Loesje vertelt over assie sterre zie…

sterren

Soms maak jij in één week van jou leefe zofeel mee dattie nie weet waar jij moet beginne. Dan is mij erfaring,  jij begin bij jou begin. Assie erreges anders begin raak jij van jou slag.

Ze eigen ster

Ik zeg u eerluk, mij week begon met zofeel ferdriet. Mij hart brak in duisend bolletjes. U weet mij lieve vriend Bolle ging ofer ze Reegeboogbrug. Ze leeftijd was inees op, daar doe jij niks aan. Maar jij vraag jou eigen wel af waar is ze leeftijd naar toe? Hij ging naar ze sterrendokter met ze graspiet in ze neus en hij kom terug met een pan in ze buik. Selluf kan ik daar met mij eigen ferstand nie bij. Jij wil het begrijpe maar jij foel alleen maar ferdriet. Jou vriend Bolle met ze mooie buik heb geen leeftijd meer want hij is nu ze eigen ster.
In mij wiekent heb ik veel emoozie gehad. Dattie traane ofer jou wang foel loope en jou snorhaar is nat. Mij vrouw heb mij troos gegeefe, maar zij heb selluf ook natte ooge. Soms is ferdriet zo groot dattie het wel moet deele. Dan is saame belangrijk.

Mij knop

Maar jij kannie bij jou pak neer gaan zitte. Mij vrouw zeg, Loes jij moet nu sterrek zijn. Jou Hoedjessjoow sta foor jou deur. Misschien kan u wel begrijpe, van mij eigen von ik het moeiluk. Assie zofeel emoozie heb dan hebbie eigenluk maar een réémedie, makkareele en garnaaale.
Mij Doorie heb tusse ze hoedjes door mij garnaaale zitte pelle. Dan heb mij jonge ook ze afleiding. Assie weer kracht in jou poote foel kan jij jou knop omzette. Maar ik zeg u in mij fertrouwe, het heb mij daage gekos om mij knop te vinde. Waar moet jij die zoeke assie zo in jou war ben? Dan bennie blij dattie zofeel leefeserfaring heb want jij ben seeniejor. Jij draai maar wat. Assie poosietief ben draai jij alteit jou leeve weer naar jou zon. Dan kan jij verder. En jij doe het ook foor jou vriend Bolle. Jij weet, hij kijk mee ofer ze Reegeboogbrug. Jij foel ze hart, jij zie ze ster straal. Dan kan jij beginne aan jou sjoow…

Jou sjoow

Het was mij prinsessedag en van mij eigen was ik al froeg in mij weer. Jij wil toch netjes foor jou dag koome. Jou mooise hoedje opzette foor jou opening. Mij vrouw zeg Loes jij lijk wel Makziemaa! Dan weet jij, jou vrouw heb ook spanning. Van me eigen ken ik haar nie, misschien houw ze ook van tonijn?
Dan begin jou sjoow en mij saardiene steek nog hallef uit mij bek. Zo kan jij nie foor jou dag koome. Jij foel zeenuuw in jou buik. Mij Doorie poink inees zo hard, mij snorhaar tril ervan. Jij zit inees in jou roolerkoosser van jou emoozie. Jij zie oferal sterre om jou heen en het zijn allemaal vriendjes. Vriendjes die alles beteeken foor iemand spesiejaal. Jij foel kippe op jou vel. Mij hart heb zofeel van ze slaage gemis, jij wil het nie weete.
Maar iedere ster straal van ze eigen. En iedereen zwaai met ze hart en ze hoedje. Jij foel een weerzien van ferdriet en geluk. Zofeel vriendjes die deeze jaar ofer ze Reegeboogbrug zijn gegaan. En jij zie ook vriendjes terug die al zofeel jaare in reegeboogland woon. Het maak nie uit, iedereen is welkom en mag ze eigen laate zien. Assie een ster ben wor jij nie fergeete. In mij hart weet ik nu, liefde blijf alteit bestaan.

Poinke

Assie zoies mooi beleef als jou Hoedjessjoow hebbie gewoon geen letters waarmee jij jou eigen gefoeles kan beschrijfe. Sellufs mij Bert heb ze hoed opgezet. Tusse u en mij eigen gezeg, hij is er nie zo van. Maar hij zeg Loes, het is belangrijk. En zeg u nu eerluk zie mij Bert er nie oog ferblindend uit? Hij foel ze eigen kracht. Hij kom somaar ze baas in ze eigen teege en hij blijf toch gefoelig. Zo is mij Bert, dan krijg jij wel warme gefoeles in jou hart.
Maar ik wil u allemaal ook mij dank u wel zegge en het is ook naames mij Doorie. Dattie allemaal mee heb gedaan en zofeel mooie ree-akzie heb gegeefe op mij Feesboek. Mij sterrenDoorie moes weer poinke, hij stuiter van zofeel emoozie. Selluf kon ik niemeer op mij poote staan, mij vrouw heb mij eigen mij zallum in sjelei moete geefe. Dattie jou eigen kracht weer kan vinde. Zij zeg Loes, mij lieve Loes. jij mag nu bijkoome. Jij heb het ferdien. Toen heb ik mij kop teege mij vrouw ze hand geleg, mij traan rolde uit mij oog. Jij zie al jou vriendjes nog in jou sterre foorbij koome. Jij zie hoedjes en jou vriendjes die zwaaie.
Zofeel emoozie, jij duw jou kop nog harder teege jou vrouw ze hand. Jij moet het ferwerreke. Jij foel het was spesiejaal, jou weerzien diep in jou hart. Iedereen foelde ze eigen saame. Bolle heb het gezeg, Saame blijf ze mooise woord!

Loesje

24 thoughts on “Loesje vertelt over assie sterre zie…

 1. Lieve Mamsie Tante Loesje Ome Bert was pjagtig en u hebse een mooie katerman. De hoedjesshow was adembenemend mooi en onjoerend. U hebse sjigsjelf ofertjofjes. Vjouwtje hasse sje sjema aanpasse dat we lijf konse kjijkjes. Ome Sir Bolle met sjijn mooise goutse hoede je en werdse eemo. Toen kwam se al onze regenboog vriendjes en vriendinnetjes en Tante Katrientje Poppy en onsse broertjes. Dat wasse heel eemo. Maar wat hadse se allemaal mooie hoedjes en we hebse gesjaait tot onsse pootjes moe waarse. En toen zagen we al onsse vrienden met oooh weer jachtige mooise hoedjes. Wij kunsse niet genoeg sjijfjes dank u welse. U hebse sjofeel werkse gedaan en nu begjijp wij u eksja fis. Van ons allemaal segge wij dankse u. En een tjoostkjuffel voor uwe. Ook wij missen Ome Sir Bolle en hij sitse in ons hart. En Ome Sir Bolle wij blijfse alsijt saame.

  1. Oooh mij lieve knappe sjoonzoon van mij hart,

   ooh mij traan van mij onroersel ofer mij eigen wang. Jij schrijf jou Mamsie Tante Loesje zofeel mooie lieve woorde van jou krullie hart. Dank jou wel mij sjoonie. Mamsie heb zofeel hoedjes gemaak en jou ferloofde mij beebie Doorie heb zofeel hoedjes op ze kop moete passe. Hij heb nog scheefe haare op ze kop. Maar iedereen was eeve saame van ze eigen en dan foel jij geluk in jou hart. Mamsie foel veel verdriet in ze hart van jou oomie Sir Bolle en hij ferdien ze gouwe Sir Bollehoed. Wij moet nu sterrek zijn want assie jou oomie moet misse hebbie zofeel makkareele noodig. Oomie Sir Bolle kan jij nooit ferfange en mij erfaring is. Dat moet jij nie wille. Jij zeg het goed mij sjoonekrullie, wij blijf foor alteit saame.
   In onse hart

   Koes van jou Mamsie Tante Loesje

 2. Ooooooh mamsiewamsie.
  Ikke hep nog pijn aan me pootjes fan het garrenaalepelle. En uwes sat maar… meer… meer…. MEERRRRRRRRR🙀🙀
  En dan moes hut errugste nog koome.
  Buite het fijt dat ikke EN me jiekie nog teets geen sakgelt kwijge hep uwes ies heeeel errugs gedaan. Me jiekie en ik werte bij de frauwe geset!!!!!!!! (Siet uwes hoefeel uitwoepteekens ik gebwuik? Ikke ben egwaar in sjok. SJOK SJOK)
  Ikke dag datte we bij de manne mogge!!! Wei wille ook stoer sijn.

  Maar mamsie… wat was uwes sjoow mooiiiii ❤
  Ikke weet seker dat oomie bolle, me bwoertje poppy en oomaas en al onse regenboogfjientjes het gesien heppe datte we heel hart heppe geswaait.
  En follegende prinsessedag gaane we weer swaai-je.
  Koes koes mamsie 😽😽

  1. Oooh mij beebie Doorie,

   jou mamsie schrik erfan….
   Mamsie is nog in ze ferwerke en jij doe fraage om jou sakgeld en dattie bij ze manne wil….
   Oooh mamsie foel nu traane van ferdriet want jij ben nog mij beebie. Jij breek mij hart assie zofeel booze woorde zeg en dattie niemeer bij jou mamsie op ze footoo wil…

   Onse Hoedjessjoow was mooi mij jonge en mamsie is blij dattie seefehonnerfiereseefetig hoedjes heb gepas. Mamsie heb zofeel goed niews, mij folgend jaar hebbie er nog meer. Oooh Mamsie moet op tijd beginne want anders zie ze door ze makkareele ze garnaaaaaale nie meer ligge.
   Als mamsie alles ferwerk heb ga wij onse goede gespek hebbe. Mij mamsiebeebiegespek foor jou opfoeding

   Koes koes van jou MammaLoesje

   1. MAHAMMMMMMMMM
    Ikke hep nie boos sjreef. Eggiewaar nie. Maar ik dag datte ik ook bij de stoere manne mog. Saame met jiekie.
    Moette ik eerdaags weer hoetjes passe? Dat meen uwes nie🙀🙀🙀
    MAHAMMMMMMM

    1. Oooh mij beebie,

     Mamsie is oferze gefoelig, zij heb zofeel wat ze moet ferwerke.
     Maar jij weet, Mamsie heb jou en jou Jiekie gemberneutraal oppefoet. Jij kan nu alteit oferal bij en jij kan ELKE hoedje passe. Het maak nie uit.
     Mamsie is van ze eigen visneutraal, zij eet elke vis van ze hart en ze visboer en Alper Hijn.
     Dank jou wel foor jou garnaaaaaale mij jonge

     Koes koes van mamsie

 3. Hoi Loesje vrouwke en ikjes Ollie hebben je verhaal lees gedaan en begrijpen je dat jij en Dorus erg van de nerveutjes waren , maar wat hebben jullie een prachtige eerbetoon aan al onze vriendjes en vriendinnetjes gegeven die niet meer bij ons zijn, maar wel altijd in onze hartjes verblijven❣️

  Liefs Ollie en het Vrouwke

  1. Lieve Ollie en mevrouw Ollie,

   dank jullie wel dattie ons zofeel kompliemente geef van onse Hoedjessjoow. Lieve Ollie jij sta ook mooi op ze footoo en mij hart is tros dattie erbij was. En iedereen was saame en wij fergeet niemand. Assie een ster ben straal jij foor alteit in onze hart.
   Dank jullie wel want mij hart is blij met zofeel lieve woorde

   Van mij eigen, Loesje

 4. Lieve Loesje, wat heb je weer een mooie schrijf gedaan over alle eemoozies van deze week, wegens het heengaan van onze grote vriend Bolle en de prachtige hoetjessjoow. Een mooi eerbetoon aan alle vriendjes die nu in regenboogland zijn en stralen als sterren. Wij zullen ze nooit vergeten. ze zitten in ons hart. En saame is het allermooiste. Troostkopjes krijg je van Floortje en van mij een knuffel. Fijne dag lieve Loezepoes.

  1. Lieve Mevrouw Ina en Floortje,

   dank wel dattie zofeel mee leef met onse Hoedjessjoow en al onse emoozie. Floortje heb ook heel goed meegedaan van ze eigen. Mij hart is tros op Floortje. Dank u wel dattie gekeeke heb en dattie zofeen mooie woorde zeg met lieve letters. Dan kan jij russig bij ga koome van jou eigen

   Loesje

 5. Lieve Loesje.
  Wat was het een emotioneel event de Hoedjesshow. Jullie hebben het weer fantastisch georganiseerd. Wij hebben de hele tijd zitten zwaaien naar iedereen in Regenboogland. Maar speciaal heel hard gezwaaid naar Rakker. Dat is ons oudere zusje die wij helaas nooit gekend hebben. Nogmaals, heel veel dank voor de prachtige show. Wij vonden onze hoedjes geweldig.
  Kopjes en veel knuffeltjes, Binti & Zooka

  1. Lieve Binti en Zooka,

   oooh hebbie jullie ouwere zusje Rakker gezien en hebbie gezwaai? Dank jullie wel dattie mee wil doen en datte pootjes zwaai. Het is belangrijk want jij kan allemaal eeve saame zijn. Rakker heb ook geluk gefoel van jullie zwaaie, mij hart foel het.
   Dank jullie wel dattie jullie hoetjes mooi vin, jullie ben wel knappe katermanne. Als poes heb ik daar wel mij oog foor

   Loesje

 6. Lief dinnetje Loesje, wat een mooi verhaal heb je weer geschreven. Over onze grote vriend Bolle die we allemaal zo erg missen. Maar wat een mooie foto van Bolle en wat een mooie hoed heb je voor Bolle uitgekozen. Wij hebben ook zitten zwaaien hoor. Vooral naar mijn kleine broertje Charlie, die pas 5 maandjes was toen hij over de regenboogbrug moest gaan en mijn zusjes Indy en Mickey. Mijn vrouw kreeg wel traantjes in haar ogen.
  En onze foto van de bende van zes was supermooi. Ik en mijn broers en zusje staan er prachtig op. Toen was mijn vrouw wel een beetje trots. zij zei “wat heb ik toch een mooie en lieve bende van zes”.
  Lief dinnetje dank je wel voor de mooie sjoow, volgend jaar willen wij ook graag weer meedoen.
  Dikke knuffel van je diva dinnetje Kruimel.

  1. lief dinnetje Kruimeldinnetje,

   dank jou wel dattie zofeel mee heb gedaan foor al onse vriendjes ofer ze Reegeboogbrug. En dattie jullie kleine broertje Charlie en jullie zusjes Indy en Mickey heb gezien. Dan wor jou hart geraak en jij foel jou traane. Maar jij ben weer foor eeve saame Kruimel en het is mij mooie weerzien van mij hart. Foor jou vrouw is het belangrijk. En ook dattie tros is op jullie allemaal met jullie eigen hoedjes. Mij hart is ook tros dattie allemaal mee heb gedaan. Jullie zijn mij liefste bende van mij hart

   Knuffels van mij eigen foor jullie allemaal en foor mij Kruimeldinnetje eksra knuffies

   Loesje

 7. Hallo lieve Loesje.
  Wat een emo week was het he….Bolle waarvan opeens de leeftijd op was….scullary girl had er eggies waar veel natte ogen van.
  Toen de hoedjesshow.Wat hebben Doorie en jij fantastisch werk verricht.Ik snap heel goed dat je veel makkareel en gaarnaal nodig had.En Doorie z’n kopje zal nog wel duizelig zijn van het passen.Misschien kan je hem een extra bananen ijsje geven,want dat heeft hij wel verdiend.
  Maar wat was het verschrikkelijk mooi.
  Elke vriend of vriendin had een prachtige hoed op.
  Die van mij zet ik alleen af als ik ga slapen of ga rennen met mijn balletjes.Ik ben er zo trots op!
  Dan alle sterren,zo mooi …..scullary girl had weer natte ogen.Van ons waren Tessa,Dusty en Lucky bij de sterren,zij woonden bij mijn tante Paula maar Tessa en Dusty kwamen hier altijd op vakantie,dus ik ken ze heel goed,vanaf dat ze pup waren.
  Dan natuurlijk mijn stoere knappe broer Fynn wat stond hij mooi te stralen met zijn hoed op.
  En Sparkle had je de allerbeste hoed gegeven die je maar had.1 met kleine sterretjes,vonkjes vuur erop.Zo kwam zij ook aan haar naam toen we bij scullary girl gingen wonen.Ze was zo sprankelend en levendig toen we onze eerste pootjes in ons huis neergezet hadden.Overal tegenaan kletsen.Nou dat heeft ze dus haar hele leeftijd gedaan.
  Dus scullary was heel emo toen ze het zag.Zakdoeken stapel werd hoger en hoger.
  En toen kwamen nog de kittens…zo mooi ze horen toch echt ook bij ons,ook al hadden ze weinig leeftijd,veel te weinig…niet eerlijk.
  Maar daarna wij allemaal met onze feestelijke hoeden,dat was ook zo leuk dat we er erg om moesten lachen.
  Ik had ook erg vermoeide pootjes van het zwaaien,maar het was het zeker waard.
  Loesje en Doorie jullie hebben zoveel werk gedaan.
  Vanuit ons hart zeggen scullary girl en ik ;DANK JE WEL
  Zachte kopjes van Muzette{ik ga mijn poten trainen voor volgend jaar}

  1. Oooh lieve Muzette,

   mij lieve dinnetje van mij hart. Hebbie Sparkle ze hoed zien sprinkle en ook sprankle. Dank jou wel want mij hart weet nu, mij dinnetje Sparkle heb het ook gezien. En zij heb het gefoel in ze hart. En jou broer Fynn, hij is zo een knappe katermans. Wij fergeet hem nooit. Ech nie.
   Dank jou wel dattie alle sterre heb gezien, ook Tessa, Dusty en Lucky. Zij waare ook zofeel mooie en lieve sterre.
   Het was emoozioneel Muzette, mij hart is nog van ze slag. Zofeel vriendjes, zofeel sterre. Maar iedereen was saame. Iedereen heb ze hart gefoel en dat is belangrijk.
   Wij ga ze nooit fergeete. Niemand nie…
   Nu moet ik bijkoome en ook nog feel ferwerke van onse vriend Bolle. Maar jij weet, assie het saame doe kan jij meer

   Dank jou wel lieve Muzette, van jou dinnetje Loesje en ook foor jou lieve vrouw

   Loesje

 8. Lieve Loes, wat een mooie letters heb je geschreven.
  Het was een rare week voor je, dat snap ik. Een week met heel veel emoties, en ook hard werken. Door en jij hebben een prachtige sjoow gemaakt, het was helemaal perfekt.
  Alle vrienden en vriendinnen waren er, en we zwaaiden naar de sterren. Zodat ze weten dat ze er altijd bij blijven horen. Wat zijn er veel sterren…
  Bol zou zo trots zijn geweest, ik weet wel zeker dat hij er een beetje van had moeten rennen. Dat deed hij altijd als hij blij was. Misschien heeft hij het over de brug ook wel gedaan. De sterren hebben vast gevoeld dat we aan ze dachten, en dat we naar ze zwaaiden. Dat moet wel, zóveel liefde was er.
  Dank je wel!
  Een zachte aai van Cisca, de vrouw van Bolle.

  1. Loeve mevrouw van mij groote vriend Bolle, mevrouw Cisca,

   oooh mij hart denk zofeel aan u eigen. Hoop dattie elke dag van onse leefe weet, Bolle was zofeel gelukkig bij u en meneer menseman. Hij heb het mij eigen fertel en u mag het weete. Dank u wel dattie erbij was van mij hoedjessjoow en ook meneer menseman. Hij was Bolle ze groote vriend van ze hart.
   Van mij eigen foel ik nog stees mij traane van mij ferdriet. Maar mij hart weet, Bolle heb zo een mooi hart. Dan moet jij sterrek zijn en tros dat jij vriendjes ben. En u mag weete, van mij hart blijf ik alteit vriendjes met Bolle want hij heb mij zofeel gegeeve in mij hart. Toen is mij buik nog grooter gegroei want wij zijn buikmaatjes. Dank u wel dattie er ben lieve mevrouw Cisca en u weet, iedereen denk aan Bolle. Wij zijn saame en mij hart foel. Bolle ren ofer ze Reegeboogbrug want u saame heb Bolle ze geluk gegeefe. Hij ga u nooit fergeete, dat is mij gefoel

   U krijg mij zachte snorhaare en het is ook foor meneer menseman en foor Ooma

   Loesje

 9. Loesje het was ondanks alle verdriet zoooooo mooi!!!!!
  Wij vonden het super dat we mee konden doen!!!! Een lach en een traan samen delen…..wat doet dat goed!!!!!
  Wij hebben ervan genoten om samen te zijn!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal en rust maar lekker uit,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Loeve Panda, Moby, Dopey, Belle, Izzy, Tica en mevrouw Ceciel

   dank jullie wel dattie erbij ben gewees en dattie zofeel mee heb gezwaai met jullie Reegebooghoedjes. Van me eigen ben ik gelukkig en ook tros. Dat iedereen ze eigen saame heb gefoel , dat is belangrijk. Zeeker assie zofeel emoozie heb in jou week. Maar jij weet, saame is belangrijk. Onse vriend Bolle blijf foor alteit bij ons saame in onse hart, net als onse annere vriendjes

   Liefs van mij eigen,

   Loesje

 10. Liefe Loesjedinnie. Ik had zo een mooie glitterpet op, echt supertegekgaaf! En m’n Opa’s Moos en Max mooi samen in een ster met een stoere hoed op. Mensenoma heeft leif gekeken en geswaaid. Frau en ikke savonds op de aaipet. Doe nu maar lekker uit rusten lief vriendinnetje. Meschien met een vismeedietaasie? Pootje en kopje van Minnie.

 11. Lieve Loesje,

  O wat is het laat geworden om naar jouw schrijf te doen. Vrouwtje had vannacht niet slaap gedaan en was vanmiddag in stoel in slaap gegaan en daarna kwam er nog bezoek. Ikke maar trappelen van vrouwtje ikke wil nog Loesje schrijf doen. Nou hier benne ik dan hoor.
  Wat een mooie schrijf met veel emozie en blijdschap erin, Het is me een week welletjes geweest hoor. Hier is ook nog veel verdriet van Bolle zijn vertrek over de regenboogbrug, maar we hebben er wel troost van dat Bolle nu niet meer ziek is en pijn heeft, want dat is niet in regenboogland.
  Wat had je samen met Dorus een prachtige hoedjesshow gemaakt, wat zagen we er allemaal mooi uit en ook al onze vriendje inn regenboogland, we waren allemaal voor even weer bij elkaar. Dank je voor de mooie gouden bolhoed, ikke vind het vet gaaf en ben er heel voorzichtig mee, als we gaan slapen neemt vrouwtje de hoed van de plank en doen wij samen kusjes en zwiepstaarten sturen naar vriendjes en mijn maatjes.
  Maar Loesje nu moet de poort echt lang dicht hoor, het is genoeg geweest dit jaar en meer verdriet kunnen we niet meer hebben.
  Vrouwtje en ikke gaan op tijd in onze Jippebed en proberen een slaap te doen en zijn we morgen weer minder moe. Van vrouwtje krijg jij heel veel kopjes, want ze is heel trots op jou. Kopje en poot van je grote vriend Jip de muizenvanger

 12. Lieve Loesje en vrouw van Loesje, Wij hebben deze week meegeleefd met een stukje van jouw verdriet, en we waren heel trots dat wij zo maar mee mochten doen met jouw hoedjesshow. Wij zijn vriendje en vriendinnetje van ons sterretje Prinses Katrientje en onze grote vriend Doorie. Wij zagen daar de mooie foto’s van jouw avonturen samen met Katrien en met Doorie. En de vrouw van Doorie vertelde dat jullie zelfs verhalen schrijven op het internet bij Huiskater Bert. We hebben de verhalen bijna allemaal gelezen. Onze vrouw durfde eigenlijk nooit te reageren, maar nu wil ze jouw vrouw bedanken voor de mooie hoedjes die wij mochten dragen bij jouw hoedjesshow.
  We wensen jou veel mooie gedachten over die mooie Bolle toe, zodat je niet de hele tijd verdrietig bent. (Onze vrouw zat het herhaal van Bolle met natte ogen te lezen, want ze vindt dat Bolle een beetje op Meneer de Wit lijkt…)
  Lieve groetjes vanuit Limburg, Meneer de Wit en Mevrouw de Bruin en hun vrouw.

Reacties zijn welkom