Hoe Stokkie Stefan een thuis vond (intervjoew)

stefan

Opeens was hij er op mijn feesboek. Stokkie-Stefan, superseeniejor en pas uit het asiel naar een eigen huis. Ik vroeg om een intervjoew.

Hoi Stokkie-Stefan!! Mijn eerste vraag gaat over je naam. Waarom heet je zo?

Ik ben dus gefonde in een straat in Den Haag waar het woord stok in foorkomt, maar ik ben de straatnaam fergeete… kan zijn de Stokroosstraat of Kopstokkelstraat, ik weet het niet meer. Maar weegens de straatnaam hebben ze mij in het Dierenhospitaal Stokkie genoemd. Mijn vrouw heeft er een dubbele naam van gemaakt, Stokkie-Stefan. Soms zegt ze ook Stokkepokkie of krijg ik andere kooosnaampjes. Ik woon nu in Oegstgeest maar ben net als mijn vrouw een rashagenees.

Dat ben ik ook, Stokkie-Stefan. En ik zat ook in het asiel waar jij zat. Hoe kwam jij daar terecht?

stefanIk ben gevonden op straat, hoelang ik daar hep rondgeworven weet ik niet meer. De  Dierenambulance/Dierenhospitaal Den Haag e.o. heeft mij opgehaald omdat ik heeel maager was. Omdat ik een echte mensenkater ben was ik blij dat ik weer aandacht en knuffels kreeg van de verzorgers in het Dierenhospitaal. De Dierendokter keek mij helemaal na en ik kreeg veel lekkers te eten.
Ik had een eigen hokje op een kamer met andere katten maar ik mocht ook los lopen en naar buuten in de zon. Ik voelde mij langzaam sterkter worden dus mijn leefe met liefe verzorgers was goed. Dat ik nog op mijn leeftijd een eigen huisje zou krijge met een vrouw had ik nooit durven dromen.

Ja dat had ik ook. De meeste mensen willen een kitten maar wij seeniejoren hebben ook feel te bieden.  Hoe is je gezondheid?

Nu is mijn gezondheid heel goed. Maar toen ik in het Dierenhospitaal kwam ging het slecht met mij. Ik was heeel maaager en had een bekkie vol met rotte tanden en kiezen waar ik veel pijn aan had. Je weet Bert, dat ik een seeniorkater ben van 15 jaar. Ik had ook een schiltklierprobleem zei de dierendokter en heb daarvoor medisijne. Maar ik moest eerst aansterken voordat mijn tande en kiese getrokken werden dus kreeg ik van de liefe verzorgers veel lekkere hapjes met zachtvoer te eten. Iedereen vond mij heel lief omdat ik neusjes geef inplaats van kopjes.
Ik kreeg heel veel knuffels en toen ik sterk genoeg was zijn mijn tanden en kiesen getrokken. Nu kan ik weer heel goed eten zonder pijn. Laatst was ik bij de dierendokter voor controole en nu hoef ik nog maar 1 pilletje per dag voor mijn schiltklier. Dus weegens alle goede zorg voor mij gaat het nu heel goed.

Dat is een geluk!! Heeft je ook vrouw gezegd waarom ze jou uitkoos?  Ik was zelf bijna seeniejor toen ik uit het asiel naar mijn vrouw ging.

StefanJa dat heeft ze gezegd. Mijn vrouw was erg ferdrietig omdat haar seeniejorkater van 17 jaar plotseling over de Reegenboogenbrug was gegaan. Door het fierus Corona heeft mijn vrouw tijdelijk geen werk. Daarom was zij ekstra ferdrietig en was het zo stil in huis de heele dag. Dus ging zij op de kompjoeter zoeken naar een nieuwe kater. Maar het was moeilijk een kater te vinden die kan woonen in een flat op de 7e etaasje. Inmiddels had ze mij wel gezien op de website van het Dierenhospitaal maar zij dacht die lieve Stokkie-Stefan is al oud en heeft een schiltklier probleem. Maar omdat ze mijn foto zo lief vond moest ze iedere keer huile van eemozie.
Het heeft nog even geduurd maar toen ik op de feesboek van het Dierenhospitaal te zien was heeft ze gebeld. Toen kwam ze de volgende dag naar mij kijken en moest ze weer huile. Ze vond mij zo ferteederent. Ik kwam gelijk naar haar toe en gaf haar neusjes tegen haar neus. Het klikte gelijk en toen mocht ik mee naar mijn nieuwe huisje. Ik was zo blij !

