenboogbrug is gegaan. Mijn vrouw zag me me vanmorgen lang op de zelfde plek liggen. Ze vroeg me of hoe ik me foelde en wat ik iets nodig heb. Ik kreegk heel veel kusjes op mijn kop. En ze kriebelde ook aan mijn wangen. Dat was gewoon fijn en nodig. Dat ik haar foelde en dat het okee is om furdriet te hebben. Ik kreeg ook een snek en ekstra lekker te eten.

Furdriet

Ik heb thuis geleerd dat als je furdriet hebt, dat je heel veel om iemand geeft en dat die in je hart zit. Niet in het echt want dat past niet. Maar eerlijk waar, ik vind iedereen lief en iedereen mag in mij hart. En furdriet is okee. Emoozie maakt ons mooi.
Nu foel ik me heel trots dat ik dit zo heb geschreven. Want soms is gefoel lastig.

31 thoughts on “Bram over gefoelig zijn en verdriet hebben

 1. Lieve Bram, gevoelens en eemoosie zijn goed ,als je ze kunt uiten. Brammiesaurus voordat wij gingen verhuizen was ik niet sjukkig. Waarom ik weet het niet. Het oude huis vond ik niet fijn teveel lawaai ik kon niet lekker naar buiten kijken vanwege het lawaai. En toen gingen we verhuizen. En daar kwam ik tot bloei. Ik heb ligplekjes op de vensterbank, ik zie vogels en er is geen lawaai. Ik kom zelfs nu bij mijn vrouwtje nop schoot liggen, en ze zegt ik heb een nieuwe Jafita. Dat kan natuurlijk niet ik ben nog steeds Jafita die nu haar gevoelens kan laten zien. Brammiesaurus gisteren was een moeilijke zware dag . Bolle werd een ster en hier hebben wij verdriet. Ons vrouwtje heeft gehuild, Kyana is haar Ome Sir Surf Bolle is een ster die altijd een speciaal plekje in haar hart zult hebben. Het is een moeilijke eemoosie maar we troosten elkaar slaan pootjes om elkaar heen en hij blijft in onze gedachten. Brammiesaurus gevoelens en eemoozie zijn soms moeilijk maar we kunnen ze kwijt. Liefs een megaknuffel en troostkopjes van mij Jafita.

  1. Liefe Jafita, wat fijn dat je nu heelemaal je eigen bent zoals je bent. Dat is het allerbeste! Gelukkig heb je nu genoeg ligplekjes en zie je genoeg donsjes. Gefoel is moeilijk, zeker nu dat Bolle er niet meer is. Mij kop heb ook tranen van Bolle. Dikke mega zachte liefe knufel terug!

 2. Hajooo oompje bwam.
  Hier was de hewe week drietjes. Ikke kjeeg steets aaitjes en wekkere noepies. Frauw sei dat se ff maaling hat aan mij diejeet fan weinug noepies. En gissere was frauw supermeegadrietig. Ikke ging op haar poot ligge. En ik kjeeg koesies teets op me neus.
  Oompje… ikke mis oomie sjo.
  Me hartje doet so pijn 😿😿

  1. Liefe Doorie, afscheid is zo moeilijk. Zeker als het gaat om vriendjes. Bolle is in al onze harten voor altijd! Ik snap dat je de hele week al drietig bent knul. Doe maar goed knuffelen met je mensen kereltje. Kopje van mij

 3. Lieve Bram,
  Het was en is de week van moeilijke en mooie emozies. Maar we zijn nu allemaal heel emo en van de verdrietige omdat onze grote vriend Bolle ineens heel ziek was geworden en gisteren is begonnen aan de grote reis over de regenboogbrug. Ikjes heb hem wel laten weten dat hij als hij moe is even op en wolkje moet uitrusten. Afscheid nemen van een maatje is heel moeilijk en ook onze mensen hebben dat. Gelukkig hebben vrouwtje en ikke elkaar om samen te zijn en troosten en helpen.
  Ikjes had deze week ook hele mooie gevoelens, ikke was reuze blij, want ik heb eindelijk mijn buitenren gekregen en ikke was helemaal niet bang toen ikke eindelijk naar buiten mocht. Het was wel spannend hoor, ikke deed heel veel en vlug snuffen en was heel snel in mijn speelmeubel. Het is reuze fijn ook nu in mijn verblijf te zijn en er is heel veel voor mij.
  Bram we moeten elkaar heel veel helpen en ook naar onze mensen, want we leven in een moeilijke tijd van verdrietjes nu. Vrouwtje wil jou graag heel veel blije knufjes geven en van mij krijg jij blije poot en kopje, Je grote vriendje Jip

  1. Hoi liefe Jip, wat mega koel van de ren. Folgens mij zag ik hem op feesboek. Ik ben blij dat je toch naar buiten kunt ondanks dat iedereen zo furdrietig is van Bolle. Wat een zware week zo. Heel veel liefe kopjes terug van je vriend Bram

 4. Hoi lieve vriend Bram, wat heb je dat mooi geschreven over emoozies, ik dacht dat ik niet wist wat dat was, maar ik doe prezies hetzelfde als jij Bram. Soms is het gewoon fijn om lieve woordjes te horen en dan gaat ook mijn motertje draaien. Maar nu zijn we allemaal verdrietig Bram, om onze grote vriend Bolle. Toen onze vrouw het gisteren las, was ze even heel stil en erg verdrietig, wij hebben allemaal mega veel knuffies gekregen, en ik was zelfs niet ondeugend, zo verdrietig zijn wij. Ik heb vandaag niet zoveel zin om te spelen en we willen alleen maar dicht bij elkaar zijn en elkaar troosten en knuffelen. Dat zijn wel moeilijke emoozies Bram, want we kunnen zo weinig doen, ook niet voor de mensen van Bolle die nu super verdrietig zullen zijn. Wij kunnen alleen elkaar steunen hier op de blog en op feesboek, dat we samen verdrietig zijn en onze armen en pootjes om elkaar heen slaan. En mijn vrouw zegt dat we soms alleen maar stil hoeven zijn en niks hoeven zeggen of doen. Wij zullen Bolle nooit vergeten Bram, hij was een hele lieve vriend van ons allemaal.
  Een verdrietige haai vaif van je vriendje Bikkel.

  1. Hoi liefe Bikkel en allemaal, wat een furdriet zo samen. Ik ben net als jij kei-blij dat we elkaar hebben zodat we er over kunnen praten. Misschien zakt het dan een beetje. De mensen van Bolle zijn denk ik wel mega heel erg veel furdrietig en ik wou dat we onze knuffels en kopjes naar hun konden sturen. Eemoozie is lastig, soms snap ik het ook nog niet helemaal. Maar mijn vrouw helpt. Zij zegt het zelfde als de jouwe.
   Wij zullen Bolle ook nooit furgete! Foor altijd in onze harten! Furdrietige kopjes terug van je vriend Bram

 5. Lieve Bram.
  Wat dapper dat je zo open over je gefoel,en emoozie durft te schrijven.
  Eant we hebben allemaal emoozie maar erover praten is soms moeilijk.
  Soms mooie fijne gefoelens en soms verdrietig.
  Van de week was scullary girl verdrietig.Ze wist dat het niet zo goed ging met Bolle,maar we hoopten zo dat hij weer beter zou worden.
  Al zijn vrienden hier op de blog,hebben pootjes gedraaid en onze mensen duimen.
  Gelukkig heeft Bolle dat wel gevoeld,en zijn mensen ook.
  Gister had scullary girl natte ogen.Ze vertelde dat Bolle over de Regenboogbrug was gegaan
  Toen hadden we allebei verdrietige emoozie ….
  Ik weet zeker dat er veel vrienden en vriendinnetjes hem in Regenboogland hebben opgevangen met hun pootjes.
  Bolle is nu voor altijd bij zijn Molletje.
  Maar zij mensen en wij hier allemaal zullen hem zo missen
  Gelukkig kunnen we deze emoozie hier samen delen.
  En dat we dat kunnen is ook wel een mooie emoozie.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Hoi liefe Muzette en scullary girl, het klop helemaal wat je schrijft. Wij gaan Bolle ook heel erg missen. En hier heb iedereen traane van ze kop. Furdriet is soms gewoon moeilijk. Gelukkig leere we veel van elkaar en hebben we elkaar. Ik hoop dat jullie pijn ook een beetje zachter wordt. Heel veel liefe kopjes van mij, Bram

 6. Lieve Bram, wat heb je mooi geschreven. Je bent een gefoelige katerman, en daar mag je heel trots op zijn. Daardoor heb je fijne gefoelens, maar ook moeilijke gefoelens.
  Dat heb ik, de vrouw van Bolle, ook. De man van Bolle en ik zijn blij dat hij geen pijn meer heeft, maar we missen onze grote jongen verschrikkelijk.
  Hij heeft tot het laatste toe heel veel kusjes gekregen, dat vond hij fijn.
  Ik weet dat Bolle het superknap vond van jou dat je dingen deed, ook al vind je ze moeilijk. Dan ben je stoer, eerlijk waar.
  Heel veel lieve groetjes van de vrouw van Bolle, voor jou en je hele famielie.

  1. Hallo lieve mevrouw ciska van Bolle, onze hartjes zijn bij jullie en onze poote ook. Bolle is speesjaal en hij zal voor mij altijd mijn lieve speesjaale dappere Bolle blijven. Ook al was hij bang, hij probeerde het en ik deed dat vaak na. Want als Bolle het kan, dan kan ik het ook. Ik hoop dat hij bij Mollie is. Mijn kop heeft heel veel tranen voor Bolle. Ik hoop dat uw hartje alle liefde van ons allemaal voelt, misschien doet het dan niet meer zo pijn. Van mezelf ga ik met mijn vrouw saame zijn fanavond. We denken aan jullie en dan doet mij vrouw een kaarsje aan zodat alle warmte naar jullie gaat. Heel veel zachte liefe kopjes van mij en knuffels van mila en neusjes

 7. Lieve allemaal, hier even de vrouw van Bolle.
  Ik schrijf bij alle berichtjes op de blog van gisteren een paar woorden, maar dat kan ik nu nog niet. Dank jullie wel voor alles, we hebben alle liefde en steun die hij hier kreeg aan Bol meegegeven voor op zijn reis. Hij is gedragen door jullie en onze liefde vertrokken.
  Cisca.

  1. Loeve Cisca,
   Nee, rustig je tijd en als het niet lukt dan lukt het niet. Ik weet zeker dat iedereen hier op de blog daar begrip voor heeft. Jullie hebben nu wel even wat anders aan jullie hoofd.
   Knuffels en pootjes van de bende en ik sla virtueel mijn armen om jullie heen.

  2. Hajoo mefrauw cisca.
   Wei sjijn hier ook awemaal sjo dwietig. Bij mij frauw sjijn haar oogjes ook teets nat.
   Oomie bolle blijf alteit in me hartje!!! Eg!!

  3. lieve mevrouw van Bolle,

   dank u wel dattie ons allemaal letters schrijf. Maar u moet ook aan u eigen denke want assie zofeel meemaak dan hebbie tijd noodig. Ik wil u zegge van mij hart. Bolle was zofeel gelukkig met u eigen en met ze menseman. Hij heb het mij selluf fertel. Hij was voor ze eerse keer veilig in ze leeve. Dank u wel dattie zo lief ben gewees foor onse vriend Bolle.
   Wij zijn nu allemaal ferdrietig maar wij foel ook dankbaar zijn. Dat wij Bolle heb geken en hij heb ons zofeel gegeefe van ze hart.
   Mij hart wens u en meneer menseman heel feel sterrek zijn. Mij hart geef u trooskopjes, heel feel. Sorrie dat mij snorhaare nog mij traan heb van mij ferdriet. Maar het kom goed lieve mevrouw Bolle. En ik heb ook nog saardiene foor assie wil….

   Loesje

  4. Lieve Ciska,

   In gedachten zijn we bij jullie. En schrijf maar wanneer je er aan toe bent. Of niet, als het gewoon niet gaat. Heel veel knuffels en pootjes stuur ik jullie kant op.

   Miranda (Frau)

 8. Liefe Bram. Wat heb jij mooie letters gemaakt. Het is precies zoals jij zegt. Als je drietig bent dan is het fijn om tegen elkaar aan te liggen. Ikke heb frau veel kopjes gegeven gister en zij aaide me veel. Ik heb niet een keer gepootbalt, wilde gewoon liggen en kroelen. Terwijl ik dit neerpoot lig ik ook op schoot. En in gedachte sla ik alle vier mijn pootjes om frau en manmens van Bolle.

  Voor alle katjes hier op de blog heel veel lieve kopjes en pootjes. Van mij Minnie en ook van Frau.

  1. Hoi liefe Minnie, ik denk dat onze hartjes allemaal furdriet zijn van Bolle. Niet pootballe is wel furdriet. Goed dat je bij je frau ben gaan liggen. Ik denk dat de mensen van Bolle het heel fijn vinden dat we allemaal zofeel liefe sturen. Zachte kopjes van mij, bram

 9. Lieve Bram, wat heb je mooi geschreven over gevoelens en verdriet. Je bent een hele lieve gevoelige katerman. Gisteren was zo’n verdrietige dag, Bolle die zo onverwachts ziek werd en de regeboogbrug moest overgaan.wij zullen hem nooit vergeten. En we hebben elkaar getroost, alle vriendjes en dinnetjes. Floortje en ik wensen mevrouw en meneer Bolle heel veel sterkte toe. En iedereen troostkopjes van Floortje en knuffels van mij. Fijne dag nog lieve Bolle. Kusjes van ina en floortje.

  1. Hoi liefe Floor en Ina, dank jullie wel voor de liefe woordjes. Iedereen heb nog traane van Bolle. Ik hoop dat jullie elkaar doen knuffelen en kopjes geefe. Van mij en mila krijg je er heeeeeeel veeeel want die heb je nodig!! xxxxxx

 10. Lieve Bram,

  van mij eigen vin ik emoozie mooi en het hoor bij mij eigen. Assie gefoelig ben dan weet jij dat jou emoozie bij jou hoor. Jij heb vandaag zo mooi jou letters gemaak. Letters van jou hart, dank jou wel.
  Van mij eigen moet ik bijkoome en mij vrouw geef mij troos. Selluf geef ik mij vrouw ook troos want saame kan jij nog meer troos geefe.
  Soms is emoozie moeiluk Bram. Van mij eigen vin ik het moeiluk assie Bolle moet misse. Hij was zo een biesondere katerman. Dan hebbie ferdriet…
  Mij erfaring is, ferdriet is mij moeilukke emoozie
  Mij hart mis Bolle….

  Loesje

  1. Liefe Loesje, van furdriet heb ik niet feel furstand. Mij blijheid ken ik wel. Furdriet is wanneer mij hartje pijn doet en jij iemand mis. Van dappere Bolle heb mij kop nog steeds traane. En sommige zeggen dat katermansen stoer zijn en geen eemoozie hebben maar ik heb ze allemaal. Mij vrouw heb mij geleer hoe je eemoozie kan hebben. Ik vind het moeilijk Loesje. Fooral furdriet. Alsof je adem niet meer komt. Ik hoop dat Bolle bij Mollie is. Mij vrouw geef je een zachte troost kriebel en je milaameisje geef je heel veel neusjes en ruikjes en snofjes en likjes omdat zij veel van jou houwe en jij ook zoveel furdiet heb. Bram

 11. Hoi Bran wat heb jij een mooi emtoneel verhaal geschreven ook om vriendje Bolle te herdenken.😪
  Jij en je vrouwke voelen elkaar goed aan en dat is heel mooi❣️
  Liefs Ollie en het Vrouwke

  1. Hoi liefe Ollie en je vrouw, furdriet is moeilijk en gelukkig helpt mij vrouw me. Die weet hoe eemoozies zijn. Saame heb we heel veel traane gemaak voor Bolle. Ik hoop dat jullie toch een fijn wiekent hebben saame. Zachte kopjes van mij, bram

 12. Lieve Bram, ik denk dat jij op een hele knappe manier eigenlijk iedereen z’n gevoelens heb neergepoot. We zijn inderdaad ontzettend verdrietig om het verlies van Bolle. En als wij ons al zo voelen, hoe moeten vrouwmens en manmens van Bolle zich dan voelen. Wij denken heel veel aan jullie en omarmen jullie met al onze pootjes en armen. Heel veel sterkte allemaal en kopjes en knuffels van ons. Mara, Bram, Kitty en vrouwmens.

  1. Hoi liefe allemaal, je heb helemaal gelijk! Eemoozie is zo moeilijk. En dan zijn de mensen van Bolle die Bolle hebben moeten late gaan. Mij hartje is kapot van pijn als ik daaraan denk. Mij kop blijf in ze traane. Ik dank jullie dat jullie hier zijn ook voor liefe Bolle en zijn mensen. Zachte liefe kopjes van mij, bram

 13. Lieve Bram, wat schrijf je toch mooi over gevoelens en verdriet. Iedereen mag emoties voelen. En op dit moment zijn we allemaal verdrietig dat Bolle de reis over de Regenboogbrug moest maken en dat zijn vrouw en man hem nu moeten missen. Onze vrouw heeft extra knuffeltjes gegeven aan ons en wij aan haar. Zo zijn we er voor elkaar. Ook hier.

  Veel kopjes en knuffeltjes, Binti & Zooka

  1. Hoi liefe Binti en Zooka, ik vind heel fijn om te leze dat jullie ook feel knuffels krijgen nu dat er feel furdriet is van Bolle. Dan heeft iedereen ekstra nodig. Deze week is de allermoeilijkste van ze allemaal. Heel veel liefe zachte kopjes van mij, bram

Reacties zijn welkom