Waarom ik een doos eng vind (filmpje)


Volgens mij zijn alle katten helemaal dol op dozen. Behalve ik. Want ik vind een doos gewoon eng. Ik ging er alleen in toen mijn vrouw achterin de wiekentsnek legde.

Halve doos

Toen ik pas computertijd had, zag ik op het internet heel veel katten in een doos zitten of slapen. Ze zagen er tevreden uit. Wegens dat ze een doos hadden.  Een grote doos of een kleine waar ze dan zichzelf in duwden en die paste dan precies. Dat gevoel heb ik niet. Raar hè?

Ik heb wel een doos maar die is anders. Aan de voorkant en boven is het helemaal open dus het is eigenlijk een halve doos. Daar ligt flanel in en soms lig ik daar op. Het slaapt best lekker.

Oefenen

Nou woon ik met een vrouw die vindt dat je moeilijke dingen moet oefenen, juist omdat ze moeilijk zijn. Doet ze zelf ook, zegt ze. Dus als huiskater ben ik dan de klos kwa dozen. In het wiekent deed ze mijn snek achterin een doos en ze zei ga maar halen Bertje.

Nou daar sta je dan.

Ik rook het snoep. En ik had zo’n trek! Maar ik zag ook de doos en dat het donker was en er waren van die flappen aan de doos misschien gingen die wel dicht en dan kon ik geeneens meer er gewoon uit springen. Maar ja, snoep dat krijg ik helemaal niet zo vaak.

Dus ik in de doos, eten en er weer uit.

Punten voor Bertje!!!

Wennen

Dus ik vond die doos kan weer weg maar nee hoor die staat er nog. Om te wennen. Nou ik heb daar helemaal geen zin in. Dus ik doe of die doos er niet is. Ik kijk er geeneens naar. Ik loop er langs of er niks staat.  Want serieus waar ik heb niks met dozen. Van mij mag mijn vrouw er zelf in gaan zitten ik doe het niet.

25 thoughts on “Waarom ik een doos eng vind (filmpje)

 1. Hallo Bert,

  Zal ik als Jip jou eens wat miauwen. Ik vind je super stoer dat jij je snek er uit heb gehaald. Ik zou dat niet eens gedurfd hebben als ik bang ben voor een doos, dan maar geen snek hoor.
  Bert het niks met dozen hebben en er angstig voor zijn zit ik de tijd van jouw dat je op de straat moest leven. Je was toen vast al heel bang voor kleine ruimtes en dan ook nog donker. Je hebt vast een keer opgesloten gezeten en het angstzweet druppelde van je pootjes. Kijk een reismand daar ben je ook bang van. Schaam je maar niet want er zijn echt veel katten die niks met manden en dozen te maken willen hebben.
  Bert vrouwtje bedoeld het heel goed hoor dat ze jouw wil helpen en je vertrouwen wil geven in vele dingen en let op die doos doet ze vanzelf wel weer weg als ze ziet dat jij het niet wil, alleen ze hoopt het wel, ze doet het niet om je te plagen hoor.
  Mijn vrouwtje heeft vanmorgen mijn reismand in de kamer gezet zodat ik al kan wennen en er in kan gaan kijken en liggen, Ja ik had je gisteren al verteld dat ik morgen op reis moet naar Tante Ans. Ik vind dozen leuk maar ja die reismand die heeft een deurtje en die gaat dicht. Ik ga ook maar alvast oefenen om te zingen, want vrouwtje zegt dat ik vals zing in de auto.

  Bert een fijne dag hoor en wees niet bezorgd om de doos. knuffels van vrouwtje en grote poot en kopstoot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat kan best dat het iets van vroeger is want ik snap het niet goed en het gebeurt gewoon dat ik me bang voel in mijn kop. Die doos is nou weer weg ze deed hem gisteren opvouwen. Ik zag het. Wat spannend dat je reismand al in de kamer staat. Dan voel je toch dat het gaat gebeuren. Ik hoop dat je morgen laat weten hoe het allemaal was, poot van je vriend Bert

   1. Hallo Bert, ik zal je beslist laten weten of Tante Ans mij een knappe kerel vind en of alles in orde is. Die mand is niet erg, kan ik wennen. Als vrouwtje de mand kort voor mijn reisje tevoorschijn haalt en mij en dan hup in doet, dan wordt ik bang en paniekerig. Ik kruip onder het kussen van de mand als vrouwtje het deurtje dicht doet en in de auto doet ze een heel groot badlaken over de mand en ik kan vrouwtje alleen zien via het deurtje, want dat houd ze vrij van de handdoek. Jip

    1. dat is belangrijk Jip dat je je vrouw kan zien dan weet je zeker dat ze er is. Bij mij thuis staat de reismand op de gang beneden dus die zie ik als ik er langs loop.

  2. Dag Jip, ook van mij heel veel sukses bij de dierendokter morgen! En als je nog denkt: ik ga niet mee, dan kun je altijd naar mijn tuin komen om je te verstoppen!
   Als het je niet lukt om weg te komen, doe ik morgen voor je duimen!
   Een heel lief kopje van je vriend Bolle.

  3. Hoi Jip, veel sterkte morgen bij de dierendokter. Ga maar goed zingen in de auto. Laat je even weten hoe het is afgelopen. Knuffies van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw

 2. Hoi Bert,
  Je bent niet de enige kater die niets met dozen heeft hoor, ik heb er ook helemaal niets mee.
  Mijn vrouw zegt dat ik de eerste kat ben hier die er niets van moet hebben. Ik heb alleen één heel grote doos die op zijn smalle kant staat, waar ik op Oudejaarsavond een keer in ben gaan zitten, die staat hier nu als mijn fort, voor als ik iets heel eng vind.
  Gelukkig doet mijn vrouw alle andere dozen weg!!!
  Sterke met de doos Bert, inderdaad net doen of hij er niet is, dat is het beste.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo ik heb goed nieuws de doos is weg nou eindelijk! De kamer is weer gewoon de kamer. Goed dat je vrouw zorgt voor een doos die speciaal voor jou goed is dan heb je altijd een superveilige plek en dat is belangrijk. pootje van mij

   1. Fijn Bert, soms duurt het even voordat vrouwen iets begrijpen, dat heb ik hier ook hoor, maar meestal komt het na een poosje wel goed. Bij jou is dat dus ook zo.
    Poot van Vlo.

    1. Dag lieve Vlo, was je al bij de dierendokter? Of regende het nog bij jou?
     Je plekje in de tuin is altijd vrij en je bent altijd welkom!
     Een heel lief kopje van Bolle,

     1. Nee Bolle,ik ben nog niet geweest, al was het op vandaag na droog.
      Het was een rommelige week met afspraken die veranderd werden of niet doorgingen. Iets met internet dat sneller gemaakt werd, terwijl wij het nu al niet bij kunnen houden 🙂 . Daar moest een monteur voor komen die niet kwam, en nu waarschijnlijk dinsdag komt. Mijn vrouw vind het allemaal maar lastig, maar onze buren zijn er geloof ik blij mee.
      Het mandje staat maar te staan en ik weet niet wanneer ik de benen moet nemen naar jouw tuin. Maar fijn dat ik welkom ben!!!
      Lief kopje van Vlo.

 3. Ik heb meer met tassen. Elke tas moet ik besnuffelen en inspringen of inkruipen. Er is hier 1 doos. En die staat op zijn kant. Daar lig ik wel eens in. Maar ik heb toch liever een tas. Miauw heel stoer van je dat je je wiekentsnek toch gepakt hebt!

  Kopje van Minnie

  1. hoi Minnie het snoep wilde ik gewoon niet laten liggen. Ik heb ook een keer een tas gehad daar kon ik ook al niks mee. Wat oer dat jij er zoveel mee doet!! poot van Bert

 4. Hoi Bert ik geef je helemaal gelijk hoor als je bang bent voor de doos gewoon die doos negeren die ik ook als ik iets eng vind en die snek die krijg je heus wel kijk maar lief naar e vrouwke dan lukt dat vast wel!

  Liefs Ollie

  1. ik kan het niet helpen Ollie dat ik bang ben het zit in me. Maar die snek durfde ik nog net te pakken!!

 5. Wij vind het super stoer dat je toch je angst overwonnen hebt voor die doos.Natuurlijk was die wiekentsnek wel heel goede beloning,maar toch…heel knap van je.Hier alleen Sparkle en Fynn die graag in een doos liggen.Een nieuwe doos dan,want na een poosje vinden we er niks meer aan.Dan moet er een verse komen.Groetjes van Muzette,Sparkle en Fynn

  1. hoi Sparkle en Fynn dus jullie zijn echte dozenjongens dat je ook precies weet wat een verse doos is. Misschien ontdek ik dat zelf nog eens. pootje van mij

 6. Ha die Bert, wij vinden die dozen ook maar niks hoor, geef ons maar een lekker warm en zacht mandje. Onze vrouw probeerde het laatst nog, ze had er zelfs een flees deken in gedaan, maar wij geven toch de voorkeur aan onze mandjes of de schoot van onze vrouw.
  Dat is veel gezelliger.
  Groetjes en knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, warm en zacht vind ik ook fijn. Maar geen mandjes ik ben er een keer uitgerold en toen schrok ik dus voor mij hoeft het niet meer. Ik hou het meeste van mijn kussen. Dat snap ik. poot van Bert

 7. Oooh Bert,

  Jij ben goed bezig met jou oefene voor jou doos Bert. En mij eigen snap dattie jou snek uit jou doos haal. Maar doe jij wel foorzichtig met jou oefene. Dattie nie vast kom te zitte en dat jij nie bang hoef te zijn.
  Van me eigen ga ik alleen in mij doos assie veilig voel en assie er snoep in gooi. Anders ga ik op mij groote bed ligge of op mij denkpaal.
  Mij vrouw is ook weleens in mij doos gaan zitte. Zij zeg nu dattie mij wel snap en dat mij groote bed beter is.
  Gelukkig liggie nooit op mij denkpaal Bert.

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi Loesje op jouw denkpaal zou ik geeneens durven dat is te hoog en eng voor mij. Ik doe heel veel dingen niet maar van thuis hoef ik niks. Alleen blijft ze soms vragen of ik oefen. Gelukkig is de doos nou weg en ik hoef geen andere. Het bed en de bank is het allerbeste. liefs van je eigem Bertje

 8. Hoi lieve Bert, wat knap dat je toch die doos in bent gegaan. Ik zou dat nirt durven, denk ik.
  Ik ga alleen in de tuin in dozen. Dan vind ik het niet eng, gek hè? Maar dan moet ik wel eerlijk zeggen dat dat halve dozen zijn, zoals jij dat noemt.
  Ik ga niet zomaar in een doos springen. Je kunt niet zien wat er in zit, misschien zit er wel een hele grote hond of spin in! Nou, dat riesieko neem ik mooi niet.
  Misschien is de doos voor jou dat je er aan went dat hij in de kamer staat, en voor je vrouw dat zij er aan kan wennen dat jij er niet in wilt.
  Maar het beste is natuurlijk GEEN doos. Dat heb je al voor elkaar, las ik. Goed zo!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle volgens mij is een doos in de natuur van je tuin geen doos maar natuur. Want het is iets van buiten. Maar zomaar in een doos springen vind ik nooit verstandig, gewoon wat je zegt: je weet gewoon niet wat er eigenlijk in zit. Als katerman moet je opletten, dat is mijn mening. poot van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *