Hoe het leefe is

leefe
Ik rook het al aan de voordeur: er komt heel veel warmte aan. Niet het tropiese. Wel heel warm. Dat is goed als je veel emozies hebt gehad. Warm is troost.

Erfaring

Als moderne katerman ben ik al heel lang op Feesboek en ik heb ook heel lang mijn eigen website. En ik heb best vaak meegemaakt dat vrienden een ster werden. Dat is een moeilijke erfaring. Je hebt een vriend en je meelt en je ziet elkaar elke dag op Feesboek en je gefoel zegt dat het altijd zo zal blijven. Zo is het leefe dan. En daarna is het opeens anders. Bolle schrijft nou nooit geen blogs meer voor de website.

Thuis

Toen Bolle een ster werd, kreeg ik thuis meer knuffels dan anders. Mijn vrouw duwde haar gezicht in mijn vacht en ze zei van alles dat ik niet kon horen wegens dat ze helemaal in mijn vacht praatte, maar ze hoefde ook geen antwoord, dacht ik, dus ik bleef rustig liggen toen ze dat deed. Ook toen ze natte plekken in mijn vacht maakte.

Twintig jaar

Als een vriend een ster wordt, dan heb je dat eigenlijk liefer niet en toch foel je: zo is het leefe. Op een dag ga ik ook een ster worden. Mijn vrouw zegt dat ik eerst twintig jaar moet worden (ik ben nou twaalf) en dan mag ik er weer over beginnen, maar van binnen weet ik: als het je tijd is, dan is het je tijd. En dan ben je klaar op aarde en dan ga je over de Regenboogbrug. Soms kom je even terug, dat heb ik hier thuis gehad, dan was Tim er. Hij woonde hier voor mij en toen mijn vrouw heel emo was, heeft hij zich laten zien. Een paar keer. Voor de troost. En daarna was ze minder emo, dat merkte ik.

Kopjes

Voor mezelf weet ik, als ik leef, dan leef ik. Dus ik geef thuis ekstra kopjes omdat ze nodig zijn en ik ga in de warme zon liggen omdat ik het fijn vind. En mijn vrienden die een ster zijn, die zijn ook bij ons, ook al zijn ze ergens anders. Zo is het leefe.

21 thoughts on “Hoe het leefe is

 1. Lieve Ome Bert, hier Jiekkie. Ons vjouwtje zegt de regenboog went nooit, maar alle dieren hebben een plekje in ons hart. Daar zit een deurtje waar ze allemaal in zitten. Soms gaat het deurtje open en voel je de emo en denk je aan de mooie herinnering. Die blijven voor alsijt. En ik heb geleerd eemoozie is moeilijk maar als we met zijn allen een troost pootje en kopje geven dan is dat fijn. Met zijn alleen zijn we een gjoote troost. De regenboog is vol met mooie sterren die voor altijd stralen, we zien ze niet altijd maar ze zijn er.

  1. hoi Jiekkie, dat zegt je vrouw mooi van het deurtje en de herinnering en de emo. We foelen nou dat we samen zijn omdat er verdriet is maar we foelen het ook als er blije dingen gebeuren,
   ome Bert

 2. Lieve Bert, je hebt weer een mooie schrijf gedaan over het leefe. Het leefe is soms moeilijk lieverd, dat ben ik met je eens. En als er dan een goede vriend ineens over de regenboogbrug gaat is dat heel emo en verdrietig. Maar als die vriendjes en dinnetjes die over de brug zijn gegaan zitten in ons hart, ze zijn mooie sterretjes geworden. En wij troosten elkaar, poot in poot. Kusje en kopjes van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dat is waar wij troosten elkaar en we zijn nou meer samen geworden, zo groeit dat vanzelf, dat is ook het leefe is mijn erfaring.
   pootjes terug van
   Bertje

 3. Hallo Bert.
  Ja het leefe is niet altijd zoals we het graag zouden houden.
  Dat gaat dan vanzelf zo.Soms is je leeftijd gewoon op.Maar omdat we veel van onze vrienden houden willen we dat het nooit stopt…..
  Ik heb mijn scullary girl ook veel moeten troosten de vorige week.Bolle was toch echt speciaal.Ze was heel emo
  Ook heeft ze nog regelmatig natte ogen weegens Fynn en Sparkle.En dan wordt mijn vacht ook nat.Ach,ik was mezelf wel weer en nu het mooi weer wordt gaan we gezellig samen buiten zitten op het balkon.Dat vinden we dan weer fijn.
  Ook spelen we samen met mijn balletjes met een rammeltje erin.Ze zegt dan dat ik net een kitten van 14 jaar ben.We vinden het gezellig om zo te spelen.
  En net als jij moet ik ook minstens een oude poes van 20 worden.
  Nou ik doe mijn best, maar ik weet ook niet wanneer mijn leeftijd op is.We zien het wel.
  We nemen de dagen gewoon 1 voor 1 en die dag maken we zo fijn mogelijk.
  Tim is bij jullie geweest en Sparkle en Fynn zijn hier ook al vaker geweest.Dat helpt echt.
  Morgen geven je verkering Loesje en Doorie, weer een Hoedjessjow.En gaan we zwaaien.
  Dat zal ook heel mooi zijn en ook wel wat emo,maar samen kunnen we alles aan en hier kunnen we alles delen met elkaar.Dat vind ik een mooie emo.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. hoi Muzette, zo zei Bolle het ook: dat je leetijd op kan zijn. En daar doe je dan niks tegen dat hebben we nou allemaal weer geleerd. Ik wil best twintig worden of dertig dan krijg ik misschien ekstra sneks. Wat zijn jullie lief samen jij en je vrouw dat je elkaar zo kunt helpen en troosten, dan is het leefe daardoor toch weer fijn. Ik ben ook best benieuwd naar de hoedjesjow daar heb ik me ook voor opgegeven!!
   pootje van
   Bertje

 4. Lieve Bert, probeer maar zoveel mogelijk van het leefe te genieten. Hoe lang het duurt weet niemand, dus elke dag is belangrijk. En elke dag is er eentje.
  Als je op een dag superveel knuffelt, heerlijk eet, lekker slaapt, eventjes speelt en je gewone dingen doet is er zo al weer een dag voorbij. En op een dag is het de laatste dag, zoals bij Bol. Maar je weet nooit precies wanneer. En dat is maar goed ook.
  Een zachte aai voor jou Bert, van Cisca, de vrouw van Bolle.

  1. hoi Cisca van Bolle, dat is waar elke dag is er eentje, vandaag heb ik zon en knuffels en ik heb ook kleine sneks gehad dus dat was fijn. Folgens mij weet je alleen wanneer het de laatste dag is als het de laatste dag is. En vandaag heb ik zon en ik geniet er best van,
   kopje van mij
   Bertje

  2. Lieve vrouw van Bolle, iedere keer als er geschreven wordt over Bolle krijg ik natte ogen en wangen, terwijl ik Bolle niet eens gekend heb. Dat vind ik best wel raar. Maar wat ik me nou al dagen afvraag, en wat ik hoop, is, was Bolle in zijn eigen huis toen hij aan zijn Grote Reis begon? Veel sterkte en lieve groetjes van Janny, vrouwmens van konijnenmeisje Vibeke

   1. Dag Janny, dank je wel voor je lieve woorden over Bolle.
    De dierenarts is bij ons thuis geweest. We zaten in de tuin, en daar is het gebeurd.
    We hadden Bol beloofd dat hij nooit meer in zijn reistas hoefde, en daar wilden we ons aan houden. Nu ligt hij voor altijd in zijn grasveld.
    Lieve groetjes van Cisca, de vrouw van Bolle, en een aai voor Vibeke.

 5. Hoi Bertje, je hebt helemaal gelijk, als het je tijd is ga je de regenboog brug over en zo niet dan mag je nog een poosje hier blijven. En dat geldt voor iedereen. Mens, kat, hond, zelfs voor de vogeltjes en vliegen. Alleen vinden we dat niet leuk. Eigenlijk willen we dat ons leventje helemaal niet veranderd. Maar als een mens,kat of noem maar op, ziek wordt en pijn krijgt dan is dat niet meer vanzelfsprekend. En dan kan over de regenboog brug gaan zelfs een opluchting zijn voor diegene. Bolle wilde vanzelfsprekend ook niet over de regenboog brug, maar dat heb je niet voor het zeggen. Is misschien een kleine troost voor iedereen die Bolle nu zo mist. En we hopen zeker Bertje dat jij 20 jaar wordt in goede gezondheid!

  1. Zo is het presies het is een verandering en daar hou ik niet van, al mijn vrienden moeten er gewoon zijn en blijven voor altijd en ik ook. Maar ik weet van binnen ook als het tijd is dan is het tijd, dat geldt voor iedereen,
   pootje van
   Bertje

 6. Lieve Bert,

  wat hebbie weer mooie letters gemaak. Mij hart foel zofeel emoozie. Van Bolle en dat ze leeftijd op is. Somaar inees en hij werd ze eigen ster. Van al onze andere vriendjes ofer ze Reegeboogbrug. En jij weet jou leeftijd is nog nie op. Jij kan nog geniete assie jou traane weer heb gedroog. Mij vrouw heb mij vacht ook nog gemaak van ze traane. Dan moet jij jou vrouw ook troos geefe. Zij zeg Loes, leeftijd is mooi assie het heb. Als het op is, is het op. Jij kan het nie teege houwe. Maar zij zeg ook, na jou ferdriet kom er weer hoop. En er kom zonneschein in jou hart.
  Daar wacht ik nu op Bert, mij kop op jou vacht…

  Jou Loesje

  1. Lieve Loes, als jouw kop op mijn vacht ligt dan blijf ik stil liggen want dan voel je dat ik bij je ben. Als je leeft dan heb je een leefe en dan hebben wij het ook samen. Wat goed dat je je vrouw ook je vacht liet nat maken. Het is een raar gefoel van dat je het liefer niet hebt en toch weet je dat het belangrijk is en goed en dan is het toch iets fijns.
   kopje voor jou Loes
   je bertje

 7. Hallo Bert,
  Ikke en vrouwtje vinden dat het nu echt genoeg is geweest met afscheid nemen van lieve maatjes en vriendjes. Natuurlijk komt er een tijd dat we aan de reis over de regenboog beginnen, Maar Ik hoop dat Bolle nu de poort voor een lange tijd heeft dicht gedaan. Er is allemaal zoveel verdriet en emozie en ellende dat we vol zitten ermee. Gisterenavond kreeg ikjes een hele mooie meel en wel van stervriend Vlo. Ikke was hier zo blij mee, hij miauwde dat ze al wisten dat Bolle eraan kwam en alle vriendjes stonden op Bolle te wachten en hebben hem in de pootjes genomen en ze zijn samen verder over de brug gegaan.Bolle gaat regelmatig bij vrouw en man Bolle op bezoek om hen te troosten en te helpen. Ja jij weet dat dit kan omdat Tim dat ook deed, mijn vriendjes doen het nu nog regelmatig. Bert ik ga nu nog een kleine slaap doen heerlijk in de stoel buiten en ik stuur van vrouwtje knufjes voor jou en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. wat een mooi bericht Jip dat alle vrienden op Bolle hebben gewacht. Wij dachten nou al en zij dachten eindelijk is hij er. Dat is best een verandering. Ik hoop dat iedereen nou gewoon blijft leefe Jip en dat iedereen het gemakkelijk heeft,
   poot van je vriend
   Bert

 8. Bert wat heb je dat mooi geschreven!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 9. Hoi Bert. Mooi blogje heb je weer neergepoot. Frau heeft het net voorgelezen. Dikke knuffel voor jou! Poot, Minnie.

 10. Wat grappig dat je dat schrijft, Bert, dat Tim een paar keer is langsgekomen om te troosten! Dat gebeurt bij groot verdriet. Ik weet dat want toen Bram, stoere kater, over de Regenboog ging was mijn vrouwtje én ook mijn baasje héél erg verdrietig. Op een nacht kort daarna heeft vrouwtje gedroomd van Bram. En hij heeft haar toen gezegd dat hij een heerlijk leven heeft gehad en dat het zo goed was. Dat heeft mijn vrouwtje geholpen. Ze was daarna best nog wel verdrietig maar minder. Ik heb gister met mijn staart gezwaaid. Naar Bram en naar Bolle en naar alle vrienden die nu een mooie ster 💫 zijn…..
  Kopje van mij, Fietje

  1. hoi Fietje, met je staart gezwaaid? Ik wist niet dat dat ook mocht ik dacht het moet met mijn voorpoot. Dus ik werd moe maar ik heb toch gezwaaid. Wat lief dat Bram gefoeld heeft dat hij nog naar je vrouw moest komen voor de troost. Ik denk dat je aan de andere kant van de Regenboogbrug weet wanneer je zoiets moet doen en Bram deed het en Tim ook,
   pootje van mij
   Bertje

Reacties zijn welkom