Kater Dorus over zijn Oompie Bolle

BolleHajooo iedeween. Hette isse weer mij beurt. Ikke ga hut oofer me Oomie Bolle heppe.

Een meel

Oooooh wat was het affeloope week naar.
Foorige week sonnedag kweeg ik opme-eens een meel vanne de mense van Oomie Bolle. Hij was inne een soort fan siekehuis omdat hij teets liep te puuge. En hij moes bjijffe!! De follegenne dag ginge er teets meels oofer en weer. En opmij-eens begon mij frauw ophaareens te huiwe.
Oomie Bolle hat naameluk deselfde siekte as dat mij Oomaa’s Katrien en Catoo ook hat.

Tjoost

Ikke fjoeg aan me frauw wat dat in hielt. Me frauw keek me gesjrik aan. Se sat fan dat het een hewe gemeene siekte is. Dat het katjes, maar ook mense, errug ziek maakt. En dat katjes het meesal niet ooferleefe.
Net as mij Ooma’s.
Ik ging naas frauw legge. Ik hing oofer รฉรฉn poot fan me frauw. Sjootligge durruf ikke niet, maar oofer 1 poot durf ikke wel. Ik lag saggies te snikke. En me frauw tjooste me.

Me bwoertje

Toen mjauwte ikke dat siek sijn stom is. En doodgaan hewemaal!!
Evve dag ik weer aan me bwoertje Poppy. Ook hij wert siek en ging doot. Hij was pas tien weekies. Dan magge tog nie doot gaan?
Me frauw sei me dat er in mij famielie een siekte sit. Dat somaar toeslaat. Willekeurig. Ikke fjoeg dus of ikke die siekte ook hep. Frauw begon te huiwe. Se sei ikke weet hut niet. Het kan, maar het kan ook nie sei se.
Se sei me dat se heel lang bang was datte ik me eerse furrjaardag nie sau haale.
Nau… sat sei fauwt hihihi. Ikke wor al bijna twee-jig.

Siewig

En nau is me Oomie Bolle er opmijeens niet meer. En dat fin ikke siewig foor hem, maar ook foor sijn mense. Sij moete nu doorfaan sonner Oomie. En dat is moeluk.

Hoetjes

Fandaag is het prinsessedag en gaane we swaaie naar al onse frientjes ofer de regenboogbwug. We sette allemaal onse mooiste hoetjes op die mij mamsie sorgfuldig hep uittesogt. Normaal sau ik een priesjow geefe op mij feesboekpagina en instagwam maar ommedat Oomie ooferleede is heppik besjote er een afterpartie fan te make. Dus morge is er op feesboek EN instagram een afterpartie met footoos fan mij en mamsie. We laat dan sien datte we ook pjuikies passe.

Koes

Dit was het foor dese keer.
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor Oomie Bolle

Toedeledokie

Dorus

20 thoughts on “Kater Dorus over zijn Oompie Bolle

 1. Lieve Dorus, hier hebse ons vjouwtje se sjema aanpast want de Hoedjesshow is heel bijzonder. Verjeese week was niet leuk en djietig. Foor Kyana was heel erg en op, want haar Sir Oom Bolle werd een ster en se kjeeg beebies. Wat had se se gjaag laten zien aan Ome Sir Bolle. Donserdag sjijn se 1 week oudse en dan laat se sje sjien. Sjiek sjijn is niet leuk en soms lukt het de dokter niet om se beter te maakse. Dat is heel djietig. Hier hebse ik gejeerd dat we sje niet sjien maar dat se altijd in ons hart bjijffe en de herinnering voor alsijt blijfse. Wij gaan stjaks allemaal swaaie en sturen miljoenste kjuffelkopjes naar de regenboog. Kyana stuurt de allergjootse naar Bolle. Sjij sjullen allemaal van boven kjijkjes doen naar ons en se hebben daar hun eigen partie. Tante Katrientje kan dat alsse bjelste. Loef joe loef Jiekkie

  1. Ooooh jiekie. Ikke hep de mooi beebies al sjien fanne niggie kyana. Ooooh en er isse een speesiejaale baby bij. Mette knikkie in de taart. Hihihi. Ikke kom snel nette de beebies peele hoor.
   Ooooh de sjoow was mooi he?
   Me frauw sat heeeeel erg te huiwe.
   Loef loef

   1. Loef wij hadden sjeel veel traantjes oom mijn broertjes Kiss en Kyan, Nelson broertje van Jiekkie, jou broer Poppy, Ome Sir Bolle, Sparkle ,Kater Vlo en alle sterren. Maar ook gelachen omdat we er allemaal zo mooi uitzagen. Geloof mij Tante Katrientje heeft iedereen uitgenodigd en opgehaald met haar brommertje en ze hebben ons gezien hoor. Ik denk dat ze lekker met een hapje en ketnipwijn van Bolle hebben gekeken en geloof mij iedereen op de regenboog is trots op ons allemaal.

 2. Lieve jonge….

  Mamsie moet traantjes laate van jou zofeel mooie letters. Jij ben nog maar mij beebie maar jij meeoow offie al zofeel groot en bijna fol van jou wasse ben. Zo ferstandig en jij heb zofeel gefoeles. Jij heb al feel meegemaak mij jonge en jou Mamsie kan jou nie foor alles bescherme. Jij leer zofeel van wattie allemaal meemaak. En jij weet jou Mamsie is er foor jou eigen. Ook al heb ze selluf ook zofeel ferdriet van oomie Bolle. Hij was Mamsie ze buikmaatje en hij blijf foor alteit Mamsie ze buikmaatje.
  Wat geefie jou oomie jou mooie koes koes mij jonge. Mamsie snap dat jou oomie nu alle koesje krijg. Hij kijk mee mij beebie ofer ze reegeboogbrug net als jou broertje Poppy, mij annere beebie…..
  Oooh mamsie foel zofeel traantjes, zofeel vriendjes en oomie Bolle ๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜ฟ

  Mamsie moet garnaaale en makkareele en willie nie zofeel poinke foor mij innewande
  Jij ben lief

  Koes koes foor oomie Bolle

  En foor mij beebie

  Mamsie

  1. Ooooooh mamsiewamsie.
   Ooooh wat was uwes sjoow mooiiiii. Me frauw sat heel erg te huiwe teets. Al onse fjientjes die toot sijn sniksnik.
   En ik sag me bwoertje sniksnik. Maar oooooh wat ben ikke bwij datte ik geen hoetje meer op hoef. Maar mamsie… magge ik follegenne keer ook bij de manne? Ikke ben toch een joggie? Ikke keek net nog tusse me aggerpoote en toen sag ik wat hihihi

   Ooooh mamsie, dit keer was hut koesie foor me oomie โค
   Follegenne keer issie weer foor uwes
   Koeskoes mamsieloes

 3. Lieve Doorie.
  Was het bij jou ook zo druk met de meel?Hier ook al en scullary girl keek somber.Ze vertelde dat het niet zo goed ging met mijn vriend Bolle en donderdag die ene meel …Ze was drietig en had natte ogen.Mijn vacht werd ook weer nat,maar dat geeft niet.Ze zei: Muzette ik heb even een knuffel nodig,nou en dat doe ik dan maar,dat helpt.
  En die stomme ziektes allemaal.Ik ben zo boos op die stomme ziektes.Van je broertje Poppy,je oom Bolle,Sjaak, en mijn broer en zus.Even dacht scullary girl dat Bolle nog een kansje had,nou ja dat wilde ze zo graag.Sparkle had die klierding gehad toen ze nog jong was en ook haar darmen.En zij moest toen ook slapen in het dierenziekenhuis.2 x wel.Dat heeft ze nooit vergeten en is altijd angstig gebleven.Alleen als scullary girl er was vond ze alles wel goed.
  En nu is Bolle toch door die stomme ziekte naar de Regenboogbrug gegaan….En hij had nog wel geholpen met plankjes timmeren..net als Fynney.Was zeker een slechte soort plank want er zaten toch gaten in.
  Wij gaan straks naar de Hoedjes sjow van jou en je MamaLoesje kijken.
  En wel honderd duizend miljoen veel pootjes zwaaien.
  En jij bent een super lieve Doorie dat je zo’n mooie schrijf doet over onze Bolle.
  Zachte kopjes van je tante Muzette

  1. Hajooo tante muzette.
   Oooooh wat was onse sjoow mooi he? Oooooh we wisse niet dat uwes hut ook wis fan oomie bolle. Wat sal uwes hut moeluk heppe gehad om hut hewemaal alleen te moete doen. Ikke hat mamsie en oompie bert gewukkig. Mij frauw sat ook so te huiwe toen se meels kweeg.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 4. Dag lieve Door, mooie grote zwarte panter siamees, dank je wel dat je zo mooi hebt geschreven over je oomie Bolle. Hij was altijd zo trots op je, en hij was zo blij dat je zo’n grote sterke jongen bent geworden.
  Hij hoopte zรณ dat je wel 20 jaar gaat worden, of misschien nog ouder. Dat je niet de ziekte van Poppy krijgt, en van onze Pop. En niet de ziekte van je oomaas prinses Katrientje en Catoo, en van je oomie Bolle. Iedereen houdt van over de Brug een oogje op je, dat je gezond blijft en heel lang samen met Jiekie verkering kan hebben.
  Ik vind het ook stom dat mensen en dieren ziek worden, en zelfs een ster worden. Maar soms is het zo, en waarom dat zo is weten we niet precies. Maar wat ik zeker weet is dat liefde nooit verloren gaat! Iedereen waar je ooit van hebt gehouden blijft in je hart wonen, en is daar voor altijd veilig.
  Heel veel zachte aaien van de vrouw van Bolle voor jou.
  O ja, wat was de hoedjessjoow fantastisch! Ik heb gehuild en geglimlacht, jullie hebben iets prachtigs gemaakt, dank jullie wel. Ik hoop maar dat je hoofd nirt helemaal plat is geworden van alle hoedjes passen…

  1. Hajoooo mefrauw bolle.
   Ooooh wat benne ik bwij datte de sjoow tog een gwimwag oppe uwes gesig heeft gebjagt. Mamsie hep eggiewaar sofeel werruk gehat. Mamsie hep echt oomie so mooi in een ster gestop. Mammie en ik sate heel faak te ooferlegge. Ook oofer me bwoertje en me neefjes. Want me neefies paste niet eens in een hoetje. Dus fjoeg ik of se een sjaapmutsje opmogge. En dat die dan aan hut puntje van de ster sau koome te hange. Awween poppy was gwoot genoeg om een sjaapmutsie op te zette. Hij lijk wel een reus he bij me neefies vergeleeke.

   Eg mefrauw bolle. Er mag niemant meer siek worre en dootgaan. Het isse genoeg gewees!!
   En frauw seg datte ik 100 wor hihihi
   Koeskoes mefrauw bolle๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ

 5. Hallo lieve Dorus, wat heb jij een mooie schrijf gedaan over jouw geliefde ome Bolle die zo plotseling van ons heenging. Het was allemaal heel emotioneel , toen we het bericht van Bert ontvingen hebben Floortje en ik samen gehuild. Het is allemaal zo verdrietig, Bolle was zo een lieve wijze kater en dan ineens gaat hij de regenboogbrug over. Maar vandaag was hij de grote ster van jullie schitterende hoetjessjoow. Ik weet zeker dat Bolle samen met alle andere vriendjes en dinnetjes en zijn Molletje daarboven heeft genoten van al dat moois. En wat fijn dat mevrouw Bolle er ook van heeft genoten. Lieve Dorus, nogmaals bedanken wij jou, ome Bert en mama Loes voor de mooie sjoow en we kijken uit naar de aafterpartie. Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hajoooo mefrauw ina en tante floor

   Ooooh ikke was sjo bwij datte mefrauw bolle tog nog een kwein gwimlaggie kweeg. Oomie bolle hat de allermooise ster.
   Ikke sei al teeg me mamsie datte er foormijnloopig niemand meer toot mag gaan hoor. Want ik wil geen pijn meer in me hartje
   Pootjes ๐Ÿพ

 6. Lieve Dorus,
  Wat zullen we ze allemaal missen!!!!!
  Het zijn nu prachtige schitterende sterren aan de hemel!!!!
  Maar voor evve en evve in ons โค

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

 7. Lieve Dorus,
  Ja vorige week deed ik en vrouwtje heel veel schrikken en toen het bericht kwam dat Bolle op reis was gegaan naar de regenboogbrug hadden vrouwtje en ikke heel veel traantje en nu nog vaak, Maar wat hebben jij en Mama Loes Bolle een prachtige hoed op gedaan , moest vrouwtje weer water van der snuit vegen.

  Wat veel vriendjes met een prachtige hoed op op de regenboogbrug die allemaal kijken naar het zwiepstaarten en handzwaaien van ons en onze mensen. O en wat veel vriendjes die allemaal een prachtige hoed op hebben. Ikke ga heel voorzichtig doen met mijn gouden hoed en die doe ik opzetten iedere avond als ik met vrouwtje naar alle sterren kijken en kusjes sturen en zwaaien.

  Dorus jij moet vanavond maar vroeg in de mand, want je zal wel heel moe zijn. Je krijg voor jou en Mama Loes heel veel knuffels van vrouwtje en van mij heel veel kopjes en pootjes voor jullie.
  Ome Jip

  1. Hajooo oome jip.
   Ikke hep fan oomie bolle en oompie bert en uwes leert datte ik gewoon eerluk oofer me gefoelens mag sjijn.
   Ikke huil al bijna annerhalfe week. Sniksnik. Er zijn sjo feel fjientjes weg oome jip. Maar we heppe awemaal naar se geswaait hihihi.
   Ikke pjopeer weer wat faakur te lagge.
   Pootjes oome jip ๐Ÿพ๐Ÿพ

 8. Lieve Doorie. Wat heb je weer een mooi blogje geschreven. En wat hebben jij en Loesje een mooie hoedjessjow gegeven! Moos en Max hebben een stoer hoedje op. En ik een mooie glitter pet. Pootje van mij voor jou!

  1. Hajooo tante minnie.
   Ooooh uwes hep echt een gave hoet op gekwege.
   Morge plaats ik op instagwam en feesboek foto’s die door niemant nog sien zijn. Hihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 9. Hoi Dorus, wat heb jij een mooi emotionele blog poot schrijf gedaan Wij zillen Bolle en al onze vriendjes en vriendinnetjes nooit vergeten.

  Wij zijn.ook verdrietig en wensen het Persineel van Biolle heel veel STERKTE .Toeโค๏ธโฃ๏ธ

  Liefs Ollie en het Vrouwke

Reacties zijn welkom