Als je helemaal nieuw eten krijgt

eten

Ik had dus een haarbal. En de week erna weer een haarbal. Niks aan, hoor. Maar de dokter zei dat ik van binnen gefoelig was en dat ik ander eten moest.

Samen

Wat doe je eraan als huiskater? Niks. Je eet wat je krijgt en als je geen zin hebt, dan kijk je moeilijk of je loopt weg en dan krijg je wat anders, zo gaat dat. Ik bedoel zo ging dat bij mij. Want mijn vrouw bedenkt wat ik voor avondeten op mijn bord krijg en ik bedenk dan of ik zin heb om dit op te eten of dat ik liefer wat anders wil. Er is altijd van alles in huis, dus er komt altijd wat anders. Avondeten doe je samen.

Diejeet

Maar nou heb ik dus diejeet. Voor als je maag en je van alles van binnen heel gefoelig zijn, dus dan is het eten voor van binnen gemakkelijker en misschien komt er dan nooit meer een haarbal. Die heb ik ook liefer niet.

Brokjes

Eerst kwamen de brokjes. Mijn vrouw deed op mijn schaaltje aan de ene kant mijn gewone brokjes en aan de andere kant mijn nieuwe diejeet-brokjes.
Ik erheen en ruiken.
Langzaam snuffen zodat ik goed weet: zo ruikt het.
Best lekker, eigenlijk.
Dus ik pakte een brokje en kraakte het weg. De maat was goed, ook al was het kleiner dan de oude brokjes. Ik vond het best te eten. Niet vies en ook niet dat ik de hele tijd meer wil eten, zoals ik wel met sommige sneks heb.
Nou heb ik dus alleen deze brokjes voor gefoelige katers.
Mijn vrouw zegt dat ik nou eenmaal gefoelig ben.

Avondeten

Na de brokjes kwam het avondeten. Daar ben ik nog mee bezig. De zalm vond ik best lekker. Wat ik van het stoofpotje vind, weet ik nog niet. Aan de kip kan ik misschien wennen. Dus daar schrijf ik een andere keer over, als ik het weet.
Misschien vind ik de gefoelige brokjes wel lekkerder dan de andere brokjes.

27 thoughts on “Als je helemaal nieuw eten krijgt

 1. Nou Bert,

  Daar zit je dan, weer op een ander dieet ,gelukkig bevallen de nieuwe brokjes jou.

  Coco heeft ook een soort van dieet, zij heeft een voedselallergie(al sinds ze kitten is) en krijgt daarvoor ook speciale brokjes, ook van Hill”s .

  Gelukkig bevalt dat heel goed, ik weet niet wat ik anders zou moeten, maar inmiddels ben ik erachter gekomen dat zij geen vis verdraagt.

  Dus alles wat enigszins iets van vis bevat kan ik niet geven..en dat lustte ze heel graag.
  Maar goed ,gelukkig is er tegenwoordig heel veel keus,maar moet ik wel altijd goed de verpakking met de ingredientenlijst lezen.

  Enig minpuntje is ,dat juffrouwtje heel vaak haar neus ophaalt voor iets wat ik haar aanbiedt.

  1. Diejeet kan moeilijk zijn en gemakkelijk je weet het nooit!! Voor Coco vind ik het erg dat ze nou geen vis kan eten juist omdat ze daar veel van houdt. Ik vind het lief dat u het allemaal zo goed uitzoekt dan kan ze veilig eten.
   pootje van mij
   Bertje

 2. Hoi Bertje, Onze Bram krijgt ook speciale brokjes, hetzelfde merk als jij krijgt, maar dan voor z’n blaas. Hij is vorig jaar erg ziek geweest, hij moest zelfs geopereerd worden. Gelukkig is alles nu weer goed. Maar wij (Mara en Kitty) krijgen die brokjes nu ook. Gelukkig lusten wij ze allemaal die brokjes, dus dat is geen probleem.
  Kopjes en pootjes van ons alledriešŸ˜»

  1. hoi Mara en Kitty, dus jullie eten die brokjes allemaal, wat goed. En hebben jullie daar ook je avondeten van? Ik heb de eerste keer alles op en daarna had ik eerder een bleeh gefoel en dat eet niet lekker. Wat fijn dan Bram weer helemaal beter is!!
   pootje van mij
   Bertje

 3. Hoi Bert, wat vervelend dat je twee keer een haarbal had. Dat is inderdaad niet fijn.
  Ik hoop dat deze brokjes helpen dat je maag minder gefoelig is wordt. Van je katakter mag je wel gefoelig blijven, vind ik!
  Lieve groetjes,
  Cisca (van Bolletje).

  1. Hoi Cisca van Bol, ik krijg ook pasta heb ik gehoord maar ik weet nog niet of ik dat eet. Het is ook tegen de haarbal. Ik moet best wennen aan nieuwe dingen en daardoor ben ik van binnen ekstra gefoelig maar ik krijg nou ook ekstra aandacht,
   pootje van
   Bertje

 4. Lieve Bert, oh heb je een gevoelige maag, dat is niet fijn. Gelukkig dat je nu andere brokjes krijgt van meneer Hill die je wel lekker vindt. Maar je moet wel een gefoelige katerman blijfe hoor, dat hoort bij jou. Floortje eet ook brokjes van meneer Hill, voor haar niertjes die niet helemaal goed zijn. Met medicijn erover gesprenkeld. Ik hoop dat je er aan kunt wennen liefe Bert, we horen het vast wel weer van je. Van Floortje krijg je een kopje met stoofpotje en van mij een zachte knuffel.

  1. Wat voor meediesijn heeft Floortje dan over haar brokjes? Ik vraag dit voor Loes wegens dat Loes ook moeilijke nieren heeft. Gisteren kreeg ik gelukkig gewoon kip van Almo dat kon ik meteen helemaal opeten en toen was ik een tevreden katerman,
   pootjes van mij
   Bertje

   1. Floortje krijgt twee keer per dag Semintra, dat is vloeibaar en kan gewoon met een pipetje over het eten of in het bekje, wat je maar wil. Gelukkig blijven de niertjes tot op heden stabiel, om de 4 maanden neemt onze lieve witte jas bloed af om te controleren. Ze vindt de brokjes lekker, en ook het natte voer, b.v. rund of kip in saus, speciaal voor de moeilijke niertjes en ook van meneer Hill.

 5. Lieve Bert,

  assie inees annere brokjes krijg dan ben jij meessal nie blij want jij ken het nie. Jij moet wenne. Soms hebbie meteen jou lekkere smaak en soms hebbie jou smaak die jij nooit nie lekker ga vinne. Jou vrouw moet saame met jou eigen zoeke naar jou smaak. Eete is belangrijk heb mij dokter teege mij eigen gezeg. Maar assie mij eigen een beetje goed ken dan weet jij, eete is mij groote passie. Mij begeerte.
  Selluf heb ik ook mij annere brokjes gekreege weeges mij zieke niere. Dan mag jij jou gewoone brokjes nie meer eete Bert. Maar mij erfaring is, mij gewoone brokjes is mij lekkere smaak. Nu moet ik weer leere om mij nierdiejeet te eete met mij smaak. Ik zeg jou eerluk Bert, ik vin er niks aan. Maar mij vrouw zeg, Loes het is foor jou gezond. Selluf vin ik mij eete foor mij geluk. Daar denk mij vrouw nu ofer na…
  Hoop dattie heele lekkere brokke vin lieve Bert,

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, eten is ook voor mijn gezelligheid ’s avonds wegens dat ik altijd met mijn vrouw eet, zij heeft wel een eigen bord hoor. Dus dan moet ik kunnen eten wat mijn smaak is. Het is moeilijk met de nieren Loes,wat je wilt en wat er kan dat gaat niet goed samen. Dus dan moet je samen nadenken eigenlijk. Dat heb ik nou thuis ook met het avondeten. Ik hoop ook voor jou dat je lekker eten vindt Loes,
   je Bertje

 6. Hoi Bert.
  Deze brokjes hebben wij jaren geleden ook een hele poos gehad,wegens mijn zus haar panklier en darm problemen.
  En al is het jaren geleden,wij vonden ze erg lekker.Daarna kregen we andere ook voor gevoelige magen,die waren ook lekker.Ik hoop dat je eraan kan wennen.Want zomaar weer wat nieuws is moeilijk
  Ik krijg elke dag een staafje vloeibare malt creme wegens mijn haarballen.van het merk Miamor.
  Ik vind dat het helpt.Maar vooral, en belangrijker ik vind ze erg lekker.We hadden ze gekregen omdat mijn broer en ik last hadden van haarballen en ze waren laag in koolhydraten.Bolle vond ze ook lekker,maar iedere kat heeft weer een andere smaak, en pasta tegen haarballen vind ik weer niks.
  Veel suc6 met je nieuwe diejeet!En ik hoop dat de haarballen nu weg blijven.
  Ondersteuning kopje van Muzette

  1. hoi Muzette dankjewel voor de tip tegen de haarballen, ik hoorde dat er nou iets in huis is van de dierenarts nou dat is vast fies!! Maar dan heb ik jouw tip en dan wil ik ook dat staafje. Wat hadden jullie voor avondeten voor gefoelige maag? Hills vind ik fies, nou krijg ik Almo maar dat is voor eefe,
   pootje van
   Bertje

   1. Ik weet niet meer wat we van avond eten kregen toen.Ik dacht gewoon een beetje felix elke dag feest.met z’n 3 tjes 1 zakje.Daarna zijn we naar carny gegaan van Animonda.Daar kregen we veel meer van.Maar dan wel die met weinig koolhydraten.Scullary girl heeft dat allemaal uitgezocht.Want er zijn ook met saus en/of groenten en zo.En alle eten met saus en groenten of fruit hebben veel koolhydraten. Dat kon niet wegens het dieet van mijn zus van haar diabetes.En katten eten geen granen groenten en zo van nature.Als je vrouw het wil stuurt scullary girl wel een lijst op via de mail.Want toen kregen we alle 3 geen brokjes meer,maar dus koolhydraat arm eten.

    1. Dankjewel Muzette heel graag! Mijn vrouw wil het heel graag wegens dat ze nou zoveel informaasie heeft. Ik eet nou graag ALmo maar de dokter heeft liever dat ik diejeet eet dus dat is een beetje moeilijk.
     pootje van mij
     Bertje

 7. Hallo Bert,

  Hier ikke toch nog even, ikke mocht een poos terug jouw schrijf doen en toen kreeg vrouwtje telefoon en daarna weer andere mensendingen doen. Tja dus ikke ben weer laat.
  Zohee krijg jij nu ander eten voor de haren in jouw buik, is heel goed dat jouw vrouwtje dat voor jou heeft gehaald, want die haren moeten er wel uit hoor. We hebben nu wel genoeg zieke vriendjes en dinnetjes gehad en nu moet het maar ophouden. Ikke doe nu poot draaien dat je nu geen last meer hebt en dat je het lekker blijft vinden dat nieuwe eten. Ik vind het ook niet fijn als ik eten lekker vind en het dan ineens niet meer mag en ander eten moet eten. Ja we horen dat wel meer van onze maatjes van de blog. Vrouwtje moet nu voor de buikvulling gaan stoeien met de pannen op het fornuis en in moet weer buiten controle gaan doen. Jij met je vrouwtje nog een fijne avond en heerlijk slapen vannacht. Knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, het is gewoon zo en aan mijn nieuwe brokjes ben ik al gewend, ze zijn kleiner en ik mag er ook meer van eten dus dat is fijn. Alleen dat avondeten moet ik nog beter laten regelen maar dat komt vast want onze vrienden bij elkaar hebben veel erfaring dan kunnen we gewoon alles vragen en er is dan altijd iemand die het weet,
   poot van je vriend
   Bert

 8. Hoi Bert. Opa Moos had haarbalpasta wat prima werkte. Alleen weet frau het merk niet meer. Hij vond het superlekker altijd. Zelf eet ik kattengras, wat mij dan weer helpt. Pootje van mij, Minnie!

 9. Famke heeft ook gevoelig maagje, zij krijgt dieetvoer en dat gaat goed. Maar soms is ze deze zat, er zijn ook maar 1 soort brokjes en 1 soort nat voer. En dan sprokkelt ze bij haar zusjes…. als ik niet oplet, Lotje is lief, laat haar uit haar bakje eten…. maar dat gaat niet goed, dan moet ze een prik… ook mag ze maar 1 soort snack, zo jammer voor haar. En nee de anderen krijgen hun eigen voer en snacks hoor, apart van Famke of Famke eet meestal apart van hen….

  1. Dat is best moeilijk weet ik nou, je hebt trek in iets dat niet goed voor je gezond is. Dus ik snap Famke wel. Gelukkig is er nog een snek dat heb ik nou haast niet meer.

 10. Hier ben ik Stokkie-Stefan dan eindelijk om mijn erfaring oover het nieuwe eete op schrijven waar je om hebt gefraagt. Ik hoop dat het oferiegens goed met je gaat Bert en je geen haarballe meer spuugt. Maar nu over mij dus…..in de Dierenhospitaal hadden ze al gesegt die Stokkie-Stefan is de liefste van hier alleen is hij moeilijk met brokke eete en is hij kieskeurig. Toen ik eenmaal bij mijn vrouwtje ging wonen zei ze tegen mij: Stokkie-Stefan, dit zijn nog de seniejorenbrokke van Timmie die hier heeft gewoont en pas over de reegenboogenbrug is gegaan. Nu mag jij de zak opmaken want eete weggooien doen we niet hier. Maar ik luste ze niet bah, ze stonken ook nog ! Omdat ik nog moest aansterken weegens te maager zijn kreeg ik dus 2 maal per dag die lekkere Almo blikjes. Maar het vrouwtje zei opeens, dat kan echt niet zo Stokkie-Stefan, je moet ook brokke eete omdat het goed is foor je tande en kieze die je nog over hebt. Maar ik bekeek die fieze brokke niet eens. Toen is vrouwtje uit wanhoop naar de dierenwinkel gegaan, ze is egt soms te overbesorgt. Nerfeus kwam ze terug met een zak nieuwe brokke, maar die liet ze per ongeluk uit haar handenvallen en toen rolde alle brokke over de vloer. Ik vloog er op af en toen ze stoffer en blik wilde pakke zag ze dat ik de nieuwe brokke van de vloer begon te eete. Ze roken zo lekker en ze smaakte goed, dus ik hap slik en bijna een halve zak met brokke op. Het was geen heeeeele grote zak hoor. Een soort van proefzak wat je dan kan uitprobeere. Dus kreeg ik de folgende dag als ontbijt die lekkere brokke en sā€™avonds mijn geliefde Almo blikje. Maar nu is vrouwtje weer oferbesorgt sinds gisteren want ik eet maar heeeeeel weinig brokke en heeeeel weinig lekkere blikjesvoer. Ze zegt wat is er Stokkie-Stefan, is er iets met je schiltklier, heb je soms haarballe of is het de warmte ?? Ik foel mij niet siek hoor Bert, heb de hele middag op het balkon in de zon geleege en heb gewoon minder trek. Misschien ben ik nu ijndelijk op het juiste gewigt en eet ik nu niet meer sofeel dat ik bijna plof. Dat kan toch Bert ? Morgen slaat het weer om van zomer naar herrufst, dat wort het kouder en reeegen en misschien krijg ik dan weer meer trek in brokke en blikke. Ik wil hier geen paniek zaaien in de tent hoor, ben een seniejor kater en weet heel goed hoe veel ik moet eete. Ik hep trouwens gesien dat vrouwttje ook de eene dag meer eet dan de andere dag. Zo is het maar net he Bert !
  Poot van Stokkie-Stefan en houw je taai ! šŸ˜»

  1. hoi Stokkie-Stefan, eete kan gewoon moeilijk zijn. Dat je de ene dag lekker eet en de volgende dag heb je het gefoel ervoor niet zo, of helemaal niet. Ik hoop dat je vandaag het gefoel weer hebt. Of dat je vrouw even met het asiel belt wat er kan zijn, dat deed mijn vrouw ook toen ik hier pas was. Ik wilde toen ander spul in mijn bak en dat wist ze toen en daarna wel.
   poot van mij
   Bertje

   1. Dag Bert, mijn vrouwtje begrijpt niet dat ik de ene dag iets lekker vind en de andere dag niet. Ik ben nou eenmaal zo ! Morgen gaan we naar de homeopaatiese dierendokter voor algeheele kontrole en zal ze het vraage……

    1. hoi Stokkie-Stefan, ja het is toch gewoon hoor, dat is je smaak niet maar waar je trek in hebt. Dat is per dag anders. Wat spannend die andere dokter, vertel vooral hoe dat was enzo en of je er wat aan hebt, dat je dat denkt,
     pootje van mij
     Bertje

     1. Ik zal het het morge fertelle Bert, ik moet mee in de oowtoo helemaal naar Amsterdam. Maar vrouwtje heeft gesegt dat ze nog sneller kan rijden dan Dorus doet. Voor mij hoeft het allemaal niet dat gesjauw met mij…….

Reacties zijn welkom