Je lust het of je lust het niet

lust
Wanneer ik iets nieuws krijg om te eten of te snekken, is het voor mij heel eenvoudig. Ik lust het of ik lust het niet. Gisteren kwam mijn vrouw met de haarbalpasta.

Eerlijk, ik wilde het proberen. Want ik hoorde van mijn vrienden dat ze elke dag pasta tegen haarballen namen en dat ze het lekker vonden. En iets lekkers daar heb ik altijd zin in.
Alleen dit kwam van de dokter. Dus dan weet je: het is vooral gezond en of het lekker is nou dat is heel erg afwachten.

Iets donkers

lust
Dit is: Specific. Lax-A-Past

Ik lag op mijn tapijtje te rieleksen toen mijn vrouw bij me kwam liggen. Gezellig. Ze had iets donkers op haar vinger gedaan.
– Ruik eens, Bert
Ik ruiken.
Nou, meteen klaar. Bleeh.
– Wil je het proberen?
Nee. Dit lust ik niet.
Ze zette een schoteltje voor me neer en toen ging ze weer aan haar werktafel zitten. Ik keek naar de ene kant van de kamer, naar de andere kant, ik keek naar buiten (super, de mist is weg en er komt zon) en ik keek overal heen behalve naar het schoteltje waarop die haarbalpasta lag.
Het duurde nog best lang voor het schoteltje terug ging naar de keuken.

Ik hoop dat ik nou van die lekkere haarbalpasta krijg, uit de gewone winkel waar ze tenminste lekkere spullen hebben. Die kan ik dan misschien wel eten, als ik het lust.

Krititese eters

Er is wel iets dat ik niet snap. Iedereen weet dat wij katten kritiese eters zijn, ook en vooral als je wat hebt, zoals ik nou met de gefoelige maag. En als je dan iemand bent die voor je beroep katteneten maakt of haarbalpasta, of meediesijnen, dan moet je zorgen dat er verschillende smaken zijn zodat er altijd voor iedereen een lekkere smaak is. Want elke kat weet zeker van wat er op een bordje komt: je lust het of je lust het niet.

16 thoughts on “Je lust het of je lust het niet

 1. Lieve Bert,

  jij heb weer zofeel gelijk. Assie jou eete van jou dokter krijg dan weet jij bijna seeker dattie er niks aan vin. Jij moet het eete foor jou gezond maar assie er niks aan vin ga jij het nooit nie eete. Lieve Bert jij weet van mij eigen heb ik mij nierdiejeet maar ik vin er niks aan. Jij wor er onseeker van want wat ga jou vrouw jou eigen nou weer geefe? Ik vin het moeiluk Bert. Nu ga ik erofer nadenke en mij vrouw ook. Dan ga ik erofer schrijfe want assie niemeer kan fertrouwe op jou eete, wat moet jij dan?
  Lieve Bert jij weet mij hart steun jou alteit. Wat jij ook eet, jij ben mij kanjer van mij leeve en jij mag alteit eerluk zijn. Ook assie jou eete nie lus…

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat snap ik dat je je onseeker voelt. Ik lust nou haast niks meer van een klein schooteltje want daar foel ik me onzeker over. Eete kan moeilijk zijn dat weten we nou alletwee. Mischien weet Floortje iets zij heeft het ook aan haar nieren. Gelukkig heb je veel steun van thuis en ik ook,
   je Bertje

 2. Ohhhh Bert, hier gebeurd dat ook hoor!!!!
  Onze vrouw houdt de vinger met iets erop voor onze neus…….wij kijken er dan maar gewoon over heen en erlangs en eronder door!!!!! En soms kokhalzen we gewoon dan weet ze meteen dat het niet goed is!!!
  En je hebt helemaal gelijk dat de mensen die alle eten, sneks en medicijnen voor ons maken het in meer verschillende smaken moeten doen!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Kokhalzen dat had ik moeten doen!! Wat een goed idee. Dat is het meteen duidelijk dat ik het niet ga eten, wat pakken jullie dan slim aan. Ik krijg nou weer gewoon eten maar ik weet dat er weer diejeet eten onderweg is,
   knuffels van mij
   Bertje

 3. Lieve Bert. Dat heb je weer mooi geschreven over iets lusten of niet lusten . En ik weet uit ervaring dat katten daar heel streng in zijn, ruikt het niet lekker, dan hoef ik het niet. En ik ben het met je eens dat de mensen die medicijnen voor dieren maken ook verschillende smaken moeten maken. Zodat je kunt kiezen. Ik weet zeker dat jouw liefe frau iets voor jou vindt dat je wel lekker vindt. Fijne dag nog lief vriendje, kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dank jullie wel voor de steun dat jullie het met mij eens zijn. Iets moet lekker zijn want wie gaat er nou iets eten dat fies is? Niemand niet, dat denk ik. Als ik op feesboek heel veel meer vrienden zou hebben dan kan ik influu-enzer worden dan gebeurt er wat ik zeg. En dan ga ik zorgen voor lekker eten voor het gezond.
   pootje van mij
   Bertje

 4. Hajooooo oompie.
  Ook ikke kwijg sjoms fiese dinge te eete hoor. Sowals gekookt fis. Of nog erruger… gekookt toktok.
  Fjoeger fon ik dat heel wekker, maar opme-eens fon ik dat fies. Blehbahbah.
  Ikke kjeeg ook een keer fiese noepies. Ooooooooooh sjo errug.
  Ikke ben gek oppe noepies mette smaakie. Sowals me kaastoktok. Fanne meneer dirruk. Frauw nam een keer de gewone mee. Sonner smaakie. OOOOOOOOOH BAH!!!
  Nau… die ging naar hut asiel toe.
  Pootjes🐾🐾

  1. Dorus jij hebt ook smaak, dat je presies weet wat je lust en wat je niet lust en als je het niet lust dan hoef je het van thuis ook niet te eten, dat is tof van je mensen. En soms kan je smaak gewoon veranderen, dat heeft iedereen dus dat hoort bij het leefe.
   pootjes van
   ome Bert

 5. Hoi Bert, ik weet bijna zeker dat Bolle nu trots op je is! Die liet dit spul de hele nacht staan, zelfs als het door zijn natvoer zat. Ik heb van alles geprobeerd, maar hij wilde het niet eten. Sterker nog, wij hebben een stuk of 6 van die verschillende pasta’s en er was er maar eentje waar hij af en toe een likje van nam. Hij heeft er wel eens over geschreven en toen zei Vlo dat hij het ook niet wilde eten. Ik heb het wel eens aan Pops pootje gesmeerd, want er wordt gezegd dat katten het er dan vanaf likken. Nou, na twee dagen hebben we een vastgeklitte klonter weg moeten knippen, want Pop liet het gewoon zitten!
  Dus ik denk dat het echt heel vies spul is.
  Maar…. er is een envelop naar je onderweg met stickjes met maltspul erin. Dat had Muzette aangeraden aan Bol. Ze had er een paar opgestuurd, en hij vond het heerlijk. Likte het hele schoteltje schoon. We hadden er net 10 doosjes besteld, en hij heeft er nog een paar van gegeten. Maar ja, toen werd Bol helaas een ster.
  Morgen of overmorgen is de envelop bij jou, denk ik. Ik ben benieuwd!
  Lieve groetjes,

  Cisca.

  1. Lieve Mevrouw Ciska hier een berichtje van Kyana. Ik heb vandaag een envelop gekregen met de speeltjes van Ome Sir Surf Bolle. Mijn hartje begon te huilen want dit wisse ik niet. Ik ben heel erg dankbaar en blij. Van mijn vjouwtje moest ik schrijven dat het in de kast met glas ligt want se wil niet dat het stuk gaat. Ik loop graag over het randje van de kast en nu helemaal hoor. Van ons allemaal krijgt u een ďikke knuffel maar de aller allergrootste van mij hoor. Liefs Kyana

   1. Dag lieve Kyana, dank je wel voor je berichtje! De speeltjes mogen best kapot hoor, want daar zijn ze voor! Je Ome Bolle was heel trots dat hij jouw oom mocht zijn, en hij zou het super vinden als er met zijn spulletjes werd gespeeld.
    Een dikke knuffel voor jullie allemaal, en je weet: de grootste is voor jou!
    Cisca, de vrouw van Bolle.

  2. hoi Cisca, dan moet het wel lekker zijn als Muzette het lust en Bolle het graag at, dus dan lust ik het ook vast. Het lijkt me heel vies om spul om je poot je hebben, goed dat Pop het toen gewoon heeft laten zitten dat zou ik ook doen en ik ben heel presies met mijn poten,
   kopje van
   Bertje

 6. Lieve Ome Bert hier een berichtje van Kyana. Het meeste van de dierenarts is gewoon niet lekker. Hier kreeg ik als beebie van die pasta dat je geen rare beestjes in je buik krijgt. Nou dat wasse fies en ik kreeg het om de paar weken. U weet ik ben een maatje meer poes en ik moet afvallen. Nou heeft ze brokjes metabollic die mag ik nu niet vanwege de beebies en die zijn aardig van smaak. Maar die blikjes neeeeeee. Ik weiger omdat te eten. Ze hebben het ook in de smaak stoofpotje. Net so fies. Maar de andere vinden ze wel lekker maar die mogen ze niet. Dus mijn vjouwtje heeft ze weggeven. Maar weet u wat het allerergste is mijn mama en Tante Jayda krijgen hill,s ad en kittenbrokjes voor de beebies en ik niet. De dierenarts heeft gezegd dat ik teveel reserve heb. Dus ik.moet met de andere mee eten. Ome Bert het is niet eerlijk.

 7. Hallo Bert,
  Ik had wel verwacht dat jij het niet lekker zou vinden, is meestal met alles wat van de witte jassen afkomt. Nou is het wel zo dat die daar niks aan kan doen, want ik weet zeker dat als zij het zouden maken het wel lekker zou zijn en wij slurp-slurp, alles zouden op likken of eten en de pillen slik-slik weg ermee. Maar ik hoop dat vrouwtje voor jou wat anders kan vinden voor jou haarballen. Een ding is zeker mensen lussen ook niet alles en dat is met ons dieren ook zo hoor

  Sterkte Bert en een aanmoedigings knuf van vrouwtje en van mij zet hem op poot en kopje .
  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, de vrouw van Bol heeft nog spullen die heeft Muzette een keer aangeraden dus dat mag ik nou proberen. Ik ga echt geen fieze dingen eten daar begin ik niet aan, ook niet voor mijn gezond.
   poot van je vriend
   Bert

 8. Hoi Bert. Raar is dat he. Dat katteneten soms echt vies is. Eigenlijk zouden ze daar katten in dienst moeten nemen bij die bedrijven. Dat vind ik. Pootje van mij!

Reacties zijn welkom