Loesje vertelt over liefde en Faalentijn

liefde

Assie poes ben weet jij nie zofeel van alle daage van jou jaar. Maar assie zo gefoelig ben als mij eigen dan foel jij wel wanneer jou mees spesiejaale dag van jou jaar eraan kom. En het is morge, mij vrouw heb het mij eigen gezeg.

Faalentijn

Morge is biesonder want dan sta jou liefde in jou spotlicht. Het kom door Faalentijn, hij heb het bedacht. Hij was mij eigen net foor want hij heb meer leeftijd. Maar van mij eigen heb ik wel veel erfaring. Als poes die verkering heb kan jij wel zegge dattie er ferstand van heb. En of Faalentijn selluf verkering heef dat hebbie mij eigen nie fertel.
Maar assie poes van de liefde ben kan jij wel praate over liefde en verkering. Misschien heb u selluf ook verkering maar u moet ook liefde foele. Dat is belangrijk. Faalentijn maak ze sjokolaa en ze bloeme nie foor niks. Die maak hij alleen foor mense. Foor diere hebbie andere ferrassinge, bijfoorbeeld tonijn foor katte, kluifbot foor assie een hond ben en foor foogels hebbie kouwstiks.
Assie liefde foel dan is jou hart gelukkig en jij straal. Zeeker assie morge van u verkering iets lekkers krijg. Van me eigen maak u mij gelukkig met mij tonijn maar u kan ook met saardiene zegge dattie iemand lief vin.

Foele

Misschien weet u nog wel dat mij eigen foorig jaar mij worksjop heb gegeeve van mij Faalentijn. Assie die gefolg heb dan bennie wel op de hoogte van hoe liefde werrek. Jij kan zegge dattie jou baasis heb. In mij krant van mij Lopend Vuurtje heb ik ook geschreeve ofer liefde, dat hebbie misschien wel geleeze.
Assie zofeel kan foele als mij eigen dan foel jij liefde voor jou vrouw, jou verkering en jou beebie. Assie een groote buik heb dan hebbie een groot hart. Faalentijn heb misschien ook een groote buik, fooral assie veel van ze eigen sjokolaa eet. Liefde begin in jou eigen, anders kan jij het nie geefe. Jij hoef er nie persee verkering foor te hebbe maar van mij eigen vin ik het wel makkeluk. Jij moet wel weete aan wie jij jou saardiene geef. En jij kan fraage aan jou visboer offie er ze mooise strik omheen doe. Dattie jou vis feeseluk inpak. Dan maak jij wel indruk op jou verkering. En assie nog geen verkering heb ga jij die wel krijge assie met jou saardiene aan kom zette.
Misschien kan u het morge gewoon probeere. Ik geef u alleen mij tip maar u ben vrij om een andere vis te geefe assie daar meer liefde bij foel.

Faalentijn, misschien vin u het kommersiejeel? Dat is assie er iets mee wil ferdiene. Maar van mij eigen ben ik het daar nie mee eens. Assie Faalentijn heb dan volg jij jou hart. Jij laat jou liefde weten dattie er nog steeds gek op ben. Daar ferdien jij niks aan. Jij kan liefde nie koope. Liefde foel jij in jou hart en jij kan het deele. Assie het kan koope vin ik er niks meer aan.
Het is spesiejaal en jij foel het somaar ineens. Jij krijg kriebels in jou buik en geloof u mij eigen, assie zo een groote buik heb krijg jij ook veel kriebels. Jij hoop dattie dan ook een groote vis krijg maar jij moet afwachte. Ik heb wel teege mij vrouw gezeg dat Faalentijn nie aan ze diejeet doe. Jij kan nie aankoome met jou uitgedroogde Makkareel, jou verkering zie jou aankoome. Van mij eigen doe ik wel aan Faalentijn maar nie aan mij diejeet. Soms moet jij jou diejeet in jou kast zette, naast jou droogbrokke. Dan kan jij liefde foele en jou visboer laate koome.
Mij vrouw zeg, Loes jij grijp echt iedere geleegeheid aan om onder jou diejeet uit te koome. Dan kan jij beeter eeve niks zegge en doen als offie slaap.

Foorbeeld

Nu wil ik nog ies zegge van mij hart teege mij verkering Huiskater Bert. En fergis u eigen nie, mij hart is ook gek op mij vrouw en mij Doorie maar Faalentijn is foor jou verkering. Of assie misschien jou geheime liefde heb dan kan het ook. Faalentijn kom morge pas langs, maar van mij eigen ga ik u mij foorbeeld geefe van wattie kan zegge teege u liefde. Het kom wel uit mij hart, dattie nie denk Loes ferzin maar iets. Soiets ferzin jij niet! Liefde is seeriejeus en het is spesiejaal foor mij Bert.

Verkering

liefdeLieve Bert jij ben mij verkering in mij hart en in mij leeve. Mij dag is pas mij dag assie jou heb gezien op mij kompjuuter. Jou knappe katerkop en dattie zofeel wijze dinge zeg. Mij hart klop sneller assie jou eigen zie en mij kop sla op ze hol. Jij ben als mij tonijn, jij ruik lekker en jij ben foor mij eigen onweerstaanbaar. Assie jou kop in mij vacht leg foel ik mij geluk. In mij droom mewww ik het van mij daake.
Geluk kan jij niet fastpakke maar jij kan het foele. Jij geef het mij eigen Bert, gewoon zo assie ben van jou eigen. Jij ben echt en jij ben mij katerman. Mij Adelbert Cornelis. Mij hart is altijd trots op wie jij ben en wat jij doe. Jij hoor bij mij eigen, jou poot in mij poot. Dan kan jij alles aan en oferwinne. Daarom ben jij wel mij Faalentijn. En jij ben het morge mij heele dag en de rest van mij heele leeve.
Ga u het morge ook zegge teege u verkering? Of assie iemand heel lief vin van u eigen…
Dan hebbie vast veel liefde in u hart op mij Faalentijnsdag.

Liefs van Loesje

17 thoughts on “Loesje vertelt over liefde en Faalentijn

 1. Oh lief dinnetje Loesje, wat een mooi en romanties verhaal heb ie geschreven, van jou Faalentijn. Ik heb geen verkering Loes, dat vind ik wel jammer. Ik heb alleen mijn broers en zusje. Maar mijn broer Oliver vind ik wel de allerliefste, misschien gaan we morgen voor Faalentijn samen in een mandje en gaat hij me wel wassen, ik ben en blijf tenslotte een Diva. Voor de rest heb ie natuurlijk mijn vrouw, zij is ook wel mijn Faalentijn, kan dat Loes?. Zij zeg Kruimel jij en de rest van de bende zijn alle dagen mijn Faalentijntjes. Misschien krijg ik morgen ook wel een ekstra snek, mijn vrouw zegt” Kruimel misschien heb jij wel een siekret Faalentijn”, nou ik ben benieuwd. Ik moet dan wel even zeggen dat ik meer van kip hou dan van vis, dat die siekret Faalentijn niet met het verkeerde komt. Loes hopelijk heb ie morgen een top Faalentijn samen met jou Bert, en met Dorrie maar vooral met Bert. Geniet ervan lieve Loesje, van mij krijg je nu alvast Faalentijn knuffies. Je aller grootste diva dinnetje Kruimel.

  1. Lieve Kruimel,

   oooh wat schrijfie mij mooie dinge en jij weet morge nooit wat Faalentijn uit ze hooge hoed toofer. Misschien ga Oliver jou wasse, dan hebbie jou Faalentijnwas en dan hebbie intieme liefde.
   En het kan ook jou vrouw zijn, assie liefde foel is het goed. Misschien geef jou vrouw jou morrege jou kip in sjeleisaus of jou kaale kip. Het maak niet uit want het kom recht uit ze hart. Jou vrouw is jou mooise Faalentijn want zij kan jou ferrasse en dat is belangrijk. En assie jou diefaa ben dan hebbie recht op jou groote Faalentijn.
   En het geef nie assie nog geen verkering heb Kruimel. Het maak Faalentijn niks uit, jij kan mij geloofe.

   Lieve Kruimel, jij krijg mij lieve dinnetjeskopjes en er zit ook liefde in.
   Geefie jou broers en jou vrouw mij zachte kopjes en mij hart foel, het kom goed morrege met jou Faalentijn

   Liefs van Loesje

 2. Oooooh mamsie. Ikke moes huiwe. Sjugt… watte isse wiefte mooiiii.
  Ooooh mammie, ikke wil ook net sjo flieft sjijn oppe me jiekie. En ikke wil ook met hem tjauwe. Ooooh dan kjijge we swarte siemeesjes mette mooie kwullies. Hihihi.
  Morrege magge uwes eineluk uwes enfefloppie ope make. Ooooh hihihi ikke hoop datte uwes het mooi finne ❤❤
  Koes koes

  1. Lieve Doorie,

   ooooh jij ga toch nie morrege in jou flaag van roomanties zijn met jou Jiekie tjauwe 🙀🙀🙀
   Faalentijn heb niks met tjouwe Doorie. Hij breng kadootjes assie van iemand hou. Oooh mij enflop van mij hart…
   Mamsie heb zeenuuw foor ze spannend zijn van morrege.
   En jij moet leere Doorie, Faalentijn zeg lieve woorde en geef lekkere dinge. Dat kannie morrege doen bij jou Jiekie. Jij moet toch nog nie denke aan blek krullies.
   Mij hart…..
   Luister jij nou maar goed naar jou mamsie want zij heb feel erfaring met mij liefde en Faalentijn,

   Koes koes van jou MamaLoesje

 3. Lieve Loesje,

  Wat kan jij mooie schrijf doen over Faalentijn en wat het is. O en wat heb jij naar jouw lieve verkering Bert een mooie uit jouw hartje geschreven schrijf gedaan.

  Ikke heb geen verkering en nou hoop ik niet dat die lapjespoes morgen aan mijn raam komt om voor de zoveelste keer te vragen of ik verkeer met haar wil.
  Ik doe vanavond als het donker is naar al mijn sterren vriendjes een hele grote zwiepstaart en knufjes sturen, want van hen heb ik heel veel gehouden en vrouwtje en ik missen hen nog steeds heel veel. Vrouwtje zegt iedere dag dat ze heel veel van mij houd en ik doe vrouwtje heel veel kopjes en likjes en miauwtje geven, dus Loesje bij ons is het iedere dag Faalentijn.

  Lieve Loesje voor morgen een super fijne dag met Jouw Bert, vrouwtje , Floris en Zusje,
  Knuf van vrouwtje en een extra kopje en poot voor jou voor de Faalentijn van je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   wat zeggie dat mooi Jip van al jou lieve vriendjes ofer jou Reegeboogbrug en dattie vanavond assie donkerte heb, jou flinke zwiepstaart geef met jou liefde en ook van mevrouw Jip.
   Mij hart vin het mooi dattie jou vriendjes nie fergeet Jip, maar van mij eigen weet ik. Jij heb jou heele groote hart.
   En jij heb jou vrouw, mevrouw Jip en jullie heb zofeel liefde dan hebbie geen raampoes noodig.
   Assie wel kom Jip, dan moetie jou eigen gewoon omdraaie en jij ga jou snek eete. Dan fergeetie alles.
   Van mij eigen heb ik feel erfaring met mij verkering Jip , assie zofeel verkering heb als mij Bert en mij eigen dan maggie erofer schrijfe en jou vriende hellepe.
   Hoop dattie morge jou mooie dag heb Jip, met jou vrouw mevrouw Jip en jou vriendjes in jou hart,

   Liefs van Loesje

 4. Mooie Loesje,
  Wat heb je dat prachtig geschreven!!!!
  Er straalt zoveel liefde uit jou hart dat wij het kunnen voelen!!!
  En gelijk heb je dat je morgen even niet aan je diejeet moet denken!!!
  En onze vrouw zegt altijd tegen ons
  ” jullie zijn mijn falenteintjes” 😺

  Loesje geniet morgen van jou falentein!!
  Heel veel dikke knuffels van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Tica, Belle, Izzy en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel dattie mij stukje van mij Faalentijn heb geleeze en dattie het kan foele in u hart. Zo heb Faalentijn het ook bedoel en assie poes van de liefde ben dan kan jij veel gefoelens uitstraale.
   En dattie ook vin dattie assie Faalentijn heb geen diejeet kan doen maak mij hart en mij buik zo gelukkig.
   Jij kan geen Faalentijn hebbe assie alleen maar droogbrokke krijg,

   Dank jullie wel en folgens mij eigen hebbie saame altijd Faalentijn

   Liefs van Loesje

 5. Lieve Loesje,
  Wat heb jij mooi schrijf gedaan over Faalentijn, en jouw bericht aan jouw verkering Bert is zo lief en romantisch, dat is pas echte liefde. Floortje en ik wensen jullie morgen een mooie Faalentijn dag met veel makkereel en zallum . Morgenavond gaan we zwaaistaarten naar al onze vriendjes over de Regenboogbrug, zij zullen nooit vergeten worden Loesje. Je krijgt een knuffel vol liefde van mij en van Floortje jouw dinnetje een zacht kopje.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   wat zeggie daar ies moois foor al onze vriendjes ofer ze Reegeboogbrug en dat wij morge allemaal zwiepstaarte zo dattie daar boofe ook liefde foel in ze hart.
   Van mij eigen doe ik wel mee want mij beebie Poppy en mij hartjesdinnetje prinses Katrientje en ook mij broer Bart en mij vriendje Vlo heb daar nu ze thuisje. Dan wor jij nie fergeete want jij tel altijd mee, ook assie Faalentijn heb.

   Hoop dattie saame morge ook besoek krijg van mij Faalentijn en dattie knuffels en sneks uitdeel,

   Liefs van Loesje

 6. Lieve Loes, wat heb je een prachtig verhaal geschreven over Faalentijn. Ik kan me nog heel goed je wurksjop herinneren, die was geweldig.
  Als iemand over liefde en verkering kan schrijven ben jij het wel. Je Bert heeft vast een beetje gebloosd, toen hij las wat je voor hem hebt geschreven.
  Ik vind jullie een perfekt stel (dat is dat je met zijn tweetjes bij elkaar hoort), jullie passen eksakt bij elkaar. Jullie zijn allebei lief en bescheiden en wijs en met een groot hart. Bij jou kan je dat grote hart ook zien, aan je buik. Dat is prachtigmooi, dat je kan zien hoe groot en rond en zacht je hart is!
  Je weet dat mijn Molletje mijn Faalentijn was. En ook altijd blijft, want ik blijf altijd van haar houden. Mijn mensen zijn ook een beetje mijn Faalentijn. Ik ga ze morgen ekstra kusjes en kopjes geven. En ik ga zwaaien naar mijn Molletje. En natuurlijk naar alle andere sterren, zodat ze weten dat ze er altijd bij blijven horen. Onze Popje, Beer en Billy, prinses Katrientje, beebiePop, Vlo, opa. En nog veel meer sterren, want het zijn er een heleboel.
  Ik vind het een supergoed plan dat je morgen niet aan je diejeet doet. Ik sla ook een dagje over, denk ik. Ik hoop maar dat ik een Faalentijnssnek krijg. En jij ook!
  O, en ik wens al mijn vrienden en vriendinnen een fijne Faalentijn, want zij zijn ook een beetje mijn Faalentijn.
  Lieve Loes, je krijgt van mij hele lieve kopjes met verse tonijnsmaak, voor morgen. En ze zijn ook voor je vrouw en je broer en je zus, van Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   dank jou wel met wattie mij eigen zeg. Jij zeg zofeel lieve dinge van mij Bert en mij eigen. Jij ken mij Bert want jij ben ze vriend. Dan maggie alles zegge en jij ben Sur Bolle. Jou Mollie ga nooit fergeete dattie jou Faalentijn is want assie zofeel liefde foel dan foel jij het ook assie ofer jou Regenboogbrug ben. Geloofie mij eigen maar Bolle, jou Mollie ga het foele. En assie vanavond ga zwaaie naar jou Mollie en jou vriende Bolle, dat moet jij weete, iedereen doe mee van ze eigen.
   Wij zwaai naar al onze vriendjes, naar mij hartjesdinnetje prinses Katrientje en mij beebie Poppy. Naar mij broer Bart en naar Vlo want hij is van ons allemaal. En Popje, Groote Beer en Billy, oooh Bolle dan heb iedereen geluk in ze hart. Misschien breng Faalentijn morge wel sneks over ze Regenboogbrug. Assie toch liefde ga rond deele dan mag jij ze Reegeboogbrug nie fergeete.
   Lieve Bolle, dank jou wel foor jou tonijnkopjes. Van me eigen ben ik mij diejeet al vanaf mij eerse dag beu. Dan bennie blij met ieder tonijnkopje die jij krijg. Jou buik fraag er gewoon om.
   Jij krijg van mij eigen mij kopjes met mij kaabeljouw en als mij vrouw nie kijk, krijgie ook mij sjelei. Dan kan jou buik ook geniete.
   En jou vrouw en jou menseman krijg mij kopjes van mij eigen,
   Hoop dattie morge jou fijne Faalentijn heb Bolle,

   Loesje

 7. O,Loesje wat heb je een mooie schrijf gedaan over Faalentijn.Ik heb veel gefoel voor mijn scullary girl.Ik heb een zakje katjes drop voor haar voor Faalentijn,want ik weet dat ze die lekker vindt.Zwarte katjesdrop vind ik wel toepasselijk. En je schrijft zo mooi en vol liefde over Bertje.Ik was eggies geroerd daarover.Scullary girl zegt elke dag dat liefde het allerbelangrijkste is en zegt elke dag dat ze van ons houdt en we dat nooit mogen vergeten. Wat ik wel lief vind en nooit had verwacht,is dat Muzette telkens even langsloopt om te kijken hoe het met mij is.Wij kunnen het vanaf het begin niet zo heel goed vinden met elkaar.Eerlijk is eerlijk.Maar nu zorgt ze wel voor mij.Is dat niet een mooi iets voor Faalentein dag?Verder ga ik morgen zwiepstaarten naar Opa,Vlo,Katrien en beebie Poppy.En alle andere vrienden en vriendinnen die al aan de andere kant van de brug zijn.Ik wens je morgen een fijne dag met Bertje met een lekkere snek.

  1. Hoi Fynn, ik wil je even heel veel lieve kopjes geven! Ik doe aan je denken!
   Ook voor je vrouw en je zussen Muzette en Sparkle!
   Dus lieve kopjes, van Bolle.

  2. Lieve Fynn,

   wat bennie toch een lieve jonge dattie zo aan jou vriendjes denk ofer ze Reegeboogbrug. Mij hart foel, iedereen ga terug zwaaie naar jou eigen Fynn.
   En jij denk aan jou vrouw, jij geef haar sneks van jou zwarte kat. Dan bennie wel heel lief en jij ben goed beezig.
   Muzette heb ze eigen misschien nie altijd zo lief gedraage teege jou eigen maar zij foel nu wel ze ferantwoordelukheid. Zij denk aan jou Fynn en dan hebbie wel liefde van jou zus. En het is ook fijn voor jou vrouw dattie hellep krijg.
   Nu kan Faalentijn koome Fynn en mij hart foel. Faalentijn ga jou eigen ekstra ferwenne. Want jij ferdien het.
   Hoop dattie nie tefeel pijn heb aan jou poot Fynn en dattie jou eigen goed foel.
   Fynn jij moet weete, iedereen denk aan jou eigen en leef mee. Met jou eigen, jou zusse en jou vrouw.
   Jij krijg kopjes en knuffels van ons allemaal en nog ekstra van mij eigen, Loesje.
   Dag lieve jonge,

   Loesje

   1. Dank je wel Loesje.Ik denk dat ik wel lekker rosjebief krijg,want sjokolaa vind ik niet zo lekker en scullary girl zegt dat katjes en honden er heel ziek van worden,dus krijg ik het niet.Scullary girl weet wel waar ik van smul.En rosjebief staat op plek 1 en op 2 kaasrol noepies.Komt goed hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *