Knuffels of eten, dat was de vraag

knuffels
Het was laat op de avond, en mijn vrouw en ik stonden klaar om naar de slaapkamer boven te gaan, en juist op dat moment zag ik dat ik nog een hapje had staan.

Hoe kon ik dat gemist hebben? Ik rook meteen dat het een heel goed hapje was, er zat tonijn in en dat lust ik graag. En ruiken is eten, bij mij tenminste wel. Dus ik wilde erheen, mijn poten begonnen al te lopen maar mijn kop zei Bertje wacht even.

Die-lemma

Want als mijn vrouw en ik aan de nacht beginnen, dan krijg ik op bed altijd een lange knuffel met liefe woordjes en fraage of ik een fijne dag heb gehad. Dat is gezellig samen op bed. En ze stond dus klaar om naar de trap te gaan. En ik ook, tot ik dat hapje rook. Wat moest ik doen? De snek? De knuffels? Ik wist het even niet. Het was een die-lemma, zo heet dat, ik weet dat wegens dat ik in een huis met boeken leef en die boeken geef ik kopjes, dus zo komen er allemaal nieuwe woorden in mijn hersens.

Lekker

Dus ik stond er gewoon te staan.
Mijn vrouw ook.
Ze snapte mijn die-lemma en zei: “Ik wacht wel even, Bert”. Toen ging ze terug de huiskamer in naar haar werktafel. Ik meteen naar mijn hapje natuurlijk. Man, man, wat lekker. Er zat ook wat saus bij. De laatste tijd eet ik niet zo gemakkelijk wegens dat ik een gefoelige maag heb, maar door dit hele lekkere kreeg ik opeens weer zin in eten.
Dus toen het op was, snuffelde ik aan mijn brokjes. Viel best mee, eigenlijk. Ik nam een brokje. En nog eentje. Even pauze.
“Daar wacht ik niet op, Bertje,” zei mijn vrouw en toen liep ze naar de trap om naar boven te gaan. Ik liep gauw mee, want mijn hapje was op, ik wilde de knuffels niet missen en die brokjes kon ik later zelf nog eten. Mijn die-lemma was voorbij.

20 thoughts on “Knuffels of eten, dat was de vraag

 1. Hajoooo oompie bert.
  Ooooh ikke hep dat ook. Wil ik knuffels of wil ik eete.
  Eigeluk oompie wil ikke snagts aween maar sjape. Ikke wil geen knuffies en ook geen ete. Raar he? Soms ligge er saafons bwokkies in me bakje en die ligge er smorregens nog in.
  Ooooh ikke hoop nie da me mamsie daar boos oofer wor, want mammie fin eete weggooi-je so erg. Maar ikle hep inne nagt gewoon geen honger.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. jij ook al Dorus! Maar als het nacht is, weet je gelukkig wat je wilt: slapen. Ome Bert houdt veel van ’s nachts een brokje eten en dan weer slapen, misschien is dat iets voor als je seeniejor bent.
   pootjes van
   Ome Bert

 2. Hoi Bert.
  Zo’n die-lemma is lastig,maar gelukkig heb ben jullie het samen goed opgelost.
  Samen kan je veel meer dan alleen.
  Ik breng tegenwoordig mijn scullary girl ook naar bed en ga dan even lekker liggen op mijn eigen dekbedje op het voeteneind van het bed.Maar zij draait mij veel te veel om en om.Dus na knuffels en even liggen ga ik weer lekker op de stoel in de kamer slapen.Soms een hapje eten en dan weer dutten.
  Misschien komt dat inderdaad omdat ik senior poes ben.dat ik het nu zo doe.
  Fijne dag Bert.!
  Kopje van Muzette

  1. hoi Muzette dat is waar samen kun je meer dan alleen want anders zat ik daar nog steeds te wachten op wat ik moest doen. Zo’n gewoonte als jij heb ik ook een beetje, dat ik mijn vrouw naar bed breng en dat wat voor mezelf ga doen. En dan weer terug. Het kan best komen door het seeniejor wegens dat je dan gewoon meer levens-erfaring hebt en dat je dan weet wat goed en fijn is.
   pootje van mij
   Bert

 3. Dat was even een die-lemma Bert. Gelukkig dat jou liefe frau meteen zag wat er aan de poot was en even ging wachten op jou. Zo gaat dat als je samen woont en dat is heel fijn. Samen is alles fijn. Fijne dag lief vriendje. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dat is waar, ik wist niet wat ik moest doen en toen heeft mijn vrouw iets bedacht en zo kwamen we alletwee toch op tijd naar de slaapkamer,
   pootje van mij
   Bertje

 4. Lieve Bert,

  jij heb jou die-lemma goed opgelos. Van mij eigen vin ik jij moet in jou leeve eigenluk nooit nie die-lemmas hebbe van jou eete. En ook nie van jou knuffels. Mij erfaring is, jij heb allebei noodig. Zonder eete kan jou buik nie leeve, zonder knuffels doe jou hart zeer. En assie saame woon moet jij soms kieze. Van mij eigen vin ik mij eete heel belangrijk maar mij vrouw is ook belangrijk. Assie saame veel knuffel weet jij dat jou vrouw jou lekkere eete in jou huis haal. Dat is belangrijk.
  Daarom vin ik dattie jou die-lemma zo goed heb opgelos van jou eigen. Jij heb jou hapje en jij heb jou knuffels. Assie seeniejor ben, ben jij ook slimmer,

  Jou Loesje

  1. daar heb je gelijk in Loesje, seeniejor zijn is ook slimmer zijn. Je hebt gewoon meer leefe gehad om dingen in te leren en dan weet je meer. Behalve dus als je een die-lemma hebt en dat had ik dus. Ik vind dat je het goed uitlegt. Knuffels en eete is alletwee belangrijk het hoort ook bij elkaar als je samenwoont,
   je Bertje

 5. Hallo Bert,

  Oei dat was me zeker een die-lemma hoor, wat fijn dat jouw vrouw het snapperde en ze ging wachten tot je het lekkere hapje in de buik had. Nee een grote knuffelbeurt mag nooit overgeslagen worden vind ikke.
  Ikke hoef gelukkig nooit dit die-lemma te krijgen, want mijn eten staat in een rustig hoekje naast ons Jippebed en ikke weet dat mijn vrouwtje mijn eten nooit op zal eten. Kijk ik wil soms wel eens een lekker ruikend hapje van haar bord en ikke doe dat gekke koppies maken en daar kan ze niet tegen, doe ik ook als ik reuze graag een snoepje wil. Maar als het een goed hapje is van haar bord krijg ik een heel klein beetje, maar altijd op een eigen bordje in mijn eethoek. Is prima hoor, als ikke maar een klein beetje krijg.
  Vanmorgen kreeg ik maar muizen beetjes eten, ik was weer eens aan het spugen, maar als ik weer na een tijd een hapje krijg, moet je wel de ramen dicht doen hoor anders waait het weg, zulke kleine beetje en dan met grote pauze. Vrouwtje zegt dat mijn buik eerst tot rust moet komen. Weet je wat, het zonnetje is er af en toe en ik ga daar een dutje doen en kan mijn buik meteen ook uitrusten.
  Bert fijne dag en knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoezo doe je overgeefe Jip, heb je ook een gefoelige maag? Het lijkt me best fijn om eten in de slaapkamer te hebben dan hoef je nooit ver te lopen als je ’s nachts zin in een hapje hebt, ik moet dan helemaal naar beneden daar staan mijn brokjes. Maar ik kan best traplopen daar gaat het niet op. Wil je zeggen waarom je overgeeft? Ik hoop dat je niet ziek bent.
   poot van je vriend
   Bert

   1. Hallo Bert, ik weet niet waarom ik vandaag zoveel moet overgeven, vrouwtje let er goed op en als ik het blijf doen dan moet ik maar naar Tante Ans zegt ze. Maar ik heb het wel vaker gehad dat ik een paar dagen veel moet overgeven en dan is het weer over. Ja ik heb net als jij maar dan al jaren een gevoelige maag en daarom geeft vrouwtje mij het natvoer van Almo wat jij ook eet en dan met kleine beetjes en dan gaat het goed. Vrouwtje deed extra goed opletten dat ik goed drink en daar is ze tevreden over hoor. Poot en kopje van je grote vriend Jip

   1. Lieve Cisca, dank je wel voor de beterschaps wensen. Vrouwtje kijkt het even aan en ander op reis naar Tante Ans. ik doe wel goed drinken hoor. Ik heb het wel vaker gehad van een paar dagen veel overgeven, mijn maag is wat gevoelig en misschien komt het door het koudere weer en dan weer heet. Ikke zal vanavond extra zwiepstaart doen naan mijn grote racevriend Bolle, Vrouwtje en ikke hebben net als jullie er nog traantjes van, het moet zijn tijd hebben zegt vrouwtje. Voor jou en Jeroen veel kopjes en pootjes van jullie vriendje Jip

    1. Dank je wel voor je updeet Jip! Doe maar even voorzichtig met je buik, misschien heb je een virusje, dat had Bol ook wel eens. Gelukkig dat je wel goed drinkt.
     Dank je wel voor het zwiepstaarten naar Bol!
     Een zachte kriebel voor jou en veel lieve groetjes voor je lieve vrouw, en natuurlijk beterschap gewenst, van Cisca.

 6. Lieve Bert, die-lemmas zijn moeilijk. Maar dit was wel een fijn die-lemma, dat je moest kiezen tussen twee dingen die je allebei graag wilt doen.
  Gelukkig dat je vrouw begreep wat er aan de hand was, en dat je je snek kon eten voordat je ging knuffelen. Met die brokjes heeft ze gelijk, vind ik, dat ze daar niet op wacht. Brokjes eten kan altijd. Maar een snek is belangrijk!
  Hoe vind je je nieuwe brokjes?
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. hoi Cisca, ik heb nou alweer nieuwe brokjes in huis maar daar begin ik nog even niet aan. Ik neem nou mijn ID en soms mijn oude en dat is folgens mij genoeg. Ik was ook blij met het hapje dat het toch kon en ik eet het liefste samen,
   kopje van
   Bertje

 7. Hoi Bert.

  Je lijkt de oude schrijver Sjeekspier wel. Die stel ook dat soort vragen. Je hebt vast een keer een kopje gegeven tegen een van zijn boeken.

  Soms breng ik frau naar bed en soms zij mij. Meestal ga ik in de nacht weer terug naar de kamer voor brokjes, muisje spelen of nachtvensterbankcontrole.

  Een zacht pootje van mij en een fijn wiekent alvast.

  Minnie

  1. hoi Minnie, ik ken die schrijver niet, geloof ik, maar dat weet ik niet zeker. Wat leuk dat jij ’s nachts ook tijd voor jezelf nodig hebt, het huis is dan rustiger en echt van jou, dat mag ook weleens,
   pootje van mij
   Bertje

 8. Hoi Bert wat zijn jouw vrouwke en jij toch een goed team, jullie houden zo veel en ook.op de juiste manier rekening met elkaar.
  Vrouwke van mij vind dat altijd fijn om te lezen , deze liefde tussen jullie beide❣️

  Knuffels van je vriendje Ollie

  1. Dankjewel Ollie als je samen bent dan ben je ook een tiem, vooral wanneer je langer bij elkaar woont, dan weet je dingen van elkaar en dan is het leefe gemakkelijker,
   poot van
   Bertje

Reacties zijn welkom