Wat ik doe als het keiheet is

keiheet

Nou denkt u natuurlijk dat is simpel als het keiheet is ligt Bert de hele tijd in de zon. Maar dat is niet zo. En van thuis mag ik het ook niet.

Warm

Persoonlijk kan ik niet tegen keiheet. Gewoon warm dat is fijn genoeg. Dan kan ik slapen en overdag in de vensterbank naar de straat kijken en het eten smaakt lekker, dus dan heb ik een fijne dag want ik ka alles doen en het is warm.

Heet

Maar keiheet dat maakt alles anders. Meteen. Wat heb ik dan:

 • mijn vacht verhaart sneller en het kriebelt dus ik moet stevig geaaid worden ook met een natte hand. Dat is best fijn daar gaat het niet over, maar ik ben er wel door uit mijn gewone doen.
 • de ventilator komt in de huiskamer om het koeler te maken en ik heb daaruit wind om voor te gaan liggen dus dat doe ik ook al omdat ik best gauw moe ben als het keiheet is
 • eigenlijk lust ik minder goed avondeten. Sneks eet weer gemakkelijker alleen die krijg ik niet zoveel
 • thuis zegt mijn vrouw de hele dag dat ik genoeg water moet drinken en als ik drink dan gaat ze naar me staren, dat drinkt niet lekker hoor, probeer het zelf maar eens

Eigenlijk heb ik het dus liever gewoon warm en niet keiheet. En dan zon waar ik gemakkelijk in kan liggen slapen en dat ik me dan helemaal slap en warm voel en als ik dan uit de vensterbank kom dat dan het avondeten klaar staat en ik daarna een lange knuffel krijg. Dat is ideaal.

Keiheet is dus best moeilijk. Maar ik doe mijn best en van thuis krijg ik steun dus ik kom er wel doorheen. Soms drink ik ’s nachts. En ik slaap extra. En die ventilator is superfijn, eerlijk is eerlijk.

17 thoughts on “Wat ik doe als het keiheet is

 1. Hoi Bert, wij zijn het helemaal met je eens keiheet is niet leuk, gewoon warm is voldoende. Dan kunnen we lekker op het balkon. Als het keiheet is weten we vaak niet hoe we moeten liggen, de mandjes zijn dan ook vaak veel te warm. In de gang is het meestal nog wel een beetje koel, maar dat is weer niet zo gezellig. Onze vrouw doet als het keiheet wordt ook de dingen voor de ramen naar beneden, dus dan kunnen wij ook niet op de vensterbank om de boel buiten in de gaten te houden.
  Ook onze vrouw let op of we wel genoeg water drinken, het leuke is wel dat we dan vaker bij de kraan mogen drinken. Dus Bert, je hebt weer helemaal gelijk, gewoon warm is veel beter. Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, ja liggen is dan ook moeilijk. Soms lig ik op het tapijt en dan voel ik nog dat warme. Bleeeh. En dan jullie geeneens op het balkon kunnen dat is toch ook niks het moet gewoon warm zijn dan is alles gewoon en fijn dat is mijn ideaal. Bert

 2. Hallo Bert,

  Ja daar gaan we weer op naar de tropen.
  Gelukkig hadden we nu even een paar dagen om bij te komen en onze jas in fatsoen te brengen, want als het zo heet is dan vliegen er meer haren om me heen en zie ik eruit als een verfrommelde Jip. Gisteren bij Tante Ans heb ik ook meteen maar heel veel haren voor haar achter gelaten. Ja ze is zo lief en o wat kan zij ook goed knuffelen, nou dan moet ik op z’n minst een kado aan haar geven vind ik.
  Vrouwtje gaat mijn bak mat visjes als ze terug is van de boodschappen klaar zetten buiten en kan ik als ik wil de pootjes nat maken. Een ventilator heb ik niet, want wij hebben een koude vloer en dat is natuurlijk heerlijk. Ik heb vanmorgen al extra gedronken ( meer water bij mijn natvoer) Nu moet ik wel tegen mijn vrouwtje zeggen dat ze zich volgende week minder druk moet maken met werken want 36 gr. is ook niet leuk.
  Maar goed Bert dat je veel tips geeft voor alle vriendjes want al kunnen wij 35gr goed hebben als je in de zon in slaap komt dan wordt je minder snel wakker en kan je heel ziek worden en zelf over de regenboogbrug gaan. Hopelijk zijn de mensen nu ook heel verstandig om geen kinderen en dieren in de auto achter te laten, want o wat gebeurt dit vaak. Vrouwtje wordt hier altijd zo woest over.
  Bert we gaan er maar een hele rustige week van maken en proberen om weer wat van onze bontjas kwijt te krijgen. Vrouwtje gaat mij nu extra borstelen maar wel voorzichtig, want teveel van de wolharen van mijn velletje, dan komen er nog veel meer en dat is niet de bedoeling.
  Vrouwtje en ik wensen jou en je vrouwtje en alle vriendjes veel sterkte de komende week met het tropen weer en we doen rustig aan.
  Knuffels van vrouwtje en grote koude poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ik moet eerst zeggen ook namens thuis dat we blij zijn dat het bij de dokter goed was. En dat je gezond bent!! Super dat jullie thuis een koede vloer hebben ik heb tapijt dat is anders maar door het waaiding en het aaien en al die dingen meer lukt het vast. Plus ik ga rustig aan doen. En dat is eigenlijk best fijn, serieus waar. poot van je vriend Bert

 3. Ventielatoor… is dat zo’n windblaasding wat geluid maakt. Die vind ik best eng. Maar de wind wel fijn. Doe inderdaad maar gewoon warm. Heet is niet leuk. De tegels van de badkamer, die zijn koel om op te liggen als ’t heet is.

  Poot van Minnie

  1. het is ook een beetje eng Minnie maar die er nu is maakt minder geluid en dus kon ik eraan wennen. Toen ik hier pas was stond er een groot lawaaiding en die moest weg omdat ik er was. Goed dat je een eigen koel plekje hebt ontdekt!!

 4. Hoi Bert,
  Oh Bert, ik moet er niet aan denken dat het weer zo heet wordt, maar ja, wat doe je ertegen?!
  Gelukkig kan het huis nu even afkoelen, en waar het kan staan hier nu horren in het raam, ik vind het altijd heerlijk om daarvoor te liggen.
  Soms ga ik, net als een paar van mijn voorgangers, op zolder liggen. Mijn vrouw zegt dat het daar het heetst is, en dat het niet slim is. Wat ik haar niet ga vertellen, is dat dat taktiek is. Als ze denkt dat het te heet gaat worden roept ze me, en ik kom niet. Na een paar keer roepen wordt ze ongerust, en maakt onderaan de trap een blikje Goermet of zo’n super Vosdingeskupje open, moet jij eens zien hoe snel ik beneden ben!!! Dan krijg ik een beetje lekkers met veel water, en dan zijn we alletwee blij 🙂 . Een extra snek is nooit weg!!!
  Heel veel sterkte met de warmte hoor, en geniet nog maar even nu het nog niet zo warm is!
  Kopje en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo wat spannend en eng om op een keihete zolder te liggen ook al is het voor de sneks. Ik vind keiheet eng. Het is niet goed. Iedereen moet veel te veel opletten. Dus ik ga veel slapen dat is mijn plan. poot van Bertje

 5. Lieve Bert,

  van me eigen heb ik mij dikke vacht maar ik kan toch goed teege warmte. Mij vrouw moet de hele week werke en dan slaap wij overdag. Mij vrouw zeg dat jou zon dan op ze warmst is. Dan lig ik wel op de grond naast of onder mij bed. En soms ook in mij badkamer op mij vloer. Van me vrouw mag ik alleen smorgens op mij balkon, maar ik ben een echte binnenpoes
  Mij eete lust ik altijd en mij vrouw zet ekstra bakke water neer. Zij zeg ook ze hele tijd dattie goed moet drinke en ze doe ook water bij mij zachte eete.
  Van me eigen verlies ik wel veel gaate van mij vacht en mij vrouw doe mij borstele en kamme. Dattie mooi blijf mij vacht.

  Bert doe jij wel foorzichtig assie keiveel zon krijg. Dattie jou eigen blijf en gezond. Jij weet jou hart en mij eigen hart zijn saame. Jij ben altijd mij eigen zon.

  Jou Loesje

  1. Hoi lieve Loesje dat snap ik van binnenpoes ik ben binnenkater. Het is gewoon veilig en gezellig. Dat keihete weer is best eng. Opeens moeten we aan extra dingen denken en doen en extra water nemen bij het avondeten.Vind ik niks aan Loes. Het is toch weer een verandering. Maar voor jou en voor ons ga ik mijn best doen dat ik gezond blijf want dan kan ik langer bij jou zijn. Je Bertje

 6. Hoi Bert het wordt inderdaad van de Yroopetjes weer volgende week ikjes Ollie ben nu een echte Nederlandse Kater geworden en kan niet meer zo goed tegen de Warmpjes ook al heb ik Spaanse Roots voor mij hoeft het niet zo warmpjes te zijn, ik ga dan maar binnen in huis veel slaapjes doen en Vrouwke doet de Rolluiken dicht dat scheelt en ikjes krijg extra waterbaknes en meer nat voer want mijn brokjes dat lust ik niet zo zeer met het Warmpjes Weer!

  Knuffel Ollie en goed drinkjes doen lieve Bert!

  1. hoi Ollie Nederlandse kater!! het is nou wennen want volgens mij is Nederlands keiheet anders dat wat jij bent gewend. Ik hoef het ook niet zo warm hoor. Je vrouw doet alle goede dingen dus ik denk dat je er best gemakkelijk doorheen komt. Bert

 7. Dag Bert, ja het wordt weer keiheet! Ik vind het zelf wel lekker, alleen als het echt keiKEIheet is, dan hoeft het niet zo van mij.
  Mijn man is een beetje zenuwachtig omdat ik vorig jaar toen het echt keiKEIheet was, een beetje ziek werd. Omdat het veels te heet was voor mij. Mijn vrouw denkt dat het nu minder erg is dan vorig jaar, want toen was het heel lang heel heet.
  Maar ik krijg een omgekeerde doos op het gras, en dat het gras daar een beetje vochtig is. Dan kan ik daar in liggen. En ik krijg een koel-e-le-ment erbij. Zo heet dat, volgens mijn vrouw. Dat is ijskoud, en daar zit een doek om. Zo heb ik gewoon mijn eigen donkere koele huis!
  Ik vind het stoer dat jij bij de ventilator durft. Hier is ook zo’n ding, maar ik vind het een beetje eng.
  Ik doe overdag veel soezelen, en in de nacht zit ik op mijn stoel in mijn tuin te kijken naar wat er allemaal gebeurt. Er loopt van alles rond, Bert! Het is best spannend, eerlijk waar.
  Doen jij en je vrouw voorzichtig sls het keiheet wordt?
  Een heel lief zomerkopje van Bolle.

  1. hoi Bolle ik weet wat ze voor je gebouwd hebben dat is een iegloo. Zo heet dat. Dat is koud en veilig en dan heb je daar geen zon of niks. Ik weet nou al dat ik het niet durf maar ik kan weer dat waaiding. Bij mij thuis is mijn vrouw ook zenuwachtig van hoegaathet. Dat is misschien nog moeilijker dan warm weer, eerlijk waar. Ik neem de dag zoals die is en ik doe aan rieleksen. Straks lekker weer. kopje van mij

   1. Ja Bert, Ik denk dat je gelijk hebt, ik krijg een iegloo!
    Dank je wel, nou kan ik mijn mensen verrassen dat ik zo’n moeilijk woord ken!
    Goed dat je aan rieleksen doet, dat ga ik ook doen. Nou jouw vrouw en mijn mensen nog.
    Kopje terug van Bolle.

  2. Hallo Bolle, Je moet tegen vrouwtje zeggen dat er speciaal voor ons koelmatten zijn, je kan daar gewoon op gaan liggen, Misschien wel fijn voor in je iglodoos in de tuin. Dit is en tip van mijn vrouwtje pootjes van je vriend Jip

   1. Dank je wel Jip, mijn vrouw gaat er naar kijken! Doe je ook voorzichtig, als het keiheet is?
    Pootjes terug van je vriend Bolle.

Reacties zijn welkom