Zo maak je poezenlimonade

Nou het warm is moet iedereen extra drinken. Maar als je dat nou moeilijk vindt? Dat heb je  poezenlimonade nodig. Ik zal uitleggen hoe je dat maakt.

Nodig

Wat heb je nodig:

 • een plat bord waar wat in kan
 • iets superlekkers zoals vis of spul van Gourmet dus waarvan je weet dat is eigenlijk niet zo gezond maar ik eet het zo graag. Voor mij is dat vis uit een zakje met een beetje saus erbij
 • water

Maken

Nou komt het maken. Eerst het water op het bord doen. Een klein bord is het beste. dus niet dat hele diepe en ook geen schoteltje. Mijn vrouw zegt dat ze altijd een ontbijtbord neemt. Dat dus. Het water is een kleine laag.

Daarin moet het supperlekkers komen. Dus eerst het water en dan pas het lekkers erin. In het midden. De smaak gaat vanzelf in het water zitten.

Nou voorzichtig neerzetten en dan zegt u smakelijk snekken.

Niet doen

Het kan ook mislukken, dat weet ik uit eigen ervaring. Hoe kan zoiets nou misgaan, denkt u. Dus hier komt wat u niet moet doen:

 • nooit alles door elkaar roeren dan heeft u slap spul op een bord en dat lust niemand
 • geen bord met gaten in de rand gebruiken dat had ik een keer en je wil toch netjes eten nou dat lukte moeilijk dus een gewoon bord is het beste
 • als mens niet de hele tijd gaan staren van drinkt mijn kat wel, iedereen heeft een eigen manier van drinken soms duurt het even en soms moet je eerst ruiken en nadenken wat vind ik van die geur, kan ik daar wat mee
 • opeens het bord wegzetten dat kan echt niet hoor

Voor mensen

U kunt als mens ook zelf poezenlimonade maken dan neemt u een glas en dan doet u er water in en dan iets wat u als mens lekker vindt. Dat is mijn adfies.

16 thoughts on “Zo maak je poezenlimonade

 1. Lieve Bert,

  Heel goede tips.

  Wat ik zelf ook doe om te zorgen dat mijn poezenkinderen goed drinken, meerdere keren per dag ,ongeveer 3x de waterbakjes van vers water voorzien en op meerdere plekken in huis neerzetten.

  Ook op het terras.

  Wij mensen lusten ons drankje toch ook niet meer ,als het de hele dag heeft gestaan?

  Heel veel sterkte toegewenst aan alle poezen en katten met de enorme hitte.

  1. Ja, dat is ook een goede tip er zijn katten die alleen vers water lusten. Ik hou van vers en ik hou ook soms van rijp water maar ik weet nooit waarin ik zin heb dus ik heb het alletwee staan.

 2. Hoi Bert, bedankt voor de tips. Onze vrouw heeft overal ekstra bakjes water neergezet. Ook mogen wij als ze thuis is ekstra bij de waterkraan drinken. Voor de rest doen we het rustig aan de komende dagen. Groet van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, wat gaaf dat jullie extra dingen mogen nou met die warmte. Ik niet. Nou ja ik krijg sneks met water dat is heel erg extra. Goed dat jullie vrouw nou veel water neerzet als je trek hebt kun je meteen drinken.

 3. Bert wat heeft je vrouw toch goede ideetjes als het extra drinken aankomt.Hier staan waterbakjes en een extra grote buiten in de ren.Maar het allerliefste drinken ze alle 3 uit een waterfonteintje voor dieren{ blijft lekker fris en ze kunnen op verschillende manieren eruit drinken} en dan de sneks los.Dus drinken gaat hier wel goed gelukkig.Al denk ik dat ze wel heeeeeel graag poezenlimonade willen proberen!Ik ga er eens over denken wat ik kan gebruiken waar geen koolhydraten in zitten.Dan kunnen ze alle 3 limonade drinken.Ik denk dat Muzette,Sparkle en Fynn dat met deze warmte wel willen.Extra lekker drinken

  1. Ik hoop dat Muzette,Sparkle en Fynn ook poezenlimonade kunnen drinken maar ik snap wel dat het gezond spul moet zijn. Wat daooer dat ze uit een fontein durven drinken het maakt toch lawaai en perzoonlijk is het te moeilijk voor mij. kopje van Bert

 4. Hallo Bert,

  Je hebt een super goede tip gegeven voor alle dieren die niet voldoende drinken. Deze tip is zelfs ook hel goed voor blafsnuiten, want daar zijn er ook wel bij die slecht drinken.
  Mijn vrouwtje is iedere dag blij want ik drink heel goed maar nu de zomer er is doet ze ook water bij mijn natvoer zodat ik echt voldoende in mijn buik krijg.
  Wat ik ook heel lekker vind is poezensoep, krijg je meteen veel nattigheid binnen en ook nog lekkere vis of kip. Vrouwtje heeft nog in de kast staan en ik vind dat ze er maar eens een voor iedere dag uit moet halen.
  Hopelijk geeft iedereen jou gouden advies door aan alle mensen die dieren hebben.
  Bert we gaan er een mooie week van maken en ons koppie koel houden. Veel knuffels van vrouwtje en koele poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dankjewel voor het compliment en wat goed dat jij gemakkelijk drinkt. Voor mij is dat elke dag weer anders. Ik heb vanmorgen weer limonade op en nou heb ik gewoon water en het waaiding aan. Ik ga proberen om mijn koppie koel te houden zoals je zegt dat is een leuk plan. poot van je vriend Bert

 5. Ooooooooooh Bert,

  mij vrouw heb het geprobeer en wij heb poezelimonaade gehad. Floris heb gesmuld en van me eigen lust ik nog meer. Alleen Zusje geef er niks om Bert. Zij lus geen zakjes eete. Zij eet alleen brokke en alleen assie droog is. Toen heb mij vrouw iets bedach. Zusje lus wel fanieljevla. Mij vrouw heb het voor Zusje gemaak met ze beetje faniljevla en waater en wat denkie. Zusje heb het wel opge eete en gedronke van ze eigen.
  Soms moet jij van jou noot jou deug maake Bert.
  Dit is mij tip en van me eigen lus ik het ook,

  Liefs van jou Loesje en dank jou wel van jou goede tip

  1. fanieljevla dat klinkt best lekker Loesje ik heb het nog nooit gehad. Wat goed van je vrouw dat ze eraan dacht en wat goed van jou dat je het als tip opschrijft dan hebben anderen er ook wat aan. Drinken is nou belangrijk hoe dan ook. Ik find het lief van je !!! Je Bertje

  2. Dag lieve Loesje, ik vind dat zo biesonder klinken: fanieljevla. Ik heb dat nog nooit gegeten, maar ik ben nu wel heel nieuwsgierig!
   Gelukkig dat jij en Floris en Zusje alledrie goed gedronken hebben. En jullie vroum moet ook goed water drinken als het zo warm is!
   Een lief kopje van Bolle.

 6. Dag lieve Bert, wat drink je goed van je poezenlimonade!
  Ik krijg nu ook zoiets, maar dan meer een beetje poezensoep. In mijn eetkom, en dan brengt mijn vrouw of man het in de tuin. Sjiek hè!
  Ik eet niet veel brokjes, dus ik krijg nu steeds wat soep of limonade. Ik vind het heerlijk.
  Is dat wel eens gebeurd, Bert, dat iemand zomaar het bord weghaalde? Dat mag toch nietl
  Ik verhuis nu in mijn tuin van mand naar mand, zodat ik niet in de zon lig. Dan legt mijn vrouw een natte doek over de mand heen, en een soort ijsding in een doek in de mand, en dan lig ik best goed. Ik heb ook al in mijn iegloo gelegen!
  Doen jij en je vrouw voorzichtig met deze warmte?
  Mijn mensen drinken veel water, en dat is ook mijn adfies voor je vrouw. Want ook mensen hebben water nodig. Ik wist dat niet, maar mijn vrouw zei het. Zo leer ik steeds weer iets nieuws.
  Een lief, maar wel een beetje warmig, kopje van Bolle.

  1. Ik doe haast niks Bolle en mijn vrouw blijft thuis dus daar heb ik gezelligheid aan. Ik ben wel moe en ik hoefde maar een portie tonijn vanavond dus ik voel wel dat het anders is. Wat je doet in de tuin lijkt me heel slim je bent in beweging en toch koel. Ik zal aan mijn vrouw je adfies doorgeven maar ik weet niet wat ze ermee doet. Oja en zij heeft een keer mijn bord willen weghalen toen keek ik zo intens dat ze het terug zette. kopje van mij

Reacties zijn welkom