kater Bolle over: wat leeftijd is

leeftijd
Billy en ik

Net als alle andere katten, overal ter wereld, heb ik een leeftijd. Omdat ik een zwerfkat ben geweest, weten mijn mensen niet precies hoe oud ik ben. De dierendokter denkt dat ik een jaar of twaalf ben.
Dat zou kunnen, maar het zou ook niet kunnen, denk ik dan.

Kattengeheim

Ik weet zelf natuurlijk heel goed hoe oud ik ben.  Maar dat zeg ik lekker niet!  En weet je waarom niet? Omdat het me niet interesseert.
Wat maakt het uit of ik tien ben, of twaalf. Misschien ben ik wel dertien, of negen.  Hoe oud ik ook ben, ik ben altijd gewoon mezelf.
Die twaalf jaar is iets wat mensen verzonnen hebben.  Wij katten rekenen heel anders.
Dat is voor mensen veels te moeilijk om te begrijpen, hoe wij zelf rekenen. Dus dat leg ik maar niet uit. Bovendien is het een kattengeheim.

Genieten

Kijk, ik wil wel toegeven dat ik geen kitten meer ben.  Dat kun je natuurlijk ook aan me zien, dus ik kan moeilijk doen alsof. Ik zou trouwens ook geen kitten meer willen zijn. Al dat geren en gespring en gespeel – veel te veel werk! Ik word al moe als ik er alleen maar aan denk.
Maar ik ben ook nog niet heel erg oud, zoals mijn Molletje was.  Zo oud, dat je in de war bent in je hoofd, en dat je niet meer goed kan horen en zien, en dat je steeds meediesijnen moet krijgen.
Ik zit dus tussen kitten en heel oud in. Kort gezegd: ik heb mijn eigen leeftijd. En ik ben van plan van die leeftijd te genieten.  Want je weet nooit precies hoe lang je leeftijd duurt.  Je leeftijd kan zomaar ineens afgelopen zijn.

Molletje

Ik weet dat het zo kan gaan. Dat je ineens geen leeftijd meer hebt. Ik heb het meegemaakt met mijn Molletje. Eerst was ze heel oud en ziekjes, maar had ze nog een leeftijd. En toen was die leeftijd zomaar voorbij.
Ik heb daar heel veel verdriet om gehad, en heb haar een jaar lang nog gezocht.  Want ik snapte het niet, dat ze geen leeftijd meer had. Nu weet ik dat het zo gaat. Maar ik ben het er niet mee eens!

Billy

Ik heb het nog een keer meegemaakt met een kat die bij ons in de tuin woonde.  Op een dag, vorige lente, was hij plotseling in mijn tuin. En hij ging niet meer weg.  Hij had heel erg honger, en zijn haren waren in de war en piekerig.
Mijn mensen hebben geprobeerd uit te vinden waar hij woonde. Maar niemand kende hem. Hij was, net als ik vroeger, een zwerfkat.  Hij was groot en sterk en zwart met wit. Mijn mensen noemden hem Billy.
Hij was heel erg stoer, maar ook heel lief. Voor mij, en ook voor mijn mensen. Billy liet mij altijd weten dat hij wist dat het mijn tuin was, en dat hij op bezoek was. Als mijn vrouw met ons speelde, liet hij mij vóór gaan, en wachtte altijd netjes op zijn beurt. Als ik ergens van schrok, kwam hij snel naar me toen en gaf me een neusje. Om te laten weten dat alles goed was.
Hij wilde niet echt veel geaaid worden maar was altijd graag bij mijn mensen, en bij mij.
Hij sliep in de tuin, in een mand onder een afdakje, en kwam heel af en toe binnen.
Dat vond hij erg spannend. Ik ook!

Ambulans

Ik weet heus wel dat mijn mensen graag wilden dat Billy bij ons zou komen wonen. En we waren het aan het op-bou-wen. Zo heet dat, als je iets heel langzaam probeert. Het ging allemaal goed.
Maar op een dag hoorde mijn man een geluid uit de tuin komen. Hij dacht eerst dat het een hond was, maar het was Billy.
Hij huilde van de pijn, en kon zijn achterlijf niet meer bewegen. Mijn man heeft hem naar binnen gehaald, en de dierenambulans gebeld. Billy had erg veel pijn, en was superbang. Ik was bij hem, want ik was ook bang. En mijn man ook. We waren alle drie bang dat Billy geen leeftijd meer zou hebben.

Hartjes

De mensen van de ambulans zeiden dat Billy een em-bo-lie had. Ze hebben van alles geprobeerd, maar de volgende dag was de leeftijd van Billy op.
Nu ligt hij hier in de tuin begraven. Mijn man heeft een kuil gegraven, en daar ligt Billy. In een kleed met hartjes er op, en met de veren waar hij zo graag mee speelde.
Mijn mensen moesten huilen, en ik ook.
Ik snapte het niet goed, en mijn mensen ook niet.  ’s Ochtends had mijn vrouw nog met Billy gespeeld, en ’s middags werd hij zo ziek.Hoe kan het, dat zomaar ineens je leeftijd op is?

Nadenken

Ik heb die middag op het graf van Billy gelegen, en nagedacht. Ik denk dat het zó zit: je weet nooit precies wanneer je leeftijd over is. Dus is het het beste om daar maar niet over te piekeren. Morgen kan alles anders zijn.
Dus is het belangrijk dat je vandaag doet wat je graag wilt. Dat je je mensen, of je broers en zusjes, een knuffel geeft. Of dat je met je veren speelt. Of dat je superlekkerlang slaapt. Of dat je geaaid wordt door je mensen. Of dat je in het zonnetje ligt, en helemaal warm wordt. Of dat je heerlijk smult van je eten. Dat je leeft!
Dat heb ik allemaal bedacht toen ik op het grafje van Billy lag. Dat grafje ligt vlakbij het graf van Pop, Beer en mijn Molletje.
Allemaal hadden ze een leeftijd. Maar die leeftijd ging voorbij.
Ik begrijp nog steeds niet waarom, en ik ben het er nog steeds he-le-maal niet mee eens!
Maar ik weet nu dat het zo is.

Snap je nu waarom ik mijn leeftijd niet wil vertellen?
Dat komt omdat ik het niet precies weet.
Mijn leeftijd is nu.

23 gedachten over “kater Bolle over: wat leeftijd is

 1. Dag Bolle,
  Wat een ontroerend verhaal. En weer…je bent een diepe denker!
  Je zegt eigenlijk precies hetzelfde als de vader van mijn vrouw altijd zei; “Tijd bestaat niet, die hebben we gewoon verzonnen”. Maar waarom mocht ze dan nooit te laat thuiskomen?!
  Ik ben acht, wordt in juli 9, maar weet ook niet waarom dat belangrijk is, nou ja, ik mag op mijn verjaardag en op dierendag zoveel eten als ik wil, dat is wel belangrijk, en ook allemaal hapjes die ik heel lekker vind maar die ik anders niet mag mag.
  Mijn vrouw heeft veel katten met veel leeftijd gehad, eigenlijk was alleen mijn voorganger Broddel maar zeven jaar, toen hij door een maagtumor over de regenboogbrug moest, Twee weken na van der Zwart, een zwerfster die jaren in een hokje in de tuin gewoond heeft, en alleen op Oudejaarsavond binnen wilde, maar niet verder dan de hal. Tot ze niet meer kon eten, en na een operatie aan haar kiezen twee dagen niet naar buiten mocht. Toen vond ze het zo fijn binnen, dat ze nooit meer naar buiten is gegaan. Alleen als ze weer voor haar kiezen naar de dierenarts moest, Haar leeftijd was minstens 24! Zij ging twee weken voor Broddel over de Regenboogbrug.
  En dan RoodWitteZwerver, die iedere dag kwam eten..,hij was al volwassen toen mijn vrouw hem voor het eerst zag, en hij heeft 20 jaar leeftijd bij ons gegeten!! Hij heeft nooit een stap binnen willen zetten, maar hij heeft de laatste avond dat hij kwam eten afscheid van mijn vrouw genomen, hij wist het, en mijn vrouw wist het, hij moest over de Regenboogbrug. Hij is in zijn slaap gestorven. Zijn leeftijd was ook heel lang,zeker 22, waarschijnlijk langer.
  Net als bij Billy en Broddel is leeftijd soms niet eerlijk. We moeten ons inderdaad maar niet teveel van de tijd aantrekken, maar er maar zoveel mogelijk van genieten met onze mensen.
  Volgens mij is de leeftijd daarvoor gemaakt , om er van te genieten, zonder aan de ernst van het leven voorbij te gaan. Eh…Bolle, begin ik nu ook een beetje een denkertje te worden, is het soms besmettelijk 🙂 ?
  Heel lief kopje, ook voor je mensen!
  Vlo.

  1. Dag Vlo, je verjaardag is zeker belangrijk als je dan zoveel mag eten als je wilt! Dat is dan een mooie, bijzondere dag waarvan je echt een feest kunt maken. Mijn verjaardag is niet bekend, maar mijn mensen hebben de dag gekozen dat ik voor het eerst offiesjeel binnen kwam, hier in huis. Dat vind ik best, want uk kan me de dag dat ik geboren werd toch niet meer precies herinneren!
   O, wat heeft je vrouw al veel katten die naar de Regenboogbrug zijn gegaan! Met vaak heel veel leeftijd, dat is mooi. Maar het blijft altijd verdrietig. Want je mist iemand hier op aarde.
   Ooit zien we elkaar allemaal terug, en dan wordt het een groot feest! Dan kan Billy weer gewoon lopen, en Broddel heeft geen pijn in zijn buik, en Molletje is weer de slimme dame die ze was, en iedereen is er weer.
   Maar nu hebben jij en ik nog een leeftijd, dus het is nog niet zover. Ik hoop dat we nog een hele tijd leeftijd hebben.
   Ik lig nu lekker in het zonnetje in mijn mand, en ben gelukkig. Ik hoop dat jij ook een hele fijne dag hebt Vlo, samen met je vrouw, en dat jullie samen genieten!
   Een heel lief kopje voor jou en je vrouw van Bolle.

   1. Ha Bolle,
    Lekker gebakken in de zon? ik ook in de vensterbank.
    Is die zwartwitte kat Billy? Mijn vrouw en ik hebben een hele tijd naar hem zitten kijken, en als je gezegd had dat Poncke bij je op bezoek was geweest, hadden wij gevraagd : Wanneer dan? Zo erg lijken die twee op elkaar!!!
    Mijn vrouw heeft een foto erbij gepakt, en het enige verschil was dat Poncke een klein beetje wit op z;n buik had. Wat jammer dat zijn leeftijd op was, jullie liggen daar zo lekker samen.
    Mijn vrouw en ik denken aan jullie hoor, het zal best moeite gekost hebben om dit te schrijven, er komt zoveel weer boven.
    Zacht kopje voor alle drie, Vlo.

    1. Dag Vlo, ja, Billy is de zwart met witte kater. Hij was echt heel erg groot en gespierd, mijn mensen zeiden wel eens dat ik zó onder hem door kon rijden!
     Ik kan niet de foto zine van Poncke, maar het is wel mooi dat Poncke en Billy zo op elkaar lijken! Billy had ook wit op zijn buik, maar dat zie je niet op de foto.
     We lagen altijd bij elkaar, en altijd in dezelfde houding. Billy was echt een sjentel men zegt mijn vrouw. Dat is engels!
     Misschien staan Poncke en Billy nu naast elkaar op de Regenboogbrug, en vragen aan elkaar hoe het kan dat ze zo op elkaar lijken.
     Dank je wel voor de lieve woorden, ook van je vrouw. En wij denken ook aan jullie, voor Poncke Derrick en Plok en mevrouw de Zwart en de RoodWitteZwerver en Broddel.
     Een lief kopje van Bolle voor jullie allebei!

 2. Ooooh bolle. Ikjes heb even moet huil doen. Mijn zusje had ook een leeftijd dat opeens ophield toen ze 12 1/2 was. Ik heb daar saam met mijn personeel zo een drietjes over gehad. Ik heb er zelfs een blogje over geschreef, maar Bert en ikjes hadden besloot om daar mee te wachten. Omdat het net zo zielig is als de jouwe😿
  Ik snapte niet waarom ze nooit terugkwam. Ooooh bolle…nu heb ikjes weer drietig gevoelens😿😿😿😿 want als ze er nog was, dan zou ze saampies met de mij volgende week zondag 17 jaar worden.

  1. Lieve Katrientje en personeel,
   Niet verdrietig zijn!! Jouw Wolkenzusje zal zo blij zijn dat jij er nog bent voor je personeel!!
   Mijn vrouw zegt dat het zo niet werkt, dat mensen anders denken en wel verdrietig zijn, maar ik weet zeker dat jouw Catootje alleen maar kon gaan omdat ze wist dat jij op jouw personeel kon passen. Zij kijkt volgende week vast over het randje van de Regenboogbrug om jullie verjaardag mee te vieren. Ik weet zeker dat ze er een beetje bij is!!!
   Lief zacht kopje van Vlo, ook voor je personeel!!

  2. Ooooh lief soolzussie,

   Jij moet niet drietig zijn, jou zusje leef in jou hart en zij is altijd bij jou eigen.
   Assie jarig ben zal jij haar voele en jou vrouw en jou man ook.
   En jij mag bij mij eigen ligge Katrien en mij pootjes om jou hart ,

   Sjeteeeeeeeeeeeem Loesje

  3. Dag lieve prinses Katrientje, ooo dat vind ik erg dat je moest huilen! Je krijgt van mij een voorzichtige knuffel, maar eerst stamp ik op de grond zodat je hoort dat ik je een knuffel kom geven. En de knuffel is ook voor je mensen!
   Ik snap heel goed dat je Catootje mist. Want ze was je lieve zusje, die je al je hele leven kende. Maar ik weet ook zeker dat Catootje de wacht houdt over je, en dat ze op jullie verjaardag een keertje ekstra twinkelt als ster. En Catootje wordt ook 17, alleen dan als ster.
   En wij hier beneden vieren met zijn allen dat jij een 17jarig minikatje wordt!
   Een heel lief kopje van Bolle, ook voor je mensen.

 3. Lieve Bolle
  Wat een een intens verhaal!!
  Inderdaad ooit houdt onze leeftijd op maar daar moet je niet aan denken!!!!
  Geniet van elke dag!!!!!!

  1. Ik lig nu in mijn mand ij de tuin, te stoven in het zonnetje. Dus ik lig van mijn leeftijd te genieten!
   Ik hoop dat jullie ook allemaal genieten. Vandaag, maar ook elke andere dag van jullie leeftijd!
   Een heel lief kopje van Bolle.

 4. Hallo Bolle,

  Ja Bolle al telt leeftijd voor ons dieren niet, vrouwtje weet wel wanneer mijn mama mij op de wereld heeft geholpen. Ik wordt nu 12 April 12 jaar. nou 12–12 moet dan toch een knal feest gaan worden hoor.

  O ja ik merk heus wel dat ik geen jonge snuiter Jip meer ben, ikke ben nu nog een druktemaker zegt vrouwtje. Denk maar aan het oefenen voor onze formule 2 Bolle-Jip race. Maar toen ik 1 jaar was en van een buiten snuiter een binnensnuiter werd ( ja ik mag wel op een beveiligd groot balkon hoor) nou toen was ik een wilde ondeugende Jip, Ik heb gewoon het huis opgeruimd, want ik vond het veel te vol, planten horen buiten en niet binnen en veel te veel mensen prut dingen. Kijk Bolle door die opruimingen die ik eigen potig heb gedaan kreeg ik meer ruimte om mij uit te leven, mijn vriendjes hebben vaak met de kop staan schudden zo van: Oei als dat allemaal maar goed gaat en wanneer wordt vrouwtje nu boos. Gek is ze nooit geworden.
  Gebrekjes komen met de jaren zei vrouwtje een keer, bij ons net zo goed als bij de mensensnuiters. Gek ik heb geen kiezen meer, eentje heeft Tante Ans uit mijn bekkie gehaald onder een narekoos, maar de andere vonden het niet gezellig bij mij, want ze gingen zelf wel foetsie. Ja en ikke heb last van Artistieke rozen (Artrose) en Bolle dan merk je dat je weer langer op de aardbol mag zijn.

  Ikke heb 3 vriendjes gehad die net als Billy, hart problemen kregen, Thomas en Joeri die plotseling een verlamming aan de achterpoten en staart kregen en Boris kreeg heel snel hele erge hartproblemen, Voor alle 3 was het te laat en kon Tante Ans ze niet meer beter maken.

  Ik maak samen met vrouwtje van iedere dag een mooie feestdag met veel genieten van elkaar en als het onze tijd is om over de regenboogbrug te gaan , dat zien we dan maar weer, Ja vrouwtje heeft mij gezegd dat ze ook over de regenboogbrug wil gaan, ze houd zoveel van alle dieren dat ze daarom ook daar naar toe wil. Maar wij hopen eggies dat het nog lang zal duren hoor.

  Bolle nu gaan we maar weer over naar het nu en ikke en vrouwtje gaan vandaag heel veel genieten op het balkon van het mooie weer, ja vrouwtje is gelukkig vandaag de hele dag thuis en noemen wij dat Jippedag. Jij zal vast en zeker ook wel in je tuin genieten van alle heerlijke luchtjes en vogeltjes, iedereen is blij nu het even mooi lente weer is.
  Hele fijne dag met vroew en man mens en vrouwtje stuurt veel knufjes mee,
  Hele grote poot en kopstoot van je grote vriend Jip.

  1. Dag lieve Jip, ja ik merk ook wel dat ik niet meer de jongste ben. Maar ik heb nooit zoveel aan sport gedaan als jij, dus dat ik nu nog minder doe valt niet zo op. Maar ik oefen natuurlijk wel voor onze Formule 2 rees!
   Ik weet dat jij en je vrouw veel vriendjes hebben geahd waarvan de leeftijd op was. Dat is heel verdrietig, want je mist ze hier heel erg. Maar ooit zien we ze weer, en dan wordt het een geweldig feest! Misschien wel nog een klein beetje groter dan jouw 12-12!
   We weten nooit precies wanneer onze leeftijd over zal zij, gelukkig maar. Want anders zou het best moeilijk zijn om nog te genieten.
   Ik lig nu heerlijk in mijn tuin, in het zonnetje te stoven en te doezelen. Dat vind ik bijna het fijnste dat er bestaat.
   Ik hoop dat jij samen met je vrouw ook een superfijne dag gaat hebben, met heel veel knuffels en zon en lekker eten en (speciaal voor jou, want ik sla vandaag de sport over) lekker veel rennen!
   Een heel lief kopje voor jou en voor je vrouw, ook van mijn mensen (ja, die geven mij ook vaak kopjes, dus dat kan best) van jullie vriedn Bolle.

 5. Lieve Bolle,

  wat hebbie een mooi en intens verhaal geschreeve, mij vrouw heb het aan mij eigen foor geleeze en ik voelde traantjes van me ontroering. Mij vrouw ook, ze zeg Loes wat een mooi verhaal en wat diep.
  Nu lig ik op mij denkpaal en mij hart is nu gefoelig . Leeftijd Bolle, iedereen heb er een van ze eigen en assie op is issie op. Daar kan jij niks aan doen en jij heb er niks over te zegge.
  Mij oudzusje Jamie heb 20 jaar ze eigen leeftijd gehad. Van mij eigen had ik toen nog geen leeftijd. Maar Jamie ze leeftijd was op, ze wis ook nie feel meer. Wel minder…
  Mij broer Bart had ze leeftijd van 12, mij vrouw nam hem mee naar me dierendokter en ze leeftijd hield op. Wij heb daar soveel verdriet van gehad en mij vrouw was ze eigen weg kwijt. Ik heb toen wel voor me vrouw gezorg Bolle en nu is ze weer ze eigen.
  Van me eigen weet ik, ik ben 11 of 12? Maar 12 vind ik moeilijk. Misschien ben ik ooit gewoon 13. Het zeg mij niks maar het is wel zo. Bolle jij moet iedere dag leeve en tonijn eete . Jij weet nooit wanneer jou leeftijd stop en dan hebbie niks meer. Maar jij blijf wel in ze harte van jou mensen en altijd bij jou Molletje. Jij ben biezonder en jij ben jou eenige eigen ik. Hoelang jij leef in tijd? Wanneer jou tijd kom moet jij gaan. Van me eigen wil ik nog heel lang blijve . Me vrouw weet dat en zij help mij wel. Door gelukkig te zijn in mij hart Bolle en door mij eigen tijd af te wachten…
  Tonijn help dan wel,

  Liefs van Loesje

  1. Dag lieve Loesje, ooo dat vind ik verdrietig dat je traantjes hebt! Ik doe ze voorzichtig weghalen met mijn poot!
   Dus jij bent net zo oud als ik? Ook 12, of 11, of iets anders? Dat is een goede leeftijd, vind ik zelf. Miischien wel de beste. Maar ik snap dat het voor jou en je vrouw moeilijk is, die 12. Vanwege Bart. Dat hebben mijn mensen dan weer met 13, vanwege Popje. Zullen we dan maar net doen alsof we altijd 11 blijven?
   Wat fijn dat jij zo goed voor je vrouw kon zorgen toen Bart een ster werd. Daar is ze vast heel blij mee geweest, door het verdriet heen.
   Ik was er voor mijn mensen toen Mol een ster werd, naast haar broers Pop en Beer.
   Het blijft altijd moeilijk als een kat geen leeftijd meer heeft. Of je nou 2 bent of 20.
   Maar Bart kijkt vast naar beneden en twinkelt een keertje ekstra voor jullie. Om te laten zien dat hij er nog is, al is het niet meer hier op de aarde.
   Ik wil ook nog heel lang blijven, en ik hoop dat dat kan.
   Daarom moet ik volgende week naar de dierendokter, voor dat ik gesond BLIJF. Voor kontroole. Daar vind ik niks aan, maar als het helpt dan ga ik maar.
   Ik wens je een hele fijne dag vandaag Loesje, met lekker slapen en een heel klein beetje spelen en veel knuffels en veel lekkere tonijn. In saus, in sjelei, als stukjes en als patee en ook nog als moes! En met kompjoeterijd met je Bertje!
   Een heel lief kopje voor jou en Floris en Zusje en je vrouw, van Bolle.

   1. O ja, en Jamie twinkelt natuurlijk ook voor jullie, samen met Bart. Als je naar boven kijkt, samen met je vrouw, dan zijn Jamie en Bart de mooiste sterren die jullie zien. Zo kan je ze altijd herkennen!
    Een lief kopje van Bolle.

 6. Oh liefe Bolle, wat een mooi verhaal, ik was ook een zwerver, en nu woon ik alweer bijna 4 jaar bij mijn vrouw. Ze denken dat ik 14 jaar ben maar zeker wete doen ze het niet. Ik heb ook geen kiesjes meer , die moesten eruit omdat ik veel pijn had. Ook ben ik stram en stijf in mijn botten van het lang op straat zwerven, maar dat zwerven hoeft nu gelukkig niet meer. Ik mag de hele dag in een mandje liggen en krijg zomaar eten, daar hoef ik nu niks meer voor te doen. Alleen maar knuffelen zegt mijn vrouw. Mijn vrouw is soms verdrietig om de zusjes en een broertje die al over de regenboog zijn gegaan. Ik ken ze niet want toen woonde ik nog niet hier. Een broertje was pas 6 maandjes en toen werd hij heel erg ziek. Zielig he. Maar gelukkig heeft mijn vrouw mij nog en mijn broers Oliver, Bjarne en kleine Bikkel en ook nog mijn sussie Kruimel. Als mijn vrouw verdrietig is doet mijn kleine broer Bikkel iets geks en dan moet ze gelukkig weer lachen en gaat ze ons allemaal knuffies geven. Ze zegt dat ze hoopt dat we nog heel lang bij haar blijven want dat ze ons niet kan missen, nou wij haar ook niet hoor. We hebben het fijn zo met zijn alle. Hopelijk zien we elkaar ook allemaal weer als we de regenboog overgaan. Maar nu nog maar effe niet, Groetjes van Bas.

  1. Dag Bas, je hebt geluk dat je bij je vrouw en je broers en zusje terecht bent gekomen!
   Ik snap dat je vrouw verdrietig is van katten die geen leeftijd mer hadden. Want ook al was de leeftijd op, het is toch heel erg. Want je mist ze hier op aarde. En 6 maanden is een korte leeftijd, dat is zeker weten. Maar we weten nooit wanneer onze leeftijd op is, en gelukkig maar. Want anders ben je de hele tijd zenuwachtig, toch?
   En ooit zijn we allemaal zonder leeftijd en zijn we allemaal weer bij elkaar.
   En tot die tijd is het genieten van onze leeftijd. Doe maar goed knuffelen met je broers en met Kruimel en ook zeker met je vrouw!
   Een heel lief kopje voor jullie allemaal van Bolle.

 7. Bolle wat heb jij een prachtig,ontroerend stuk geschreven en wat ben jij een wijze katerman.Je hebt gelijk.Leef je leeftijd in het NU want je weet nooit wanneer het op is.Mijn 2 poezen zijn alle 2 heel ziek geweest als jonge katjes.Ik wist niet of ze wel oude dametjes zouden worden.Toen heb ik gedacht:elke dag is er 1 en daar gaan we van genieten.Inmiddels zijn ze ruim 12 volgens hun paspoort.En mijn kater werd gevonden met een veel te klein kitten bandje om zijn nek.Hij had er een wond van in zijn nek.Gelukkig hebben mensen dat bandje eraf geknipt anders was zijn leeftijd al bijna op geweest.Nu woont hij al lang bij mij en is bijna 11,maar dat was ook een beetje gokken.Dus leeftijd is leeftijd zolang het nog niet op is.

  1. Heel hartelijk bedankt voor de kompliementen, ik word er een beetje verlegen van!
   Wat mooi dat alle katten bij u bijna 12 jaar zijn! En dat terwijl ze een moeilijk begin hadden. Dat is dan zeker weten een kompliement voor de goede zorgen die ze hebben gekregen bij u thuis!
   Ik kruip nu in mijn kartonnen doos in de tuin om te genieten van het zonnetje en van mijn leeftijd. En ik wens jullie allemaal ook een fijne dag, en nog een hele berg fijne dagen erbij!
   Een heel lief kopje van Bolle.

 8. Hallo Bolle, hier met Gijsje. Wat heb je een mooi verhaal geschreven. Leeftijd is inderdaad niet belangrijk. Het kan zo maar voorbij zijn. We moeten daar niet aandenken maar in het nu leven. Ik denk dan aan mijn speelgoed om mee te spelen. Ik krijg van vrouwtje af en toe nieuw speelgoed. Ook denk ik aan mijn lekker tonijn wat ik ’s avonds krijg. En samen met vrouwtje ga ik knuffelen en aaien.
  Vrouwtje zegt ook dat in het nu leven belangrijk is. Verleden is geweest en wat de toekomst brengt dat weet niemand.
  Ik (en ook vrouwtje) hoop dat je nog heel lang van je huis en personeel mag genieten.
  Groetjes en kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

 9. Dag Gijsje, je vrouw heeft helemaal gelijk als ze zegt dat we nu leven. Voor ons katten is dat makkelijker dan voor mensen, denk ik wel eens. Maar toch is het goed als mensen het ook proberen.
  Ik denk nu aan eten, want ik ben net naar binnen gekomen om daar om te vragen. En dan ga ik weer in de zon liggen stoven.
  Ik hoop ook dat ik nog een hele tijd hier blijf, samen met mijn mensen. En ik hoop dat jij ook nog een hele tijd leeftijd hebt, samen met je vrouw!
  Een heel lief kopje voor jullie allebie van Bolle.

 10. Ach Bolle Vrouwke moet huilen zo ontroerend allemaal recht uit je hartje geschreven en zo mooi en verdrietig tegelijk dat je op het grafje ligt!!!
  Het Vrouwke heeft zekers , 2 jaar verdriet gehad bij het heen gaan van haar eerste Kat heeft ze mij verteld , gelukkug ben ik nu haar lievelings kat en hoop dat nog heeeeel lang te blijven!!!

  Liefs Ollie

  1. Dag Ollie, geef je je vrouw namens mij een knuffel, om te troosten?
   Mijn mensen hebben ook verdriet gehad om katten die geen leeftijd meer hadden, en nog steeds hebben ze verdriet. En ik ook.
   Maar gelukkig dat we zelf nog leeftijd hebben! En gelukkig dat jij nu de lievelingskat van je vrouw bent. En dat is zeker weten verdiend!
   Een hele fijne dag gewenst en een lief kopje van Bolle, voor jullie allebei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *