Als er opeens zon is

zonEr was storm met allemaal moeilijke geluiden en ik voelde me raar maar toen, toen werd alles opeens goed. Er was zon. Op mijn kop. En mijn vrouw maakte meteen fotoos.

Genieten

Ik had de zon helemaal niet verwacht. Serieus waar niet. Ik dacht nou is het storm en dat blijft zo en wat moet ik met mezelf waar kan ik me weer gewoon voelen. Op bed ’s nachts bij mijn vrouw dat ging maar ik werd ook wakker soms. En beneden hoorde ik van alles van buiten. En toen opeens werd het stil en de zon kwam en ik begon meteen met genieten. Zooo wat voelde ik me fijn. Mijn vacht was warm en mijn kop en mijn oren waren ook warm.
Toen ging de zon weer weg maar mijn oren bleven warm.
De dag erna gebeurde het weer. Eerst dat moeilijke van geluiden van waaien. Dan opeens zon op mijn kop.

Lente

Tijdens het aaien zei mijn vrouw dat dit het leven was. Je kon zomaar iets fijns krijgen ook al verwachtte je het niet. Ik dacht aai nou maar door het hoeft niet met praten. En folgens mij is het gewoon lente dus dat het de ene keer raar weer is en dan opeens gewoon en dan weer raar en je snapt het niet maar je hebt wel het gefoel dat het beter is. Dat is lente. Weet ik toevallig.

Fijn

Met opeens fijn heb ik erfaring:

 • laatst kreeg ik opeens soep en ik had trek maar ik dacht ik moet weer wachten op het avondeten en toen kreeg ik opeens een bord
 • dat mijn vrouw van haar werktafel opstaat en mij in slaap gaat aaien en mijn gefoel had dan net gezegd gaat niet gebeuren
 • dus dat ik opeens zon op mijn kop heb
 • en dat de glazenwasser er de hele tijd is en dan is hij weg en het is weer stil

Dus nou weet ik weer het lefen kan heel moeilijk zijn en dan opeens is het fijn.

17 thoughts on “Als er opeens zon is

 1. Lieve Bert,

  wat hebbie dat mooi geschreeve van jou eigen. Dattie nu feel erfaring heb met inees en jij fertel het ons. Nu kan iedereen denke ofer ze eigen erfaring van inees. En dattie soms denk, ik vin er niks aan en dan gebeur er ies en foel jij jou eigen blij en gelukkig. Dan zie jou leefe er inees anders uit.
  Mij laatse erfaring met inees is gistere Bert. Mij vrouw kwam thuis en ik denk nu krijg ik weer droogbrokke, ik vin er niks aan. Maar zij breng een pakje mee en het was van mij Doorie. Hij stuur ze mamsie snek foor mij dunne buik, maar sofer ben ik nog nie van mij eigen. Toen wer ik wel ferwen en wij kreeg allemaal ferse tonijn. Dan is jou leeve inees anders Bert. Mij hart foelde mij buik van ze geluk. Nu doe ik nog nageniete van zo een mooi moment. En het was inees…

  Liefs van jou Loesje

  1. Oooh mamsie. Ikke fin hut fein dat uwes het fein font. Furgeet uwes niet uwes faaleteinfloppie? Ikke hoop dst hut eene nog weeft.πŸ™€πŸ™€ Echt

  2. hoi liefe Loesje dat is een mooie erfaring van ineen iets fijns. Dat je gefoel moeilijk is en daarna opeens heel fijn. En wat lief van Doorie om aan jou te denken en dat je ook nog ferse tonijn kreeg. Dan is het een ineens-erfaring waardoor je je weer helemaal fijn voelt. Ik voel me nou ook fijner daardoor, je Bertje

 2. Bert dat heb je mooi geschreven!!!!
  Soms is het leven moeilijk en opeens is het fijn!!!!
  Mooi toch dat dat zomaar gebeurd!!!
  Er is bij de mensen een spreekwoord over
  “Na regen komt zonneschijn”.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 3. Oooh oompie. Toene ik fan de boererei wegging dag ik dat me leefe nooit meer hutsellufte sau worre. Ikke ging weg fanne me moesje. En fan me fjientjes. En toene ik hier kwam wert me leefe nog feiner. En warmer, want ikke leefte niet meer inne stal. Ikke kjeeg awwe aandag.
  En nau mag ikke op ballekon want er isse opmeeens son. Sjomaar!! Oooh so fein oompie.
  Pootjes 🐾🐾

  1. dat vindt Ome Bert fijn om te horen Dorus, dat je leven nou steeds fijner is en warmer en dat je zelfs op het balkon mag!! En je hebt ook een eigen man en een eigen frauw die veel van je houden!!

 4. Fijn hè Bert, dat je het niet verwacht en dat er dan toch iets fijns komt. Wij vinden het ook heerlijk als er opeens zon is, dan gaan we precies zo zitten of liggen dat we in de zon zitten of liggen. Of als onze vrouw naar haar werk gaat en dan onverwacht eerder thuiskomt. Of dat we opeens een lekkere snek krijgen. Dan is het leven goed en fijn Bert, dat iets onverwachts toch goed kan zijn. Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, dat was presies mijn gevoel dat er iets opeens kan gebeuren waardoor alles weer fijn is. Bikkel, hoe is het nou met je gefoel? Bertje

   1. Hoi Bert, het gaat goed met mij hoor, ik ben weer een echte Bikkel en niet bang meer. Dus mijn gevoel is weer fijn. Pootje van Bikkel

 5. Hallo Bert. Ik wil jou wel miauwen dat we hier nog steeds die harde blaas wind hebben en dat het vandaag ook erg koud is, maar gelukkig komt de zon af en toe even achter de wolken en lig ik heerlijk in het zonnetje. Maar nee Bert hier is het nog geen lente zegt vrouwtje, maar als het komt dan gaan we veel ervan genieten.
  Weet je Bert wat ik ook altijd zo’n fijn vind, als vrouwtje weer terug in ons huisje komt, ik sta haar altijd miauwend op te wachten achter de deur en ja dan krijg ik veel knuffels.
  Ja er zijn voor iedereen wel eens moeilijke dingen, maar erna komen ook fijne momenten hoor. Nu ga ik genieten van bij vrouwtje zitten en veel knuffels krijgen en dan een dutje doen, een Jippe leven is helemaal niet slecht hoor.
  Jij een veel geniet dag met veel knufjes en knuf van mijn vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ja dat is ook superfijn die knffels dat heb ik ook ik geef dan ook kopjes en dan heb ik het samen-gefoel net als jij. Ik vind het raar het is koud en toch soms zon dus het is geen winter maar geen lente en dan weet ik niet waar ik aan toe ben. Maar jij hebt nou Jippe-avond en dat is superfijn!! Ik ga dadelijk weer op de bank, pootje van je vriend Bert

 6. Hoi Bert, hier is nog wel harde wind, maar net als bij jou is er dan zomaar ineens zon. Heerlijk is dat hè? Ik vind het zonnetje na misschien wel het allerfijnste dat er is. Ik word er vrolijk van, en alles is veel makkelijker als er zon is. Ik kan gewoon mijn tuin in en ergens gaan zitten of liggen, zonder nat of koud te worden. Er gaat van alles groeien in mijn tuin, er lopen allemaal beestjes. Alles en iedereen weet dat het lente is. Behalve mensen dan, die zeggen dat het nog winter is, maar die weten er nou eenmaal weinig van.
  Ik wens je een hele fijne dag, met ineens een zonnetje en ook ineens een snek en tussendoor een hoop knuffels. Zomaar ineens!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle als jij zegt dat het lente is dan geloof ik dat. Alleen ik hou wel mijn wintervacht vast want ik wil het warm hebben. Ik heb ook knuffels gehad en ik heb in de arm van mijn vrouw gelegen maar toen kon ik niet slapen omdat ik zo moest spinnen wegens dat het fijn was. Daarna lukte het slapen wel, gelukkig, pootje van mij

 7. Hoi Bert dat is pas genieten zon op je bolletje ik snap dat helemaal, ik was gisteren vandaag in de middag uren eventjes aan het rollebollen in de zon oooooh ik voel het ook het is lente aan het worden, ook de duiven konen weer vaker in mijn tuin oooooh zo fijn de lente!

  Kopje van je vriendje Ollie😺

  1. hoi Ollie dan is het zeker weten zo dat het lente aan het worden is, Bolle zegt het ook en hij was ook buiten. Wat fijn dat er dan meer zon komt daar verlang ik zo naar. pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *