Ik had een hoed op en ik was de baas

hoed

Soms maak je als knuffelkater iets mee waarvan je denkt: hoe kan het? Dat had ik bij de Hoedjes-Sjow deze week.

Een dag van te voren stuurde Loesje mij een foto waarop ik stond met hoed. Die heb ik op mijn Feesboek gezet en ik kreeg best veel reacties. Dat ik stoer was, vooral. Deze foto heeft Loes ook gestuurd.

Knuffel

Als knuffelkater zijnde is voor mij het belangrijkste dat ik kan knuffelen. Elke ochtend en avond en tussendoor. Ik heb mijn vaste momenten maar dat is mijn basis. En daar komen ook andere momenten bij. Ook het samen op het tapijt hangen vind ik als knuffelkater belangrijk. Plus dat als ik ’s nachts friemels achter mijn oor nodig heb dat mijn vrouw dan wakker wordt en friemelt.
Dus ik ben van binnen best een zachte katerman.
Dat is ook gewoon zo.
Gefoelig.

En toen kwam die foto.

Van binnen

Soms als iemand je een compliement geeft, dan foel je je van binnen groter dan daarvoor. En met die foto had ik zoiets ook. Dat ik opeens wist: ik ben ook de baas.
In mijn huis ben ik samen met mijn vrouw de baas.
Van mijn straat.
Misschien ook wel als de glazenwasser komt
Of als er grote vogels komen.
Dan laat ik die foto zien en dan snapt iedereen het.
En ik ook.
Denk ik.

Misteerie

Ik moet ook even iets anders zeggen. Er waren heel veel foto’s van katten en ook honden met een hoed op. Maar het was niet zo dat dieren voor de foto echt hoeden op moesten, want eerlijk waar, dieren hoeven geen mensenkleren aan. Hoe die fotoos er dan toch konden komen, dat is een misteerie maar wel een leuk misteerie.

Voor mezelf weet ik nou door de foto dat ik een knuffelkater ben en ook dat ik de baas ben.

21 thoughts on “Ik had een hoed op en ik was de baas

 1. Hajoooo oompie.

  Oooooh wat was het gissere gaaf he? En wat was uwes stoerrrrrrr hihihi.
  Me frauw sat gissere so te huiwe toen alle sterrediertjes voorbij kwame.

  Ikke hep net oppe feestboek en instagwam alle fotoos gezet die mammie en ik pjiefee hatte maakt.
  So erg. Want ikke moes weer feel te feel hoetjes passe.
  En ik wil daarfoor sakgeltfurhooging fan mamsie hihihi

  Pootjes oompie🐾🐾

  1. Dorus, wat is dat nou, moest je weer hoedjes passen? Je mamsie gaat door tot je echt nee zegt want als je niks zegt dan denkt ze mijn Doorie vindt het leuk. Wat goed alle fotoos online!!
   pootje van
   Ome Bert

   1. Oompie, ook al seg ik nee dan gaat mamsie huiwe. En dan ga ikke huiwe. En dan set se me weer een hoetje op. En klik klik klik
    Ooooooh

 2. Hoi Bert, wat sta je stoer op de foto. De hoedjessjoow was geweldig . En de foto’s van onze vriendjes die sterretjes zijn geworden, waren supermooi en lief. Onze vrouw moest wel een paar keer slikken hoor en moest vechten tegen de traantjes. En ook dat eerbetoon aan onze grote vriend Bolle was superlief en mooi.
  Knuffels van ons allemaal

  1. hoi allemaal het was mooi en emo tegelijkertijd, dus ik snap het wel van jullie vrouw. Dat ze een moeilijk gefoel had. Er zijn ook veel vriendjes een ster en ze worden thuis allemaal gemist, en Bolle helemaal daar zijn we nog emo van,
   knuffel terug van mij
   Bertje

 3. Wat een mooie foto van jou lieve Bert, met die prachtige hoed. Je kunt heel goed knuffelkater zijn en toch stoer met een sheriffhoed. En dan de baas zijn, samen met jouw frau. Zo gaat dat als je samenwoont, dat vind ik. De hoetjessjoow gisteren was zo mooi, en wat een prachtig eerbetoon aan al onze overleden vriendjes. Ze zijn voor altijd in ons hart. Fijne dag nog Bertje, knuffel en kopjes van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, er waren heel veel vriendjes die een ster waren geworden dat zag ik nou opeens en mijn gefoel zei wat mooi dat we kunnen zwaaien, ik heb het ook gedaan ook al was mijn poot moe,
   kopje van mij
   Bertje

 4. Lieve Ome Bert. Wat wasse het mooi. Iedereen op zijn mooist op de Hoedjesshow. Ook al onze sterren en die zullen allemaal trots zijn. En we hebben allemaal zwaai zwaai gedaan. En Ome Bert toen we aan se zwaai zwaai waarse doen ging de zon schijnen. Mooi was dat. U bent egt de mooiste sheriff baas . Ome Bert dit keer een kopje van ons allemaal want ze moe van de zwaai maar het was zo mooi en fijn om te doen. U magse sjeker sjupertjots sijn op Loesje ze heeft het met sjofeel liefde gedaan.

  1. Loesje heeft het super gedaan het was mooi en we hadden er allemaal gefoel bij, dan is het iets biesonders. Dat de zon ging schijnen toen jullie gingen zwaaien is vast het zwaaien terug van de vriendjes achter de Regenboog geweest dat denk ik,
   pootjes van mij
   Ome Bert

 5. Bert wat staat die sheriff hoed je geweldig.Loesje heeft dat prachtig gedaan.
  Jij kan zeker een knuffel kater zijn en de baas.Jij hebt gewoon een goed gefoel wat er op dat moment nodig is.Soms een knuffel,maar bij de straat controle moet je soms de baas zijn.
  Het was gister een geweldige show.
  Lachen maar ook emo.Het is zo mooi dat we onze sterren lieverds niet vergeten.
  Vandaag doe ik het rustig aan,want net als bij jou,zijn mijn pootjes moe en voelen zwaar van het zwaaien.
  Maar volgend jaar doe ik weer mee!
  Zacht kopje van Muzette

  1. hoi Muzette, ik foel gewoon dat je me snapt want zo is het presies dat ik knuffelkater ben en ook de baas, net wat er nodig is. Fietje heeft met haar staart gezwaaid, slim he! Dat kunnen wij ook een keer doen als onze voorpoten moe zijn,
   kopje van mij
   Bertje

 6. Hoi Bert, die hoed staat je prachtig, en ik denk ook dat Door en Loes hem speciaal voor jou hebben uitgezocht! Want je zegt zelf al dat je in huis de baas bent, samen met je vrouw. En ook van de straat. Als je een beetje schrikt van de glazenwasser of van grote vogels, denk dan maar aan je foto. Dat helpt vast!
  Ik vond de sjoow ook prachtig, ik moest huilen maar ook glimlachen. Iedereen zag er fantastisch uit.
  Bol was zo trots op zijn bolhoed, die foto staat hier bij zijn eetbakjes. En die foto blijft ook altijd staan, het is een prachtige foto.
  Een voorzichtige knuffel van Cisca, de vrouw van Bolle.

  1. hoi Cisca vrouw van Bolle, dat blijft u gewoon hoor, ik vond Bolle echt heel stoer en mooi met de bolhoed het leek net of hij daardoor meer Bolle was, dat had ik met mijn hoed ook. Er waren heel veel vriendjes over de Regenboogbrug en ze hadden allemaal een lief gezicht. Mijn vrouw heeft de foto van Tim ook bewaard, hij was hier voor mij.
   kopje van
   Bertje

 7. Bert het is een hele mooie foto!!!!
  Wij zouden hem voor het raam zetten want dan weet de hele straat en alle vogels dat jij de baas bent!!!!
  Dan hoef je niet elke keer de foto te laten zien!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dat is een heel goed idee ook wegens dat ik dan gewoon op de bank kan blijven liggen. Misschien blihft de glazenwasser dan ook wel weg!!
   knuffel terug
   Bertje

 8. Halo Bert,

  Hier in huis zijn vrouwtje en ikke de baas, nou ja we zorgen heel goed voor elkaar en als een van ons een hele grote knuffel nodig heeft dan geven we die. Vrouwtje is de laatste tijd heel trots op mij van alles wat ik weer durf te doen en ik al veel van mijn angsten kwijt ben. Ja ik probeer goed mijn best te doen, maar vrouwtje doet mij altijd helpen en als ik wat goed heb gedaan zegt ze altijd: goed zo Jippie.
  Ik ben ook heel blij met mijn gouden hoed van de hoedjesshow en ben er voorzichtig mee. Ik zet die op mijn koppie voor wij gaan slapen om samen met vrouwtje kusjes en zwaai-zwaai naar al onze stervriendjes en dinntjes te doen. Dit is onze manier om ze nooit te vergeten
  Bert ik ga vrouwtje nu helpen met eten maken voor onze buik en voor jouw knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip nou dat snap ik dat je vrouw ekstra trots op je is: je doet nou van alles buiten alsof je je hele leven al een buitenhuis hebt. En dan heb je binnenhuis ook nog. Je leefe is nou een stuk fijner geworden dat heeft je vrouw goed bedacht. En nou ook nog een gouden hoed!!
   poot van je vriend
   Bert

 9. Hoi Bert ik vind jou een hele Lieve en Stoere Katerman
  Die hoedjesshow maakt v an iedere Poes of Kater eventjes een andere personage, eigenlijk zoiets zials de mensen in het Zuiden van Nederland 1x per jaar Carnaval vieren.
  Ze zijn dan ook eventjes een.iets andere persoon dan de rest van het jaar..

  Knuffel.Ollie❤️

 10. Lieve Bert,

  wat bennie knap met jou groote sjerrifhoed. Dank jou wel foor jou steun en dattie er alteit ben. Soms is leefe moeiluk als er ferdriet is. Maar gistere was ook mooi, iedereen heb zofeel zwaai gedaan. Dan mag jij trots zijn. En vandaag heb mij vrouw jou footoo bij mij hart gezet. Van mij eigen moes ik slaape en bijkoome. Mij hart foelde rust dattie er was met jou mooie hoed. Dan voel jij jou eigen nog meer veilig

  Jou Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *