Wat ik als binnenkater merk van de lente

lente

Ik ben dus een binnenkater dat wil zeggen een kater die nooit buiten komt. Is dat erg? Nee. ben ik zielig? Helemaal niet.

Vroeger heb ik buiten geleefd. Op straat. Ik was de hele tijd bang en ik moest op zoek naar eten en ik werd ook ziek toen was ik zielig. En nou heb ik een eigen huis en een vrouw en verkering en vrienden, en elke dag lekker eten en knuffels, dus ik zielig? Ik voel me goed.

Natuur

Maar als binnenkater ben ik toch gevoelig voor de dingen die buiten gebeuren. Als het kouder wordt, dan krijg ik een wintervacht. Dat gaat vanzelf ook al heb ik thuis de verwarming lekker warm aan. Ik kreeg afgelopen winter ook een elektrieke deken en toch bleef mijn wintervacht dik.

Lekker warm dat is het zeker weten.

Luchten

Toen mijn vrouw voor het eerst het raam openzette, sinds ik weet niet hoe lang, schrok ik. Opeens kwamen er allemaal luchten van de straat naar binnen. Alles teglijk. En een raam zomaar open ik wist geeneens of dat wel goed was. Ze aaide me en toen werd ik rustiger. Later deed ze het raam dicht en toen was alles weer gewoon.

Lente

De laatste tijd gaat het raam vaker open. Ik ga dan in de vensterbank zitten, steek mijn neus naar buiten – dat gaat net, het voorste deel van mijn kop kan erdoor – en dan snuif ik heel vaak achter elkaar. Snufsnufsnufsnuf. Dan zit mijn neus vol met de lucht van de lente. Daarna ga ik het diep inademen. De lente ruikt naar zon en naar warme oortjes, en naar knuffels en sneks, en dat alles weer goed komt en in orde, dat iedereen een gemakkelijke dag heeft.

En als ik dat allemaal geroken en gevoeld heb dan ga ik helemaal rielekst slapen.

14 thoughts on “Wat ik als binnenkater merk van de lente

 1. Hoi Bert, wei finde het ook fein as het lente wordt, als het heel erg warm is moge we op het balkon, vrouwtje zorgt dan dat we er niet af kunne valle. Dan gaan we heerlijk ligge rollebollen en Bikkel holt dan van buiten naar binnen en weer terug , zo blei is hei dan. Ook finde we het heerlijk om op de vensterbank te liggen. Lekker in het sonnetje. Bjarne wordt dan helemaal warm van sein eige van buiten en van binne. Oliver en Bas schuiven net zo lang met de mandjes zodat ook sei in de son liggen. Samen met Kruimel. Oh bert wij sein so blei als het lente is, dan kreigen we overal kriebels. Wij finde elkaar dan ook so lief.
  Groetjes en knuffies van Bas, Bjarne, Oliver , Kruimel en Bikkel

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, ik wist geeneens dat de lente dat allemaal kon doen als je met heel veel samenwoont, dat jet dan nog gezelliger wordt nou hoop ik dat het de hele tijd warm en lente voor jullie is!!pootjes van Bert

 2. Heeeeerlijk hé Bert die Lente Luchtjes Iedereen zowel Mens als Dier zet zijn of haar vrolijke snuitje of gezicht op!

  Nou geniet ze deze dagen Bert want het wordt mooi weer!!!

  Kopje van Ollie

  1. hoi Ollie ik was eerlijk waar zo toe aan de lente dat maakt alles gemakkelijker maar ik was vergeten hoe lekker de lente ruikt, nou weet ik dat weer

 3. Hoi Bert,
  Lekker he, die zon en een kier van het raam open.
  Ik heb gisteren zodra de zon in de vensterbank kwam liggen bakken. Als het nog warmer gaat worden zet m’n vrouw het hor in het keukenraam, maar dat zal nog wel even duren.
  Ik mocht in Leiden ook naar buiten, maar ik vind het leven een stuk veiliger nu ik bij mijn nieuwe vrouw niet naar buiten mag, ik ben een beetje een bangerik, en daar schaam ik me niks voor. Als de tuindeur even open staat, zit ik er een eindje vandaan te wachten, want ik krijg altijd een lekker brokje als m’n vrouw weer binnen komt,
  Gisteren heeft m’n vrouw de eerste plukken wintervacht al in de hulst gehangen, voor de nestjes van de vogels. Ik sprong van de bank af, en de haren vlogen in het rond!!! Ik had m’n jas liever nog even aangehouden, want ’s nachts is het best koud, maar dan heb ik mijn vrouw als kruik, ik ga gewoon bovenop haar liggen, dan hebben we het allebei warm.
  Geniet maar weer lekker vandaag, ga ik ook doen.
  Kopje , Vlo.

  1. hoi Vlo er zijn nou net schilders dus ik voel me een beetje bang en gespannen van binnen. Ik ben net als jij ook een bangerik en wat goed dat jouw vrouw het ook snapt hoe zoiets is. En dat je al aan het verharen bent ik zeg niet doen!!

   1. He wat ellendig van die schilders, ik vind dat ook doodeng!!! Bij ons komen ze geloof ik volgend jaar. Vorig jaar hebben alle buren een nieuwe keuken gekregen. Wij gelukkig niet, want mijn vrouw heeft verteld dat ik zo bang ben voor mannen en lawaai. Gelukkig hield de meneer van de woningstichting erg van katten, dus het hoefde hier niet. Maar de schilders moeten wel komen.
    Vandaag ben ik geen haar meer kwijt geraakt, dus misschien kwam het van het in de zon liggen, dus nu lig ik toch maar op de bank.
    Heel veel sterkte Bert en mevrouw Bert! Veel knuffelen aaien en praten, dat helpt (een beetje).
    Stevige poot, Vlo.

 4. Halloooo bert😺😺
  Ooooh watte een fijn weer he? Ik mag weer lekker op balkon, heerlijk de lentelucht inaadem. Ooooh zo fijn. En ik zie de tuinkatten weer😺😺😺

 5. Hallo Bert,

  O iedereen is zo blij en vrolijk van het mooie weertje, Gisteren met vrouwtje heerlijk op het balkon geweest, maar het werd er bloedje heet en moest vrouwtje een badlaken over mijn stoelleuning doen en was ik in een tent, Haha Camping Jipso ga ik het dit jaar noemen. Maar helaas moet ik vanmiddag binnen blijven. Vrouwtje is zo veel weg de laatste tijd en ja dan is Camping Jipso gesloten. Als ik wil mag ik vanavond nog naar buiten toe.
  Ja het ruikt eggies naar lente, maar vrouwtje moet meteen weer een dompertje geven. Weet je wat ze me toch bertelde: Jip het is nog steeds winter en hou die dunne winterjas maar aan. Het kan nog heel veel vriesje koud worden op de dag en zelfs nog gaan sneeuwen. Bert ik ben eens voor vrouwtje gaan zitten en heb de poot op haar snuit gedaan om te voelen of ze soms ziekjes is in de bol. Maar helaas heeft vrouwtje het vaak wel goed en moeten we nu mens en dier maar heel veel genieten van wat we nu hebben, dat kan niemand ons meer afnemen.
  Ja het maakt geen sikkepit uit of je een buiten of binnenkater/poes bent, ons lijf reageert allemaal het zelfde, zouden we een computertje in ons bolletje hebben, zou dan voor jou nu wel gemakkelijk zijn om die schilders vlug door te laten werken en voor jou en vrouwtje weer de rust terug te krijgen, je weet van stress kun je ziekjes worden en daar zitten we niet op te wachten. Misschien moet je maar even wat druppeltjes nemen, je weet het maakt je altijd rustiger in je koppie.

  Ikke ga nu een dutje doen en voor jou een rustige dag en hopelijk genieten in de vensterbank van het zonnetje. Knuffels van vrouwtje. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

 6. Lieve Bertje,

  mij vrouw zet mij deur van me balkon ook open als het lente is en ook als het zomer is. Van me eigen kijk ik graag naar mij buiten, ik ga soms 16 sekonde op mijn balkon. Mij vrouw zegt dat dat niet lang is. Ik weet er niks van want ik loop er gewoon een paar pootjes overheen met mij eigen.
  Soms als ik mij eigen buiten voel dan ga ik onder mij stoel zitte Bert. Dan doe ik mij buitenmedietaasie en dan doe ik ook lucht snuive. Dan voel ik wat jij voel Bert, mij geluk, tonijn, verkering en mij vlinders. Dan ben ik in mij zeevende heemel.
  Maar meestal vind ik er niks aan, dan laat ik mij buiten gewoon buiten en blijf ik in mij binnenste.

  Bertje doe jij wel voorzichtig met jou raam, dat jij niet met jou eigen bek tussen jou raam kom te zitten. Jij ben een knappe katerman en jij heb ook bijna al jou tande nog. Maar assie voorzichtig ben kan jou straat jou verwenne. Dat jij wiew wordt van jou frisse lente, wiew van geluk…

  Liefs van jou Loesje

 7. Bert toen ik op een flat woonde had ik ook binnenkatten……geen enkel probleem hoor!!!
  En eenmaal in een huisje met tuin bleef toch 1 van hun altijd binnen……zij voelde zich daar veilig!!! Ik zeg maar zo
  ” als iedereen zich happy voelt is alles prima”!!!

 8. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat een heerlijk zonnetje steeds hè! Ik geniet er ook zo van.
  Alleen is de hond van hiernaast steeds buiten en daar moet ik weer een beetje aan wennen. Dan ga ik in mijn tuinmandje liggen, maar als de hond blaft ga ik toch weer naar binnen. Maar ik ga ’s avonds en ’s nachts op stap. Wat ik dan allemaal doe is geheim natuurlijk, maar ik kan wel zeggen dat ik veel in mijn tuin zit. Of op mijn schuurtje. En Ik kijk naar andere katten die voorbij lopen. Heel soms maak ik ruzie, maar dat doe ik liever niet.
  Wat zie je er trouwens atleties uit op de foto!! Echt, ik had je bijna niet meer herkend, zo slank als je bent geworden! Een groot kompliement van mij!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle dat is moeilijk als er iemand de hele tijd blaft. Ik zou dan ook niet dichtbij willen zijn. Als het rustig is dan is alles toch beter en fijner ook. Ik ben best slanker nou dat merk ik. En ik heb pas voor de tweede keer extra avondeten gehad dus ik blijf wel mijn eigen postuur houden. kopje van Bert PS ik heb je laatst stuk op mijn feesboek gezet en ik weet dat je geen feesboek hebt daarom wil ik even zeggen dat het meer dan duizend keer gelezen is dat is heel veel

   1. Dank je wel Bert! Ik word er best een beetje verlegen van, dat zoveel mensen en misschien ook katten mijn stukje hebben gelezen! Maar ik vind het wel helemaal super natuurlijk!
    Een lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *