Bram over: ik kan iets nieuws

nieuws

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie toch een fijn wiekent hebben en gelukkig is het weer weer een beetje normaal. Van mezelf ben ik al 11 jaar.

Seeniejoor

De een zegt dat het seeniejoor is, de ander niet. Nou ik vind van niet. Het kan best zijn dat ik daar morgen weer anders over denk hoor. Misschien ligt het er aan over hoe ik me die dag voel. Soms wordt je wakker en ben je kei-fit, en soms wordt je wakker en heb je totaal nergens geen zin in. Dat gebeurt ook wel eens.

Iets nieuws

Vandaag ga ik jullie vertellen dat ik kei-fit wakker geworden ben en dat ik zin heb in iets nieuws. Ik weet nog niet wat precies. Ik heb ergens een nieuw speeltje liggen maar daar heb ik geen zin in. Het is geloof ik een muis met ketnip. Vandaag heb ik geen zin in wiewen. Ik foel me dapperder dan wiewen. Op de eerste verdieping van ons huis zijn vaak wel nieuwe dingen te vinden. Soms vind ik wel eens een bol van sokken. Dat is kei-gaaf! Daar kan je lekker mee pootballen en de kamers rond gaan. Ook kan je er in bijten want het is zacht spul. Mijn vrouw noemt het wel eens de sinteetiese schaap. Van me eigen weet ik het niet. Ik weet wel dat het super zacht spul is.

Kast

Er liggen best veel sokken boven. Vooral in de manspersoon bak van de kast. Dat is een schuifding die in en uit de kast kan. Dat ding zelf is een grote kast met allemaal vakken. Daar liggen zijn vachtjes allemaal in. Voor mij is de kast best groot want ik kan er niet zomaar boven op springen. De kast is wel bijna 2 meter de lucht in. Dat is best hoog. Ik ben net iets langer dan een lieniejaal.

Tweede plank

nieuwsEn toen kwam het, bam! Een idee. Kan ik ook in de kast? Dat heb ik nog nooit gedaan. Niet in deze kast. Ja, dit ga ik doen. Ik foel me heel dapper en ik wil de kast in.
Ik denk dat de tweede plank het beste is. Daar liggen ook wat vachtjes in maar niet zoveel. Er is nog ruimte voor mij. Eerst doe ik me even voorbereiden. Dat is wanneer ik voor de kast ga zitten en ga denken over hoe ik moet springen. Als ik voor de kast zit waggel ik met mijn billen. Ze gaan van links naar rechts en weer terug naar links. Zo foel ik of ik de juiste balans heb om te springen. Als mijn waggel goed is, spring ik. Mijn achter poote zetten af en hoppa!, ze duwen me zo omhoog de kast in. Met mijn voor poote grijp ik de vachtjes vast zodat mijn achterpoote ook zacht landen.

Gelukt

nieuwsDaar ben ik dan, in de kast! Het is me gelukt. Ooo, maar dit is een prima dut-plek. Het is klein, donker en er liggen zachte vachtjes in. Heerlijk. Misschien doe ik straks hier wel dutten. Even kijken hoe het is vanuit de kast. Nou zie ik veel meer. Ik zie een raam en door de raam zie ik een grote boom en ik zie wolken in de lucht. Mijn lijf reejageert meteen. Ik ben kei-blij! Mijn staartje bibbert en mijn poote trappelen zachtjes. Er komt zelfs een oer mauw. Deze klinkt diep en kort. Dat je weet, Bram is dapper. Dit is leuk. Ik kan iets nieuws. Het is me gelukt om zelf de kast in te springen. Op het tweede plankje nog wel. En die is best hoog.

Oer

Ik foel iets. Er komt nog een oermauw, en nog één. ‘Maauuuw’. Mijn binnenkant doet nog steeds een beetje bibberen omdat ik nog steeds kei-blij ben. Waar is mijn vrouw? Dat ze kan zien wat ik heb gedaan. Helemaal alleen.

18 thoughts on “Bram over: ik kan iets nieuws

 1. Hoi Bram! Wat goed dat jij in de kast met vachtjes bent gesprongen. Fijn is dat he. Ik doe dat ook wel eens. Weet je wat ook leuk is? Om in die schuifbak met sokken te gaan hihi. Of misschien wil je zusje Mila dat wel doen. Dan zullen je mensen vast gek kijken haha allebei de katten in de kast. Ik wens jullie een fijne wiekent met veel zon en sneks! Pootje van mij, Minnie.

  1. Hoi Minnie, ik ben nog nooit in de schuifbak geweest. Misschien is dat iets voor de volgende keer. Fijn wiekent, pootje van mij

 2. Lieve Bram,

  wat bennie toch jou dappere katermans, jij ben nog onnerneemend en jij ben ellef jaar. Van mij eigen ben ik dertien jaar van mij leeftijd. Selluf spring ik nie in mij vrouw ze kast, maar soms loop ik er wel in. Dan heb ze mij eigen nie gesien en dan zit ik daar. Als mij vrouw het nie fertrouw laat ze mij kas een stukje oope want zij zeg dattie froeger mij ouwzusje Jamie een keer in ze kas opgesloote heb. Dat moetie nie wille Bram. Dat zit jij daar en jij kan er niemeer uit. Van me eigen ben ik goed in zitte, maar jij kan ook oferdrijfe.
  Jij ben dapper dattie zo hoog in jou kas durref te springe. Heb jou vrouw jou eigen nog gesien. Dattie tros op jou is en jou ferwen met sneks. So hoor het wel vin ik van me eigen. Jij ben zo dapper gewees, jij krijg mij kopjes en lieve mevrouw BramMilaaatje, geef u Brammie misschien ze snek. Hij heb het ferdien….

  Lieve kopjes van mij eigen foor jou Brammie, jou woef Toby, jou vrouw en mij Milaameisje

  Loesje

  1. Hoi Loesje, mijn vrouw was al bijna boven toen ik net in de kast zat. En toen kreeg ik heel veel knuffels en daarna kreeg ik ook mijn snek. Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Zachte neusjes van mila en een stoerkopje van mij. Mijn vrouw geeft een lieve knuffel

 3. Hoi grote vriend Bram, zo hee, wat stoer van jou dat je zomaar in de kast bent gesprongen, en dan nog wel op de tweede plank. Ik zit soms bovenop de boekenkast in de kamer, dan ga ik eerst op de vensterbank en dan spring ik zo op de boekenkast, Daar boven staan wat spulletjes van mijn vrouw en die vallen dan op de grond, Dat vindt mijn vrouw iets minder leuk, maar stiekum vindt ze me ook wel dapper hoor. Want toen ik klein was zeiden de mensen tegen mijn vrouw dat ik dat niet zo goed zo kunnen omdat ik maar 1 oogje heb, net als jij Bram. Maar ik spring overal op en af hoor. Ik ben dan ook niet bang en soms lukt het niet in 1 keer maar dan probeer ik het gewoon nog een keer. Mijn grote zus Kruimel kruipt soms ook in de kast met vachtjes, dan doet ze eerst voorzichtig het deurtje open, want die sluit niet zo goed, en dan gaat ze bovenop de vachtjes van mijn vrouw slapen.
  Bram ik ga vandaag nog even lekker genieten van het mooie weer, ik mag lekker op het balkon en heb ook al een zaterdag snek gekregen.
  Haai vaif van je vriendje Bikkel.

  1. Hoi grote vriend Bikkel, jij bent kei dapper! Ik kan nog niet op de kast. Die is kei hoog. Maar het is zo dat wij, katers en poesen met één oog, kei veel kunnen hoor. Kruimel is een slimme poes! Heerlijk al die vachtjes. Ik hoop dat je van je wiekent geniet. Grote haai vaif terug van je vriend Bram

 4. Hajoooo oompje bwam.
  Oooooh gaat uwes soms de kas in?
  Ooooh ikke ben net uit de kas gekoom hihihi. Ikke spjing nooit erregens op. Raar he? Me mese seide gissere toevallig fan kan doorie wel spjinge?
  En dan hau ik gewoon me bek. Natuurwuk kan ik spjinge. Ik doet hut aween nie. Lekker puh hihihi. Waarom spjinge als je er ook in kan woope.
  Pootjes oompje bwam🐾🐾

  1. Hoi knul, jij hebt helemaal gelijk. Je moet niks he. En ik denk dat jij kei hoog kan springen. Jij bent nog jong en lenig van jezelf. Fijn wiekent knul, kopje van mij

 5. Bram wat ben je toch een kei knappe katerman dat jij dit zomaar kan doen.
  Ik heb er eggies waar bewondering voor.
  Mijn zus ging graag in de kast met vachtjes liggen.Die kast heeft een schuifdeur.
  Dan ging ze op haar rug liggen en met de achterpootjes trappelde ze die deur dan open en dan ging ze helemaal achter in de kast liggen.Ha,ha scullary girl moest altijd goed zoeken.De grootste kat was het meeste kwijt.
  Ik ben daar niet zo goed in,dus vind ik het geweldig dat jij het wel kan.
  Maar ik ga scullary girl eens vragen of ik een balletje van sokken mag hebben.Daar kan je dus heel goed mee pootje ballen zeg jij.Dank je wel voor de tip.
  Ik vind dat jij nu eggies wel een extra weekend snek verdiend heb..
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Hoi Muzette, ik vindt het knap dat je zus zo goed kan furstoppen. Mijn vrouw zag me wel maar dat was pas toen ik kei veel oer had gemauwd. Ik denk dat jij ook wel op vachtjes kan slapen hoor. Misschien heb je alleen een beetje hulp nodig van je vrouw. En pootballen is gewoon super leuk! Ik lees wel of je het iets vind. Zullen we samen snekken? zacht kopje terug van mij

 6. Dag lieve Bram, ik hoop dat jij ook een fijn wiekent hebt met veel zon. Wat ben jij een stoere katerman zeg, zo ineens in de kast springen met de kleren van jouw mensen , keistoer hoor. Ik vind dat echt oer, Floortje ook, zij ligt graag onderin in de kast waar de schoenen staan en kruipt dan helemaal naar achteren, zodat wij heel erg moeten zoeken. Zij zit dan stiekem te gniffelen. Maar zo hoog springen als jij dat kan ze niet. Fijn wiekent nog lief vriendje, samen met jouw mensen. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, ik hoop dat jullie ook een fijn wiekent hebben. En wat leuk Floor dat je zo furstopt was. Ik zou ook stiekem gaan gnifflen hihihihi. Fijn wiekent lieve Floor en Ina ,Zacht kopje terug voor jullie van mij

 7. Lieve Bram, wat ben je toch een stoere katerman, Bolle zou zijn ogen niet geloven wls hij je zo zou zien!
  Heel knap dat je zo maar in de kast durfde te klimmen, je vrouw zal wel heel trots zijn.
  Ik weet zeker dat ze je gezien heeft, want er staan foto’s bij je verhaal.
  Een fijn wiekent terug, ook voor je familie, van Cisca.
  Ps: heel erg bedankt voor je kaart!

  1. Hoi lieve mevrouw Ciska, misschien keek Bolle samen met Mollie naar beneden. Dat hoop ik dan. Mijn vrouw kwam erbij toen ik in de kast was. Ze wist niet waarom ik zo oer deed mauwen en toen kwamen de foto’s. Ik was heel dapper op die dag. Een heel fijn wiekent voor jullie en een zacht kopje van mij. ( Hoi Bolle )

 8. Hallo Bram,

  Zo wat goed van jou dat je iets nieuws durfde te doen, maar ik ben wel blij dat jouw vrouw wist dat je in de kast zat. Weet je ik heb en doe dat ook vaak, maar nou komt het ikke ben zo vlug dat vrouwtje het niet in de smiezen heeft en hopla kast dicht en ik zit er in. Na een poos is vrouwtje mij kwijt en zij maar zoeken en ik ben dan van de oliedomme en roep niet miauw ik zit in de kast. Na lange tijd doet vrouwtje dan de kast open en zit ikke daar heel zielig te zijn. Ikke krijg dan wel als troost heel veel knufjes hoor. Ik heb ook al vaak in een andere kamer opgesloten gezeten. en zelfs een keer dat we naar onze Jippebed gingen. De volgende morgen vond vrouwtje mij dan.
  Dus Bram hier een Jippe raad, hard brullen als de deur dicht gaat hoor.

  Zo nu ga ik vrouwtje eens plagen, ze moet nog veel doen op dat typelding en ik ben heel goed om dan ervoor te gaan zitten of desnoods op de toetsen, miauwlachen hoor, want dan moet ze weer opnieuw beginnen of is ze alles kwijt. Knuffel van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi Jip, wat eng als de deur ineens dicht gaat! Goed dat je adfies geeft en dat ik kei hard moet mauwen. Ik zou het anders misschien niet weten wat ik moet doen. Zo heb ik nog niet eens nagedacht. Fijn dat jij het zegt Jip! Dank je wel. En gelukkig kreeg je heel veel knuffels want dat heb je nodig. Misschien wel een snek! Wat ben je ontdeugend vandaag, lekker plagen op het tiepuh ding. hahahaha , fijn wiekent Jip en vrouw, zacht stoer kopje van mij!

 9. Hoi Bram, wat goed van jou dat je dat nu durft! Maar laat wel goed horen dat je daar zit. Ik (Zooka) ga ook wel eens in de open kast zitten. Maar dan vrouwtje dat niet door (dat is wel een beetje dom hoor, vind ik) en doet ze de deur dicht!!!!! Dat is weer niet zo leuk.

  Pootjes en knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hoi Binti en Zooka, Jip heeft kei goed adfies. HIj mauwt namelijk dat als je in de kast bent met de deur dicht dat je dan kei maar kei hard moet mauwen zodat je vrouw je hoort. Dat wist ik ook niet. Gelukkig weet Jip dit allemaal. Soms weet een vrouw het ook niet dus als je dan mauwt dan gaat ze kijken anders niet. Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben, zacht kopje van mij

Reacties zijn welkom