Loesje vertelt over de zin van mij leeve

zin van

Vorige week lag ik op mij denkpaal want ik moest uitbuike van mij eete. Mij vrouw had mij verwend met mij fafooriet, mij tonijn met garnaale.

Beheerse

Ik zeg u eerlijk, mij tonijn met mij garnaale vind ik nog lekkerder dan mij tonijn van ze eigen. Assie tonijn heb met garnaale hebbie nog meer smaak en soms heb jij ook jou kraak van jou garnaale. Ik moest schrokke van mij eigen, beheerse vind ik moeilijk.
Dan weet mij vrouw genoeg, ze zeg Loes jij ben zo rustig van jou tempement, maar jij kan zo schrokke van jou eete. Offie bang ben dat jij er morgen niet meer ben! Ik ben toen op mij paal gaan ligge want soms kan jij net een paar garnaale teveel weg gewerkt hebbe. Dan moet jij ligge en jij kan jou vrouw gewoon laate praate.

Eerste oogopslag

U weet van me eigen heb ik nu drie jaar verkering en mij hart voel mij Bert vanaf ze eerste oogopslag. Dat jij meteen voel, dit is mij katerman en jij krijg zin in jou leeve. Jij maak planne in jou hart, jij wil jou liefde elke dag op jou kompjuuter zien. Jij voel jou bestemming diep in jou binnenste assie elkaar zie.
Ik zeg u eerlijk, van mij leeve vóór mij Bert heb mij kop niet zoveel herinnering meer. Wel mij gefoel dattie iets miste. Mij leeve was wel goed want ik woonde al bij mij vrouw, Floris en Zusje. Maar soms voel jij dat jij iets mis en van me eigen wist ik ook, het is niet mij visboer.

Jou eigen hart

Assie iets mis kan jij gaan zoeke maar jij kan ook jou tijd ze werk laate doen. Mij hart is rustig van ze eigen en nu weet ik, mij hart heb gewacht op mij Bert.
Toen is mij leeve van ze stroom gaan versnelle. Mij Bert leerde mij dattie jou eigen ook kan ontplooie. Jij kan leere en assie goed naar jou eigen hart luister voel jij welke kant jij op moet gaan. Van me eigen ging ik wel eerst naar mij visboer, daar ben ik eerlijk over. Soms is jou begeerte grooter en moet jij eerst jou tonijn verslinde. Assie jou lege maag heb kan jij toch alleen maar aan jou tonijn  denke of aan jou garnaale. Dan schiet jij wel jou eigen doel foorbij dus kan jij beter jou begeerte volge.

Jou zin

En assie dan weer tot jou eigen ben gekoome voel jij dattie meer in jou heb. Niet alleen jou tonijn maar dinge die jij wil doen vanuit jou hart. Dinge die jou leeve jou zin geeve. Voor mij eigen is helpe belangrijk. Dat jij er voor jou ander kan zijn assie jou nodig heb. En het kan met mij meedietaasie en soms vind ik fielosofeere ook belangrijk.

Zin

Heb u er weleens ofer nagedacht offie zin heb in u leeve?
Of wat u zin dan is voor u eigen?

Tandje

zin vanMij vrouw zeg Loes jij fielosofeer zo diep. Kan jij niet jou tandje minder? Ik heb mij vrouw toen wel duidelijk gemaak, assie maar één tandje heb dattie dan gauw klaar ben met jou fielosofie. Zij is toen snel naar mij keuke gegaan!
Mij hartsdinnetje Katrien was mij soolzusje, dan fielosoofeer jij wat af. Over mij tonijn, mij garnaale, maar ook over assie verkering heb en assie brommert rijdt. Zij heb mij wel geholpe met mij zin van mij leeve. Saame heb wij veel aktievieteite gedaan en dan ben jij wel goed bezig. Toen mij soolzusje over ze Regenboogbrug ging vloeide mij zin van mij leeve, met mij traane uit mij lijf. Mij hart was raadeloos en ik zeg u eerlijk, het was mij moeilijkste emozie. Maar Katrien zou van ze eigen niet willen dat mij hart ze zin zou verlieze. Niet foor mij leeve, niet foor mij Bert en ook niet foor mij tonijn.

Terugvinde

Maar assie soiets emozioneels meemaak moet jij herstellen. Jij moet jou eigen weer terugvinde in jou leeve. Dattie weer zin krijg en anders moet jij jou zin maake.
Mij Bert steun mij altijd. Hij zeg ook, jij moet opveere en jou leeve weer jou zin geeve. Van me eigen werk ik daar nu aan en het mag stapje voor mij stapje. Assie jou zin maar dichtbij jou hart hou, dan kan jij weer als jou vis in jou eigen water zijn. Van me eigen weet ik wel, assie zin heb in jou vis hebbie ook zin in jou leeve. Jij ben goed bezig.
Jij ben op jou eigen weg…

Mij eigen tips voor assie diep wil nadenke:

 • Dattie rustig ga ligge
 • Jou tijd ze eigen werk laate doen
 • Altijd jou eigen hart volge, dichtbij jou hart blijve
 • Assie begeerte heb moet jij deze eerst uitleeve
 • Fielosofeere
 • Jou meedietasie doen
 • Soms moet jij jou eigen zin maake en opveere
 • Jij kan jou vrouw gewoon laate praate assie zich ermee wil bemoeie

Liefs van Loesje

15 thoughts on “Loesje vertelt over de zin van mij leeve

 1. Lieve Loesje, wat heb jij weer een goed stukkie geschreven. Wat ben jij toch ook wijze huispoes. Onze vrouw gaat vandaag ver weg voor haar werk en zegt dat ze later thuis is. Dan hebben wij de hele dag om over jou blog na te denken en met elkaar te diskuseren. Dank voor je wijze woorden Knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. Lieve Bjarne, Bas, Bikkel, Oliver en Kruimel,

   ooh moet jullie vrouw vandaag ver weg van ze werk. Voor jullie tonijn en garnaaale, oooh…
   Mij vrouw zeg dattie straks ook weg moet , dan ga ik slaape en uitruste van me eigen. En ik denk ook na want soms moet jij diep in jou eigen gaan. Dattie voel en dattie weet wat jou zin is van jou leeve. En jij mag ook denke waar jij zin in heb in jou leeve. Assie zin heb in jou kalkoen dan maggie daar ook over nadenke.
   Misschien hebbie het er saame over en straks met jullie vrouw. Dattie het wel weet van ze eigen, dat is belangrijk.

   Hoop dattie saame jullie fijne dag heb en dattie toch eete krijg want anders kan jij niet diep nadenke,

   Liefs voor jullie allemaal, van mij eigen en ook van mij vrouw. En ook voor jullie vrouw mij pootjes assie straks thuiskom,

   Loesje

 2. Lieve Loesje,
  Je bent een wijze poes, en ik heb helemaal nooit geweten dat je over zoveel dingen na kon denken!!
  Ik ben maar een eenvoudige katerman, en moet altijd heel diep nadenken over jouw stukjes, en dan lijkt het of ik nog meer streepjes op mijn kop krijg dan ik al heb, zegt mijn vrouw.
  Als ik me afvraag wat uiteindelijk de zin van het leven is, kom ik altijd maar tot één konkluzie, en dat is dat de waarde van het leven gewoon het leven zelf is.
  Een leven dat we zo goed mogelijk moeten en mogen leven, en waarin we om elkaar moeten denken en van elkaar houden. Waarin we moeten genieten omdat het leven dat waard is.
  Verder kom ik eigenlijk niet, want ik heb maar een eenvoudig katerkopje.
  Lieve Loesje, ik ga nog eens diep over jouw diepe gedachten nadenken, maar ik ben bang dat ik lang niet alles ga snappen, daar is mijn koppie veel te klein voor, maar ik ga het wel proberen! Om elkaar geven is volgens mij het belangrijkste.
  Heel veel lieve kopjes, ook voor je broer, zusje en je vrouw van Vlo.

  1. Ooooooh Vlo,

   wat zeggie nou….
   Jij ben geen eenvoudige katerman, jij ben Vlo. En jij denk diep, mij hart voel het. Jij heb jou streepje verdien op jou kop, jij geef mooie gedachte van jou eigen. En jij heb gelijk. Assie om jou ander geef ben jij goed bezig. Jij zeg het mooi Vlo, dattie denk dat jou waarde van jou eigen leeve, jou leeve van ze eigen is. Ooooh mij hart ga nu spinne….
   Ik vind het diep, Ooooh Vlo mij hart kan er bijna nie bij. Zo mooi en zo diep.
   Assie om jou ander geef en jij kan helpe dan hebbie nog meer diep zijn maar dan kom mij hart zo diep dattie mij tonijn voel zitte.
   Ooooh Vlo, jij heb mij jou mooiste gedachte gegeeve en mij hart zeg, dank jou wel.
   Jij ben een wijze jongen en mij eigen is blij met jou eigen wijsheid.

   Lieve Vlo jij krijg mij kopjes en zachte pootjes van Floris, Zusje en mij eigen en mij vrouw zeg ook iets. Zij zeg daag of zoiets…
   Ook voor jou vrouw,

   Loesje

  2. Hallo Vlo, de DA Tante Ans was heel tevreden over mijn gezondheid en mijn gebitje. Ik kreeg een reuze grote pluim van haar dat ik zoveel ben afgevallen, ze zei dat niet veel katten dat lukt en daarom kreeg een een paar snoepjes van haar, maar die heb ik thuis pas op gesmikkelt. Pootjes en kopjes van jouw vriendje Jip

   1. Hoi lieve Jip,
    Wat fijn dat alles goed gegaan is. En dat afvallen….daar ben ik jaloers op hoor!
    Ik denk dat ik eind volgende week naar de WitteJas moet, en ik ben altijd al blij dat ik niet aangekomen ben!! Nu ben ik maar 2 ons te zwaar, dus het valt mee.
    Wat fijn dat je gebitje goed was (voor zover het er nog is 🙂 ) Daar zit ik wel een beetje over in hoor, ik ben al eens een keer een kies kwijtgeraakt bij zo’n witjas.
    Je hebt gelijk dat je je snoepjes thuis pas opgegeten hebt hoor, je weet maar nooit!
    Bedankt voor het bericht, mijn vrouw en ik waren best benieuwd!
    Poot en kopje van je vriend Vlo.

    1. Vlo, hier Bolle. Je weet dat je plekje in de tuin altijd klaar is voor je, toch?
     En ik zou wel willen dat ik twee oms te zwaar was!
     Een lief kopje van Bolle,

     1. Ik hoop dat het nu nog maar 2 ons is Bolle, maar als het meer is, is het niet veel.
      Mijn vrouw let goed op, omdat Veronica altijd in m’n ribben zit te prikken 🙂 . En die komt zaterdag of zondag weer…. oeps!
      Mijn vrouw hoopt voor donderdag of vrijdag een afspraak met de DA te maken, als er niet weer allerlei dingen misgaan 🙂 .
      Ik ga proberen te ontsnappen hoor, dan zie je me wel verschijnen.
      Lief kopje terug (niet dezelfde hoor) van Vlo.

 3. Hallo lieve Loesje,

  Pfoe, wat een stuk heb jij geschreven zeg.
  Nou weet ikke wel wat mijn zin van het leven is geweest en wat nu de zin er van is.
  Eerst zorgde ik met heel mijn Jippe hart voor mijn vriendjes en het was zo fijn om ze te helpen met hun zware rugzak. Toen mijn vriendjes er niet meer waren heb ik heel lang mijn koppie laten hangen van het grote verdriet, maar ik zag ook dat vrouwtje het heel moeilijk had en zij mij ondanks haar verdriet er voor mij was. Nou toen begon mijn Jippe hartje weer op te krabbelen en ben ikke ook voor mijn vrouwtje gaan zorgen.
  Zo kregen wij samen toch weer zin in ons leventje al is het soms best wel eens moeilijk, maar dan zijn we er voor elkaar.
  Als je leven niet altijd over een paadje van rozenblaadje gaat en je merkt dat er doorntjes tussen zitten, dan moet je er voor zorgen dat alle doorntjes van het paadje afgaan.
  Vrouwtje zegt ook vaak, achter de wolkjes is altijd de zon al kun je hem niet zien.

  Loesje ik denker dat we allemaal wel eens de zin kwijt zijn maar het ook weer terug vinden hoor.
  Maak jij er met vrouwtje, Floris en Zusje een mooie dag van en van mijn vrouwtje veel zinvolle knufjes en kopjes en pootjes voor jullie allemaal van grote vriendje Jip

  1. Hallo lieve Loesje, ikke ben net terug van Tante Ans en ze vertelde dat ik helemaal van de gezonde ben en ook mijn gebitje is oke, nou ik bedoel van die paar tandjes en kiesjes dan. Maar ikke kreeg een heel groot pluimveer van haar op mijn bolletje over dat ze trots is op mij dat ikke zo ben afgevallen. Ze zegt dat het bij vele niet lukt. Maar ja Loesje ik ben nu eenmaal een druk baasje. Pootje en kopje van je grote vriendje Jip

   1. Oooh Jip,

    mij vrouw is nu weer thuis en zij heb mij beloof dattie dan nog even mij kompjuuter aan zou zette. Dat ik dan mij vriendjes nog antwoord kan geeve. Mij eigen zeg wel altijd dattie beter laat ben dan nooit.
    Wat hebbie dat goed gedaan Jip, bij jou doktervrouw Ans. Dattie nou jou maatje minder ben, mij eigen is trots op jou Jippegewicht. Voor mij eigen lijk mij beeter assie nooit meer naar mij dierendokter ga. Mij weegschaal ga het vast begeeve assie mij maatje voel…
    En jou bek is goed en jij ben nu helemaal APK. Oooh Jip, jij heb jou beste pootje voorgezet. Van me eigen denk ik nu wel dattie morgen Jippedag heb.

    Jij heb mij mooi geschreeve Jip. Dattie zó goed help met jou vriendjes met ze zwaare rugzak en dattie nu jou vrouw steun en help. Dan ben jij echt jou twee en jou eenheid. Dan leefie echt saame én jij ben goed bezig. En jij heb gelijk, achter jou wolk schijn altijd jou zon en mij hart denk dattie misschien mij Bert ze zon zie. Hij heb altijd zon offie schijn of niet, maak mij Bert niks uit.
    Jip blijvie altijd jou eigen Jip. Jij ben mij wijze vriend en jij ben goed van jou hart. Dan hebbie altijd zin want jij heb jou doel,

    Liefs van Floris, Zusje, mij vrouw en mij eigen. Voor mevrouw Jip en jou eigen Jip,

    Loesje

 4. Dag lieve Loesje, je bent een supersensietiefe poes. En dan doe je vaak diep nadenken over dingen die andere kattten geeneens weten. Maar als je over alles nadenkt, kun je soms ook teveel nadenken. Je weet dat ik ook een seriejuese katerman ben. Ik doe bijna nooit iets zonder er eerst over na te denken. Alleen heel soms als ik speel, en natuurlijk toen ik mijn Molly zag. Toen wist ik meteen: dit is mijn vrouw. En ook al joeg ze me in het begin weg en kreeg ik meppen van haar, dat maakte me niks uit! Als je iets zo diep voelt, dan tweifel je nergens aan.
  Zo ging het ook toen ik de eerste keer iets van Bert las. Ik wist meteen: dit is een wijze katerman, die ook durft te zeggen dat hij niet alles durft.

  Ik snap heel goed dat je eventjes niet zo goed weet hoe het moet, zo zonder Katrientje.
  Maar Katrientje is altijd bij je, in je hart.
  En ik denk dat Katrientje zou zeggen wat ik ook ga zeggen. Namelijk dat de zin van jou leven is dat je Loesje bent. De enige echte! Er is nooit eerder zo’n Loesje geweest, en er komt ook nooit meer zo’n Loesje.
  Net zo is de zin van mijn leven dat ik Bolle ben. Ook al ben ik een bangert, en kan ik niet zoveel biesondere dingen, er is toch maar één Bolle. En dat ben ik!
  En we zijn op de wereld om onszelf te zijn, en om anderen te helpen zichzelf te zijn. Om anderen te helpen gelukkig te zijn. We zijn niet alleen voor onszelf op de wereld, dat zou een beetje raar zijn.
  Zo zie ik het. Maar Ik ben ook maar Bolle, dus ik bedoel niet dat ik alles weet en altijd gelijk heb!
  Ik hoop dat je weet Loes, dat heel veel katten en mensen van je houden. Als eerste natuurlijk je Bertje en zijn vrouw, en Katrientje en haar mensen. Masr ik en mijn mensen ook! En zo is het met iedereen van de blog.
  Dus je krijgt een zachte knuffel van mij, ook voor je vrouw en Floris en Zusje. En van mijn mensen hele zachte aaitjes, voor jullie allemaal! Omdat je Loesje bent, en omdat je vrouw je vrouw is, en Floris Floris en Zusje Zusje!

  1. Hallo Bolle, hier Jip even, ik laat je even weten dat ik weer terug thuis ben van mijn grote reis naar Tante Ans. Ze was heel tevreden over mijn gezondheid en mijn gebitje, nou ja van wat ik nog in mijn bekkie heb is prima in orde. Ik kreeg een super grote pluim van haar over mijn gewicht, ze vind het zo knap van mij dat ik ben afgevallen, maar ook dat ik goed op gewicht blijf. Ikke ben ietsje zwaarder geworden door mijn bachbloesem druppels, maar als die op zijn dan gaat dat er vanzelf weer af. Ikke heb haar gemiauwd van mijn verjaardag kado, nou als is aangekomen vind ze dat geweldig voor mij zei ze. Fijne dag Bolle en kopjes en pootjes voor jou en je mensen van je vriendje Jip

   1. Hoi lieve Jip, wat een geweldig nieuws! En dank je wel voor de updeet!
    Wat super zeg, je gewicht in orde, je gezondheid en je gebit!
    Ik ben best een beetje opgelucht dat alles goed is met je. Maar jij en je vrouw nog meer, denk ik.
    Veel kompliementen en hele lieve kopjes van je vriend Bolle, ook zeker weten voor je vrouw die zo goed voor je zorgt en jij voor haar. En van mijn mensen voor jullie allebei veel lieve groetjes.
    En nou je kado nog….!

  2. Oooooooooooooh Bolle,

   mij hart is geraak….
   Wat zeggie dat mooi….
   Mij eigen heb nu mij brok in mij keel. Mij brok is niet mij tonijn. Mij brok is mij emozie…
   Jij zeg zoveel mooie dinge Bolle en jij heb gelijk.
   Van me eigen ben ik Loesje en van jou eigen ben jij Bolle. En assie op de wereld ben, dan ben jij niet alleen maar jij ben met andere katten en diere en mense van ze eigen. Dan kan jij helpe dattie allemaal ze eigen kunne zijn. Dat is mooi en belangrijk. En jij moet altijd jou eigen zijn want dan ben jij op jou best en kan jij meer geeve. Jij hoef nie altijd te neeme…
   Katrien zou nie anders wille Bolle dan dattie weet dat wij ze eigen zijn.

   Mij hart maak wel ze sprongetje assie lees van jou en Bert en dattie het wist. Dat mij Bert jou iets te zegge heb maar jij moet weete dattie mij Bert ook iets te zegge heb. Assie zo een mooie vriendschap heb dan hebbie er allebei geluk van.
   Jij ben jou eigen gevoelige katerman. Jou Mol wist het en er was liefde. Jou Mol was jou poezevrouw, zij gaf jou nog meer zin in jou leeve.
   Mij Bert geef mij ook mij zin in mij leeve want assie zo jou eigen kan zijn dan hebbie jou geluk gevonde.
   Lieve Bolle, dank jou wel voor wattie mij heb gezegd. Zoveel mooie kompliemente. En ook van mij broer Floris en mij zusje Zusje. En ook van mij vrouw, zij zeg ook dank jou wel.
   Geefie jou vrouw en jou menseman mij kopjes en ook voor jou eigen,

   Liefs van Loesje

Reacties zijn welkom