Bolle over: als je iets geks op de radio hoort

geks

Mijn man luistert vaak naar de raadioo, naar het nieuws. En allebei mijn mensen lezen de krant.  Zo hoor en lees ik dus ook wat mensen bezighoudt.

Hondje

Vaak snap ik het niet, of wil ik het geeneens snappen. Maar soms begrijp ik waar het over gaat. Vooral als ik het woord katten hoor, let ik altijd eventjes ekstra op.
Nu stond er deze week een stukje in de krant over een mevrouw. Diezelfde mevrouw was later ook op de radio. Zij is voor haar werk footoograaf. Ze had nu footoos gemaakt van haar hondje. Het hondje was oud en ziek, en is nu een ster. Dat kon je allemaal zien op die footoos. En de mevrouw had superveel verdriet over haar hondje. Logies natuurlijk.
Maar in de krant en op de radio ging het erover of dat normaal is, dat een mens veel verdriet heeft om een hond of kat die een ster is geworden. Ja, dat lees je goed. Er waren mensen die het vreemd vonden dat iemand verdriet had om een hondje.
Want het is toch maar een hondje, zeiden ze.

Kat

Toen Pop, Beer, mijn Molletje en Billy een ster werden, zeiden mensen dat ook weleens. Dat ze toch maar een kat waren. Nee, zei mijn vrouw dan. Ze waren een kat. Dat is wat anders.  Mijn mensen hebben heel veel verdriet gehad om Pop, Beer, mijn Mol en Billy. En nog steeds missen ze ze. Ik heb zelf alleen Molletje gekend, en Billy. Maar ik heb ook verdriet gehad.

E-mo-tie

geks
Hier lig ik op het graf van Billy

Ik heb mijn Mollevrouw heel lang gezocht. Wel een jaar, zeggen mijn mensen. En toen Billy een em-bo-lie kreeg in de tuin en vreselijk veel pijn had, ben ik bij hem gebleven. Net zo lang tot de ambulans kwam. Terwijl ik eigenlijk heel bang was. Maar ik wist dat hij nog banger was. En mijn man ook. Op de dag dat Billy hier in de tuin begraven werd heb ik de hele middag op zijn graf gelegen, en aan hem gedacht.
Maar je hebt mensen die dat niet geloven. Die geloven niet dat een kat gevoelens heeft.
Bij mensen noemen ze een gevoel een e-mo-tie. Dat betekent dat je beivoorbeeld bang bent, of verdrietig, of verliefd. Zoals wij katten dus.
Nou is het vreemde dat er best veel mensen zijn die denken dat een kat, of een hond, of een ooliefant zulke dingen niet voelt. Dat een dier (want zo worden wij genoemd) alleen maar wil eten wil, slapen en kindertjes maken. Verder niets.

Gelukkig snappen mijn mensen wel dat ik gevoelens heb. Ja zeg, stel je eens voor als dat niet zo was!
Mijn mensen worden altijd boos als ze horen dat dieren  geen gevoelens zouden hebben , en geen verstand.

Mensen

Ik moet er zelf altijd om lachen als ik een mens hoor zeggen dat dieren dom zijn. Kijk toe, kijk toe, denk ik dan. Die mens beeldt zich heel wat in.
En waarom? Een mens kan niet vliegen, heeft geen staart, ruikt bijna niks, hoort bijna niks, ziet bijna niks, heeft geen snorharen, kan niet uren onder water zwemmen en kan niet hard rennen . Een mens is de hele dag geluid aan het maken (in hun eigen mensentaal) en nog begrijpen ze elkaar niet. Ze hebben een hele hoop van dat geluid nodig voor iets wat een kat met één beweging van zijn oor kan laten merken.
Ze maken onderling ruzie, kunnen niet samenwerken en vechten veel te vaak. Blijkbaar zijn ze niet slim genoeg om samen te kunnen overleggen.
Wij dieren waren er al voor er mensen waren, en we zullen er ook nog zijn als er geen mensen meer zijn.

Konkluusie

Ik heb er lang over nagedacht hoe het toch mogelijk is dat mensen zo weinig weten.
Over zichzelf, en over dieren. Ik ben tot de konkluusie gekomen dat het geen zin heeft om daar over te piekeren. Sommige dingen kun je als kat nou eenmaal niet begrijpen.
Wat ik wel weet, is dat er ook slimme mensen zijn. Mensen die kunnen nadenken, en die gevoelens hebben, net als wij katten. Als kat is het dus zaak om zulke mensen te vinden.
Ik denk dat ons dat hier op de blog allemaal wel gelukt is.
En die mensen weten ook heel goed hoe verdrietig het is als een kat een ster wordt. Denk maar aan de mensen van Katrientje. Die missen haar heel erg.
Alle mensen en katten op de blog missen katten die een ster zijn geworden. En alle katten kunnen ook mensen missen die een ster zijn geworden.
Katten en mensen verschillen helemaal niet zoveel van elkaar. Alleen denk ik niet dat alle mensen verstand hebben, of gevoelens.

21 thoughts on “Bolle over: als je iets geks op de radio hoort

 1. Bolle, wat heb je dat mooi en vooral verstandig gezegd. En je hebt helemaal gelijk. Mensen zijn domme wezens die de natuur, de zee, de lucht en de dieren slecht behandelen. Verwaarlozen, martelen, pesten….
  Mijn vrouwtje zegt dit zelf! Maar gelukkig zijn onze mensen, de mensen van ons blog, lief, zorgzaam en begrijpen (tenminste, ze doen hun best) ons. Wij boffen met een lekker slaap-lekke, goed eten, snacks en vooral met zorg, aandacht en liefde.
  Mijn vrouwtje laat altijd merken dat ze me lief vindt en ik weet dat ze nog heel vaak denkt aan Oma, Hondje en Bram. Dit zijn de katten die voor mij bij haar en mijn baasje hebben gewoond en nu een sterretje zijn.
  Lieve Bolle, ik ben nog maar 2,5 jaar en ik heb weer veel van je geleerd.
  Neusje van Fietje

  1. Dag lieve Fietje, dank je wel voor je kompliementen, ik word er een beetje verlegen van. Ja, mensen zijn vreemde wezens. Dat zeggen mijn mensen altijd, en die zijn zelf mensen. En jouw vrouw zegt het ook. Dus dan zal het wel, toch?
   Gelukkig dat jij slimme mensen hebt gevonden. En jouw mensen hebben een slimme poezendame gevonden, namelijk jou!
   Wat een mooie namen hadden de katten die nu een ster zijn geworden. Hier vlakbij woont een hondje dat Poes heet. Net andersom als Hondje, grappig hè? En ik vind jouw naam Fietje ook zo leuk!
   Fietje, twee en een half is een prachige leeftijd. Geniet er maar van!
   Een lief neusje terug van Bolle.

 2. Soms denk ik dat dieren intelligenter zijn dan mensen.
  Jullie kunnen ons ook heel goed aanvoelen.

  En dieren geven onvoorwaardelijke liefde!

  Natuurlijk hebben jullie ook gevoelens net als mensen, wij zijn met zijn allen een schepping van de natuur,mensen zowel dieren!

  Persoonlijk zou ik niet in een wereld willen leven zonder dieren en in het bijzonder katten, want ik heb zelf 2 lieverds thuis, die ik voor geen goud zou willen missen.

  1. Dag lieve mevrouw Jeanine, ja, zo denk ik: we zijn met zijn allen op de wereld en we zouden eigenlijk allemaal lief voor elkaar moeten zijn. Dat is het fiinste.
   En heel eerlijk gezegd denk ik ook wel eens dat dieren slimmer zijn dan mensen. En dan vooral wij katten. Mensen en katten is een mooie kombinaatsie!
   Een lief kopje van Bolle.

 3. Hallo Bolle,

  PPPPFFFF wat een stuk heb je geschreven zeg, natuurlijk hebben wij gevoel in ons koppie en zelfs meer dat heel veel mensen. Heel veel mensen zijn heel slecht en gemeen en vinden dat ze hun nukken op ons dieren maar mogen botvieren. Ja sorry hoor Bolle, maar hier worden vrouwtje en ik altijd zo intens verdrietig van.

  Wij dieren voelen zo goed aan als iemand verdriet heeft, het moeilijk of veel pijn heeft, wij staan er dan al bij om hen mens of dier bij te staan en te troosten, maar wij hebben zeker ook heel veel verdriet als een maatje of onze mens een ster wordt en wij hebben ook de tijd nodig van rouwen. Vrouwtje vinden het een hele emofoto hoe jij hier op het graf van Billy ligt, zo warm en liefdevol van jou en een uiting van jouw verdriet.
  Als een van mijn super vriendjes naar de regenboog ging dan kwam die altijd nog terug naar hier, Vrouwtje maakte dan de reismand als een bedje en ik mocht er dan gaan doen wat ik graag wilde. Erbij gaan zitten of liggen, likjes geven. Ja dat is mijn manier om te voelen mijn grote vriend is aan zijn grote reis begonnen. O vrouwtje en ik hebben altijd heel veel verdriet en het vaak nog moeilijk hoor.
  Bij mijn laatste vriend Boris heb ik het super moeilijk gehad, dit kwam ook dat het net als de komende week tropisch heet was en Boris niet meer mee naar huis kon om afscheid te nemen. Vrouwtje kwam echt ziek thuis en werd met spoed de morgen erop in het ziekenhuis opgenomen ( Boris had vrouwtje heel diep gebeten in de hand van angst) Nou ik hier alleen 11 dagen in huis met geen vrouwtje en zoveel verdriet van mijn vriendje, ik heb net als jij ook heel veel maanden lopen zoeken en miauwen en vrouwtje zei dat ik het 8 maanden heel moeilijk heb gehad.
  Ik deed iets wat nog nooit hier een kat had gedaan vertelde vrouwtje. Ze had een foto van Boris op de kast gezet en ik ging heel vaak voor de foto zitten en maar kijken en kopjes geven.

  Ja al onze vriendjes en vriendinnetjes en hun man of vrouw weten wat het is om intens verdrietig te hebben en dat afscheid nemen heel moeilijk is. Mensen die dat niet hebben of er van willen weten hebben geen gevoel in hun lijf zegt vrouwtje. Ze zijn heel arm eigenlijk ook.

  Zo nu maar weer een vrolijke dag gaan maken en veel genieten van elkaar. Zorg jij wel voor dat je in de schaduw in je tuin gaat liggen en heel veel drinken hoor.
  Hele fijne dagen van vrouwtje voor jou en je vrouw en manmens en heel veel kopjes en pootjes van je grote vriendje Jip

  1. Oh lieve Jip, mijn vrouw kreeg natte ogen toen ze las van jou en de foto van Boris. Wat lief, maar wat zullen jullie een verdriet gehad hebben.
   Ik denk dat jouw vrouw en jij allebei even verdrietig en wanhopig zijn geweest dat jullie elkaar die eerste weken niet hebben kunnen troosten!!
   Heel veel lieve, zachte kopje voor jou en je vrouw, ook namens mijn vrouw, van Vlo.

   1. Dank je wel lieve Vlo en je vrouw, Ja toen vrouwtje dit zat te schrijven samen met mij moest ze weer veel huilen. Eigenlijk hebben wij het van Boris niet kunnen verwerken, maar we zijn er altijd voor elkaar en onze band is er nog veel hechter door geworden, Knuf voor jullie beide van vrouwtje en je vriendje Jip

  2. Dag lieve vriend Jip, wat een verdrietig verhaal van jou en Boris en je vrouw.
   Ik snap heel goed dat dat heel moeilijk was. Ook omdat je al vriendjes was verloren, en je vrouw ook nog een mensenvriend. Dat is heel moeilijk. En je blijft daarna altijd een beetje verdrietig.
   Wat prachtigmooi maar ook superverdrietig dat je steeds kopjes gaf aan de footoo van Boris. Je wist dat dat Boris, je vriend, was. Zie je wel dat dieren heel veel weten!
   Ik vond het ZO raar toen ik hoorde dat er mensen zijn die het gek vinden als je verdriet hebt om een hondje!
   Mijn man kan nog steeds niet zo goed praten over hoe Billy een ster werd. Billy had zoveel pijn en was zo bang. Hoe zou het dan kunnen dat je géén verdriet hebt?
   En Popje en Beer en mijn Molletje hebben hier heel lang gewoond, en heel veel liefde gegeven en gekregen. Dan kan dat toch niet zomaar voorbij zijn?
   Jip, ik ben blij dat jij en je vrouw elkaar hebben gevonden. Jullie kunnen samen lachen en samen huilen, dat is mooi. Dat is liefde, dat je er altijd voor elkaar bent. Of je nou een kat of een hond of een voogel of een mens bent.
   En je draagt altijd de herinnering aan al je sterren met je mee. Altijd. Want die zijn een deel van je hart geeorden. En dan ben je zeker weten niet arm, maar heel rijk.
   Lieve Jip, ik doe heel rustig aan deze week. Zullen we het reesen maar eventjes overslaan?
   Je krijgt van mij een heel lief kopje en pootjes terug, ook voor je lieve vrouw. En fan mijn mensen lieve groetjes voor jullie allebei!

 4. Dag lieve Bolle,
  Hoe kunnen mensen nu zeggen dat dieren geen gevoelens hebben…??!! Dieren leven gewoon op hun gevoel, iets waar mensen iets van zouden kunnen leren!
  Wij voelen alles waarschijnlijk veel intenser omdat we alleen de belangrijke dingen zien en voelen, alles wat minder belangrijk is schuiven we gewoon opzij als ballast.
  Mijn vrouw vertelde mij dat ze drie keer twee katten heeft gehad die heel kort na elkaar over de Regenboogbrug zijn gegaan. De eerste twee waren David en Snibbe. David was 16 toen hij stierf, en mijn vrouw had nooit verwacht dat hij nog zo oud zou worden, omdat hij als kitten heel erg, en heel lang ziek was geweest. Toen hij over de Regenboogbrug was gegaan hield juffrouw Snibbe heel kort daarna op met eten. Lichamelijk was er niets te vinden, maar ze wilde niet verder zonder David, ze was 3 jaar ouder dan David, maar kerngezond. 6 weken later ging ze ook over de Regenboogbrug. Later waren hier Derrick en Poncke. Derrick stierf toen hij bijna 20 was, en mijn vrouw zei nog tegen Poncke dat hij niet binnen 6 weken ook moest gaan. Dat deed hij ook niet, 6 weken en 2 dagen later ging hij Derrick pas achterna. De broers konden niet zonder elkaar.
  Van der Zwart en Broddel gingen twee weken na elkaar, maar van der Zwart was waarschijnlijk 23 jaar of ouder, en Broddel nog net geen 7, maar hij had een maagtumor. Toch merkte mijn vrouw dat Broddel van der Zwart erg miste, en misschien had hij minder zin om te vechten.

  Mijn vrouw zorgt altijd voor de 6 katten van vrienden, als ze op vakantie zijn, en 2 van die katten jagen altijd samen. De één jaagt een muis naar de ander toe, en die vangt hem dan, zo knap! De buit delen ze altijd samen, en wordt nooit om gevochten.

  Ja Bolle, mensen vinden zichzelf heel wat, maar heel vaak zijn ze dat pure en eerlijke wat wij dieren hebben kwijtgeraakt. Gelukkig niet allemaal, want als ik hier de katten op de blog hoor, hebben wij het toch maar erg getroffen met onze mensen, maar eh… zij natuurlijk ook met ons 🙂 !!
  Heel veel lieve zachte kopjes voor jou en je mensen, ook namens mijn vrouw natuurlijk, van Vlo.

  1. Dag lieve Vlo, dank je wel voor de mooie verhalen van David en Snibbe, en Derrick en Poncke, en Van der Zwart en Broddel. Mooi, maar ook verdrietig. Zeker weten dat katten heel goed weten wat liefde en vriendschap is. Mijn Molletje ging lichamelijk en geestelijk heel erg achteruit toen Pop overleed, na Beer. Ze mistte haar broertjes heel erg, ook al kibbelden ze wel eens. Ze durfde ook een half jaar niet meer naar buiten. Alleen als mijn mensen erbij waren ging ze in de tuin zitten. En toen kwam ik! En ik dacht dat Mol heel stoer was en mij beschermde, en Mol dacht ik heel stoer was en haar beschermde. Mijn mensen zeiden vaak de lamme leidt de blinde, of de dove leidt de bange. Ik weet niet waarom, het zal wel weer zo’n mensending zijn.
   En Pop ging Beer begraven, toen hij zijn lijfje zag.
   Wat een mooi verhaal ook over die twee katten die samen jagen! Beer heeft een keer een muis gevangen, maar hij had geen honger. Toen heeft hij in de tuin staan roepen, met de muis onder zijn voorpoot, tot Pop aan kwam rennen en de muis overnam.
   Gek toch hè, dat sommige mensen denken dat dieren niet kunnen nadenken en niet kunnen voelen?! Kijken ze dan nooit om zich heen, die mensen? Je zegt het presies zoals het is: wij leven op ons gevoel.
   Gelukkig dat wij slimme mensen hebben gevonden, met ook nog gevoel. En gelukkig dat zij zulke geweldige katten hebgen gevonden!
   Lieve Vlo, je plek in mijn tuin is altijd klaar voor je! Het is warm, maar je mag ook in mijn tent. Of plat op de aarde, dat is lekker koel. Het is veilig in mijn tuin, dus je hoeft niet bang te zijn. Als het niet lukt om weg te komen, laat je me dan weten hoe het ging bij de dokter?
   Een heel lief en slim kopje voor jou en je vrouw vann Bolle, en ook van mijn mensen.

   1. Och Bolle, wat mooi dat Pop Beer ging begraven toen hij Beers lijfje zag. Hoezo niet niet nadenken en voelen?!!!
    En die Beer, die voor het eten van Pop zorgde, prachtig toch?
    Poncke was, net als jou Mol, ook een beetje dement, Derrick hielp hem dan altijd, maar Derrick was bijna blind. Meestal kon hij zijn weg goed vinden, maar soms was er iets verplaatst en dan wist hij even niet meer waar hij was, dan kwam Poncke hem weer helpen. Het waren lieve broertjes!!
    En wat mooi dat Mol en jij elkaar gevonden hebben toen jullie elkaar het hardst nodig hadden. En dat jouw mensen en jij elkaar gevonden hebben.
    Misschien zie je me verschijnen eind van de week, ik hoop dat het me lukt, en als het niet lukt, laat ik zeker weten hoe het gegaan ik bij de dokter hoor, daar kan je op rekenen.
    Zachte, lieve kopjes voor jou en je mensen van Vlo.

    1. Dag lieve Vlo, wat lief dat Poncke en Derrick zo goed voor elkaar zorgden. Zo zie je maar, als je samen bent met iemand die lief is kun je veel meer! Dan is 1 plus 1 niet 2, maar wel 10!
     Ja, ik ben heel blij dat ik mijn Mollemeisje heb gevonden, en mijn mensen. En mijn mensen zeiden dat Molletje ook heel blij was dat ik er was. Dat zou ze zelf niet zo zeggen, want daar was ze te stoer voor. Maar ze rekende altijd op me. En dat kon ook, natuurlijk.
     En nu heb ik mijn mensen, en jij je vrouw. Dan ben je ook samen.
     Als ik een rode kater zie met een wit vlekje, dan weet ik dat jij het bent! Ik doe hoe dan ook voor je duimen!
     Lieve kopjes terug, voor jou en je vrouw, van mij en mijn mensen.

 5. Hoi Bolle wat een geweldig verhaal heb je geschreven het klopt helemaal zo mooi en er valt niets aan toe te voegen!
  Laat de mensen die ons dieren niet begrijpen maar links liggen Bolle!

  Kopje van Ollie 🐱

  1. Hoi lieve Ollie,dank je wel!
   Ja, soms kan ik me zó verbazen over mensen, dan moet ik er eventjes over schrijven.
   Doe je voorzichtig met de warmte, Ollie, ook al ben je een beetje Spaans, en warmte gewend.
   Ik lig nu altijd plat op de aarde, onder de struiken. Soms zien mijn mensen me geeneens liggen! En dan zegt mijn vrouw dat ik een hoed van bladeren opheb, dat is lekker koel. En misschien word ik wel een beetje slank, want ik heb geen honger. Alleen de sausjes van mijn natvoer, met ekstra water, drink ik op.
   Een heel lief kopje van Bolle.

 6. Oh Bolle, wat ben jij toch een wijze katerman. Je kunt zo goed onder woorden brengen hoe iets is. En natuurlijk hebben wij ook gevoel, wij voelen het als onze vrouw verdrietig is of vrolijk, of nerveus, dan zijn wij dat ook. Wij troosten haar als ze verdrietig is, zijn vrolijk als zij het is en als ze ergens nerveus voor is, dan voelen wij ook een beetje stress. Vooral Oliver voelt precies aan hoe onze vrouw zich voelt. Voordat wij hier kwamen wonen had vrouw andere katten, onder andere 2 poezen, Puckie en Murphy, toen Puckie over de regenboogbrug was gegaan heeft Murphy haar dagen lopen zoeken en wilde op een gegeven moment ook niet meer eten. Onze vrouw heeft haar maanden met de hand eten gegeven totdat het echt niet meer ging, toen ging Murphy haar zus achterna over de regenboogbrug. Een ander poesje, Mickey, heeft onze vrouw door een hele moeilijke periode in haar leven geholpen, ze ging dan heel dicht tegen onze vrouw aanliggen en heel hard spinnen, zo werd onze vrouw weer rustig en iets minder verdrietig. Ja wij dieren en vooral katten hebben wel degelijk gevoel en emozie gelukkig weten de vrouwtjes en mannen van de blog dat, wij hebben het wat dat betreft goed getroffen, onze vrouw zegt vaak dat ze het zo jammer vindt dat ze niet alle zielige dieren een goed tehuis kan geven, maar helaas het is hier al behoorlijk druk met ons vijfjes. Wij gaan vandaag en de komende dagen rustig aan doen Bolle, het wordt behoorlijk warm, doe jij ook voorzichtig in je tuin, Ga je goed in de schaduw liggen? Knuffies voor jou en je vrouw en man, van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw een lieve groet.

  1. Dag lieve vijf, vinden jullie mij echt een wijze katerman? Dank jullie wel, ik moet een beetje blozen!
   En wat zeggen jullie dat goed, dat je aanvoelt hoe je vrouw zich voelt. Dat is helemaal waar. Als mijn mensen zenuwachtig zijn, of verdrietig, merk ik dat altijd meteen. En als ze heel vrolijk zijn ga ik me soms een beetje uitsloven, om alles nog vrolijker te maken.
   Wat een mooi verhaal van Puckie en Murphy. Maar ook heel verdrietig, dat ze niet zonder elkaar konden. Dan is het wel fijn om te weten dat ze weer samen zijn, als ster.
   En wat lief dat Mickey jullie vrouw zo goed gesteund heeft.
   In ons hart blijven alle sterren altijd bij ons.
   Gek hè, dat er dan toch nog mensen zijn die denken dat katten geen gevoelens hebben? Ik kan er met mijn verstand niet bij!
   Jullie boffen maar met jullie vrouw, en ziij boft met jullie. Als je samen bent kun je veel meer dan als je alleen bent!
   Ik doe voorzichtig, deze week. Ik krijg ekstra natvoer, met ekstra water. En ik lig de hele dag in de schaduw, onder de planten in mijn tuin. En ’s nachts zit ik op mijn stoel en kijk naar alles wat er gebeurt in de tuinen. Best spannend! Doen jullie ook opletten met de hitte? En doe maar goed drinken!
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel, Oliver en natuurlijk ook jullie vrouw, knuffies voor jullie allemaal van Bolle, en ook lieve groetjes van mijn mensen!

 7. Hallo Bolle,

  mij hart moet zegge, jij ben jou meest wijze katerman van mij Feesboek en van jou eigen tuin. Wat hebbie dat weer goed en mooi geschreeve voor jou mense en jou diere. Mij eigen voel jij ben hoogslim en jij weet alles. Dank jou wel dattie alles zo mooi in jou woorde zeg. Iedereen kan ervan leere en mij hart wordt er blij van.
  Mij vrouw zeg het ook, zij heb het saame met mij eigen geleeze.

  Natuurlijk heb wij diere emozies en wij heb ook gefoelens. Van me eigen heb ik veel erfaring met mij emozie en hoe jij daar mee om kan gaan assie ze voel. Mij vrouw zeg Loes jij ben mij gefoelige Loezepoes en jij ben afstuudeer op jou emozie. Mij vrouw ken mij goed. Mij raadioo ken mij niet. Jou raadioo ken jou eigen ook niet. En zij ken die mevrouw van het hondje ook niet, hoe kan jij dan oordeele. Van me eigen heb ik veel verdriet van mij hartjesdinnetje Katrientje en dattie nu ze mooie ster is. Daarfoor hoef ik niet op mij raadioo, en ook niet op ze raadioo van mij vrouw. Mij hart voel het, mij hart weet het. Ieder heb ze eigen gefoelens en jij moet die raspekeere.
  Net assie deed bij Billy Bolle. Jij toon respek en jij ging op ze graf ligge. En bij jou Mollie, jij heb jou jaar lang gezocht. Dan hebbie jou mooiste hart gegeeve.

  Bolle dank jou wel dattie zo mooi heb geschreeve, jij heb mij hart geraak.
  Jij krijg mij kopje en pootjes en ook voor jou vrouw en jou menseman. Van mij vrouw, Floris, Zusje en mij eigen,

  Loesje

 8. Dag lieve Loesje, oooo… vind je me echt zo wijs? Ik moet er helemaal van bloozen!
  En dat ik hoogslim ben, ook nog! De dierendokter zei de laatste keer dat ik daar was dat ik niet naar de uunieversietijt kan, omdat ik probeerde vanaf de zijkant mijn reistas in te klimmen, en daaar zit gaas voor. Dus ik ben trots dat jij zegt dat ik slim ben!
  En als er iemand is die het kan weten, ben jij dat. Je vrouw zegt het ook: jij bent afgestuudeerd op emozie. Dus dan is het nu voor eens en voor altijd bewezen dat katten ook emozie hebben, en verstand.
  Ja, ik snap heel goed dat je verdriet hebt om je lieve soolmeet prinses Katrientje. Want je weet dat ze nu een prachtige ster is. Sterren zijn hier ver vandaan, en dst is heel anders dan als iemand nog hier op aarde is. Ook al blijft Katrientje in je hart altijd bij je, alles is toch anders nu. En dat maakt je verdrietig. En hier op de blog missen we Katrientje allemaal.
  Gek hè, dat er dan toch mensen zijn die denken dat wij dat niet zouden voelen?
  Je zegt het presies goed Loes, dat de raadioo niet weet wat jij voelt, maar je hart wel.
  En je hebt een prachtig groot en mooi en lief hart, Loes! Wees er maar trots op!
  Ik heb geen raadioo en geen krant nodig om te zien of te horen dat jij een hele biesondere, slimme, gefoelige poesendame bent. En ik weet ook dat we hier op de blog elkaars vrienden en vriendinnen zijn, of we nou mens of kat zijn.
  Lieve Loesje, dank je wel voor al je mooie woorden voor mij! Ik leer altijd heel veel van je, en dat vind ik heel biesonder!
  Een heel lief kopje en zachte pootjes voor jou, je broer Floris, je zusje Zusje en natuurlijk je vrouw, van Bolle. En van mijn mensen voor jullie allevier veel lieve groetjes. En met natuurlijk altijd prinses Katrientje in gedachten!

 9. Lieve Ome Bolle. Ikke heb het geleest en u bent niet alleen mooi lief maar ook mijn wijze Oom. Net als mensen hebben wij ook verdriet en onze emossie. Mijn vrouwtje vertelde mij dat toen Zazu een ster geworden was mijn Opa Guillaume bij mijn vrouwtje sliep. Zazu liep altijd een rondje op bed . Mijn Opa ging bij haar liggen en sloeg zijn pootjes om haar arm. Ik weet inmiddels ook wat emossie is. Mijn broertje Kiss weet ik weinig van maar Kyan wel, en nu is mijn Tante Katrientje ook een ster geworden. Ik voel het in mijn hart en ik mis haar. Gelukkig heb ik nu nichtjes en neefjes en kan ik ze vertellen over Kiss Kyan en Tante Katrientje en stt ik leer ze ook stiekem de ondeugjes van Tante Katrientje. Mijn vrouwtje weet het ook als wij ons verdrietig voelen en wij als ze verdrietig is. Dat hoort bij het leven zegt ze. Lachen huilen maar ook blij zijn. Ik heb gelukkig mijn vrouwtje en mijn familie en de andere katten. En heel fijn en belangrijk is Oom Bolle het blog van Ome Bert. Voor de mensen die misschien alleen zijn met hun kat is het fijn om te weten en te lezen dat wij hier allemaal dezelfde gevoelens hebben als we verdrietig zijn, maar ook kunnen lachen. Ikke vind dat heel belangrijk dat als er ietsie is wij er allemaal zijn. We zijn hier op de blog een grote familie van mensen en katten. Van mij een hele dikke wijze knuffel

  1. Dag lieve kleine-grote-puuber Kyana, wat ben je toch een slimme poesendame! Dat heb je natuurlijk geleerd van je familie en je vrouw en van je tantes Loesje en Katrientje!
   Als je al zooooveel weet, weet je eigenlijk al alles dat belangrijk is.
   Ja, ik snap heel goed dat je in je hart je broertjes en je tante Katrientje mist. Dat is een verdrietige emossie. Het is altijd moeilijk als iemand een ster wordt. Maar ze blijven gelukkig altijd in ons hart, en zo zijn ze toch nog altijd een beetje bij ons. En als je verdriet hebt om iemand, komt dat door de mooiste emossie: dat je van elkaar houdt. Als jij je kleine mini-nichtjes en neefjes vertelt over die lieve sterren, en over alles wat je weet, dan worden het vast hele lieve en slimme katten, net als jij! En natuurlijk ook ondeugend, dat is logies.
   Je hebt helemaal gelijk dat we hier op de blog er altijd voor elkaar zijn. In goede tijden, en zeker in verdrietige tijden. Want zo hoort dat, als je vrienden en vriendinnen en familie bent. En dat is heel biesonder, en ik ben er heel erg blij om.

   Ik weet zeker dat je tante Loesje heel trots is op je. En je tante Katrientje vanuit de sterrenhemel ook. En je broertjes Kiss en Kyan. En Zazu. En ik ook, zeker weten! Ik ben er trots op dat ik van zo’n lieve en slimme en ondeugende(ssst!) jongedame de Oom mag zijn!
   Een hele grote knuffel terug van je Ome Bolle, en natuurlijk ook een knuffel voor je familie, en voor je vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *