Loesje vertelt over assie jou erfuunis krijg…

erfuunis

U weet van mij eigen ben ik in mij rouw weeges dat mij vriend Bolle ze ster is geworre. Assie zofeel gefoelig ben als ik van mij eigen dan moet jij jou tijd neeme. Jij heb minder zin in jou dinge van jou leefe.

Van ze slag

Bijfoorbeeld jij ga nie renne door jou huis. Jij ga nie oferal op springe. Jij ga nie rolle assie flinders foel. Jij ben rustig en jij lig op jou denkpaal. Jij eet jou makkareele en jou saardiene, maar jou leeve ga aan jou hart foorbij. Mij vrouw zeg Loes gelukkig ben jij rustig van jou natuur. Maar ik zeg u eerluk, selluf heb ik niks met mij natuur want assie een binnepoes ben dan hebbie geen natuur.
Mij vrouw is ook van ze slag. Zij las mij eigen iedere zondag van mij week Bolle ze letters foor. Dan heb jij saame jou intieme mooment. Mij vrouw mis Bolle ook van ze hart. Nu heb wij alleen zondag en wij heb elkaar. Maar jij foel, jij moet wenne aan jou niewe werkelukheid.

Posduif

Toen kom mij vrouw inees in mij huis en zij zeg: Loes jou posduif is gewees en hij heb iets foor jou eigen meegebracht. Assie in jou rouw ben hebbie nie meteen jou drift of jou aa-nie-moo. Maar jij foel in jou hart, dit is spesiejaal.
Mij vrouw heb mij eigen eers laate snuffele aan zo een mooie, groote doos. Mij hart wis het meteen, jij foel jou emoozie. Mij vrouw zeg: Loes dit is van Bolle en het is foor jou eigen. Mij hart ging oope, jij foel jou kadoo kom uit ze heemel. Het is spesiejaal en emoozioneel. Ik zeg u eerluk, van mij eigen durf ik mij kadoo nie oope te maake. Gelukkig hebbie dan jou vrouw. Zij ken mij eigen zo goed. Zij heb mij knuffels gegeefe en mij kadoo oope gemaak. Jij zit erbij en jij kijk er naa. Mij traan liep ofer mij wang…

erfuunisDoos

Uit mij groote doos kwam Bolle ze Pauwefeer. Misschien kan u ze eigen nog wel herinnere, Bolle was mij grooste koning, keiser vanalle Pauwefeere. Hij deed surfe ofer tasse en dan ze Pauwefeer vange. Op mij footoo kan u zien, van mij eigen heb ik Bolle ze Pauwefeer ook gefange. Maar ik was ook emoozioneel, misschien kannie dat wel kan begrijpe van u eigen. En Bolle ze muis kwam uit mij kadoo en ze touw met iets waar jij mee kan speele. En sneks ook foor assie nog tande heb.
Misschien wil u het nie geloofe maar deze week heb ik gewoon mij tande van mij eigen. Of misschien krijg mij bek ze tande terug assie ze snek op heb. Jij weet het nie en het maak nie uit. Bolle weet het, dan is het goed…

Woorde

erfuunisDan denk jij dattie alles heb gehad, haal jou vrouw inees footoos van mij vriend Bolle uit mij kadoo. Met Bolle ze laaste woorde foor mij eigen. Ze vrouw Cisca heb het opgestuur en mij staart tril inees van ze opwinding. Van mij eigen heb ik er wel ofer nagedach, maar mij hart wil het met u deele. Assie wil kan u Bolle ze laaste letters leeze op ze footoo. Selluf vin ik het nog moeiluk om te hoore.
Mij vrouw heb het mij eigen wel foor geleeze maar jij breek. Jij breek van zofeel emoozie. Wat kan jij zegge, wat kan jij doen? Ik zeg u in mij fertrouwe, ik heb mij heele avond mij traan ofer mij wang gefoeld. Mij vrouw zeg Loes dit is Bolle ze erfuunis. Hij denk aan jou. Dan kan jij nog zofeel in jou rouw zijn, jij foel ook geluk. Dattie soies moois krijg en dattie nu foor alteit buikmaatjes blijf.

Enersjie

Lieve Bolle misschien kan jij mij eigen nog hoore. Dank jou wel foor zofeel mooie erfuunis. Jij blijf foor alteit in mij hart en in mij buik. Want buikmaatjes bennie foor alteit, ook al woon jij nu in Reegeboogland. Misschien kan jij onse vriendjes in Reegeboogland adfies geefe ofer hoe jou buik groot en gezond blijf. Dat is belangrijk. Assie het saame doe kan jij nog meer bereike. Lieve Bolle, jij zal er alteit zijn. Vrienschap tusse heemel en aarde geef mij hart niewe enersjie.

Loesje

 

16 thoughts on “Loesje vertelt over assie jou erfuunis krijg…

 1. Hajoo mamsiewamsie.
  Ooooh uwes hep ook dingetjes kweeg fanne oomie. Ikke hep feertjes en muisies kweeg fanne oomie. Ook uite heemel. Ooooh mamsie… ikke hep sukke mooi feere kweeg. Hele sagge en se sjijn wit. Oppe 1 na. Een pauwefeer. Ooooh die isse so gaaf hihihi.
  Ikke wis eers nie wat een erffienis was. Frauw leggte hut me uit. Hier ligge een paar peeltjes fan ooma katrien inne laatje. Inne sakkie. Toen ik se sag wau ik er mee peele, maar frauw sei dat dat nie mog. Raar seg.
  Maar mamsie… kijk uwes uit asse uwes mette feer peelt? Stjaks furrek u uwes poot of bek πŸ™€πŸ™€

  1. Lieve Doorie,

   hier is jou mamsiewamsie…
   Jij ben nog jong, jij ben mij puuperbeebie. Dan moetie eigenluk nog nie zofeel erfuunis krijge. Maar jou leeve doe ze eigen ding mij jonge. Jou Ooma Prinses Katrientje heb foor jou mense ook ze erfuunis bewaar en daar moetie foorsichtig mee zijn mij jonge. Oomie Bolle moes onferwacht ofer ze Reegeboogbrug maar jij mag hem nooit fergeete. Hij heb jou hart geleer hoefeel gek jij kan zijn op jou oomie en jou oomie was gek op jou mij jonge. Dan hebbie jou band foor jou leeve, waar jij ook ben.
   En nu kan jij speele met ze mooise feere…
   Mamsie is geraak….

   Koes koes van jou MammaLoesje

   1. Ooooh ikke was so djietig datte ik uwes furgeete was omme koes koes te geef πŸ™€πŸ™€
    Koes koes mamsiewamsie

 2. Lieve Loes,
  Tranen lopen over onze wangen bij het lezen!!!
  Maar wat mooi dat je een erfuunis van Bolle hebt gekregen…..dat helpt jou bij het verwerken van je verdriet!!!
  Bolle is nu een mooie, schitterende ster
  samen met zijn Molletje en al die anderen in regenboogland!!!
  Zij blijven voor altijd in ons ❀ en hij zal voor altijd jou buikmaatje blijven!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Dopey, Moby, Izxy, Tica, Belle en mevrouw Ceciel,

   jij weet nie wat jou oferkom en hoe jij moet foele in jou hart. Assie zofeel mooie erfuunis krijg dan bennie er stil van. Niemand ga mij vriend Bolle ooit nog fergeete. Maar assie seeniejorpoes ben dan hebbie meer tijd noodig want jij weet, vrienschap is biesonder. Mij vriend Bolle was biesonder foor iedereen. Hij was ook jullie biesonnere vriend. Saame blijf wij aan hem denke met onse hart en van mij eigen ook met mij buik. Ze erfuunis ga ik wel koessere in mij hart,

   Zachte kopjes foor jullie allemaal van mij eigen,

   Loesje

 3. Lieve vriendinnetje Losje,

  Vrouwtje heeft samen met mij jouw schrijf gelezen en we kregen weer veel traanladdertjes over onze snuit. Bolle was en is nog steeds een hele grote vriendje van ons en we doen vaak aan hem maar ook aan zijn mensen denken, die nu zoveel verdriet hebben, want ze missen lieve Bolle heel erg.
  Wat geweldig dat Bolle jou een schrijf met foto en speeltjes van hem heeft laten sturen door zijn lieve mensen. Ja het is een erfenis/ herinnering aan hem, als jij er naar kijkt en meer speelt zal jij jouw buikmaatje altijd voelen. Al het verdriet en gemis moet voor ons allemaal een plaatsje gaan krijgen in ons lijf en dat heeft voor iedereen tijd nodig en zal verschillend zijn. Doe jij maar een paar garnaaltjes eten en doe jouw vrouwtje ook veel kopjes en kusjes geven om te troosten.
  Van mijn vrouwtje en mij veel troost knufjes voor Mevrouw Loesje en knuf voor jou van vrouwtje. Poot en kopje van jouw grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jullie wel dattie zofeel meeleef. Bolle was onse vriend van ons allemaal en hij ga nooit fergeete worde. Hij ga nu renne ofer ze Reegeboogbrug Jip foor jullie westrijd en hij kijk mee ofer ze brug naar jou fooralteitbuitehuisje. Mij hart foel, hij is blij foor jou en jou vrouw dattie zofeel gelukkig ben in jullie niewe fooralteithuisje. Mij hart mis mij buikmaatje Jip. Bolle heb zofeel erfaring met ze buik, daar kan iedereen van leere.
   Mij hart is blij met zo een mooie erfuunis. Ze laaste woorde…
   Assie seeniejorpoes ben dan foel jij dieper en jij heb meer tijd noodig foor bijkoome. Mij vrouw geef mij troos en hellep en soms pel zij ook mij garnaaaaaale. Dat is belangrijk Jip.
   Van mij eigen weet ik, onse vriend Bolle wil dat iedereen geluk foel in ze hart. Net soals jij jou eigen foel assie door jou fooralteithuisje ren…

   Jij krijg mij pootjes en kopjes en ook van mij vrouw. En het is ook foor mevrouw Jip

   Loesje

 4. Lieve Loesje, wat een eemooziooneel verhaal. Ik moest een beetje huilen, je hebt zo’n mooie ervenis gekregen van onze lieve vriend Bolle, die nu een ster is. Floortje en ik lazen ook altijd samen zijn blog, wij missen hem ook. Lieve Loes, geniet van de mooie pauwenveer en de andere dingen. Zacht kopje van je dinnetje Floortje en een knuffel van mij, Ina.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   oooh u dee ook saame met Floortje, Bolle ze verhaal leeze op u zondag. Van mij eigen mis ik het en mij vrouw mis het ook. Ik zeg u in mij fertrouwe, zondag was mij Bolledag. Dan weet jij, jou vriend heb ze blog gemaak. En jij weet zeeker, jou vriend maak mooie letters. Dattie geniet zeg maar.
   Nu moet wij bijkoome maar mij hart weet seeker. Niemand had onse vriend Bolle ooit wille misse lieve mevrouw Ina. En hij blijf foor alteit in onse hart,

   Geef u Floortje mij zachte kopjes en u krijg ze ook en ze zijn van mij hart,

   Loesje

 5. Lieve Loes, wat heb je mooi geschreven over je erfenis van Bol.
  En wat je zegt ovet vriendschap tussen hemel en aarde, daar kreeg ik tranen van in mijn ogen. Bol was zo gelukkig hier op aarde, maar toen ging zijn lijfje kapot. Daarom is hij een ster geworden. Maar zolang als we aan hem denken en van hem houden is hij nog altijd bij ons. En wie zou Bol nou kunnen vergeten, niemand toch?
  Geniet maar van je erfenis, je familie, je Bertje, je Door, je vriendjes en vooral natuurlijk lekker eten. Want als Bol op je let, kun je maar beter zorgen dat je buik rond en gezond is!
  Dank je wel voor je mooie letters over Bol, lieve Loes.
  Een zachte aai en lieve groetjes voor jou en je familie van Cisca.

  1. Lieve mevrouw Cisca,

   hoe ga het met u eigen en met meneer Jeroen? U moet nie fergeete dat wij allemaal met u meeleef want wij fergeet Bolle nooit. Van mij eigen weet ik nu, Bolle is ze mooise ster in Reegeboogland. Hij heb ze eigen heemel. Hij heb het ferdien want iedereen weet. Bolle was zo een biesondere katerman. Dan krijg jij jou mooise plekje boofe en zo kan jij alles in jou gaate houwe. Dat is belangrijk want Bolle hoor gewoon bij ons. Hij heb foor mij eigen zofeel mooie laaste letters gemaak, met fanieljefla mevrouw Cisca. Dan weet jij, jou vrienschap ga nooit ofer want jou buik blijf bestaan. Vrienschap tusse heemel en aarde geef mij hart mij enersjie. Dat jij foel jij raak elkaar nooit ech kweit.
   Ferdriet heb moeilukke letters lieve mevrouw Cisca. Dan hebbie tijd noodig om weer andere letters te kunne foele in jou hart. Daarom krijg u mij zachte kopjes met mij letters van troos en het is ook foor meneer Jeroen en Ooma.
   En dank u wel foor zofeel mooie erfuunis. Misschien kan mij buik nu ook leere surfe…

   Loesje

 6. Dag lieve vriendin Loesje.
  Wat heb je een mooie schrijf gedaan over onze vriend Bolle.
  Ik kreeg van de week ook zo’n grote envelop met een brief van mevrouw Cisca en meneer Jeroen.
  Scullary girl en ik waren er emo van.Als de postduif je zoiets bijzonders komt brengen dan ben je ontroert.Voor mij zat er een ketnip vogel met en echte ketnip uit de tuin van Bolle in en een balletje met een prachtig zacht rammeltje erin.
  Misschien heb je de foto op de feesboek van scullary girl gezien.
  Zoiets verwacht je niet.Zo’n erfuunis van je vriend…….en zo kan ik dan Bolle ruiken en horen.Zo lief dat hij eraan gedacht heeft dat mijn ogen het niet zo best doen….We hebben het balletje eerst bij het hoekje gelegd waar ook speciale speeltjes van Fynn en Sparkle liggen.
  Dan zijn ze een beetje samen.Het mooie woord van Bolle.
  Want boven zijn ze nu ook samen.
  Ik heb gevraagd of scullary girl een beetje wijn kon maken{ een klein flesje hoor..} voor jou,maar ze weet het recept niet.Dat was natuurlijk een erge prive weetje van Bolle….
  Nee onze vriend zullen we zeker weten nooit niet vergeten.Hij was zo speciaal.
  Maar samen hier op de blog kunnen we aan hem blijven denken.Dan zijn we met z’n allen toch een samen.
  Zachte kopjes van een nog steeds emo zijnde Muzette

  1. Lieve Muzette,

   hebbie ook zo een mooi kadoo van onse vriend Bolle gekreege met jou posduif. Oooh Bolle houw oferal reekening mee. Dattie nie so goed met jou oog zie Muzette, dan hebbie rammels noodig in jou balletjes. Bolle weet alles, hij was onse wijse vriend en hij heb ook zo een mooie buik. Hij heb mij mooise buik van mij Feesboek.
   Mij hart heb wel ferdriet Muzette en assie seeniejorpoes ben net als wij van ons eigen, dan hebbie meer tijd noodig foor jou selluf. Jou vrouw en jou eigen heb deze jaar wel zofeel ferdriet meegemaak. Van mij eigen fraag ik mij af hoe dattie soies doe. Jij ben zo sterrek met jou vrouw, mevrouw Mia. Jij ben mij dapper dinnetje want jij heb zofeel erfaring met moeilukke emoozie. En jij hellep jou vrouw. Dan bennie alteit goed beezig.
   Hoop dattie geniet van jou balletje met zofeel rammel dattie er fijn mee kan speele.
   Jij heb gelijk, wij blijf allemaal aan onse vriend Bolle denke. Wij fergeet hem nooit. Wij blijf vriendjes foor onse leeve…

   Jij krijg mij kopjes en mij snorhaare rammel spesiejaal foor jou eigen en jou vrouw

   Loesje

 7. Lieve Loesjedinnie, wat heb jij een mooie erfunis gekregen zeg! Ik snap wel dat jij daar emo van werd. Heel veel knuffelkopjes van mij!

 8. Hoi Loesje, wat ontzettend lief van de vrouw van Bolle wat zij heeft gestuurd, zo kun je altijd aan je buik maatje Bolle blijven denken als je met de Pauwe Veer speelt.
  Ook Bolle’s laatste poot schrijf verhasl speciaal voor jou is heeeel mooi en vol met liefde geschreven.

  Vrouwke van mij moest ook.huiltjes doen,😒

  Liefs Ollie en het Vrouwke❣️

Reacties zijn welkom