Ik foel me ook blij voor jou.  Een eigen thuis is het fijnste. Hoe is een gewone dag van je leefe nou?

Omdat mijn vrouw nog geen werk heeft slapen wij tot 9 uur. Maar ik ben al eerder op bed hoor. Soms bijt ik zachtjes in haar neus… doe ik uit liefde voor haar hoor! Ik krijg gelijk ontbijt als wij opstaan. Dat eet ik meestal gelijk in één keer op en zijn er ook brokjes maar die lust ik niet zo graag. Daarna haal ik een frisse neus op het balkon ga ik binnen op de stoel rieleksen en dutjes doen. Natuurlijk krijg ik veel knuffels tussendoor.
Om 12 uur zegt mijn vrouw dat ik een beetje actief moet zijn en gaat ze met mij speele. Ze heeft van een doos een tunnel gemaakt en dat is heel leuk. Daar kruip ik als oude seeniejor nog graag doorheen en speel ik ook met een balletje en een stok met een veer. Er zijn nog veel meer speeltjes hoor maar niet alles tegelijk heb ik gezegd.
Om 2 uur komt hier de zon op het balkon en in huis en ga ik lekker languit daarvan genieten. Ik kan dus kiezen buiten in de zon liggen of binnen in de zon. Omdat ik nu hoog woon hep ik mooi uitsigt joh! Ik kijk naar de ondergaande zon en zie allemaal mensen en auto’s beneden en foogels. Er staat ook een viskraam met makreele en garnaale en soms ruik ik die zelfs in huis, zo lekker. Er is iedere week markt en dan is er ook een draaiorgel, keihard. Vanuit de fensterbank kan ik alles heel goed zien. Na het zonnebaden ga ik mijn poote strekke en spring dan weer in de fensterbank en ga ik kijke wat er beneden gaande is.
Om 5 uur krijg ik mijn avondeete, een lekker blikje, ook al heb ik niet van mijn brokke gegeten. Daarna speele we nog wat en ga ik uitbuike. Als mijn vrouw heeft gegeete en ze zit eindelijk dan kom ik bij haar op schoot. Dat gaat iedere avond zo. Dan klim ik helemaal omhoog tot in haar nek. Zo zitten we dan een heeeeele tijd en dat is erg fijn en krijg ik nog meer knuffels. Tussendoor ga ik af en toe op het balkon kijke want het is ekstra spannend als het donker is.
Als mijn vrouw naar bed gaat ga ik mee of blijf ik in de stoel. Dat ligt er aan waar ik zin in heb en soms speel ik ’s nachts met een balletje of mijn tunnel. Zo ziet mijn gewone dag eruit maar is het voor mij een feest.

Het klinkt ook supergezellig. Maar wat vind je het allerfijnste?

StefanHet allerfijnste in mijn leefe nou zijn veel dinge… het is heel fijn weer een huisje te hebben en zo’n liefe vrouw die voor mij zorgt. Daar ben ik heel dankbaar voor en geef daarom veeeel neusjes. Het is fijn dat ik lekker eten krijg en knuffels. Het is fijn dat mijn vrouw zoveel tegen mij praat en ik ’s avonds zooooolang bij haar op schoot mag liggen. En dat ik veilig ben en ik hier voor altijd mag blijven woone. Ik moet wel ooit een eigen huisje gehad hebben ergens en mensen, maar dat ben ik dus kwijtgeraakt en op de straat terecht gekome. Dat was een akelige en ferdrietige tijd en daarom ben ik dus ekstra dankbaar en blij dat mijn vrouw mij heeft opgehaald uit het Dierenhospitaal.

Ik hep misschien wel heel feel ferteld in het intervjoew. Als het te lang is moet je er maar wat uitknippe. Ik hep zofeel te fertelle, kan wel een boek vol schrijfe.

Uitknippe niks hoor. Alles komt erin. Dankjewel voor het intervjoew Stokkie-Stefan en ik wens jullie samen heel veel gezelligheid!!

 

22 thoughts on “Hoe Stokkie Stefan een thuis vond (intervjoew)

 1. Hajooooo meneer stokkie.

  Wat hep uwes een gaaf innerfjoew geef aan oompie bert.
  Ikke weet gewukkig nie wat sferfe is. Of een asiel. En dus ook nie wat honger heppe is, want mij bakkie wor alteit op me tijd bijgefult met wekkere bwokkies. Ikke kom fanne boererei af. Saame met me wolkebwoertje. Hij moes, naadatte we 2 weeke hier woonte, weggaan ommedat hij siek wert.

  Meneer stokkie… wil uwes foortaan uitkijke asse uwes het oofer fis hep? Mij mamsie isse fisgek oppe de errugste af. Hihihi.
  Ik moet ook ALTEIT garrenaale pelle foor haar.

  Oompie bert… uwes ben egwaar de besse innerfjoewer hoor, want nau weet iedeween wie meneer stokkie is. Dank uwes oompie
  Pootjes 🐾🐾

 2. Stokkie-Stefan wat heb je dat mooi verteld!!!! En wat zijn wij blij dat voor jou alles goed is gekomen en dat je weer kunt genieten!!!!!
  Wij vinden jou een prachtige kater ❤

  En Bert wat heb je weer goeie vragen gesteld!!!! Jij kunt dat echt waar zooooo
  goed!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 3. Hoi Stokkie-Stefan, wat koel dat je er bent! En ik vind het kei leuk om jouw furhaal te lezen. Dat je al 15 bent en dat je nog kei veel doet. Jij heb ook een liefe vrouw die samen knuffelt. Dat is het allerbeste vind ik. Samen kriebelen en dat je weet dat je veilig bent. Mijn staartje bibbert van blij zijn. Echt mega koel dat je er bent! Fijn wiekent voor jouw en je vrouw! Stoere poot van mij, bram

 4. Welkom hier, Stokkie-Stefan, ik hoop dat je het net zoveel naar je zin gaat krijgen als wij. Heb je de hoedjesparade van mamsietante Loesje en Dorus, onze beebiepantersiamees al gezien? Nou ja, je hebt genoeg te zien hier. Ik weet niet of je van jouw vrouw feestboektijd krijgt, dan kun je alles volgen. Wij komen ook uit Den Haag. Onze Mara komt ook uit het asiel, maar toen was ze nog een klein kitten. Ze is nu 9 jaar, dus ik denk dat ze dat niet meer weet. Leuk om je hier te ontmoeten Stokkie-Stefan en misschien horen we nog iets vaker van je. Kopjes, Mara,Bram en Kitty

 5. Lieve Stokkie-Stefan,

  oooh mij hart is zo blij assie jou intervjuuw lees. Wat hebbie alles goed fertel en jij zie er zo goed uit. Van mij eigen vin ik, jij heb zo een mooie naam, het is biesonder. Jij ben zo welkom bij ons allemaal en jij lees iedereen foel geluk in ze hart dattie nu zo een lieve mevrouw heb gefonde. Jij heb het ferdien want op jou straat leeve is nie fijn. Iedereen ferdien ze eigen thuis en dattie jou eigen vrouw heb. Jij heb zofeel geluk Stokkie-Stefan, jij heb zo een heb nu jou eigen fensterbank en jou eigen stoel. En jij kan neusjes geeve zofeel assie wil. Mij hart foel, jij heb weer geluk in jou hart….
  Maar zeggie nou dattie jou viskraam heb met garnaaale en mij makkareele. Oooh Stokkie-Stefan, jij ben met jou neusje in jou kaabeljouw gefalle. Jij heb presies jou goede vrouw gefonde want misschien houw zij ook van mij makkareele.
  Dank jou wel foor jou mooie verhaal en ook dattie mee heb gedaan aan onse Hoedjessjoow. Jij ben nu al onse lieve vriend

  Loesje

 6. Welkom Stokkie-Stefan. Wat een leuke naam heb jij. Wij drietjes komen ook uit Den Haag. Maar buiten onze Mara hebben wij nog nooit in een asiel gezeten. Mara als klein kitten, maar die is nu 9 jaar, dus dat weet ze niet meer. We hopen nog meer van je te horen! Pootjes, Mara, Bram en Kitty

 7. Hoi Bert, wat een goed intervjoew. En Stokkie-Stefan wat fijn dat je nu een goed huisje hebt gevonden met heel veel liefde en knuffels. Bas, Bikkel en Juultje zijn ook gevonden door dezelfde mensen van de dierenambulance. Wat een goed werk doen die. Zo hebben wij en nog een heleboel andere dieren een goed huisje gevonden.
  Bedankt Bert en Stokkie-Stefan voor dit mooie intervjoew.
  Knuffels en pootjes van ons allemaal

 8. Hoi Bert, wat kan jijgoed interfjoewe, vind ik super knap hoor.
  Hoi Stokke Stefan, wat fijn dat je een lief warm mooi huisje hebt gevonden.
  En ik woon ook in een flat net als jij, maar dan 2 hoog en soms lig ik ook voor het raam te genieten van de zon.

  Vind het leuk dat je hier bent, en ben blij dat je een for effer huisje hebt gevonden hoor.

  Pootje van Tommy (deeltijdkaterman van Annelieke)

  1. Lieve Tommy, dank je wel voor jullie lieve kaart voor je vriend Bolle! Ook voor je vrouw!
   Lieve groetjes, Cisca (de vrouw van Bol)

 9. Hoi Stokkie Stefan.
  Wat fijn dat je toch, op je senior leeftijd zijn, een fijn huis en een lieve vrouw hebt gekregen waar je mee neusjes kan geven en knuffelen.
  Je woont lekker hoog met een prachtig uitzicht, en je eigen vensterbank.
  Ik woon 1 hoog en lig ook graag in de vensterbank,maar dan wel graag met een zonnetje,want ik zie er met mijn ogen geen fluit van.Maar die zijn vanaf mijn kittentijd al slecht dus weet ik niet precies wat ik mis.Nu ben ik 14 jaar.
  Mijn scullary girl heeft je mooie verhaal dan ook voorgelezen en ik zeg wat ze terug moet typen.Zo kan het ook.
  Ik ben nu nog alleen,want in de afgelopen maanden zijn mijn broer en mijn zus naar de Regenboogbrug gegaan.Ik weet niet of je de Hoedjesshow gezien hebt.Zij waren daar ook in.Allebei met een prachtige hoed op in een ster.
  Stokkie Stefan wat leuk dat je met Bert een interview gedaan hebt.Bert kan dat reuze goed.
  En gezellig dat je langs gekomen bent,want hier op de blog is iedereen welkom.
  Zacht welkoms kopje van Muzette

 10. Liefe Bert, wat een keigoed intervijoe heb je gemaakt met Stokķie Stefan. Ik heb het net voorgelezen aan Floortje. Hallo Stokkie Stefan, leuk om jouw verhaal te lezen hartelijk welkom op het blog. Wat een fijn huis heb je nu en een hele liefe frau. Wij wonen met poes Floortje ook in een flat, 3 hoog, en Floortje zit graag in de vensterbank te kijken naar alle foguls en hondjes die langs komen. Floortje stuurt jou een welkomstkopje en ik een knuffel.

 11. Hoi Stokkie Stefan! Wat een leuk interfjiew. En zo fijn dat je een furrever home hebt gevonden. En een fiskraam onder je huis wauwie! Ook com-pli-menten aan Bertje dat je zo goed interfjiewen kan! Pootje van mij, Minnie!

 12. Lieve Stokkie-Stefan,

  Wat enorm fijn dat jij als supersenior kater een goed huis en een lieve vrouw hebt gevonden. Ik volgde je al via de site en de facebookpagina van de Dierenambulance. Ik vond je toen al zo’n aandoenlijke en lieve kater. Ik vraag mij dan altijd af hoe het komt dat zo’n lieverd als jij op straat belandt.
  Een vriendin van mij had jou ook op facebook ontdekt en zij stuurde mij een mailtje of ik jou misschien wilde adopteren. Gelukkig heb ik daar niet over hoeven nadenken, want hier lopen al 5 van die wolbalen rond en jij moest geplaatst worden in een huis zonder katten. Ik was dus erg blij toen ik las dat jij je huisje gevonden had.
  Geniet nog maar vele jaren van je fijne huis en je lieve vrouw.

  Een knuffel van mij en kopjes van Lisette ( bijna 19 ), Jillie, Cindel, Fenneke en Ivar.

 13. Hoi Bert, wat een mooi intervjoew had je met Stokkie-Stefan. Ik had zijn naam en foto al vaker gezien en was benieuwd naar wie hij was. En nu weet ik dat, dank je wel!
  Ik wens Stokkie-Stefan en zijn vrouw een heel fijn leven toe, samen!
  Lieve groetjes,
  Cisca (van Bolle natuurlijk).

  1. hoi Cisca vrouw van Bolle, het is zo tof van je hebt schiltklier en je bent seeniejor en dan vind je toch je gouden mandje!!
   pootje van mij
   Bertje

 14. Liefe Stokkie-Stefan,
  Fijn foor jou, dattie een nieuwe frouw en huissie heb gefonden!
  Feel plezier met haar!

 15. Hoi Stokkie- Stefan wat een fijn leventje heb jij nu , heel mooi hoor. Je bent een hele lieve Senioren Kateeman dat lees ik uit je levensverhaal.
  Wat een toeval dat Huiskater Bert en jij in het zelfde asiel hebben gezeten.
  Nou welkom bij deze leuke Katten Groep waar wij lief en leed met elkaar delen en dat is ook een heel mooi iets.

  Kopje van Ollie ( een zwerfkater gekukkig van korte duur uit Spanje)

 16. Lieve stokkie-Stefan,
  Wat heb jij een prachtig interview gedaan met Bert en op die manier ons kon vertellen wie jij bent en hoe het met je gaat.
  Ik vind het zo fijn dat jij van de straat bent gehaald door lieve mensen die er voor zorgde dat jij heel veel goede zorgen kreeg en dat je zo goed was opgeknapt dat jij een gouden mand mocht gaan zoeken. Al heb je een hoge leeftijd, nou dat maakt niet uit en dat heb jij ook gemerkt. Niet ieder lief mens neemt een kitten of jong dier. Er zijn heel veel mensen die heel veel van dieren houden en speciaal een lieverd nemen die al senior is en zo nog vele mooie liefdevolle jaren gaan geven.
  Ik wens jou en je vrouwtje nog heel veel fantastisch jaren samen. Een knuffel van mij en poot en kopje van mij Jip.

 17. Liefe allemaal, nu ben ik Stokkie-Stefan, helemaal van mijn slag door zofeel liefe rejakties ! 😻 Dank jullie wel ! 😻 Het is zo fijn dat ik nu zofeel frienden en friendinnen heb op de kompjoeter.
  Ik was ook op de Hoedjessjow met een hele mooie gele hoed op en heb geswaait naar iedereen in Reegenboogenland. Ik schrijf wel weer eens wat hoor naar jullie als ik wat leuks heb. Voor nu rieleksen en wens jullie allemaal een mooie zonnige dag ! 😻
  Poot en een neusje van Stokkie-Stefan.

Reacties zijn welkom