poes Minnie over: wat ik deze week heb meegemaakt

MinnieMauw, het is weer mijn week. Ik wil beginnen met iedereen een hele dikke knuffel te geven. Dat is altijd wel fijn om te krijgen.

Net als neuskusjes. Die vind ik ook fijn om te geven. Daarmee laat je toch zien dat je een dier of mens lief vind. Soms geef ik ook wel eens kopjes hoor. Maar neuskusjes zijn echt mijn fa-vo-riet. Waar zal ik het eens over gaan hebben? Nou over een paar dingen die ik laatst heb meegemaakt.

Vangen

Ik vind het leuk om vliegjes te vangen. Dan ga ik eerst heel rustig zitten en staren. Daarna ga ik een beetje kontje wiebelen. En hop, sta ik op en probeer ik het vliegje tussen mijn voorpootjes te vangen. Ik zeg proberen want het lukt niet altijd. Soms vliegt de vlieg zenuwachtig lachend weer weg. Ik heb ook wel eens met mijn achterpoten geprobeerd een vliegje te vangen maar dat was geen succes. Dus dat kan ik iedereen afraden die dat ooit nog eens wilde uitproberen. Soms eet ik het vliegje op. Maar ik heb op de vensterbank bij de trap ook een voorraadje liggen die ik kan opsmikkelen wanneer ik dat wil.

Teevee

Soms kijk ik met frau mee teevee. Zij ligt dan onder een lekker vachtje en ik lig of op schoot of in mijn mandje. Ik kijk wel eens mee naar iets dat Wie is de Mol heet. En ik zit dus steeds te kijken of ik die mol op tv zie. Maar ik zie alleen maar mensen en geen mollen. Frau zegt dat dat zo hoort. Nou doe mij dan maar liever Planet Earth. Daar zitten een hele hoop verschillende smaken vogels in. Jammie!

Controle

MinnieOp een andere dag was ik lekker vensterbank controle aan het doen. Ik zat lekker te genieten van alle voorbij vliegende vogels. In gedachte was ik ze allemaal aan het vangen. Ik was zo in gedachte dat ik ineens schrok van een heel hard geluid. Wooeeee woeeee woeeee. Meteen ging ik onder het bed zitten. Au mijn oortjes wat is dat voor geluid! Toen ik wat tot rust was gekomen, herinnerde ik me dat ik dit nare geluid vaker heb gehoord. β€˜s Avonds mauwde ik tegen frau wat er gebeurd was. Die legde me uit dat het testen is voor als er gevaar is. Nou mauwde ik terug, dat kan toch ook zonder geluid. Ikke was er echt van geschrokken en de hond van de buren ook. Die zat de blaffen als een wolf.

De trap

minnieHet laatste waar ik het over wil hebben is de trap. Ik ren hem op en af en weer op en af. En dat het liefst in de nacht want dan hoor je het geluid zo goed. Wat ik ook wel eens doe op de trap is mijn staartje vangen. Dat is niet altijd even handig en soms val ik dan een paar treetjes naar beneden. Als frau dat ziet dan moet ze meestal wel een beetje lachen. Ook moet ik vaak de trap afrennen om mijn natvoer te vangen. Dat heb ik dan in de lucht gegooit om heel oer te vangen, maar het valt soms de verkeerde kant op. Dan moet ik dus snel de trap af om het te pakken.

Nou dit was het weer wat ik zoal mee maak enzo. Tot mauws, pootje van Minnie!

13 thoughts on “poes Minnie over: wat ik deze week heb meegemaakt

 1. Hajooooo tante minnie.
  Uwes kwijg ook een knuffel fan mij hoor.

  Oooh pootvalt uwes ook met uwes eete? Ooooh mij mamsie hep mij leert datte nooit met eete mag peele. Dus ikke eet bwaaf altijt me bwokkies op.

  Ooooh fangt uwes ook fjiegies? Wekker sijn se he? Ze kraken zo fijn in het bekkie hihihi. Frauw seg dat se er altijt misseluk fan wor als ze siet datte ik een fliegie op eet hihihi. Se weet nie wat lekker is!! Soon wekker kuulieneer happie.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hajoo Doorie! Ikke mag ook niet met m’n eten spelen maar ik doe het stiekem wel hihi. En ja fliegies zijn egt superduperlekker. Pootjes terug!

 2. Lieve Minniedinnie,

  wat schrijfie mij eigen nou, hebbie gespeel met jou eete? Hebbie jou eete ofer jou trap gegooi? Ooooh….
  Wassie makkareel of garnaale? Oooh selluf heb ik maar één begeerte als mij vrouw mij eete breng. Jij moet het nie laate bederrefe, jij moet er meteen jou tande inzette. En assie jou tande niemeer heb in jou bek soals mij eigen dan zettie er jou heele bek omheen. Maar jij moet mij eigen beloofe, jij ga niemeer gooie en smijte doen met jou eete. Als mij Doorie jou letters lees denkie dattie het ook moet probeere. Dan kan mij soolvrouw straks ze brokke van meneer Hijn van ze raame krabbe. Dat moetie nie wille.
  Ferder vin ik van mij eigen dattie feel durref en dattie feel enersjie heb. En jij krraak fliege in jou bek πŸ™€πŸ™€πŸ™€
  Oooh Minniedinnie van mij eigen heb ik nog nooit mij fliege gefange. Mij zusje Zusje fang wel alles wattie foorbij zie koome. Maak haar niks uit, zij heb ze jeug nog in ze poote…

  Lieve Minniedinnie jij krijg van mij eigen mij zachte kopjes en er zit ook mij neusje bij,

  Loesje

 3. Hoi Minnie.
  Jij hebt het druk hoor.Zo kom je de dag wel door.
  O,dat geluid van veilig en zo, is eggies waar erg.Ik schrik er telkens ook weer van,Ook al weet ik dat het maar 1 x per maand is,en zegt mijn scullary girl van te voren wanner het komt.
  Ik vind zulke harde geluiden niks,het moest verboden worden!!!
  Ik lig graag bovenop scullary girl als we tv kijken,als ik tenminste klaar ben met pootje ballen.
  Gezellig knus zo samen.Vliegen vangen doe ik niet,maar ik heb wel wat nieuws ontdekt.
  Ik ga inspecteren wat scullary girl eet.Vanmorgen wou ik aan haar boterham met pindakaas beginnen.Dat vond ze weer eens niet goed.Laatst had ik een dropje uit een schaaltje gevist.Jammie ik vind zoute dingen lekker! Helaas ziet ze alles, dus daar ging mijn dropje flauw he……
  Een trap hebben wij niet alleen in de hal.Ik ga daar nooit heen.Ik blijf het liefste gewoon in huis.
  Maar veel plezier met het racen om op tijd je eten weer te vangen.Ik vind dat super knap.
  Kopjes van Muzette

  1. Hoi Muzette! Inspecteren wat frau eet, dat is leuk. Dat doe ik ook vaak. Soms probeer ik er van te proeven. Maar dan hoor ik “Minnie nee!”. Dat mag dus niet hihi. Pootje van mij!

 4. Hoi lieve mooie Minnie, je hebt het maar druk op een dag, als ik zo lees wat je allemaal doet!
  Wat handig dat je wat vliegjes bewaart, dan heb je altijd een snekje achter de poot.
  Bol gleed ook wel eens een beetje uit als hij zijn trap in de tuin op of af rende. Dan deed hij altijd snel alsof dat zo hoorde, dat hij het zo bedoeld had.
  Dank je wel voor je voor je lieve kaart voor Bol, die je samen met je frau hebt gestuurd! En wil je alsjeblieft je opa en oma ook bedanken voor hun kaart? We zijn er heel blij mee!
  Voorzichtige aaitjes van Cisca (de vrouw van).

 5. Hoi Cisca (vrouw van Bolle). Zou fijn dat jullie blij zijn met de kaartjes! Ik ga er helemaal van spinnen. Druk heb ik he. Net als frau, die heeft het ook druk, maar dan met brokjes verdienen πŸ™‚ Heel veel pootjes, kopjes en knuffels terug!

 6. Oohhh Minnie wij vinden vliegen ook zo lekker!!!! Onze vrouw zegt dan altijd
  “Je hoeft niet zo te smekken, ik weet dat je het lekker vindt”
  😹😹😹😹
  Maar wat leuk dat jij je eten gooit en dan probeert te vangen dat hebben we nog nooit gedaan!!!! We gaan het proberen!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ja lekker smikkel smakkel zijn fliegjes he! Ow ow gaan jullie mij ook al nadoen hihi. Pootjes terug van mij voor jullie allemaal.

 7. Hallo lieve Minnie, Hier vriend Jip. Weet je ik laat altijd aan vrouwtje weten dat ik haar heel lief vind. Ik ga voor haar zitten en doe dan met mijn poot haar snuit naar mijn snuit en dan heel veel likkusjes op haan neus geven. Mag ik nooit te veel, want mijn tong is schuurpapier zegt vrouwtje, Ach ach, ze kan nergens tegen vind ik.
  Vliegende beestjes vangen kan ik heel goed, maar ik lust alleen vlinders en libelles, die zijn verdraaide heerlijk en gezond. Met mijn eten knoei ik nooit, ik zou wel mee kunnen gaan naar een restaurant zegt vrouwtje.
  Sinds ik niet meer in ons andere huis woon hebben we ook een trap, dat is goed om te sporten en fit te blijven en natuurlijk voor mij om geen dikke buik en billen te krijgen. Ik ben een paar jaar geleden op dieet gemoeten voor mijn bolle lijf en nu ben ik mooi slank zegt Tante Ans (DA) Nu ik sinds 2 weken een eigen buiten verblijf heb gekregen is mijn leven nog veel leuker geworden, ik zit veilig en ik kan alles goed ruiken en zien. Ik heb al 2 vriendjes(muisjes) op bezoek gehad, maar wat een domme vriendjes, ze hebben maar domme motortjes het is heel snel kapot. Vrouwtje vind dat ik beter met mijn namaak muisjes moet spelen. Maar goed ik moet zo weer naar binnen, want het is nu vroeg donker en dan komt de familie muis weer en ik mag ze niet meer pesten zegt vrouwtje. Minnie vind jij dat nu ook niet dom, wij zijn toch de muizenvangers, maar vrouwtje vind het zielig.

  Nou Minnie ik mag jou van vrouwtje knufjes mee sturen en grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Hoi lief vriendje Jip. Ik doe alleen kussen met mijn neusje. Goed idee, ook met je tong! Ben benieuwd of frau dat ook schuurpapier vind. En ja, wij zijn inderdaad wel een beetje muizenvangers he. Maar ik snap het wel hoor, dat ze liever willen dat we met speelgoedmuizen spelen. Grote poot en kopje terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *