Hoe het komt dat mijn vacht zo goed is

wassen

Hier ziet u het resultaat van heel erg lang wassen. En ook dat mijn vrouw een nieuw fototoestel had en dan ben je als huiskater de klos, dat is nou eenmaal zo. Op feesboek vond iedereen dat ik er goed uitzag.

Zelf dacht ik nou ben ik net een kortharige Main Coone, die zijn er vast ook.

Tips

Voor iedereen die ook zo’n vacht wil komen hier mijn tips. Dat is hoe ik het doe.

 • eten is belangrijk. Dus gezond spul. Mijn avondeten is nou zonder suiker en zonder granen en zonder toestanden. Dat is al een hele tijd zo. Dus ik ben er gezonder door geworden en mijn vacht is ook beter. Dikker en zachter. En wolliger maar dat kan ook de wintervacht wezen.
 • rust hoort er ook bij. Als u er goed wilt uitzien dan moet u rielekst zijn. Dus dat u van alles kunt doen als u zin hebt om dat te doen. Als ik rielekst ben dan kijk ik rielekst en dan zie ik er beter uit.
 • aaien moet gewoon. Dan komen er zachte gevoelens in mij en als ik zacht van buiten ben dan ben ik ook zacht van binnen, ik bedoel andersom.

Wassen

Nou denkt u vergeet je niet wat Bert. Nee ik niet. Wassen komt nou. Ik doe dat elke dag en soms langer dan korter. Het is best technies want je moet wel overal bij kunnen. En toch is het altijd hetzelfde: over mijn voorpoot likken, met mijn voorpoot wassen. Sommige stukken lik ik direct schoon zonder poot. Ook intieme stukken. Dan wil ik ook door niemand niet gestoord worden.

Erna ga ik slapen, dus dan doe ik aan rieleksen.

Het scheelt misschien wel dat ik een binnenjongen ben, dan ga je toch anders over jezelf nadenken. Plus dat ik een senior katerman met verkering ben. Dan kun je gewoon niet vaak genoeg jezelf wassen.

 

17 thoughts on “Hoe het komt dat mijn vacht zo goed is

 1. Hallo Bert,

  Ja ikke had jou gister al gemiauwd dat je er zo goed en verzorgt uitziet, maar je bent wel vergeten te miauwen en daar moet jij het aller trotste op zijn, je hebt een prachtig atletisch lijf met heel wat minder meer te sjouwen met het sporten. Voor mij nog een paar zakjes natvoer te eten en dan krijg ik ook dat lekkere eten net als jou. Ja kijk jij was voor mij gewoon het proef voorbeeld (grappie hoor) ikke wilde wel eens zien hoe het bij jou ging. Als ik net zo’n knappert wordt dan doe ik dat voor vrouwtje, o wat zal die dan in de wolkjes lopen met haar hoofd. Eigenlijk wel dom dan van haar, want dan heeft ze geen zonnetje.
  Nou vind ikke van mijn Jippezelf dat ik er goed uit zie en ook mijn jas, maar misschien kan het nog beter en krijg ik ook dan een dikkere jas voor de kou. Dat zou ikke best wel fijn vinden hoor. Ja en die stralende ogen van jou dat kan niks anders betekenen dat jij stapel verliefd bent op Loesje. Ja je was al wel gek op haar maar sinds de faalenteinblog van Loesje ben je helemaal hoteltjeboteljes van haar. Mooi zo houden hoor, want er gaat niks boven een gelukkige Bert.

  Bert ik moet nu opkrassen van vrouwtje, want je weet op vrijdag morgen wil ze heel vroeg boodschappen gaan doen en kan ik vlug een dutje doen als ze weg is. Ja ik zal eens heel streng zijn vandaag met de controle van de boodschappen, er zit tegenwoordig niet zoveel voor mij bij, komt nu voortaan veel met de postduif.

  Fijne dag voor jou en vrouwtje en knufjes van mijn vrouwtje.
  Grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, ik vind ook dat jij er goed uitziet je bent een knappe katerman en van jezelf heel atleeties. Ik moet ervoor treenen maar jij hebt dat gewoon. Wat druk al voor je vanmorgen. Ik zou ook willen slapen als ik dat allemaal moest doen. En dan nog de boodschappen straks weer controleren!! poot vam je vriend Bert

 2. Hoi Bert,

  Wat ben jij goed bezig zeg, jij bent een nette vent, zo hoort het!

  En inderdaad ,goed voer wil ook meebijdragen aan een mooie vacht.

  Kitty is ook altijd bezig zich netjes te verzorgen, echt een dame he en daar neemt ze ook goed de tijd voor.

  Kleine Coco lukt het aardig ook, al moet ik er soms wel effe bijspringen, omdat ze langharig is en anders klitten krijgt.
  Dat wordt mij niet altijd in dank afgenomen, ze vindt het niet fijn geborsteld te worden, maar ja helaas ,ze moet maar wennen.
  Kitty daarentegen vindt het zalig om geborsteld te worden, ze gaat er helemaal ontspannen bij liggen.

  1. Netjes vind ik belangrijk als mijn vacht stom zit dan voel ik me ook raar. Ik snap Coco wel want borstelen vind ik ook moeilijk. Een hand is veel fijner. Zo zachtjes en dan friemelen hmmmm heerlijk hoor!

 3. Ha die Bert, je ziet er tiptop uit hoor. Zelf ga ik soms met mein koppie onder de kraan, en dan maar poetsen joh. Dan ziet mein vachie er weer goed uit. Soms help ik ook mein oudere broer Bas effe, hij is tenslotte al bijna 14 jaar. Dan glimt sein vachie ook weer. Soms komt ook mein sussie Kruimel er ook gesellig bei, die neem ik dan ook maar effe mee met de wasbeurt. Dit is allemaal wel erg vermoeiend dus daarna gaan we effe dutten met sein allen.Onse vrouw find ons de knapste en mooiste poese van de wereld. Maar daar moet je dus wel wat for doen, een dag niet wasse kan dus niet. Wij finde jou ook erg knap Bert en al je haare zitten prezies goed, alles op zn plekkie. Groetes van Oliver en oh ja ook van Bas, Bjarne, Kruimel en Bikkel.

  1. hoi Olivier, wat ben je druk thuis met al dat wassen, dat heb ik als enige kater dan weer niet. Ik snap niet waarom je met je kop onder de kraan gaat, dat is toch koud en naar? En hoe kom je dan op het aanrecht? Mijn vrouw heeft een tijd gevraagd of ik erop wilde springen maar ik vond het te moeilijk dus dat deed ik niet. Bertje

 4. Hoi Bert,ik spring er gewoon op hoor en dan ga ik heel sielig kijke en dan doet mijn vrouw de kraan.open. Daarna effe lekker uitschudden en poetsen maar.

 5. Bert….jij ziet er tippietop uit hoor.
  Ikjes weet niet hoe een meenkoen er uit ziet. Maar volgens mij benne jij er 1 hoor. Oooooh echt.ikjes ben een miniekat. Die bestaan ook.

 6. Hoi Bert,
  Je ziet er tiptop uit !
  Ik was me altijd heel rommelig, stukje hier, stukje daar, maar uiteindelijk ben ik toch overal geweest.
  Je moet maar blij zijn dat je een kortharige Maine Coon bent hoor. Mijn nicht, Klaasje Eenoog uit Amersfoort doet heel erg haar best, en haar personeel ook, maar toch moet ze zo nu en dan onder narkosie gekamd worden, want dan heeft ze allemaal dredloks onder haar buik hangen, want dat is verboden gebied.
  Allebei haar personeelsleden zijn dierenarts, dus die schamen zich soms wel een beetje. Maar ja, als Klaasje iets niet wil, dan wil ze het ook niet!!
  Wat kijk je trouwens stoer zeg, ik kan me voorstellen dat je straat daar respect voor heeft.
  Kopje en poot,
  Vlo.

  1. wat super van Klaasje dat ze zo haar eigen zin doet Vlo alleen de narkosie is dan wel moeilijk natuurlijk dat voel je erna zo, dat is mijn ervaring. Misschien zou ik me dan toch wel laten kammen.

   1. Ze doen het ook echt alleen als het echt niet anders kan, en het is ook niet zo’n zware narkosie als die jij moest hebben hoor
    Maar mevrouw laat haar buik niet kammen, zelfs niet als ze last van haar klitten krijgt. Ze is niet zo’n beetje eigenwijs!!! 🙂

 7. Lieve Bert,

  jij sta mooi op jou footoo en wat zeggie nou..
  Heb jou vrouw een nieuw footoodinges? Misschien krijg ie nou ook een footoosjoet? Dat jou vrouw zeg Bert jij moet zus zitte en Bert jij moet zo jou atleeties lijf laate zien. Oooh Bert, oooh dan heb wij wel geluk want dan zien wij jou op jou mooie footoos. En jou vacht is mooi en jij geef ons jou goede tips. Jij straal jouw vertrouwe uit, vertrouwe van jou eigen. Ik kan jou voele Bert, dat jij goed in jou vacht zit.
  En jij heb gelijk, jij ben nu seenior en jij heb verkering.
  Dan hebbie rijkdom Bert en jou vacht straal jou rijkdom uit.
  Ik vind het mooi Bert , jij ben mij mooie katerman.
  Van mij eigen hart,

  Jou Loesje

  1. Loes wat kun je toch liefe dingen tegen mij zeggen dat maakt me nou weer verlegen. Ik voel me ook wel goed in mijn vacht en het komt ook wegens dat het lente wordt. En dat jij er bent elke dag, je Bertje

 8. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Zoo hee jij staat stoer op de foto, met je mooie vacht!
  Je haren zijn inderdaad prachtig. Het wit is spierwit en het rood mooi rood. En elke haar ligt op de goede plaats. Keurig!
  Het zou natuurlijk best kunnen dat je een kortharige main coon bent. Maar waarom zou je dat willen zijn, als je zelf al zo mooi bent? Want langharig zijn lijkt mij geen lolletje. Altijd maar dat kammen, en al die klitten… nee, dan heb ik liever mijn eigen haren.
  Wat goed dat jij je zo netjes wast. Ik was alleen mijn buik en soms mijn poten. De rest wordt niet vies, dus dat vind ik niet nodig. Mijn vrouw zegt dat ik een vies-peuk ben! Maar ik heb nou eenmaal het idee dat ik er beter uitzie als mijn haar een beetje rommelig zit.
  Je bent een knappe katerjongen Bert! Of misschien moet ik zeggen dat je een knappe katerMAN bent!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle ik wil heel graag main coon zijn dan ben ik groot en sterk en dan ben ik zeker weten veilig. Daarom is het dus. Maar het lukt niet om mijn vacht te laten groeien. Die kan ik best zelf bijhouden dan het lukt nou ook. Jij doet het ook op je eigen manier. Zoiets is perzoonlik dus ik snap niet dat je vrouw denkt dat ze weet hoe jij je moet wassen. Ze is zelf geen katerman.Dus. kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *