Ik ben ouder dan ik dacht (echt waar)

ouderU weet dat ik een seeniejor ben en ik heb ook mijn ferjaardag gehad, toen werd ik twaalf jaar. Maar ik ben ouder. Echt waar.

Half oor

Een paar dagen geleden telefoneerde mijn vrouw met de dokter over mijn gezond en over sneks en eten en al die dingen. Ik luisterde met een half oor mee, want het ging wel over mij. Toen opeens helemaal plotseling was mijn vrouw stil. Ze keek intens naar me. En ze zei: “Echt waar?” Weer was ze stil. En daarna zei ze: “Dat zal ik hem vertellen.” Die hem was ik dus.
En ja hoor ze kwam naar me toe, ik bleef gewoon liggen en ze begon met aaien. Maar ik was aalert.

Verjaardag

– Bert, weet je nog van je verjaardag op feesboek?
Ja tuurlijk.
– En dat Loesje zei dat zij ouder is dan jij.
Weet ik.
– Nou heb ik net met de dokter gesproken…
Ja dat hoorde ik!!
– En de dokter zegt, dat je geen twaalf jaar bent maar dertien jaar en drie maanden.
….
Weer aaien.
– Ik heb me een keer verteld Bert, dat moet het zijn.
Gelukkig ging het aaien door. Ze wist niet meer wat ze moest zeggen, en ik vind, stil is ook weleens fijn.

Even oud

’s Avond meelde ik Loesje over dat we dus ongeveer even oud zijn. Ze vond het eerst raar wegens dat ze moest wennen. En daarna vond ze het leuk en ik eigenlijk ook. Want dan snappen we elkaar beter als er iets is. Een kitten heeft toch minder erfaring met de dingen. Dus voor mij persoonlijk wegens dat ik verkering heb, is het beter om dertien jaar en drie maanden te zijn dan twaalf. Het was dus eigenlijk goed nieuws, al snap ik niet hoe het gekomen is, maar daar gaat het niet om, geloof ik.

21 thoughts on “Ik ben ouder dan ik dacht (echt waar)

 1. Hoi Bertje, je zou niet zeggen dat je ouder bent. Ik vind het heel koel dat jij en Loesje allebei 13 jaar zijn. Dat is biesonder. Voor mij ben je Bertje. Bertje die slim is en overal raad mee weet. Ik ben trots op jou!

 2. Hoi Bert, dus ineens heb je er een jaar bij. Bas weet ook niet precies hoe oud hij is, de dokter denkt dat hij nu ongeveer 15 jaar is, maar hij kan ook wat ouder zijn. En Juultje denkt dat ze vijf jaar is, maar niemand weet het echt zeker, ze kan meer of minder jaren hebben. Maar volgens onze vrouw maakt dat niet uit, want we vieren gewoon hun verjaardag op de dag dat ze bij ons kwamen wonen. Dan hebben we dubbel feest, want dat is hun thuis kom dag en hun verjaardag, dubbel feest is ook dubbel sneks en dubbele kato’tjes.
  Fijn dat jij en Loesje het zelfde aantal jaren hebben, want , zoals je zegt, dan snap je elkaar een stuk beter. Enne, je ziet er nog goed oud hoor, voor je 13 jaar en 3 maanden.
  Lieve Bert, geniet van je dag en van het mooie weer.
  Knuffels en pootjes van Bas,Bjarne, Oliver,Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje: o nou weet ik het zeker, hoe oud je bent dat maakt helemaal niet erg veel uit. Als je maar een verjaardag hebt en je kunt dus best elk jaar een ander cijfer hebben. Misschien kan Bas elk jaar wat nieuws doen net als Juultje. Bij het asiel waar ik uit kom wisten ze het geeneens zeker dus misschien ben ik wel 10 of vijftien, maar wel ergens tussenin,
   pootjes van mij
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  jij heb zofeel gelijk. Eers moes ik wenne want jij hoop er al zolang op. Dattie net zofeel leeftijd heb als ik van mij eigen. Maar jij kan niks forseere. Jij weet het nie maar jij foel in jou hart. Assie zofeel verkering heb als wij van onse verkering dan moet jij wel desellefde leeftijd hebbe. Wij foel elkaar van onse hart en onse erfaring aan. Assie desellefde leeftijd heb, hoef jij soms niks te zegge. Niks zegge vin ik als poes soms moeiluk, daar bennie poes voor. Maar bij jou mij Bert spreek fooral mij hart. Dat is assie verkering heb van jou sellufde leeftijd.
  Jij heb mij eigen nu nog meer gelukkig gemaak….

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, misschien is het ook daardoor dat we elkaar zo goed begrijpen, wegens dat we even oud zijn en even veel erfaring hebben dus. Nou snap ik het veel beter en jij foelde het eigenlijk al aan in jezelf. Nou zijn wij nog meer samen Loes.
   je Bertje

 4. Hajooooo oompie bert. Ooooooh uwes ben dus eefe auwt als mij mamsie? Offfff eefe jong? Hihihi
  Oompie… leeftijt isse maar een getal. Eg!!!
  Ikke ben ies auwter als me jiekie. Een paar maantjes maar. Net sowals bij uwes en me mamaiewamsie.

  Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus, ja dat is zo en als je verkering hebt is dat biesonder. Dat zie je ook bij jou en Jiekie, dat is ook biesonder!!
   ome Bert

 5. Hallo Bert,
  Bert leeftijd maakt niks uit, want het gaat erom hoe je je voelt. Ik ben 12 April 13 jaar geworden en dat is mijn echte dag van geboren zijn, dus we zijn even oud. Vrouwtje zegt vaak tegen mij dat ze denkt dat ik een jonge Jip ben, want ik speel, ren sport als een jonge kerel. Met iedere leeftijd die we hebben voelen we ons allemaal anders. De een is nog heel speels en de andere is erg rustig, maar dat mag allemaal.
  Jij ziet er ook uit als een jonge kerel hoor, je hebt een stoere snuit en is dus niks gek dat Loesje jou zo lief vind en jullie samen verkering hebben. Ga maar gewoon verder met je leeftijd dagen en geniet van alles wat er is, doe ikke ook hoor.
  Hele fijne dag en knuf van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat leuk dat jij ook dertien bent dan kunnen we een klup beginnen. Ik doe niet zo veel als jij, persoonlijk vind ik rusten heel belangrijk. Dat heb ik een goed gefoel van binnen. Vandaag heb ik zon en ik hoop jij ook,
   poot van
   Bertje

 6. Hoi Bert.
  13 jaar en 3 maanden….i.p.v 12.Dat is even wennen in je gefoel en je kop,maar je lijf blijft toch hetzelfde. Je ziet er stoer en mooi uit voor een kater van die leeftijd.
  En soms voel je je jong en oer,en als er iets moeilijks is,voel je je soms ouder.
  Dat is mijn erfaring.Als ik lig te denken ben ik soms ouder en als ik aan het rond rennen ben met mijn balletjes dan voel ik mij een kitten,al ben ik 14.
  Maar dat het even een sjok voor je was snap ik best.
  Het is even wennen als ze aan je vragen wat je leeftijd is.Maar hoe het zo gekomen is,is eggies wel een raadsel
  Fijn weekend Bert,
  Zacht kopje van Muzette.

  1. hoi Muzette, dat is eigenlijk ook zo, als er iets fijns is dat foel ik me jonger maar dan wil ik ook nog steeds dutjes doet veel vaker dan een kitten, dat weet ik bijna zeker,

   Bertje

 7. Bert je hebt gelijk…….eigenlijk is het goed nieuws!!!! Even oud zijn als Loesje is mooi, jullie hebben dezelfde levenservaring in jaren en jullie begrijpen elkaar goed!!!!
  En hoe het gekomen is maakt helemaal niet uit……..je blijft gewoon Bert en dat is het belangrijkste!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ja dat is waar, ik blijf gewoon Bert en ik foel me eigenlijk nog steeds mezelf, dus dat is poosietief,
   pootje van mij
   Bertje

 8. Hoi lieve Bert, wat mooi dat je toch even oud bent als je lieve Loes! Dat is toch wel bijzonder.
  Op zich maakt je leeftijd niks uit, maar toch ook weer wel. Want als je ongeveer 6 weekjes bent ben je echt wel heel anders dan als je ongeveer 6 bent, of wls je ongeveer 16 bent.
  Maar verder is leeftijd ook een gevoel. Je bent zo oud als je je voelt, zeggen mensen weleens. Nou is dat niet helemaal waar, want ik kan mijn leeftijd niet veranderen, ook al zou ik dat willen. Maar het is wel zo dat je je jonger of ouder kunt voelen dan je eigenlijk bent.
  Enne… als je zomaar een jaar erbij hebt gekregen, vind ik wel dat je een verjaardagssnack hebt verdiend!
  Lieve groetjes van Cisca, de vrouw van Bolle.

  1. hoi Cisca vrouw van Bolle, ik heb nou geen dertiende verjaardag gehad dat is waar dus ik mag best op een snek hopen vind ik. Zelf foel ik me geen kitten meer dus 6 weken is helemaal anders dan wanneer je seeniejor bent zoals ik. Dat snap je alles gewoon beter. Toen ik zes was zat ik in het asiel en toen kwam ik hier. Of ik was zeven dat weet ik zelf nier meer,
   kopje van mij
   Bertje

 9. Lieve Bert, dat was wel even schrikken wegens dat je 13 jaar en 3 maanden bent in plaats van 12. Maar lieverd dat geeft toch helemaal niets, je bent en blijft gewoon de stoere, mooie huiskater Bert. En nu ben je even oud als jouw Loesje, dat is nog fijner. Nog een fijne avond saampjes lieve Bert. Floortje stuurt je een verjaardagskopje en ik een knuffel.

  1. hoi Ina en Floortje, van Loesje weet ik dus hoe het is om 13 jaar te zijn en daarom vond ik het goed. Dus niet dat ik opeens 17 was of 8 jaar, dat had misschien ook nog gekund. Maar zo is het goed en eigenlijk is het zo presies goed. Dus het was een verandering en een verbetering. Dankjewel Floortje voor het verjaardagskopje,
   pootje van
   Bertje

 10. Hoi Bert leeftijd is maar een getal, als je je maar goed voelt dat is het belangrijkste❣️

  Liefs Ollie

 11. Hallo Bert hier Kiara. Lieverd leeftijd is een getal. Ik hoop in oktober mijn 14e verjaardag te vieren. En ik zeg je bent zo oud als je jezelf voelt. Ik hou soms van rust Bert en sttt ik kan enorm goed snurken en ik praat soms in mijn slaap. Maar met een lampje met licht dan ben ik een kitten. Dan ga ik los hoor. Bert geniet van iedere dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *